Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbinu u Saborskom na kući ispisali prijeteće poruke  (Pročitano 2251 puta)
13. Jul 2007, 12:39:48
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Nemam ništa, al' za Srpsku dajem sve!

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
Zastava Pale - Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
EU miljama daleko...  Smile

Srbinu u Saborskom na kući ispisali prijeteće poruke

SABORSKO - Grafit “Čedo bijedo” i pet slova “U”, od kojih je najveće duže od metra, nepoznati su počinitelji ispisali na fasadi obiteljske kuće Nikole Šolaje, jedinog Srbina u Saborskom. Na kući su bila provaljena i ulazna vrata, no “razbojnici” nisu ulazili unutra, pa sve upućuje na to da je riječ o razračunavanju na nacionalnoj osnovi.

- Sinoć sam došao iz Rijeke, gdje sam bio kod sina, misleći da ću ovdje ostati desetak dana. Ovo je moja kuća u koju često dolazim i nije mi bilo svejedno kad sam ovo vidio. To je prijetnja, a valjda s ciljem da me se otjera odavde ili da se zastraši Srbe koji bi se možda još poželjeli vratiti u Saborsko - rekao je u četvrtak Nikola Šolaja.

Šolaja, koji nakon Domovinskog rata živi kod sinova na relaciji Rijeka - Beograd, posljednji je put, kaže, u Saborskom bio prije dva tjedna. Tada je policiji i općinskim vlastima (HDZ) prijavio da je netko radnim strojevima razorio temelje kuće njegovih roditelja, te srušio zidove kuće pokojnog susjeda Steve Šolaje. Misli da je upravo to potaknulo nekoga na pisanje prijetećih poruka po njegovoj kući.

- Policija je tada moju prijavu samo primila na znanje, uvjeravajući me da je temelje i zidove srušio jak vjetar. Zar vjetar iza sebe ostavlja tragove guma bagera? No, izgleda da sam dirnuo u osinje gnijezdo jer je sada obilježena i moja kuća. Možda je sljedeći put nađem razorenu. Nikad nisam isticao nacionalnost, jer me to nikada nije zanimalo.

Ali sada to pitanje samo po sebi dolazi u prvi plan. Iako mi je ogulinski policajac tijekom očevida podcjenjivački rekao da nisam Srbin, nego pravoslavac, činjenica je da sam jedini Srbin u Saborskom i valjda kao takav nisam podoban. Bez obzira na prijetnje, iz Saborskog me mogu otjerati samo u lijesu - odlučan je Šolaja.

Marko Bičanić, zamjenik načelnika Općine Saborsko, rekao nam je da “on ne bi napuhavao slučaj kojega u stvari nema”.  - Ovo bih prije nazvao nekakvom dječjom igrom, nego prijetećim činom. To što je on jedini Srbin u Saborskom ne mijenja ništa na stvari - bio je kratak Bičanić. No, u istragu o grafitima u Saborskom uključila se i krim-policija, koja traga za počiniteljem, dok Šolaja najavljuje prigovore OESS-u i predstavništvu Europske komisije u Hrvatskoj, uvjeren da je ovo “nacionalistički potez”.

Jutarnji.hr

Komentari:

Geni, geni kameni         |         Matitjahu         |         13.7.2007 11:30:57
Sve vam je to otrovni darak Thompsonovog koncerta. Nakon svakog slijedećeg koncerta, bit će sve gore i gore, sve dok Europa ne bude Hrvatsku lupila po papcima, koje je ova bijednički umetnula između dovratka i odškrinutih vrata, te zapriječila obećani put u blagostanje.

"A šta su Srbi nama radili!"         |         Scarface         |         13.7.2007 10:14:50
Svi koji ovaj događaj počnu ovako komentirati, tvrdim da bi, da im se pruži prilika, činili jednaka zvjerstva kao i ti "Srbi što su njima radili". Radi se o vrlo lošim ljudima koji nikada ne suosjećaju s tuđom tragedijom nego uvijek počinju od svoje misleći da je ona cijelom društvu jedina relevantna. Nema strašnije stvari nego kada ti netko dira u dom, mjesto koje mora biti sigurno radi zaštite ljudske slobode, privatnosti i dostojanstva.

E ljudi moji         |         Hrvatska Dusa         |         13.7.2007 9:19:59
Uzalud se Hrvatska borila za slobudu, uzalud su toliko Hrvata dali zivot za lijepu nasu. Ja osobno okrivljujem ovo sto se dogodilo ovom starcicu. Ali pogledajte koliko li se cetnika koji su ubijali Hrvate, srusili kuca, silovali zena, vratili u Hrvatsku i zivu koda se nista nije desilo. Svaki dan ih je sve vise i vise. Umisto da se za njima traga i da ih se stavi pred sud, oni se lipo kupaju na moru. Vrlo tesko to mogu podnositi, ali svi ce jednog dana doci na nebeska vrata, pa ce im dragi Bog suditi, ako ih prije ne uhvatimo

« Poslednja izmena: 13. Jul 2007, 12:50:07 od vlado85 »
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
a vidi kuće, nije ni obnovljene a i grafiti su pisani uljanim bojicama još k tome čovjek je tamo zadnji put bio prije dva tjedna za pretpostaviti je da su djeca mislila da je kuća napuštena

a vidi i valadekov komentar na jutarnjem Smile Smile Smile

uh uh         |         vlado85         |         13.7.2007 12:38:09
igrale se Ustase, na sred zemlje Hrvatske...

ipak ovaj je realniji:

Ajde dida       |       Smoje       |       13.7.2007 12:19:44
Popij lipo jednu ljutu i smiri se. Napila se dica pa šarala, ne valja sad od toga raditi dramu i podizati interpol na noge.
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
a vidi i valadekov komentar na jutarnjem Smile Smile Smile

uh uh         |         vlado85         |         13.7.2007 12:38:09
igrale se Ustase, na sred zemlje Hrvatske...
Vladekov komentar je odgovor na ovaj komentar:

Geni, geni kameni         |         Matitjahu         |         13.7.2007 11:30:57
Sve vam je to otrovni darak Thompsonovog koncerta. Nakon svakog slijedećeg koncerta, bit će sve gore i gore, sve dok Europa ne bude Hrvatsku lupila po papcima, koje je ova bijednički umetnula između dovratka i odškrinutih vrata, te zapriječila obećani put u blagostanje.

Smile
IP sačuvana
social share

Svi kalendari drevnog naroda Maja završavaju se za dvije i po godine, kao da svijeta posle toga neće ni biti...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2395
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
taj post je ironija i sarkazam ali otkud tebe u komentarima na ovakve vijesti čak i u hrvatskim tiskovinama?
IP sačuvana
social share
...snaga udarca mi varira...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
umorni... imam mrezu... cim se nesto zanimljivo desi, ja sam tu...
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1544
Zastava Zagreb-Rijeka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
umorni... imam mrezu... cim se nesto zanimljivo desi, ja sam tu...
@Vlado

Jako je lako uočiti tvoje postove na HR forumima ... imaš specifično prepoznatljiv stil
tako da nemoj prisvajati tuđe, a - sramiti se svojih ...  Smile   
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 10242
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Samsung S7220
 Smile Smile Smile

Citat
tvoje postove na HR forumima
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Дошао је тихо и отишао у легенду...

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 8641
Zastava Beograd - Dorćol
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
mob
Nokia 5610
Citat
Bez obzira na prijetnje, iz Saborskog me mogu otjerati samo u lijesu - odlučan je Šolaja.

хрватима ово неће бити ни најмањи проблем. Давно су то увежбали!  Smile
IP sačuvana
social share
                         C' вером у Бога за Краља и Отаџбину - Слобода или смрт                              
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1026
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4
Tako je to u drzavi u kojoj jedan narod zasniva svoju istoriju,etnicku pripadnost i identitet na mrznji(pogotovu na verskoj netrpeljivosti) i velicanju zlocina.

P.S.
Umesto katarze,Hrvatska je posle Drugog svetskog rata dozivela priznanje i aboliciju.
« Poslednja izmena: 14. Jul 2007, 22:52:56 od gupman »
IP sačuvana
social share
Usliši molitve,anđele,dabogda pocrkali dusmani,pa budi andjeo osvete,neka na svojoj koži osete šta znači beda,strah i bol.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.21
Strasno!!!
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.