U PRVOJ emisiji 10. sezone "Nedjeljom u 2" Aleksandar Stanković je ugostio splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Već od početka se vidjelo da će, iz nevjerojatno smirenog Keruma, Aco riječi doslovno izvlačiti - na pitanja je odgovarao ravno jednom riječi. Zato se Stanković potrudio dignuti Kerumu živac pitanjima o plaćama radnicima, aferi s vrtićima i Srbima.
Kerum je rekao kako je zadovoljan time što je gradonačelnik Splita, a na pitanje kako to da je završio u politici, odgovorio je: "Ovo nije politika, ovo je osjećaj odgovornosti, nužda. Uglavnom se živjelo u gradu, proračun se trošio, ništa se nije investiralo. Grad je u kontinuitetu pljačkan na način da su se pogodovali natječaji uvijek istim firmama".
Srbina ni za partnera ni za zeta
O Kerumovoj najvećoj trgovačkoj konkurenciji - Agrokoru Ivice Todorića, povela se žustra rasprava. Kerumu nikako nije jasno bilo kako nekome uopće pada na pamet da ga je Todorić ikad poželio uništiti: "A zašto bi me uništio? To samo vi želite nekog uništiti. Todorić mene nikad nije želio uništiti, kao ni ja njega. Meni je draže imati jednog prijatelja nego sto neprijatelja. Riječ uništavanje ne postoji u mojoj genetici".
Tad se povuklo i pitanje otvaranja srpskih trgovačkih centara u Hrvatskoj i ulaganja Miroslava Miškovića na naše tržište. "Srbi nam nikad ništa dobrog nisu donijeli pa neće ni sad. Ne samo Srbi, nego i Crnogorci", rekao je Kerum govoreći o ulasku srpskog kapitala na hrvatsko tržište, dodajući kako onaj tko posluje sa njima neće dobro proći.
Tad ga je Stanković priupitao bi li ikad pristao na to da mu zet bude Srbin. "Nikako i nikad neće biti", rekao je oštro Kerum, dodajući kako je "tako odgojen". Kako je i sam često govorio da je pomagao Srbima, Stanković ga je upitao: "Zašto pomažete Srbima?". "Zato što sam dobar čovjek i jer su oni kojima sam pomogao dobri ljudi", uzvratio je Kerum.
"Da sam htio završiti fakultet, radio bi u nekoj firmi kao direktor za 10 - 15 tisuća kuna. Ja sam bio ambiciozan"
Na pitanje što ga nervira u životu, Kerum je rekao: "Nepravda. Bilo koja. Nervira me što svakodnevno dolazi puno pisama koja pišu ljudi koji su ugroženi socijalno i materijalno i sad ja smišljam da napravimo neki odbor ili zakladu koja će to rješavati".
Stanković ga je tad pitao nervira li ga i to što ljudi misle da je nekulturan i neobrazovan. "Tko je rekao da nemam obrazovanja? Nisam htio ići na fakultet jer sam htio zaraditi i kupiti auto. Da sam htio završiti fakultet, radio bi u nekoj firmi kao direktor za 10 - 15 tisuća kuna. Ja sam bio ambiciozan.
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Да гроб видиш Дрекала Војводе, На граници Албаније стражи, Нити спава, нити смјену тражи!
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Да гроб видиш Дрекала Војводе, На граници Албаније стражи, Нити спава, нити смјену тражи!
ipak hrvati itekako uzimaju srbe za partnere - kad je potrebno ovde stvoriti monopolski polozaj nekom hrvatskom preduzecu . tada zajedno sa tadicevom judeo-liberalnom vlasti prichaju priche o "toleranciji" i kako "biznis ne poznaje naciju" ....
ipak hrvati itekako uzimaju srbe za partnere - kad je potrebno ovde stvoriti monopolski polozaj nekom hrvatskom preduzecu . tada zajedno sa tadicevom judeo-liberalnom vlasti prichaju priche o "toleranciji" i kako "biznis ne poznaje naciju" ....
Kapitalisti i komunisti su slični, internacionalisti su, kada je u pitanju njihov interes.Novac ne zna za naciju. Koliko poznajem naših izbeglica iz Hrvatske, uzeli hrvatske pasoše , za rad šverca. Kad pričaju o Hrvatima , pljuju li pljuju, ali njihove pare im ne smrde.
Samo konstatacija, ništa više. Ako misliš da nisam u pravu dokaži. U oba slučaja radi se o bolesnoj varijanti internacionalizma.Ljudi , jer muga ja da ne pripadam ni jednoj organizaciji, sem gradskoj bilblioteci?
Sarajevo je jedan od najvećih gradova svijeta, gdje se susreću istok i zapad, staro i novo. Posljednjih nekoliko godina grad je već postojećoj mješavini povijesnih i kulturnih znamenitosti pridodao butik-hotele, uber-trendy barove i gurmanske restorane. Već je jasno da ovaj grad postaje Europska prijestolnica kulture u 2010. Leonardo je mrtav, Mikelandjela vise nema, Ajnstajn nije vise medju nama... a ni ja se ne osjecam bas najbolje. "Spasi me bože i secesionista i unitarista...isti mentalni sklop, ista vjersko - ideološka osnova, isti kriminalni nagon...secesionista je unitarista, samo na manjem komadu tla..."
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.