Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Досије: ротшилдова хоботница  (Pročitano 513 puta)
05. Avg 2007, 21:32:49
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 656
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
ДОСИЈЕ

РОТШИЛДОВА ХОБОТНИЦА

Пише: ВЛАДА СИНЂЕЛИЋ

Марк­си­зам, гло­ба­ли­зам, мон­ди­ја­ли­зам, но­ви свет­ски по­ре­дак, ли­бе­ра­ли­зам...
све су то еу­фе­ми­зми за по­јам ко­ји пред­ста­вља не­ви­дљи­ва им­пе­ри­ја фа­ми­ли­је Рот­шилд.

Рот­шил­ди не уми­ру, они са­мо од­ла­зе у исто­ри­ју, а на њи­хо­во ме­сто не­у­па­дљи­во до­ла­зе њи­хо­ви си­но­ви и уну­ци. Са по­зор­ни­це је, ка­ко се шу­шка, оти­шао ста­ри га­зда Ја­коб, а на ње­го­во ме­сто до­ла­зи син На­тан (На­та­њел Фи­лип Рот­шилд, ко­ји но­си име ро­до­на­чел­ни­ка ен­гле­ских Рот­шил­да). Те­шко бре­ме је па­ло на не­ја­ка пле­ћа мла­дог на­след­ни­ка. На­тан ни­је сам. У во­ђе­њу им­пе­ри­је по­мо­ћи ће му стри­че­ви Еве­лин и Ед­мунд и оста­ли чла­но­ви ен­гле­ске фа­ми­ли­је (Ке­трин, Ема, Ле­о­полд...), али и ро­ђа­ци из Фран­цу­ске (Да­вид, Еду­ард...). Фа­ми­ли­ја Рот­шилд има сво­је гу­вер­не­ре, пре­ми­је­ре, ми­ни­стре, над­зор­ни­ке ко­ји во­де ра­чу­на да се све од­ви­ја по ве­ли­ком пла­ну.   Европ­ска уни­ју су ство­ри­ли Рот­шил­ди (Шу­ман, Ха­зар). ЕУ пред­ста­вља екс­пло­а­та­то­ра Ру­си­је, ко­ју тре­ба осло­бо­ди­ти ба­ла­ста Си­би­ра. За тај по­сао, Рот­шил­ди су у рад­ни од­нос при­ми­ли Со­ро­ша, Бе­ре­зов­ског, Хо­дор­ков­ског, Ка­спа­ро­ва, Ми­та­ле...  Да би от­кри­ли по­за­ди­ну и уз­ро­ке ових зби­ва­ња, нео­п­ход­но је да за­ви­ри­мо у мрач­ну исто­ри­ју ха­зар­ске ди­на­сти­је Рот­шилд, иден­ти­фи­ку­је­мо аген­те, си­ве кар­ди­на­ле, по­ла­ко­мље­не по­ли­ти­ча­ре, као и ме­ха­ни­зме њи­хо­вог де­ло­ва­ња.Кре­ни­мо од Рот­шил­да, глав­них игра­ча. Они су ти ко­ји ко­ји се на­ла­зе на вр­ху сто­ла.

Ко су да­на­шњи Рот­шил­ди?

Иа­ко се још од Дру­гог свет­ског ра­та, од стра­не Рот­шил­до­вих оде­ље­ња за фор­ми­ра­ње јав­ног мње­ња, ши­ри уве­ре­ње да је њи­хо­ва моћ да­нас бе­зна­чај­на и да ће оста­ти упам­ће­ни по ви­на­ри­ја­ма у Фран­цу­ској или ба­шта­ма и фи­лан­тро­пи­ји у Ве­ли­кој Бри­та­ни­ји, ствар­ност нам про­јек­ту­је пот­пу­но ди­ја­ме­трал­ну сли­ку. Осла­ња­ју­ћи се на те­ме­ље ко­је су по­ста­ви­ли де­до­ви и оче­ви, да­на­шњи по­том­ци до­вр­ша­ва­ју ми­си­ју ко­ја тра­је ви­ше ве­ко­ва. Рот­шил­ди пред­ста­вља­ју да­нас ло­ко­мо­ти­ву ха­зар­ског во­за ко­ји иде ка Ру­си­ји и огром­ним си­бир­ским про­стран­стви­ма. Тај воз, ко­ји про­ла­зи и пре­ко Бал­ка­на, тре­ба на­пу­ни­ти ар­ми­ја­ма но­во­при­мље­них чла­но­ва НА­ТО пак­та, ко­је ће се бо­ри­ти за им­пе­ри­ју Рот­шил­да.

Цр­ве­ни штит из Франк­фур­та

Да би бо­ље упо­зна­ли но­вог кра­ља и ње­го­ве вој­во­де, по­гле­дај­мо лич­ну кар­ту и хро­но­ло­ги­ју ове ди­на­сти­је. Све је по­че­ло кра­јем 18. ве­ка од Ма­је­ра Ам­ше­ла (не­где Мо­зес Ба­у­ер) Рот­шил­да. Рот­шил­ди (Ротхсцхилд у пре­во­ду зна­чи “цр­ве­ни штит”) су по­ре­клом из Франк­фур­та, не слу­чај­но, нај­ве­ћег фи­нан­сиј­ског цен­тра у ЕУ. Оно што је вр­ло ин­ди­ка­тив­но је да се у Франк­фур­ту на­ла­зи се­ди­ште Цен­трал­не Европ­ске Бан­ке и свих во­де­ћих европ­ских и аме­рич­ких ба­на­ка, ко­је су ве­ћи­ном под кон­тро­лом ди­на­сти­је. Франк­фурт­ска бер­за (јед­на од нај­зна­чај­ни­јих у све­ту) је део “Де­утсцхе Бцр­се” ко­ја је у вла­сни­штву Рот­шил­да пре­ко “Цхил­дрен’с Ин­вест­мент Труст” и “Ат­ти­цус Ца­пи­тал” с јед­не стра­не и сво­јих по­дру­жни­ца “Мер­рилл Лyнцх” и “Фи­де­литy Ин­вест­ментс”. Осим то­га, грб гра­да Франк­фур­та је цр­ве­ни штит!

Овај сим­бол по­ти­че још из пе­ри­о­да ха­зар­ског цар­ства. О то­ме ко су Ха­за­ри, пи­сац Де­јан Лу­чић ка­же: - Од да­на­шњих Је­вре­ја, 90% су по­ре­клом Ха­за­ри. То је јед­но тур­ско-мон­гло­ско пле­ме, ко­је је при­ми­ло је­вреј­ску ве­ру сре­ди­ном 8. ве­ка. Ка­да им се цар­ство у 10. ве­ку рас­па­ло на­се­ли­ли су се ши­ром Ру­си­је и Евро­пе, а ка­сни­је и на аме­рич­ком кон­ти­нен­ту. Они су кон­вер­ти­ти и уоп­ште не­ма­ју се­мит­ско по­ре­кло. Се­мит­ски Је­вре­ји по­ти­чу из Па­ле­сти­не и њих је от­при­ли­ке 7 до 10%. Ам­шел је имао пет си­но­ва, ко­је је рас­по­ре­дио ши­ром Евро­пе. Са­ло­мон је оти­шао у Беч, Карл у На­пуљ, На­тан у Лон­дон, Xејмс у Па­риз, а пе­ти син Ам­шел је остао у Франк­фур­ту. Си­но­ви и њи­хо­ви по­том­ци су за не­пу­них две­ста го­ди­на у пот­пу­но­сти по­ко­ри­ли и под­јар­ми­ли за­пад. Та­ко су по­ста­вље­ни те­ме­љи “Паx Ју­да­и­ца”. Глав­ну реч во­ди ен­гле­ско-фран­цу­ски тим Рот­шил­да на че­лу са На­та­ном, си­ном Ја­ко­ба Рот­шил­да. Ен­гле­ски тим пред­во­де вре­ме­шни Ед­мунд и Еве­лин са мла­дим На­та­ном, а фран­цу­ски, Гиј Рот­шилд са си­но­ви­ма Да­ви­дом и Еду­ар­дом.

Ен­гле­ски Рот­шил­ди

Ен­гле­ски огра­нак Рот­шил­да је осно­вао На­тан Ма­јер, тре­ћи Ам­ше­лов син. То­ком 19. и 20. ве­ка је ус­по­ста­вље­но је­дин­ство бри­тан­ске кру­не и ове фа­ми­ли­је, та­ко да је но­ви­ја исто­ри­ја Бри­та­ни­је не­рас­ки­ди­во ве­за­на за ха­зар­ску ди­на­сти­ју. Да­нас, ха­зар­ски три­јум­ви­рат чи­не по­ме­ну­ти Еве­лин, Ед­мунд и На­тан.

– Ед­мунд Рот­шилд (1916)

Ка­ри­је­ру је гра­дио фор­си­ра­њем бри­тан­ско-ха­зар­ских ин­те­ре­са у по­сле­рат­ном Ја­па­ну. У са­рад­њи са Вин­сто­ном Чер­чи­лом је осно­вао БРИН­КО (Бри­тисх Нењ­фо­ун­дланд Де­ве­лоп­мент Цор­по­ра­ти­он) кор­по­ра­ци­ју у Ка­на­ди.  Ед­мун­до­ва ћер­ка Ке­трин је же­на Мар­ку­са Еги­у­са, пред­сед­ни­ка “Бар­цлаyс” гло­бал­не фи­нан­сиј­ске гру­пе (на­кон ку­по­ви­не АБН-АМРО, хо­ланд­ске бан­кар­ске гру­пе, ове две Рот­шил­до­ве гру­па­ци­је су по­ста­ле јед­но те­ло). Мар­кус се на­ла­зи и на че­лу Би-Би-Си РТВ кор­по­ра­ци­је.

– Еве­лин Рот­шилд (1931)

На­кон ује­ди­ње­ња ен­гле­ске и фран­цу­ске Рот­шилд фи­нан­сиј­ско-бан­кар­ске гру­па­ци­је, и ус­ту­па­њу во­де­ћих по­зи­ци­ја у истим, остао је на че­лу огром­не Н М Ротхсцхилд & Сонс, ин­ве­сти­ци­о­не бан­ке из Лон­до­на. Под кон­тро­лом Еве­ли­на се на­ла­зи штам­па (лист Еко­но­мист, Деј­ли те­ле­граф...) Осно­вао је Асо­ци­ја­ци­ју за про­у­ча­ва­ње исто­ри­је бан­кар­ства и фи­нан­си­ја са се­ди­штем у Франк­фур­ту.По­се­ду­је ме­ђу­на­род­ну кор­по­ра­ци­ју Де Бирс, јед­ну од во­де­ћих у обла­сти екс­пло­а­та­ци­је, об­ра­де и ди­стри­бу­ци­је ди­ја­ма­на­та. Са су­пру­гом Лин Фо­ре­стер кон­тро­ли­ше “Фирст Марк Цом­му­ни­ца­ти­онс Ин­тер­на­ти­о­нал ЛЛЦ”, и “Фил­дФреш фудс” са ин­диј­ском фа­ми­ли­јом Ми­тал, ко­ја за­пра­во има уло­гу за­ступ­ни­ка Рот­шил­до­вих ин­те­ре­са и ка­пи­та­ла (ве­ли­ка “Бхар­ти” гру­па). У обла­сти по­ли­ти­ке Еве­ли­но­ви глав­ни аген­ти (укљу­чу­ју­ћи и Со­ро­ша) су Нор­ман Ла­монт, Пи­тер Мен­дел­сон, Оли­вер Ле­твин и Вер­нон Јор­дан (сви Ха­за­ри!). Ла­монт ути­че на Кон­зер­ва­тив­ну пар­ти­ју и по­тен­ци­јал­ног пре­ми­је­ра Мај­кла Ха­у­ар­да (Ха­зар). Био је ми­ни­стар фи­нан­си­ја за вре­ме ман­да­та Мар­га­рет Та­чер. Уче­ство­вао је на ре­ги­о­нал­ним кон­фе­рен­ци­ја­ма за­јед­но са Стје­па­ном Ме­си­ћем и Бо­ри­сом Та­ди­ћем. Пи­тер Мен­дел­сон је ак­ту­ел­ни ко­ме­сар В. Бри­та­ни­је у ЕУ и бли­зак је ла­бу­ри­сти­ма и То­ни­ју Бле­ру. С дру­ге стра­не, Вер­нон Јор­дан (Ла­зард бан­ка) је ве­о­ма ути­ца­јан у Де­мо­крат­ској стран­ци у САД (био је са­вет­ник Би­ла Клин­то­на, во­дио кам­па­њу за Xо­на Ке­ри­ја 2004. го­ди­не). Су­пру­га Лин је фи­нан­си­ра­ла пред­сед­нич­ке кам­па­ње Би­ла Клин­то­на а та­ко­ђе је бли­ска при­ја­те­љи­ца Хи­ла­ри Клин­тон. Та­ко­ђе, Еве­лин је вр­ло бли­зак са Вој­во­дом од Јор­ка, прин­цом Едвар­дом (син кра­љи­це Ели­за­бе­те), што от­кри­ва са­мо део ду­го­го­ди­шње спре­ге бри­тан­ске кра­љев­ске ди­на­сти­је и фа­ми­ли­је Рот­шилд.

– На­тан Фи­лип Рот­шилд (1971)

Мла­ђа­ни На­тан је син Ја­ко­ба Рот­шил­да, од ко­га је на­сле­дио без­број по­сло­во­ђа, аге­на­та, ути­цај на ви­тал­не по­ли­тич­ке, еко­ном­ске, ме­диј­ске и вој­не ин­сти­ту­ци­је ши­ром све­та, па чак и Бу­тринт ар­хе­о­ло­шко на­ла­зи­ште у Ал­ба­ни­ји... Ком­па­ни­је и кор­по­ра­ци­је “РИТ Ца­пи­тал”, “Ат­ти­цус Ца­пи­тал”, “ЈНР Ли­ми­тед”, “НМ Ротхсцхилд”, “Ван­цо”, “Три­гра­нит”, “Бри­тисх Пе­тро­ле­ум”, Рио Тин­то су са­мо део сред­ста­ва ко­је сто­је на рас­по­ла­га­њу но­вом кра­љу у по­хо­ду на ис­ток. За ту свр­ху, на услу­зи су му, по­ред за­пад­не но­мен­кла­ту­ре у окви­ру ЕУ, НА­ТО-а, Бри­та­ни­је, број­ни фи­нан­сиј­ски и по­ли­тич­ки опе­ра­тив­ци ши­ром Евро­а­зи­је (Со­рош, Бе­ре­зов­ски, Ђу­ка­но­вић, Ми­та­ли...)

ФРАН­ЦУ­СКИ РОТ­ШИЛ­ДИ

Фран­цу­ска ди­на­сти­ја Рот­шилд, ко­ју је осно­вао Xејмс Ма­јер, пред­ста­вља боч­ну по­др­шку бри­тан­ском три­јум­ви­ра­ту. У том сми­слу, по­ја­вљу­ју се Да­вид Ре­не и Еду­ард Рот­шилд, си­но­ви Ги­ја Рот­шил­да.

– Да­вид Ре­не Рот­шилд (1942)

Да­вид се на­ла­зи на че­лу НМ Рот­шилд гру­па­ци­је, ко­ја је по­де­ље­на из­ме­ђу ен­гле­ских и фран­цу­ских Рот­шил­да. На­ла­зи се на че­лу “Ротхсцхилд & Цие Бан­љуе”, ути­цај­не ин­ве­сти­ци­о­не бан­ке у За­пад­ној Евро­пи.

– Еду­ард Рот­шилд (1957)

Да­ви­дов по­лу­брат Еду­ард је та­ко­ђе члан ин­ве­сти­ци­о­не банке. По­ред то­га, кон­тро­ли­ше углед­ни фран­цу­ски лист “Ли­бе­ра­ти­он”. На­ла­зи се на че­лу “Имерyс”, ме­та­лур­шке ком­па­ни­је ко­ја је у вла­сни­штву Рот­шил­да од 1880. го­ди­не.

РОТ­ШИЛ­ДИ У СР­БИ­ЈИ

Но­ви краљ у Ср­би­ји на­сту­па у ви­ше тра­ка, по­мо­ћу ко­јих на­сто­ји да за­у­зме ру­дар­ске ба­се­не, енер­ге­ти­ку, пре­храм­бе­ну ин­ду­стри­ју, ме­диј­ско тр­жи­ште... У пр­вој тра­ци се на­ла­зи, већ ду­же вре­ме уси­дре­ни, Ђерђ Со­рош, ко­ји пред­ста­вља кру­ци­јал­ну по­лу­гу екс­пан­зи­је Рот­шил­до­вих ка ис­то­ку и пр­ви екс­по­нент На­та­на Рот­шил­да у Ср­би­ји.

Ђерђ Со­рош и ве­за са Рот­шил­ди­ма

Со­рош је ма­ђар­ски Је­вре­јин (Ха­зар), ро­ђен у Бу­дим­пе­шти 1930. го­ди­не као Гyцргy Сцхњартз (ро­ди­те­љи су 1936. про­ме­ни­ли пре­зи­ме у Со­рош). Шко­ло­вао се у Лон­до­ну и пе­де­се­тих го­ди­на од­ла­зи у САД. Зна­чај­ну уло­гу у ње­го­вом раз­во­ју имао је чу­ве­ни Ха­зар Карл По­пер, ко­ји је ами­но­вао про­јек­те Со­ро­ша и био ње­гов гу­ру. У све­ту се овај “си­ви кар­ди­нал” при­ка­зу­је као “Ро­бин Худ ком­пју­тер­ског до­ба”, за­то што, то­бож, узи­ма но­вац од бо­га­тих др­жа­ва и ср­дач­но их де­ли ис­точ­ној Евро­пи и Ру­си­ји, пре­ко сво­јих фон­да­ци­ја. На тај на­чин ин­ста­ли­ра “де­мо­кра­ти­ју” и “гра­ђан­ско дру­штво” у зе­мље ко­је су на­па­ће­не и ис­цр­пље­не у ко­му­ни­зму, а тај ко­му­ни­зам су ове зе­мље угу­ра­ли упра­во ти исти Рот­шил­ди. Ка­ри­је­ру је гра­дио фи­нан­сиј­ско­им шпе­ку­ла­ци­ја­ма ши­ром све­та, и то нај­ви­ше за­хва­љу­ју­ћи сво­јој фа­ми­ли­ји ин­ве­сти­ци­о­них фон­до­ва “Кван­тум Фонд”, у ко­ме су ди­рек­то­ри, исто­вре­ме­но и ње­го­ви аген­ти, ита­ли­јан­ски и швај­цар­ски фи­нан­си­је­ри.

Ве­за Со­ро­ша и Рот­шил­да се оства­ру­је пре­ко мре­же по­вер­љи­вих љу­ди из ко­ји се­де у управ­ним од­бо­ри­ма фон­до­ва, тру­сто­ва, ком­па­ни­ја, ба­на­ка... Је­дан од та­квих је био из­ве­сни Ри­чард Кац (та­ко­ђе Ха­зар), члан од­бо­ра “Кван­тум Фон­да”. У исто вре­ме је био на че­лу “Рот­шилд Ита­ли­ја С. п. А.” и у од­бо­ру ко­мер­ци­јал­не бан­ке “Н. М. Рот­шилд & Си­но­ви” у Лон­до­ну. Дру­ги би­тан играч је Нилс О. Та­у­бе, та­ко­ђе члан Кван­ту­ма и парт­нер ин­ве­сти­ци­о­не гру­пе “Сент Xејмс Плејс Ка­пи­тал”, ко­ја са­да при­па­да На­та­ње­лу Рот­шил­ду.

Ве­за се оства­ру­је и пре­ко Со­си­је­те Же­не­рал Бан­ке, у ко­јој се на­ла­зи ди­рек­тор Миц­ха­ел Ци­цу­рел, пред­се­да­ва­ју­ћи ме­наx­мен­та Ед­мун­да Рот­шил­да и члан са­ве­та Ротхсцхилд & Цие Бан­љуе. Та­ко­ђе, чест парт­нер Со­ро­ша је био и Xејмс Гол­дсмит (Ха­зар), ро­ђак ди­на­сти­је Рот­шилд.

Со­ро­ше­ва мре­жа у Ср­би­ји

У Ср­би­ји, овај си­ви кар­ди­нал вр­ши при­пре­му те­ре­на за На­та­ње­ла Рот­шил­да и пред­ста­вља зна­чај­ног кре­а­то­ра по­ли­тич­ке, прав­не, при­вред­но-фи­нан­сиј­ске, кул­тур­не, ме­диј­ско-ин­фор­ма­тив­не сли­ке дру­штва. На том пу­ту на­сто­ји да ис­ти­сне цр­кву, је­зик, пи­смо, исто­ри­ју, на­ци­о­на­ли­зам... Сво­ју мре­жу ути­ца­ја из­гра­дио је још то­ком де­ве­де­се­тих го­ди­на пре­ко “Фон­да за отво­ре­но дру­штво”, “Фон­да за ху­ма­ни­тар­но пра­во”, “Хел­син­шког од­бо­ра”, “Бе­о­град­ског кру­га”, “Европ­ског по­кре­та”, “Цен­тра за ан­ти­рат­ну ак­ци­ју”, “НУНС-а”, “АНЕМ-а”, “ОТ­ПОР-а”...

Да­нас, све во­де­ће не­вла­ди­не ор­га­ни­за­ци­је је­су ис­ту­ре­но оде­ље­ње Рот­шил­да, и за­ду­же­не су, не са­мо да оства­ре што ве­ћи по­ли­тич­ки ути­цај, већ и за пси­хо­ло­шко об­ли­ко­ва­ње на­ци­је. Пу­тем пер­ма­нент­ног ин­пу­ти­ра­ња ге­но­цид­но­сти, зло­чи­нач­ке на­ра­ви и ко­лек­тив­не кри­ви­це, ове фан­том­ске ор­га­ни­за­ци­је же­ле да ство­ре страх и сра­мо­ту у на­ро­ду, ко­ја тре­ба да се ма­те­ри­ја­ли­зу­је у ви­ду ин­ди­фе­рент­но­сти пре­ма ко­ма­да­њу зе­мље, ра­ср­бља­ва­њу или бо­ље ре­че­но, ко­ло­ни­за­ци­ји. То се спро­во­ди и у фор­ми ли­бе­ра­ли­зма, ко­ји тре­ба да ме­та­ста­зи­ра у ин­сти­ту­ци­ја­ма др­жа­ве, у по­ро­ди­ци, на­ци­ји, тра­ди­ци­ји, кул­ту­ри... те на тај на­чин тре­ба да обез­бе­ди не­сме­тан про­дор Рот­шил­до­вој им­пе­ри­ји.

По­ред го­ре по­ме­ну­тих ор­га­ни­за­ци­ја, вр­ло ак­тив­но у овој офан­зи­ви уче­ству­ју још и “Yуцом”, Бе­о­град­ски цен­тар за људ­ска пра­ва, Гра­ђан­ске ини­ци­ја­ти­ве, Цен­тар за кул­тур­ну де­кон­та­ми­на­ци­ју, Же­не у цр­ном, Ини­ци­ја­ти­ва мла­дих... Про­мо­те­ри ове ан­ти­срп­ске хи­сте­ри­је су Со­ња Би­сер­ко, На­та­ша Кан­дић, Ву­чо, Бор­ка Па­ви­ће­вић (же­на адво­ка­та Ни­ко­ле Ба­ро­ви­ћа), Ми­љен­ко Де­ре­та, Во­јин Ди­ми­три­је­вић, Ср­ђа По­по­вић, Мир­ко Ђор­ђе­вић, Би­ља­на Ср­бља­но­вић, Зо­ран Осто­јић, те но­ви­на­ри Пе­тар Лу­ко­вић, Те­о­фил Пан­чић као и оста­ле, на­ма по злу, до­бро по­зна­те Со­ро­ше­ве ве­де­те. Та­ко­ђе, Со­рош сто­ји иза фор­си­ра­ња ан­ти­се­ми­ти­зма, ко­ји се при­пи­су­је “срп­ском ксе­но­фо­бич­ном дру­штву”. За то су за­ду­же­ни Фи­лип Да­вид, Јо­ван Бај­форд, Ла­сло Се­кељ... У скла­ду са тим су ра­зни “ин­ци­ден­ти”, пре­те­ћа пи­сма, скр­на­вље­ње спо­ме­ни­ка, гра­фи­ти... Ни­је зго­рег ре­ћи да Фонд за отво­ре­но дру­штво сто­ји фи­нан­сиј­ски и иде­о­ло­шки иза ор­га­ни­за­ци­ја ко­је се бо­ре за пра­ва хо­мо­сек­су­а­ла­ца (Ла­брис “, Љу­е­е­риа”, “Гаy Сер­биа”...).

Мар­ке­тинг, ме­диј­ска и ло­ги­стич­ка по­др­шка овом суб­вер­зив­ном про­јек­ту се обез­бе­ђу­је пре­ко “не­за­ви­сних” ме­ди­ја, као што су Б92, Сту­дио Б, ТВ Пинк, ТВ Па­но­ни­ја, АНЕМ-а (ТВ ста­ни­це – РТВ Де­вић, РТВ Гло­бус, РТВ М+, РТВ Кра­ље­во, РТВ Ни­ша­ва, РТВ Пан­че­во, РТВ Спек­тар, РТВ Тр­сте­ник, ра­дио ста­ни­це – Ра­дио 021, Бум 93, Ра­дио Сом­бор, Ра­дио Ин­декс, Ра­дио Су­бо­ти­ца, Ра­дио Пи­рот, Ра­дио Озон...) ра­ди­ја “Сло­бод­на Евро­па”... Ка­блов­ска мре­жа СББ и са­те­лит­ска те­ле­ви­зи­ја ТО­ТАЛ ТВ, ко­је су у екс­пан­зи­ји, та­ко­ђе се на­ла­зе у вла­сни­штву Со­ро­ша. До­при­нос ин­фор­ма­тив­ном је­дин­ству да­ју про­дук­циј­ске ку­ће “ВИН” и “ПГ Мре­жа”. Пре­ко Ме­диа цен­тра се до­дат­но обез­бе­ђу­је пу­бли­ци­тет, то­бо­жњем, не­вла­ди­ном сек­то­ру.

По­ред елек­трон­ских ме­ди­ја, на Со­ро­ше­вом спи­ску се на­ла­зе днев­ни ли­сто­ви и ча­со­пи­си “Да­нас”, “Вре­ме”, “Евро­па”, “Ре­пу­бли­ка”, асо­ци­ја­ци­ја ло­кал­них не­за­ви­сних ме­ди­ја “Ло­цал пресс” (ли­сто­ви “Пан­че­вац”, “Ки­кинд­ске”, “Вра­њске но­ви­не”, “На­ша реч”...), из­да­вач­ке ку­ће Са­ми­здат, Дан граф, Сту­бо­ви кул­ту­ре, Фа­бри­ка књи­га, Клио, Алек­сан­дри­ја прес, ди­стри­бу­те­ри књи­га “Бук­бриx”, Бе­о­по­лис... Под истом кон­тро­лом се на­ла­зе ин­фо аген­ци­ја Сен­се и две во­де­ће ин­фор­ма­тив­не аген­ци­је у зе­мљи, Бе­та и Фо­нет. Ове аген­ци­је су исто­вре­ме­но и по­дру­жни­це АП (Асо­ши­је­тед прес) и Рој­тер­са, ко­је су у вла­сни­штву Рот­шил­да још од 19. ве­ка. Со­рош је оства­рио ин­фил­тра­ци­ју и у кул­тур­не и про­свет­не ин­сти­ту­ци­је, по­зо­ри­шта, На­род­ну би­бли­о­те­ку, Исто­риј­ски ар­хив, СА­НУ... Око се­бе је оку­пио ве­ли­ку гру­пу глу­ма­ца, ре­ди­те­ља, драм­ских пи­са­ца, му­зи­ча­ра, књи­жев­ни­ка, на­уч­них рад­ни­ка, ана­ли­ти­ча­ра, бив­ших ди­пло­ма­та... по­мо­ћу ко­јих ра­ди на ани­ми­ра­њу што ве­ћег бро­ја при­ста­ли­ца.

Пре­ко два Го­ра­на, Мар­ко­ви­ћа (чи­ји је мен­тор Бер­нар Ле­ви, ве­ли­ки при­ја­тељ Бер­на­ра Ку­шне­ра) и Па­ска­ље­ви­ћа вр­ши се са­та­ни­зо­ва­ње Ср­ба на филм­ским фе­сти­ва­ли­ма. Ва­ља по­ме­ну­ти и сле­де­ће об­ра­зов­не ор­га­ни­за­ци­је Со­ро­ша: Уни­вер­зи­тет Уни­он, Ал­тер­на­тив­на ака­дем­ска об­ра­зов­на мре­жа (АА­ОМ), Бе­о­град­ска отво­ре­на шко­ла, Цен­тар за жен­ске сту­ди­је (на­стао из фе­ми­ни­стич­ке гру­пе “Же­на и дру­штво”)... У њи­ма се вр­ши ре­гру­та­ци­ја бу­ду­ћих Со­ро­ше­вих на­јам­ни­ка. Цен­тар за уна­пре­ђи­ва­ње прав­них сту­ди­ја Хју­ман Рајтс Воч (ХРЊ) је та­ко­ђе при­су­тан. У истом та­бо­ру се на­ла­зи ЦЕ­СИД и оста­ле ор­га­ни­за­ци­је ко­је се ба­ве ис­пи­ти­ва­њем јав­ног мње­ња.

По­ред “не­вла­ди­ног” сек­то­ра, Со­ро­ше­ве ру­ке се на­ла­зе на фи­нан­си­ја­ма, ко­је се кон­тро­ли­шу пре­ко ра­зних “екс­пе­ра­та” (Г17+) фи­нан­си­ра­них по­сред­ством “Отво­ре­ног дру­штва”. По­ред ово­га тре­ба и ис­та­ћи да Со­рош има уче­шће у “Со­си­је­те Же­не­рал” бан­ци, ко­ја за­у­зи­ма зна­ча­јан про­стор на фи­нан­сиј­ском тр­жи­шту. Ха­шки три­бу­нал је та­ко­ђе фи­нан­си­ран од стра­не Со­ро­ше­вих фон­до­ва.

Нај­а­гил­ни­ји огра­нак Со­ро­ша у по­ли­тич­ком жи­во­ту (на­рав­но по­ред “не­вла­ди­ног” си­сте­ма, и Г17+) Ср­би­је је­сте ко­а­ли­ци­ја оку­пље­на око ЛДП и Че­до­ми­ра Јо­ва­но­ви­ћа, ко­ји је на пар­ла­мен­тар­ним из­бо­ри­ма био нај­ску­пља Рот­шил­до­ва ин­ве­сти­ци­ја. Ова ан­ти­срп­ска гру­па­ци­ја за­јед­но са го­сти­ма ра­дио еми­си­је “Пе­шча­ник” (Б 92) нај­бру­тал­ни­је и нај­гла­сни­је ар­ти­ку­ли­ше за­ми­сли На­та­ње­ла Рот­шил­да. Спи­ри­тус агенс ове ви­ру­лент­не ску­пи­не је Ла­тин­ка Пе­ро­вић, ро­до­на­чел­ник са­вре­ме­ног ли­бе­ра­ли­зма у Ср­би­ји. Тре­ба ре­ћи да ути­цај Со­ро­ша иде и пре­ко де­мо­крат­ске стран­ке. Нај­бо­љи при­мер за то је из­бор Оли­ве­ра Ду­ли­ћа, ка­дра Со­ње Лихт, за пред­сед­ни­ка Скуп­шти­не Ср­би­је.

Ка­кви су ин­те­ре­си Рот­шил­да на Ко­сме­ту и у Вој­во­ди­ни

Зна­чај­на пред­у­зе­ћа Рот­шил­да на овим про­сто­ри­ма су “Царлyле Гро­уп” и Ме­ђу­на­род­на кри­зна гру­па (МКГ) ко­ја је на че­лу са Со­ро­шем, во­ди ви­ше­го­ди­шњу кам­па­њу за не­за­ви­сно Ко­со­во. Гру­пу, по­ред Со­ро­ша, фи­нан­си­ра­ју и Ру­перт Мар­док (Скy ме­диј­ска ку­ћа), Голд­ман Сакс, XП Мор­ган... Ме­ђу чла­но­ви­ма ове гру­пе се на­ла­зе или су се на­ла­зи­ли Мар­ти Ах­ти­са­ри, Xејмс Ла­јон, Мор­тон Абра­мо­вич, Лу­из Ар­бур, Бже­жин­ски, Ве­сли Кларк, Ми­ха­ил Хо­дор­ков­ски, Тор­валд Стол­тен­берг... Пер­со­нал се ме­њао али не и ан­ти­срп­ска по­ли­ти­ка. Не­за­ви­сност Ко­со­ва је и ин­те­рес Рот­шил­да, јер оно пред­ста­вља “срп­ски Ку­вајт”, са огром­ним ре­зер­ва­ма оло­ва, цин­ка, зла­та, угља... Со­рош је од оку­па­ци­је КиМ-а уло­жио до­ста на­по­ра и нов­ца да Треп­чу от­ме за Рот­шил­де. Ва­жну ка­ри­ку пред­ста­вља Агрон Ди­да, за­ме­ник у Ми­ни­стар­ству енер­ги­је и ру­дар­ства ко­сов­ске вла­де, ко­ји је на то ме­сто до­шао из КФОС-а (Со­ро­ше­ве ор­га­ни­за­ци­је). Не­за­ви­сност је од су­штин­ског ин­те­ре­са за Рот­шил­до­ве ру­дар­ске и ме­та­лур­шке ком­па­ни­је, ко­је би у та­квој си­ту­а­ци­ји има­ле чист про­стор за пре­у­зи­ма­ње де­фи­ци­тар­ног руд­ног бла­га и енер­гет­ских ре­сур­са. У ме­ђу­вре­ме­ну је ком­па­ни­ја Ал­фе­рон ку­пи­ла ме­та­лур­шки ком­би­нат Фе­ро­никл, ко­ји по­се­ду­је не­ко­ли­ко по­вр­шин­ских ко­по­ва. Ал­фе­рон је у вла­сни­штву тро­ји­це ка­зах­стан­ских би­зни­сме­на (чи­тај Рот­шил­до­вих тај­ку­на, је­дан од њих је Алек­сан­дар Ма­шке­вич, та­ко­ђе Ха­зар), и чи­ни део ЕНРЦ (Еу­ра­си­ан На­ту­рал Ре­со­ур­цес Цор­по­ра­ти­он). На че­лу ЕНРЦ и Ал­фе­ро­на се на­ла­зи Јо­хан­нес Сит­тард, Рот­шил­дов агент и до ско­ра де­сна ру­ка Лак­шми Ми­та­ла (та­ко­ђе Рот­шил­дов ин­ве­сти­тор). Ми­тал је са 100 ми­ли­о­на до­ла­ра по­мо­гао раз­ви­ја­ње ком­па­ни­је. По­ред Ал­фе­ро­на, на Ко­сме­ту је при­сут­на и Гло­бал Стил кор­по­ра­ци­ја (у вла­сни­штву Пра­мо­да Ми­та­ла, бра­та Лак­шми­ја) пре­ко сво­је бу­гар­ске по­дру­жни­це Кре­ми­ко­ви­ци, ко­ју су ку­пи­ли 2005. го­ди­не. Ова ком­па­ни­ја је ку­пи­ла фа­бри­ку Лам­кос (по­цин­ко­ва­ње че­ли­ка) из Ву­чи­тр­на. Тре­ба ре­ћи да је иста ку­пи­ла и лив­ни­цу Ле­минд из Ле­сков­ца, те За­ста­ва Ко­вач­ни­цу из Кра­гу­јев­ца.

Упо­ре­до са овим, Со­рош ши­ри свој ути­цај пре­ко Ко­сов­ског фон­да за отво­ре­но дру­штво (КФОС) и оста­лих ор­га­ни­за­ци­ја ћер­ки, фи­нан­си­ра­њем ме­ди­ја (Ко­ха ди­то­ре), по­ли­ти­ча­ра (Ве­тон Су­рои)... На истом лин­ку се на­ла­зи и Екрем Лу­ка ко­ји је отео Пећ­ку пи­ва­ру... Пре­ко “Бал­кан Ху­ман Ригхтс Нет­њорк” ор­га­ни­за­ци­је ко­ор­ди­ни­ше рад оста­лих не­вла­ди­них по­дру­жни­ца.

Та­ко­ђе, обез­бе­дио је и при­ви­ле­го­ван по­ло­жај Ал­ка­тел-у, мо­бил­ном опе­ра­те­ру на Ко­со­ву, ко­ју ин­ди­рект­но кон­тро­ли­ше пре­ко “Гло­бал­стар Л. П.”

По­ред пож­тр­во­ва­ног за­ла­га­ња за оти­ма­ње Ко­со­ва и Ме­то­хи­је, Со­рош и МКГ па­жњу усме­ра­ва­ју ка Вој­во­ди­ни, ко­ју, у са­рад­њи са по­кра­јин­ском упра­вом, же­ли да ста­ви аа сто за ко­јим се­де Хр­ват­ска, Ма­ђар­ска и Ру­му­ни­ја као пу­но­моћ­ни­ци Рот­шил­до­вих. У том сми­слу се фор­си­ра “пан­ду­нав­ски про­је­кат” иза ко­јег сто­је Не­мач­ка и Ау­стри­ја. Вој­во­ди­на би, пре­ма тој за­ми­сли, тре­ба­ла да се угу­ра у та­кву по­ду­нав­ску кон­фе­де­ра­ци­ју у фор­ми “европ­ске ре­ги­је”. Не­мач­ки ам­ба­са­дор Цо­бел је не­дав­но, не слу­чај­но, скре­нуо па­жњу на то. На те­ре­ну се про­је­кат спро­во­ди ку­по­ви­ном по­љо­при­вред­них ко­м­би­на­та, ше­ће­ра­на, мле­ка­ра, уља­ра, ба­на­ка... По­љо­при­вред­на зе­мљи­шта у све ве­ћем бро­ју ку­пу­ју Хр­ва­ти, ко­ји су већ ку­пи­ли не­ко­ли­ко ва­жних пре­храм­бе­них пред­у­зе­ћа. Агро­кор је пре­у­зео Ди­ја­мант из Зре­ња­ни­на, Фри­ком... Нек­се Гру­па је ку­пи­ла По­лет ИГК “Стра­жи­ло­во”, има удео у фир­ми гра­ђе­вин­ског ма­те­ри­ја­ла “То­за Мар­ко­вић”, (та­ко­ђе по­се­ду­је и фа­бри­ку за про­из­вод­њу кре­ча и ка­ме­на “Је­лен До”), ку­пљен је Сом­бо­лед... С дру­ге стра­не и Ау­стри­ја и Не­мач­ка по­зи­ци­о­ни­ра­ју сво­је ком­па­ни­је у по­крај­ни. Не­мач­ка ком­па­ни­ја “Норд­зуц­кер” је ку­пи­ла ше­ће­ра­не у Вој­во­ди­ни. Са МК ко­мер­цом је осно­ва­ла ком­па­ни­ју Су­но­ко, и на тај на­чин до­шла до де­се­ти­не хи­ља­да хек­та­ра зе­мљи­шта. “Шта­да” је ку­пи­ла Хе­мо­фарм. ВАЦ је ку­пио но­во­сад­ски Днев­ник... Ау­стриј­ска Ер­сте бан­ка је за се­ди­ште иза­бра­ла Но­ви Сад, где су се та­ко­ђе сме­сти­ле ОТП бан­кар­ска гру­па и Ме­талс бан­ка. Са овим ко­ин­ци­ди­ра и све ин­тен­зив­ни­ји ула­зак ма­ђар­ских ком­па­ни­ја у Ср­би­ји и ре­ги­о­ну за­јед­но са по­ли­тич­ким ути­ца­јем ма­ђар­ске вла­де, иза ко­јих сто­ји На­та­њел Рот­шилд. Тре­ба ре­ћи и да су Ср­би у Ау­стри­ји до­би­ли ста­тус на­ци­о­нал­не ма­њи­не, та­ко да би то био и по­ло­жај у бу­ду­ћој кон­фе­де­ра­ци­ји, ко­ја би пред­ста­вља­ла ре­а­ли­за­ци­ју про­јек­та “Ал­пе-адриа”, ин­кар­на­ци­ју хаб­збур­шке др­жа­ве.

Ин­ве­сти­ци­о­ни фон­до­ви

Дру­гу тра­ку у ко­јој на­сту­па На­та­њел Рот­шилд чи­не ин­ве­сти­ци­о­ни фон­до­ви са де­ви­чан­ских и дру­гих ег­зо­тич­них остр­ва, ко­ји су у при­вид­ном вла­сни­штву “ру­ских Је­вре­ја” (за­пра­во Ха­за­ра). Нај­моћ­ни­ји ме­ђу њи­ма је “Сал­форд” са де­ви­чан­ских остр­ва, иза ко­јег сто­ји Бо­рис Бе­ре­зов­ски (Ха­зар) са ка­пи­та­лом Рот­шил­да. Фонд је осно­ван 2001. го­ди­не у Лон­до­ну и да­нас по­се­ду­је ско­ро це­ло­куп­ну мле­кар­ску ин­ду­стри­ју у Ср­би­ји (Имлек, Но­во­сад­ска мле­ка­ра, Мле­ка­ра Су­бо­ти­ца, Им­паз, Зе­мун), Бам­би кон­церн, Књаз Ми­лош... Осни­вач Сал­фор­да је Ју­xин Xе­фи, Ха­зар из Ру­си­је, ко­ји је ка­ри­је­ру гра­дио у Ал­фа бан­ци из Ру­си­је ко­ја је ве­за­на за Бо­ри­са Бе­ре­зов­ског и Фрид­ма­на. Члан у од­бо­ру Сал­фор­да је Лорд Тим Бел, не­ка­да­шњи са­вет­ник Мар­га­рет Та­чер, ко­ји је вр­ло бли­зак са Бе­ре­зов­ским, Ру­пер­том Мар­до­ком, Вик­то­ром Ју­шчен­ком, био је у до­брим од­но­си­ма са Јељ­ци­ном... Осим то­га, пред­сед­ник овог фон­да је Кла­ус Мангл ко­ји је са Бо­ри­сом Бе­ре­зов­ским вр­шио про­да­ју Мер­це­де­со­вих ау­то­мо­би­ла у Ру­си­ји. По­ред Сал­фор­да, сво­ју по­зи­ци­ју ја­ча “Ас­хмо­ре” ин­ве­сти­ци­о­ни фонд, ко­ји је не­дав­но пре­у­зео “Цар­неx” од Ми­дленд Ри­сор­си­за. Ашмор се на­ла­зи под кон­тро­лом Рот­шил­до­вог Ати­ку­са. На­и­ме, вла­сник Ашмо­ра је Мајкл Бен­сон, не­ка­да­шњи члан “Ам­ве­сцап-а”, ком­па­ни­је у ко­јој се на­ла­зи ка­пи­тал Ати­ку­са. “Ми­дленд Ре­со­ур­цес” је тре­ћи зна­ча­јан ин­ве­сти­ци­о­ни фонд ко­јим упра­вља­ју Алек­сан­дар Шнај­дер и Еду­ард Ши­фрин (обо­ји­ца Ха­за­ри!). Ми­дленд гру­па је вла­сник хо­те­ла Парк и Ка­си­на (нај­ста­ри­ји бе­о­град­ски хо­тел), те лу­ке Пан­че­во.

Кра­љев­ски на­ступ

Тре­ћу тра­ку ко­ло­ни­за­ци­је чи­не ком­па­ни­је у обла­сти гра­ђе­ви­нар­ства, ру­дар­ства, ме­тал­не ин­ду­стри­је, фи­нан­си­ја, бан­кар­ства, из­да­ва­штва од ко­јих је ве­ћи­на ди­рект­но ве­за­на за мла­ђа­ног Рот­шил­да. Јед­на од њих и исто­вре­ме­но нај­ак­тив­ни­ја у ре­ги­о­ну је “Три­гра­нит”, са се­ди­штем у Бу­дим­пе­шти, ко­ја је за по­след­њих не­ко­ли­ко го­ди­на из­ра­сла у ре­ги­о­нал­ног ги­ган­та и ли­де­ра у круп­ним ин­ве­сти­ци­о­ним про­јек­ти­ма.  Из­гра­ди­ла је низ по­слов­но-фи­нан­сиј­ских цен­та­ра у Пољ­ској, Сло­вач­кој, Ма­ђар­ској, Сло­ве­ни­ји, Ру­му­ни­ји, Бу­гар­ској... У Хр­ват­ској ће гра­ди­ти спорт­ску аре­ну од 20000 ме­ста са по­слов­ним ком­плек­си­ма. У Ср­би­ји, Три­гра­нит-у је по­ве­ре­на из­град­ња же­ле­знич­ке ста­ни­це “Про­коп” (за са­да ни­је за­по­че­та). По­дру­жни­ца “Ри­о­тин­то” (јед­на од нај­ве­ћих свет­ских ру­дар­ских ком­па­ни­ја) је до­би­ла кон­це­си­је да екс­пло­а­ти­ше ру­ду бо­ра (ко­је има још је­ди­но у Ки­ни и Тур­ској) у око­ли­ни Ба­љев­ца на Ибру. При­сут­не су и оста­ле ру­дар­ске ком­па­ни­је, Глен­кор ко­ју кон­тро­ли­ше пре­ко свог аген­та Мар­ка Ри­ча (Ха­зар), Фелпс Доx у ко­јој се на­ла­зи ка­пи­тал “Ати­ку­са” (Рот­шил­дов ин­ве­сти­ци­о­ни фонд). Ове две ком­па­ни­је кон­ку­ри­шу за пре­о­ста­ле ру­дар­ске ба­се­не. Пре­ко ин­диј­ске ком­па­ни­је “Ми­тал” је ку­пљен Маг­но­хром из Кра­ље­ва. Ина­че по­ро­ди­ца Ми­тал је ду­го­го­ди­шњи за­ступ­ник ди­на­сти­је Рот­шилд. У упра­ви Ми­та­ла ме­сто за­у­зи­ма Вил­бур Рос, ду­го­го­ди­шњи бан­кар Рот­шил­да. По­ред Ми­та­ла, са исто­и­ме­ном по­ро­ди­цом, Рот­шил­ди др­же и “Филд Фреш Фудс”, ком­па­ни­ју ко­ја се ба­ви про­из­вод­њом и из­во­зом хра­не из Ин­ди­је.

Бан­кар­ски и фи­нан­сиј­ски сек­тор се, та­ко­ђе, на­ла­зи под до­ми­на­ци­јом ди­на­сти­је. Во­де­ће бан­ке, као што су Бан­ца Ин­те­са, Цре­дит Агри­цо­ле, Униц­ре­дит гро­уп, Со­ци­е­те Ге­не­рал су под кон­тро­лом Рот­шил­да. По­лу­га ко­јом се обез­бе­ђу­је кон­тро­ла је Ан­тон Бер­нхајм (Ха­зар), ко­ји се на­ла­зи на че­лу Дел­та Ђе­не­ра­ли гру­пе. Грч­ке бан­ке “Пи­ра­е­ус” и “Ла­и­ки”, се на­ла­зе под кон­тро­лом Мар­фин фи­нан­сиј­ске гру­пе, у ко­јој се на­ла­зи Рот­ши­дов ка­пи­тал. Шан­дор Ча­њи, је­дан од “су­вла­сни­ка” Три­гра­ни­та, омо­гу­ћу­је Рот­шил­ду ши­ре­ње у обла­сти бан­кар­ства са ОТП бан­кар­ском гру­пом. ОТП је у Ср­би­ји ку­пио три бан­ке: Кул­ску, Ни­шку и Цеп­тер бан­ку. Ме­талс бан­ка из Но­вог Са­да је ку­пље­на по­сред­ством Рот­шил­до­вог “ЈНР Ли­ми­тед-а” (Ја­цоб анд Нат­ха­ни­ел Ротхсцхилд), ин­ве­сти­ци­о­ног фон­да. Мла­ди Рот­шилд кон­тро­ли­ше и ма­ђар­ску нафт­ну ком­па­ни­ју МОЛ, та­ко­ђе пре­ко Ча­њи­ја. МОЛ је на срп­ском тр­жи­шту при­су­тан од 2005. го­ди­не и озби­љан је кан­ди­дат за уче­шће у при­ва­ти­за­ци­ји нафт­не ин­ду­стри­је. Тре­ба ре­ћи и да јр НМ Ротхсцхилд фи­нан­сиј­ски са­вет­ник НЛБ Цон­ти­нен­тал, сло­ве­нач­ке бан­кар­ске гру­пе. Рот­шил­ди су уче­ство­ва­ли и при­ли­ком при­ва­ти­за­ци­је Моб­те­ла. У из­да­ва­штву су при­сут­ни пре­ко сло­ве­нач­ке “Мла­дин­ске књи­ге”, ко­ја је део “Ре­а­дер’с ди­гест”, аме­рич­ке ком­па­ни­је чи­ји је део не­дав­но ку­пљен од стра­не Рот­шил­да.

Цр­на Го­ра, тер­ра Ротшил­ди­а­на

До­ла­зак де­ле­га­ци­је Рот­шил­да, не­по­сред­но по окон­ча­њу ре­фе­рен­ду­ма (ко­ји је спро­ве­ден у ре­жи­ји истих), озна­чио је уда­ра­ње пе­ча­та “цо­ло­ни­зед” на јед­ну од нај­ста­ри­јих срп­ских зе­ма­ља. Ја­коб Рот­шилд и На­та­њел Рот­шилд су на тај на­чин до­би­ли још јед­ну ко­ло­ни­ју. Цр­на Го­ра је да­нас пот­пу­но ку­пље­на од ха­зар­ских ком­па­ни­ја ко­је пред­во­де Рот­шил­ди. Об­ра­зац је иден­ти­чан. Ко­ло­ни­за­ци­ју, као и у ре­ги­о­ну, пред­во­де Рот­шил­ди, по­ред њих су “ру­ски” би­зни­сме­ни, Со­рош... Тре­ба при­сво­ји­ти лу­ке, ре­сур­се, ме­та­лур­шке ком­би­на­те, ту­ри­стич­ке ка­па­ци­те­те...     Као у Ср­би­ји и оста­лим др­жа­ва­ма ре­ги­о­на, Со­рош је прет­ход­но из­гра­дио мре­жу не­вла­ди­них ор­га­ни­за­ци­ја. ЦЕ­ДЕМ, Хел­син­шки ко­ми­тет за људ­ска пра­ва “Ху­ман ригхтс ац­ти­он”, и “Хо­ми­нем љу­е­рум” су са­мо не­ке од њих. На то се на­до­ве­зу­ју кон­тро­ли­са­ни ме­ди­ји (АНЕМ), пре­ко ко­јих је во­дио, ис­по­ста­ви­ло се, успе­шно, ан­ти­срп­ску кам­па­њу. У са­рад­њи са европ­ским ор­га­ни­за­ци­ја­ма и ве­не­ци­јан­ском ко­ми­си­јом (у ко­јој је члан и Во­јин Ди­ми­три­је­вић) ак­тив­но је по­мо­гао про­је­кат не­за­ви­сно­сти.

Пи­тер Манк (На­та­ње­лов по­сло­во­ђа, Ха­зар) је пре­у­зео, пре­ко ОТП-а, ре­монт­ни за­вод Ар­се­нал из Тив­та, у ко­ме ће Три­гра­нит гра­ди­ти ве­ли­ку ма­ри­ну. Иста ком­па­ни­ја пла­ни­ра град­њу по­слов­но-фи­нан­сиј­ских цен­та­ра у Под­го­ри­ци, Ул­ци­њу, Бу­дви... Пр­ви по­сло­во­ђа, Ча­њи (ОТП бан­кар­ска гру­па), је оку­пи­рао бан­кар­ски арсен­ал ку­по­ви­ном Цр­но­гор­ске ко­мер­ци­јал­не бан­ке, ко­ја по­кри­ва ви­ше од по­ло­ви­не тр­жи­шта у Цр­ној Го­ри. Као са­ве­зни­ци се по­ја­вљу­ју Рот­шил­до­ва Со­си­је­те Же­не­рал бан­ка ко­ја је пре­у­зе­ла Под­го­рич­ку бан­ку. НЛБ гро­уп је ку­пио Мон­те­не­гро бан­ку... Осим то­га, Рот­шилд-Ча­њи­јев МОЛ уско­ро по­ста­је стра­те­шки парт­нер др­жав­ној нафт­ној ком­па­ни­ји Мон­те­не­гро Бо­нус. Ми­ло Ђу­ка­но­вић, ко­ји је Рот­шил­ди­ма дао “блан­ко чек” за­уз­врат је до­био ди­рек­тор­ско ме­сто у Три­гра­ни­ту, што до­вољ­но го­во­ри о ње­го­вим за­слу­га­ма у про­це­су ко­ло­ни­за­ци­је.

Мо­нет, мо­бил­ни опе­ра­тер у са­ста­ву Дој­че те­ле­ко­ма се на­ла­зи под ин­ди­рект­ном кон­тро­лом Рот­шил­да!

Ве­о­ма ва­жну уло­гу у ко­ло­ни­за­ци­ји Цр­не Го­ре има Олег Де­ри­па­ска, ха­зар­ски мул­ти­ми­ли­јар­дер из Ру­си­је. На­та­њел Рот­шилд се и сам хва­лио да не­гу­је од­лич­не од­но­се са њим. Де­ри­па­са­ка, као је­дан од Рот­шил­до­вих огра­на­ка, је са “сво­јом” ком­па­ни­јом Ру­сал ку­пио КАП (ком­би­нат алу­ми­ни­ју­ма Под­го­ри­ца). Пре­ко ћер­ке ком­па­ни­је “Са­ла­мон” је пре­у­зео руд­ник бок­си­та у Ник­ши­ћу. Тре­ба ре­ћи да Ру­сал и Глен­кор че­сто на­сту­па­ју за­јед­но. Ау­стриј­ска ком­па­ни­ја “Штра­баг”, у ко­јој Де­ри­па­ска има зна­ча­јан удео, је ку­пи­ла пред­у­зе­ће “Цр­на­го­ра­пут”. Ку­пу­ју се ту­ри­стич­ки об­јек­ти, атрак­тив­не ло­ка­ци­је на при­мор­ју, гра­ђе­вин­ска зе­мљи­шта... Ка­ко би обез­бе­дио ову ко­ло­ни­ју, Рот­шилд је осно­вао ор­га­ни­за­ци­ју за ду­го­роч­но сти­пен­ди­ра­ње сту­де­на­та из Цр­не Го­ре.

Ре­пу­бли­ка Срп­ска

У Ре­пу­бли­ку Срп­ску, ко­ја се на­ла­зи под кон­стант­ним при­ти­ском у ци­љу ње­ног пот­пу­ног не­ста­ја­ња, Рот­шил­ди су ушли, пу­тем Со­ро­ше­вих фон­да­ци­ја, Ми­тал Стил кор­по­ра­ци­је, Сал­фор­да... Со­рош је, по уста­ље­ном оби­ча­ју, осно­вао ви­ше не­вла­ди­них ор­га­ни­за­ци­ја са исто­вет­ним ци­љем као и у Ср­би­ји (Хел­син­шки ко­ми­тет за људ­ска пра­ва “Леx ин­тер­на­ти­о­нал”...). Со­ро­ше­ви ме­ди­ји су оку­пље­ни око ме­ђу­на­род­не ор­га­ни­за­ци­је “Пресс Ноњ” и Со­рош ме­ди­ја цен­тра из Са­ра­је­ва. Не­ки од тих ме­ди­ја су “Не­за­ви­сне но­ви­не”, Ал­тер­на­тив­на те­ле­ви­зи­ја Ба­ња Лу­ка, Нет но­ви­нар... У обла­сти при­вре­де, Сал­форд је ку­пио ба­ња­луч­ку мле­ка­ру, нај­ве­ћу у Ре­пу­бли­ци Срп­ској. Ком­па­ни­ја Шта­баг (Де­ри­па­ска) је до­би­ла кон­це­си­је за из­град­њу мре­же ау­то­пу­те­ва. Ком­па­ни­ја Ми­тал Стил Зе­ни­ца је ку­пи­ла РЗР Љу­би­ја, ком­плекс руд­ни­ка са ве­ли­ким за­ли­ха­ма гво­зде­не ру­де. Тре­ба на­по­ме­ну­ти да су при­сут­не и ру­ске др­жав­не ком­па­ни­је “Ју­жу­рал­зо­ло­то”, ко­ја је по­ста­ла стра­те­шки парт­нер ру­дар­ском ком­би­на­ту Са­се из Сре­бре­ни­це, и “За­ру­бе­жњефт”, ко­ја је ку­пи­ла ра­фи­не­ри­је наф­те и уља (Мо­дри­ча, Пе­трол). На тај на­чин је осу­је­ћен да­љи про­дор МОЛ-а и Ми­та­ла.

Фе­де­ра­ци­ја БиХ

У му­сли­ман­ско-хр­ват­с­к­ом ен­ти­те­ту, у обла­сти ру­дар­ства и ме­та­лур­ги­је пред­ња­чи Ми­тал гру­па, ко­ја је за­у­зе­ла зе­нич­ку че­ли­ча­ну, јед­ну од нај­ве­ћих на Бал­ка­ну. Ми­тал-у је при­по­јен и ру­дар­ски ком­плекс Љу­би­ја из Ре­пу­бли­ке Срп­ске.

Област енер­ге­ти­ке је ре­зер­ви­са­на за МОЛ, ко­ји је ку­пио др­жав­ну нафт­ну ком­па­ни­ју Енер­го­пе­трол. Ин­ве­сти­ци­о­ни фонд Бо­ри­са Бе­ре­зов­ског, Сал­форд, је пре­у­зео ин­ду­стри­ју мле­ка (Мле­ко­про­дукт - К. Ду­би­ца, Цам­по­мил - Са­ра­је­во). Оче­ку­је се и пре­у­зи­ма­ње љу­бљан­ских мле­ка­ра ко­је об­у­хва­та­ју ту­злан­ску мле­ка­ру. Сек­то­ром бан­кар­ства и фи­нан­си­ја су за­го­спо­да­ри­ле Рот­шил­до­ве бан­ке Униц­ре­дит, Ин­те­са... Фе­де­ра­ци­ји је, још од 1993. го­ди­не, при­су­тан Со­рош са мре­жом не­вла­ди­них ор­га­ни­за­ци­ја. Та мре­жа је, као и у оста­лим др­жа­ва­ма, из­ра­зи­то ан­ти­срп­ски на­стро­је­на. Ме­ђу ви­ђе­ним чла­но­ви­ма Со­ро­ше­вог отво­ре­ног дру­штва су би­ли Ја­коб Фин­ци и Иван Штра­ус (Ха­за­ри). По­ред Отво­ре­ног дру­штва, мо­гу се спо­ме­ну­ти “Об­ра­зо­ва­ње гра­ди”, Ме­ди­ја цен­тар Са­ра­је­во, Хел­син­шки ко­ми­тет, “Же­не Бо­сне” и дру­ге не­вла­ди­не ор­га­ни­за­ци­је. Од ме­ди­ја кон­тро­ли­ше днев­ни лист “Осло­бо­ђе­ње”, ма­га­зин “Старт”, те­ле­ви­зи­ју НТВ Ха­јат, но­вин­ску аген­ци­ју “ОНА­СА”...

Хр­ват­ска

За раз­ли­ку од оста­лих др­жа­ва Бал­ка­на, Хр­ват­ску Рот­шил­ди оку­пи­ра­ју пре­те­жно из Ма­ђар­ске, ко­ја пред­ста­вља ба­зу ши­ре­ња ха­зар­ске ди­на­сти­је. У Хр­ват­ској је Со­рош ма­ње при­су­тан не­го у оста­лим зе­мља­ма. На­ја­чи адут из не­вла­ди­ног сек­то­ра је Жар­ко Пу­хов­ски. По­ред МОЛ-а ко­ји је пре­у­зео нафт­ну ком­па­ни­ју ИНУ, дру­га зна­чај­на Рот­шил­до­ва ком­па­ни­ја у хр­ват­ској при­вре­ди је Три­гра­нит. Осно­ван је кон­зор­ци­јум Ин­гра-Три­гра­нит (Ин­гра – на че­лу је Игор Опен­хајм, Ха­зар). Кон­зор­ци­јум ће гра­ди­ти спорт­ску аре­ну у За­гре­бу, ка­па­ци­те­та 20.000 ме­ста. Три­гра­нит, та­ко­ђе, има ам­би­ци­о­зне пла­но­ве на хр­ват­ском при­мор­ју. У обла­сти те­ле­ко­му­ни­ка­ци­ја је при­су­тан Т- Мо­би­ле.

Ма­ке­до­ни­ја

Бив­ша ре­пу­бли­ка, на­кон раз­би­ја­ња Ју­го­сла­ви­је, де­ли суд­би­ну оста­лих ко­ло­ни­ја ре­ги­о­на. Дру­гим ре­чи­ма, су­ве­ре­ни­тет и не­за­ви­сност су оста­ли на ни
IP sačuvana
social share
Nikola Tesla, Milic Vukasinovic, Kevin Trudeau, David Icke, Robert Kiyosaki, Baja Mali Knindza, Bora Corba, Draza Mihailovic, dr Nele Karajlic
`ZAŠTO` - rječ koja će vam dati moć, slobodu i sve što poželite; samo je koristite kada god se za to ukaže prilika

Prirodni lijekovi za koje 'oni' ne zele da znate-http://forum.burek.com/index.php/topic,399069.0.html

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

nemoguce je otkriti sta je nemoguce

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 278
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Svaka čast na podacima i analizi Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 656
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4

Македонија

Бив­ша ре­пу­бли­ка, на­кон раз­би­ја­ња Ју­го­сла­ви­је, де­ли суд­би­ну оста­лих ко­ло­ни­ја ре­ги­о­на. Дру­гим ре­чи­ма, су­ве­ре­ни­тет и не­за­ви­сност су оста­ли на ни­воу те­о­ри­је док се с дру­ге стра­не спро­во­ди ти­хо оку­пи­ра­ње при­вре­де и ре­сур­са уз обе­ћа­ње “све­тле бу­дућ­но­сти” у ЕУ. Исто­вре­ме­но се фор­си­ра про­ал­бан­ска оп­ци­ја ко­ја тре­ба да за­о­кру­жи про­је­кат Ве­ли­ке Ал­ба­ни­је.

Цен­трал­но ме­сто у Ма­ке­до­ни­ји за­у­зи­ма Ми­тал Стил Ско­пје, део Ми­тал кор­по­ра­ци­је, ко­ји је ку­пио ме­та­лур­шки ком­би­нат у Ско­пју, чи­ме је обез­бе­дио до­ми­на­ци­ју у ре­ги­о­ну. У обла­сти бан­кар­ства, Охрид­ску бан­ку је пре­у­зео Со­си­је­те Же­не­рал.

С дру­ге стра­не, Со­рош се отво­ре­но за­ла­же за ал­бан­ске ин­те­ре­се. У ту свр­ху ко­ри­сти број­не ути­цај­не ор­га­ни­за­ци­је – Хел­син­шки ко­ми­тет, Цен­тар за мул­ти­кул­тур­но раз­у­ме­ва­ње, Асо­ци­ја­ци­ја за де­мо­крат­ске ини­ци­ја­ти­ве, у ко­ји­ма до­ми­ни­ра­ју Ал­бан­ци. Исти је слу­чај и са ме­ди­ји­ма. Под Со­ро­ше­вом кон­тро­лом су те­ле­ви­зи­ја “Сху­тел”, ра­дио ста­ни­це Ва­ти, Лајф...

Со­рош је та­ко­ђе кре­ди­ти­рао ма­ке­дон­ску вла­ду то­ком 1994. го­ди­не са 25 ми­ли­о­на до­ла­ра. То­ком истог пе­ри­о­да је оства­рио ве­ли­ки ути­цај на, та­да­шњег пре­ми­је­ра, и са­да­шњег пред­сед­ни­ка Ма­ке­до­ни­је Бран­ка Цр­вен­ков­ског. Бран­ко Цр­вен­ков­ски је отво­ре­но по­др­жао план Мар­ти­ја Ах­ти­са­ри­ја за Ко­со­во...

Со­рош има уче­шћа у ма­ке­дон­ском мо­бил­ном опе­ра­те­ру МТ пре­ко “Сто­не­брид­ге Цом­му­ни­ца­ти­онс” ком­па­ни­је у ко­јој има ак­ци­је. Ина­че, МТ ин­ди­рект­но кон­тро­ли­шу Рот­шил­ди пре­ко “Блац­ксто­не Гро­уп”, огром­не фи­нан­сиј­ско-ин­ве­сти­ци­о­не гру­пе ко­ју су 1985. осно­ва­ли њи­хо­ви аген­ти Пи­тер Xорx Пи­тер­сон и Ште­фан Шварц­ман (Ха­зар). Обо­ји­ца су прет­ход­но из­гра­ди­ли ка­ри­је­ре у Рот­шил­до­вим по­дру­жни­ца­ма “Лех­ман Брот­херс” и “Кухн Ло­еб Инц.” Блек­сто­ун гру­па је во­де­ћи ак­ци­о­нар “Де­утсцхе Те­ле­ком” (Т-Мо­би­ле), у чи­јем са­ста­ву се на­ла­зи ма­ђар­ски мо­бил­ни опе­ра­тер Ма­тав, ко­ји је вла­сник ма­ке­дон­ског мо­бил­ног опе­ра­те­ра МТ. “Т-Мо­би­ле” је дру­ги мо­бил­ни опе­ра­тер у Ма­ке­до­ни­ји.

На пу­ту до ци­ља Рот­шил­ди ко­ри­сте сред­ства у ви­ду ре­фор­ми, тран­зи­ци­ја, шок те­ра­пи­ја, из­бо­ра, ре­фе­рен­ду­ма, се­це­си­ја, ре­во­лу­ци­ја, гра­ђан­ских ра­то­ва, вој­них ин­тер­вен­ци­ја...

На­ро­ди­ма се ну­ди “сло­бо­да”, “де­мо­кра­ти­ја” и до­бро­вољ­но роп­ство у за­ме­ну за њи­хо­ву не­за­ви­сност и ре­сур­се!

Ал­тер­на­ти­ве су санк­ци­је, изо­ла­ци­ја и бом­бар­до­ва­ње!

Бив­ша Ју­го­сла­ви­ја је би­ла ета­па у по­хо­ду Рот­шил­до­ве им­пе­ри­је ка ис­то­ку. Ге­о­по­ли­тич­ка ком­би­на­то­ри­ка ни ово­га пу­та ни­је би­ла срп­ски са­ве­зник.

Ср­би­ја се, на­жа­лост, на­шла на пу­ту овој не­ма­ни пи­то­мог ли­ца. •
IP sačuvana
social share
Nikola Tesla, Milic Vukasinovic, Kevin Trudeau, David Icke, Robert Kiyosaki, Baja Mali Knindza, Bora Corba, Draza Mihailovic, dr Nele Karajlic
`ZAŠTO` - rječ koja će vam dati moć, slobodu i sve što poželite; samo je koristite kada god se za to ukaže prilika

Prirodni lijekovi za koje 'oni' ne zele da znate-http://forum.burek.com/index.php/topic,399069.0.html

Edit by chelavi1: Linkovi i bilo kakvi drugi reklamni elementi nisu dozvoljeni u potpisima korisnika!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: kapital

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.