Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 11:56:58
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija nije Rusija na Balkanu  (Pročitano 11023 puta)
Hronicar svakodnevice

Ko zna zasto je to dobro?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple N73
Logično je da to bude uslov. Mada kako EU želi sve evropske države, Srbija će postati njena članica. Možda malo kasnije od ostalih ali to je neminovno. Ujedinjena Evropa, a potom i ujedinjeni svet su naša budućnost. Zato ne brinite (mada bi trebali).
Потпуно се слажем. Европска Унија је тоталитаризам у свом најчистијем облику. Дај Боже да никад не уђемо у тај ђаволски круг...

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11;
Citat
Потпуно се слажем. Европска Унија је тоталитаризам у свом најчистијем облику. Дај Боже да никад не уђемо у тај ђаволски круг...

zbog čega totalitarizam? ili se frljaš za izrazima?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple N73
Citat

zbog čega totalitarizam? ili se frljaš za izrazima?

Ево због чега:
1. Наметање њихових закона које ти они испоручују у пакету и које мораш безпоговорно да прихватиш.
2. Зато што ће сјутра неки малоумник из Британије или Холандије доћи да ти наређује у твојој земљи шта ћеш и како ћеш да радиш.
3. Асимилација и губитак наших обичаја, језика, вјере, начина размишљања...
4. Губљење сваке приватности.
5. Итд...
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
1. Наметање њихових закона које ти они испоручују у пакету и које мораш безпоговорно да прихватиш.

Ne slažem se. Pa koje mi to evropske zakone imamo? Drugo i sami zakoni medju zemljama unije su različiti, a od nas se traži da usaglasimo propise, što je normalno ako mislimo da se integrišemo u Uniju.
Citat
2. Зато што ће сјутра неки малоумник из Британије или Холандије доћи да ти наређује у твојој земљи шта ћеш и како ћеш да радиш.

Pa zašto bi nam slali maloumnike kada ih već ovde imamo? I oni nam govore da radimo ovako ili onako, pa se pokazalo da nisu baš uvek u pravu. I drugo, zašto bi mi slušali maloumnike iz Unije, pa ima tamo i pametnih ljudi, nije valda došlo do toga da su se najpametniji ovde skupili

Citat
3. Асимилација и губитак наших обичаја, језика, вјере, начина размишљања...

Što se tiče običaja vi meni morate navesti običaje na koje mislite jer običaja je, znate, puno. Oni se razlikuju i kod nas po regionima, a da ne pričam ako uzmemo Uniju u celini.

Jezik svake članice je i zvaničan jezik Unije. Evo recimo, ako vi podnesete tužbu Evropskom sudu vi to možete učiniti na našem jeziku.

Ne znam za ovo sa verom, na kakvu konkretno promenu mislite?

Način razmišljanja je individualna stvar, e sada ja ne sporim da postoje neke mentalne veze medju na primer zemljama balkana, ali i ovde bi možda pomoglo ako bi rekli na kakve konkretno promene mislite?

Citat
4. Губљење сваке приватности.

Ne bih rekao. Evo ga i primer: upravo je Unija insistirala da se kod nas reformiše policija kako ne bi narušavala privatnost gradjana prisluškivanjem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 790
Zastava Usa
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Apple N73
Мислиш ли да је добро да улазимо у савез, и то преклињући на кољенима да нас приме, са истим онима који су бацали бомбе на нас прије непуне деценије, отели и признали Косово, подржали тероризам и нанијели нам толико зла у ближој и даљој историји? Мислиш да ће јагањцима бити удобно у друштву с вуковима? Мислиш ли је да оно што они раде заједно са НАТО, Америком хришћански и Божије? И на крају, вјерујеш ли ти у Бога?
IP sačuvana
social share

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4610
OS
Windows XP
Browser
Citat
Мислиш ли да је добро да улазимо у савез, и то преклињући на кољенима да нас приме, са истим онима који су бацали бомбе на нас прије непуне деценије, отели и признали Косово, подржали тероризам и нанијели нам толико зла у ближој и даљој историји?

Ne vidim zašto bi ih molili, mi to treba da zahtevamo ali sa pravom! Da kažemo: kod nas nema korupcije primite nas, a ne da kažemo da kod nas ima korupcije ali molim vas primite nas - i tu se delimicno slazem sa tobom.

A što se tiče tih bombi tu smo nešto i sami krivi, zar ne? To ne znači da ćemo mi zaboraviti šta se desilo, ali nismo u taj konflikt ni trebali da ulazimo. Pa jesmo li svesno krenuli u taj rat i rekli da ćemo pobediti? Nama je potreban mir a ne rat sa EU. Na kraju krajeva u Uniji su danas i oni koji su bili protiv bombardovanja.

Što se tiče Kosova, pa ne vrti se ceo svet oko nas. Recimo za albance je to bilo korisno, za nas nije. E sada odmeriti interes izmedju te dve grupe po meni je da mi imamo nominalno suverenitet a albanci neku vrstu nezavisnosti. Ali sada je ta prilika propuštena. Nama Kosovo nije oteto, pa mi smo ga se sami odrekli!

A što se tiče istorije, ne slažem se. Pa čemu toliki spomenici zahvalnosti jedni drugima? Pa setimo se samo koliko nam je Francuska pomogla u prvom svetskom ratu ili koliko smo ideja pokupili iz Engleske ili kako su nam se srodile kraljevske porodice ili koliko je njih u Evropi pisalo lepo o nama kao recimo Gete ili koliko je naših ljudi studiralo po toj Evropi... Bilo je zla ja ne kažem ali se upravo zbog toga i pravi Unija, kao zajednica mira!

Citat
Мислиш да ће јагањцима бити удобно у друштву с вуковима?

Ne, ali nismo mi uvek samo žrtve bili, ima i ovde vukova koliko hoćeš!
Citat
Мислиш ли је да оно што они раде заједно са НАТО, Америком хришћански и Божије? И на крају, вјерујеш ли ти у Бога?

Pa nije NATO Božji savez nego vojni! Ja znam da  NATO nije svugde sprovodio misiju mira, ali znam i da se sa time slažu i mnogi gradjani evropske unije! Ako ćemo mi doprineti da se Evropa pacifizuje, pa ja sam prvi za to, ali nama nije čak ni NATO trebao da idemo i protiv sebe i protiv Boga

Verujem u boga, verujem da postoji smisao u ovom životu i vremenu

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Siemens c 75
Kakve integracije? U šta da se integrišemo? Živim na selu, jedem domaću kobasicu od svinje u oboru koju sam sam hranio, jer ne volim hemiju popijem neku radžu koju sam sam ispekao, zimi sam sa curom na kopu a leti palim na halkidiki i šta ce meni EU. Odite bre malo na selo, pa gledajte pastirice mlade, pa se okupajte u jezeru pa se obeznanite na kampu ili skupite koju kintu i obidjite ovu najjlepšu zemlju na svetu ( naravno BG izuzimam, pun je fensića i fenserki " mislim stvarno " ) pa mi onda recite dali bi u EU. A dotle budite sretni što nikada u tu tvorevinu nećemo ući. Vozdra
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 41879
Zastava Рума, Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Kakve integracije? U šta da se integrišemo? Živim na selu, jedem domaću kobasicu od svinje u oboru koju sam sam hranio, jer ne volim hemiju popijem neku radžu koju sam sam ispekao, zimi sam sa curom na kopu a leti palim na halkidiki i šta ce meni EU. Odite bre malo na selo, pa gledajte pastirice mlade, pa se okupajte u jezeru pa se obeznanite na kampu ili skupite koju kintu i obidjite ovu najjlepšu zemlju na svetu ( naravno BG izuzimam, pun je fensića i fenserki " mislim stvarno " ) pa mi onda recite dali bi u EU. A dotle budite sretni što nikada u tu tvorevinu nećemo ući. Vozdra
Мајсторе алал вера!!  Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

šta to beše mozak, šta to beše mozak

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 482
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Siemens c 75
" I danas nam kažu deci ovog veka da smo ne dostojni isorije naše da nas je zahvatila zapadnjačka reka i da nam se duše opasnosti plaše " sada bi ovo trebalo da nastavim onim " lažu zemljo moja ko te voli danas taj te voli " ali koliko nas bi stvarno moglo da nastavi ovu rečenicu. Nas ne samo da je zahvatila ta crvotočna zapadna reka, nego hrlimo da se u nju što pre udavimo. Na predavanju iz MPP na pravnom, apsolovent na pitanje profsora odgovara bujicom gadosti o svojoj zemlji, što je inače krivično delo, što i on sam zna a tu istu zemlju koja mu je omogućila školovanje treba da brani. Eto jedan mladi proevropski intelektualac koji kako kaže jedva čeka da pobegne odavde a u stvari već sada višestruki počinilac krivičnog dela. Zemlja mora da se voli, a svoj narod da se poštuje, bez obzira koliko on poremećen bio kad želi preko leba pogaču koju neće ni dobiti a umedjuvemeu će ostati i bez onog i što je imao jer oni koji bi da nas prime bi u stvari samo da uzmu a i kada daju onda to dobro osetimo po glavama. Zato hajde malo da koristimo mozak. Hoćemo li
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Čuvaj se - pas ujedam!

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1155
Zastava Pozarevac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung neki
@sahalin
U kom selu zivis i cime se bavis majke ti?
Kazi mi, molim te, 'ocu i ja da emigriram kod tebe!
IP sačuvana
social share
Kažu da je život kao jednosmerna ulica, moj nekako više liči na kružni tok.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 8
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 08. Avg 2025, 11:56:58
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.