Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 04:43:56
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbomrzac  (Pročitano 920 puta)
31. Jul 2006, 09:43:18
Zvezda u usponu

Partizan u srcu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1504
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D500
SRBOMRZAC
Menadžer Portsmuta Hari Rednap već danima se podsmeva igri Nikole Žigića, a potcenjivački stav prema našim igračima pokazao i na primeru Vukića i Koromana

Srbomrzac....Hari Rednap

Rednap je jednom pokušao da bude duhovit tvrdnjom da Srbina ne možeš da naučiš golfu, ali da ne treba da ga učiš da puca u Hrvata

Menadžer Portsmuta Hari Rednap već danima se po britanskim medijima podsmeva igri Nikole Žigića. Rednap je gledao Zvezdinog dvometraša na utakmici protiv Korka i od tada malo-malo pa ispali neku "duhovitost" na njegov račun. Kontroverznom stručnjaku nije bilo dovoljno što je posle meča u Irskoj rekao da će "uštedeti pare klubu tako što neće kupiti Žigića", pa je u izjavi za tabloid "San" istakao da mu "ne pada na pamet da daje pet miliona funti za tipa koji, iako je bio za glavu viši od ostalih, nije dobio nijedan vazdušni duel".
- Bio je za jardu iznad svih ostalih igrača na terenu, a nije uspeo da osvoji nijednu loptu u skoku. Zvezda za njega traži pet miliona funti, a posle meča Žigićev menadžer mi je prišao i rekao da "ne veruje da će neko za njega dati pet miliona". Odgovorio sam mu: "Znam, ja sam jedan od tih" - rekao je Rednap.
Ipak, Rednapovi zlobni komentari na račun Žigića možda imaju dublje korene od utiska koji je stekao gledajući Zvezdinog centarfora u meču protiv Korka. Opšte je poznato da Rednap, prema sopstvenom priznanju, nije ljubitelj igrača sa prostora bivše Jugoslavije. Čuvena je njegova izjava od pre nekoliko sezona:
- Jednom sam rekao svojim igračima da ćemo zajedno otići na partiju golfa. Ali, kad kažete Jugoslovenu da idemo da igramo golf, on nema pojma šta je to. Međutim, kad bih nekim slučajem odveo svoje igrače na trening komandosa, siguran sam da bi moj Srbin pucao na mog Hrvata - pokušao je da bude duhovit Rednap.
U prilog tvrdnjama da Rednap ima predrasude prema igračima sa Balkana govori i činjenica da, iako ih je u prethodnom periodu u Portsmutu bilo dosta, samo jedan je uspeo da se nametne. Dejan Stefanović je dogurao do kapitenske trake "pompejaca", ali su zato na "Fraton parku" najgore dane u karijeri proveli Zvonimir Vukić i Ognjen Koroman. Osim njih, ništa bolje nisu prošli ni Hrvat Boris Živković i Slovenac Aleksandar Rodić.
Živković je, doduše, odlično počeo u Portsmutu, izborio se za mesto u prvoj postavi, ali njegova sreća potrajala je veoma kratko. Hrvatski reprezentativac usudio se javno da kritikuje Rednapa i morao je da ode posle samo šest meseci. Slovenački reprezentativac Rodić doveden je 2005. godine, međutim za pola godine odigrao je svega devet minuta. Rednap, doduše, tada nije bio menadžer Portsmuta, ali jeste kada je Rodić dobio otkaz prošlog meseca.
Zvonimir Vukić bio je sledeća žrtva. Doveden na pozajmicu iz Šahtjora u avgustu 2005, Vukić je odigrao devet mečeva i postigao jedan gol, ali onda je u decembru menadžera Alana Perina zamenio Rednap. Reprezentativac SCG više nije ni primirisao prvoj postavi, pa se vratio u Partizan.
Poslednji u nizu bio je Ognjen Koroman, koji je takođe došao na pozajmicu u januaru ove godine. Odigrao je tri meča, a samo jednom je bio starter, protiv Liverpula u poslednjoj utakmici sezone. Vezni igrač SCG uspeo je da postigne i gol u tom susretu, ali to nije bilo dovoljno da Rednap donese odluku da ga zadrži.
(M. S.)

Svađao se i sa Mandarićem

Hari Rednap je u Portsmut prvi put stigao 2001. godine, i to kao sportski direktor. Ulogu menadžera preuzeo je naredne godine i odmah uveo Portsmut u Premijer ligu. Iako je imao dosta nesporazuma sa tadašnjim vlasnikom, američkim biznismenom srpskog porekla Milanom Mandarićem, ostvario je veoma dobre rezultate u Premijer ligi u sezoni 2003/04. Ipak, u novembru 2004. odnosi između njega i Mandarića su potpuno zahladneli, tako da je Rednap odlučio da podnese ostavku. Iako je tvrdio da je otišao kako bi se odmorio od fudbala, već 8. decembra te godine preuzeo je Sautempton, Portsmutovog najljućeg rivala. Sautempton je završio u drugoj ligi, a posle lošeg starta u tom rangu takmičenja, Rednap je podneo ostavku. Vratio se u Portsmut u decembru prošle godine, uspeo da spase klub ispadanja iz Premijer lige, za šta je nagrađen novim trogodišnjim ugovorom.

[Edit by SerbianFighter: Pisanje teksta velikim slovima [ALLCAPS] zabranjeno Pravilnikom Burek Foruma. Koristite blagodeti formatiranja teksta ako zelite nesto naglasiti!]

(02. May 2007, 21:45:11)
« Poslednja izmena: 31. Jul 2006, 14:23:44 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
[img][/img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 04:43:56
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.