Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Jun 2025, 23:26:07
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija baza SAD  (Pročitano 12869 puta)
Veteran foruma
Jet set burekdzija

Лонг лив ћирилица!

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 6247
Zastava
mob
Nokia Lumia 1020
Tek je 15tak godina proslo od rusenja ravnoteze, od postanka monopolarnog sveta. Polako, nemoj da si nestrpljiv...
A za još takvih 15ak godina Evropa će postati nešto, pa neće biti monopola Smile
IP sačuvana
social share
Молим паметније да више не попуштају.
Стање је веома критично.
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Hitler je bio idealan neprijatelj. Zasto? Sa njim uvek znas na cemu si. Nema prljavih igara. Sa Amerikom ne znas. Amerika zrtvuje svoje gradjane da bi napala drugu zemlju. Amerika je glavni zastitnik Saudijske Arabije, zemlje koja je glavni finansijer svih ekstremistickih muslimanskih organizacija sirom sveta, i zemlje u kojoj se praktikuje najradikalniji moguci islam, vehabizam, u kojoj nema ni D od demokratije, a o ljudskim pravima da ne govorimo... E, vidis, sa Amerikom nikad ne znas. Ona je gora i od Nemacke i od Rima zajedno. Rim je barem imao neku dobru ulogu, istorijski gledano, iako je svojevremeno bio najveca tamnica naroda, no barem je rimska kultura, prava kultura upoznata u celom Sredozemlju. Ono sto Amerika nudi je samo razaranje i jeftina pop-kultura i iskrivljeni model zivota, a uz to perfidno plasirana ideja antiglobalizacije, tek da zamaskira svu prljavstinu americke "tomahawk-diplomatije".

Zasto je SFRJ bila trn u oku SAD i "razvijenom zapadu?" Zato sto nikada nismo zeleli da se svrstamo uz njih. "Nesvrstani" su bili nocna mora americke spoljne politike. Ideja postojanja trece opcije u bipolarnom svetlu je bila apsolutno nedopustiva za americke interese, kako u Africi, tako i na Balkanu (u smislu post-hladnoratovskog stanja) i u Aziji, zapravo, u svim mestima gde je ideja "Nesvrstanih" naisla na odobravanje.
Dalje, ne zaboravimo neverovatnu povezanost Nemacke i SAD. Nije tajna da je ujedinjenje Nemacke i istorijsko rusenje Berlinskog zida (naravno, sve uz blagonaklonost SAD) predstavljalo smrtnu presudu drzavi kao sto je SFRJ, koja je od samog nastanka bila prozeta trzavicama i neprijateljstvima izmedju Srba i Hrvata. Nemacka i BND su direktno odgovorni za nagli procvat hrvatske desnicarske misli krajem 80tih i u ranim 90tim: finansirali su HDZ, dopremali oruzje, organizovali trening kampove u Nemackoj... Jednostavno, Balkan, narocito njegov zapadni deo je u nemacko-americkim krugovima smatran nemackom interesnom zonom, a Hrvati njihovi istorijski saveznici. Fakat.

Citat
On je lepo rekao da nama niko nece braniti da pijemo rakiju, dajemo deci srpka imena, budemo pravoslavci, setamo se slobodno gde hocemo cak i ako bi amerikanci kao sto je to u Nemackoj ili Japanu slucaj imali potpuno prisustvo  i baze na nasoj teritoriji, a u ovim okolnostima gde oni imaju pravo samo da predju preko nase teritorije i to ako prethodno to najave i ako mi to odobrimo, je priznaces dosta povoljnija pozicija za nas, bar za sada.

Interesantno, vidis, rat je odavno gotov, Nemacka se ujedinila, Japan se posvetio pravljenju plazma-televizora i robota-psica, a SAD vojska je jos uvek tamo... Sta ce SAD u Japanu? Ne znam kako tebi, meni to deluje kao odlicno mesto za eventualnu vojnu intervenciju u Kini, ili, ne daj Boze, Rusiji...
Drugo, ne smemo da zaboravimo ono sto je sustinsko u celoj prici... Stavi na stranu ceo koncept "tranzita" NATO trupa. Znaci, imaces situaciju da teritorijom tvoje zemlje prolaze strani vojnici, koji su [b]izuzeti[b/] bilo kakve krivicne odgovornosti za bilo sta da urade, a pri tome koristeci tvoju teritoriju vrse stratesko razmestanje oruzane sile u cilju vojnih akcija koje, paradoksalno, mogu biti usmerene protiv nasih nacionalnih interesa!?
Ali ni to nije poenta ovog topika. Ovde pricamo o necemu jos ozbiljnijem, o izvesnom otvaranju NATO vojnih baza, poput Bondstilla u Urosevcu. Jel' znas kakav je Bondstill? To je jedna od najvecih americkih vojnih baza u ovom delu sveta. Ponavljam jos jednom, oni Bondstill nisu sagradili da bi odatle otisli kada se situacija na Kosovu smiri, i predali je, say, Vojsci SiCG ili cak OVK. Oni su tu za stalno. Bolje reci, dok ih ili mi sami ili sa nekim drugim ne proteramo odande.
Jos jedna stvar... Ja sam iz Uzica. Tu u blizini je vojni aerodrom Ponikve, jedna od potencijalnih NATO vojnih baza. Mozda bas zbog toga sve ovo shvatam "preozbiljno", ali sama pomisao da ce nebom iznad Uzica leteti NATO avioni, "probijati" zvucni zid tek onako, za trening, a po potrebi otici da napadnu neku drugu zemlju, e ta pomisao me ne plasi, vec me uzasava.
Zaista, ne mogu da smislim vece ponizenje za Srbiju od toga.  Smile
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
@crveni

Pazi, ja bih voleo da je tako, medjutim bojim se da su Amerikanci toliko jaki da dobro drmaju cak i takvu silu kakva je Evropa. Vidis kako drze Brtiance kao svoje verne pse i daju im zadatak da koce i blokiraju gde god mogu i sta god mogu. Nemacka i Francuska nesto pokusavaju, ali i one nisu dovoljno jake da sprovedu to sto zele, Fracuska je jos ranije predlagala formiranje evropske vojske cemu se Amerika cak i otovreno zestoko usprotivila. Opet Ameri drze Italijane, Spance i gotovo sve ostale clanice ekonomski tako da mislim da ce se Evropa tesko usprotiviti uticaju Amerike. Ali nema brige, tu smo mi Srbi, ovako mocni i ponosni. Mi cemo odbraniti cast Evrope i poslati Amerikance tamo odakle su dosli.

Mene plasi jedna druga stvar. Kina se zestoko razvija i siri i mislim da bi ona za desetak godina mogla da postane dovoljno mocna da se suprostavi Americi. Amerikanci pokusavaju da isprovociraju sukob, prvo preko Hong-Konga, sada preko Japana, sto im za sada ne uspeva, bar ne u vecoj meri, ali ako ovako nastave, plasi me da bi mogli da izazovu ww3. Inace posto ocekujem komentar o Kini kao primeru prosperitetne komunisticke zemlje, samo da kazem da je Kina komunisticka zemlja samo na papiru, a u praksi ona je ogromno trziste za koje se bori ceo svet i tu se obrce vise kapitala i vise multinacionalnih kompanija nego bilo gde na svetu. Naravno pare po starom dobrom levicarskom sistemu idu u dzepove izabranih, tacnije ideoloski podobnih, a jadna radna snaga radi za po dolar dnevno.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Ako cemo po razvoju, Kinezi jedini na svetu imaju priliku da ponovo uspostave ravnotezu. Poceli su da kupuju americke firme cak. Investiraju i u africke zemlje (!?), razvijaju se na svim poljima, cak im je i standard sve bolji. A Amerika bez Kine ne moze nikako da opstane, previse su fabrika tamo preselili! Naravno, nemaju ono glavno - dovoljno nuklearki - ali nema veze, i to ce se vremenom ispraviti.

A ne vidim buducnost EU u suprostavljanju Americi, ipak su previse razjedinjeni. Jedino kad bi se isterali Britanci. Mozemo slobodno reci i da nas visemilenijumska evropska kultura usporava i onesposobljava u izboru pravog puta. I mi i Nemci i Francuzi sa setom pominjemo doba Napoleona/Cara Dusana/Hitlera (ili koga vec) dok Anglosaksonci gledaju samo napred. Malo gresimo kada Engleze smatramo konzervativnom nacijom, o ne. Oni su mnogo slicniji Amerikancima preko Atlantika nego Francuzima od kojih ih deli samo Lamans. Bilo kako bilo, mi moramo sa slicnima da se grupisemo, cisto radi zastite. Definicija suvereniteta se znacajno promenila u zadnjih 15 godina. Moramo da progutamo gorku pilulu koju nam namenjuje Amerika, u ovom slucaju pravo prolaza. Medjutim, kad vec nemamo izbora, umesto samooplakivanja mozemo da trezveno razmislimo i profitiramo sto je vise moguce kad (u stvari ako) vec nemamo izbora. I takva strategija treba da se fura za sve stvari koje moramo da uradimo (hint: Hag).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Paprikas :>

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd
Definicija suvereniteta se znacajno promenila u zadnjih 15 godina. Moramo da progutamo gorku pilulu koju nam namenjuje Amerika, u ovom slucaju pravo prolaza. Medjutim, kad vec nemamo izbora, umesto samooplakivanja mozemo da trezveno razmislimo i profitiramo sto je vise moguce kad (u stvari ako) vec nemamo izbora. I takva strategija treba da se fura za sve stvari koje moramo da uradimo (hint: Hag).

Е ово је поента и нажалост реалност с којом и аинхоа мора да се помири. Smiley Ми сами не можемо опстати...И тако је-Американци ће у Бонстилу ЈАКО дуго остати...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Ostace, dok ih neko ne bude odatle oterao, a to sigurno necemo biti mi, vec neka daleko mocnija sila od nas.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Amerikanci svoju vojnu snagu do sada protiv nas nisu bas pokazali i dokazali... Ili mozda mislis da su nas 1999. vojnicki pobedili? Srbija je mogla jos godinama da bude u ratnom stanju i pod bombama i ne bi nas slomili, naprotiv. Ako su tako mocni, zbog cega nisu pokrenuli kopnenu intervenciju? Verovatno zato sto ni CNN ne bi mogao da zamaskira hiljade metalnih sanduka koji bi svakodnevno bili isporucivani u USA, sa sve americkim zastavama preko. Veruj mi, Kumanovski sporazum je bila slamska spasa za koju se drzao NATO. Bili su do guse zaglibili u srpskom blatu.
Uostalom, ako vec govorimo o "malim" i "velikim", istorija je puna slucajeva u kojima su bas mali odolevali i odoleli pod naletima velikih. Setimo se Vijetnama. Somalije. Svih onih mesta u kojima su Ameri zestoko dobili po svojim gramzivim prstima. A ako cemo iskreno, i 1999. su dobili po prstima, i to dobro.
Najbitnije od svega, mi nismo sami. Cak i tokom agresije '99. smo mogli da racunamo na pomoc i podrsku Rusije i Kine, istina diplomatsku, no najbitnije da je SAD upucena jasna poruka. Prva smo zemlja koja se otvoreno suprotstavila NATO snagama, i dokazali da NATO nije nepobediv.
Mozda ce sve ovo zvucati kao Milosevicevska propaganda, ali to je zaista tako. Vojnicki nas nisu pobedili. Pobedili smo sami sebe potpisivanjem Kumanovskog sporazuma. Stavise, ni taj sporazum nije bio toliko los, samo da NATO zeli da ga se pridrzava (sporazumom je predvidjeno postepeno vracanje srpskih snaga bezbednosti na teritoriju Kosova).
Zaista, pred nas se ne postavlja neko metafiziko pitanje tipa "izbora izmedju carstva nebeskog ili ovozemaljskog" kako je neko sklon da tumaci, ali svakako da nije ni izbor izmedju "opstati ili nestati".
Tacno je da je pojam suverenosti u praksi prilicno izmenjen u odnosu na teoriju, ali, zapitajte se, nije li tako bilo oduvek?! Nisu li veliki oduvek uticali na male? Jake zemlje na "satelite?" Sta se to toliko promenilo u zadnjih 1000 - 2000 godina? Promenili su se samo nosioci vlasti i moci. Ali mali i jadni su oduvek bili takvi, i zauvek ce takvi i ostatii.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@Ainhoa

<<Neka svi zaborave na nas, od BBC i CNN i C. Amanpour, pa do Solane, Hops Hefera i Prospera. Neka nas puste da sami uredimo svoje dvoriste. Mozda ce biti losije od susednih, mozda trava bude nepokosena, mozda i fasada ne bude bas u najboljem stanju>>

Ne mogu citaiti ovolike postove jer tipkam iz internet kafea. Uglavnom vidim tvoj stav. Neverovatno, nisam ocekivao ovakvu reakciju. Ne znam kakve te misli teraju dok ovo pises, ali ovo sto pises je prosto zacudjuce. Drzava za koju ne mare ni BBC, ni CNN, ni sve oni koje si nabrojala postoji. Cak njih vise, Severna Koreja, Kambodza, Citav sub - saharski region, Ruanda....Ako Srbiju svrstavas u red ovih zemalja onda razumem tvoju reakciju. Ali Srbija se ne moze porediti ni sa Francuzima, ni Britancima koji su pruzili otpor Nemcima. Jednostavno oni su superiorniji od nas. Uostalom WWII i danasnje stanje u naoruzanju i moci se ne moze porediti. Onda se mogao pruziti kakav takav otpor, danas kada bi smo ratovali sa SAD, razbili bi nas za manje od 24 h. Naravno kada bi ratovali bez toga da imaju neki strateski interes u zemlji, jer ova situacija u Iraku je drugacija. Ainhoa, mi ne mozemo reci ne, jer smo mala slabasna drzava. Jedino mozemo izvuci korist iz toga, tj da budemo njihovi saveznici. Zasto nismo mogli biti kao Turci koji su jos 1952 usli u NATO, i sada rade sa Kurdima ono sto smo mi mogli raditi sa Siptarima. Eh upravo nas je to kostalo ovakvog stanja, jer nismo sradjaivali sa onim silama koje se ipak pokazalo da su sile SAD, Francuska, Britanija, NATO... Nego saradjivali sa fiktivinim, SSSR, Severna Koreja, Kuba, koje su propale ili se guse u siromastvu i bedi.

@Komunista

Nisam mislo da se meni javis, nego iznesi ovde na forumu, ako ga bude bilo, i ako ti osetis nesot. Znaci ododjes i kazes, ljudi danas sam iamo nezgodu, a za to je krivo americko vojno prisustvo.

Grci! Grci su nas bombadovali 1999, bez obizra sto se deo grcke javnosti nije slozilo sa tim. Ali to ti je to! Zar vi starno mislite da ima nekoga ko podrzava Srbe, onako istinski? Nema toga u svetu!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@Ainhoa

Bas dok sam slao ovaj post, ti si me malo pretkela. Zar stvarno mislis da su oni upotrebili su svu svoju tehniku 1999!? Pa nisu oni ratovali 1999, nego su nas plasili, i isli na unistavanje vojinih i drugih objekata. Kada bi se ratovalo zbog zivota, dovoljno je da bace jedan ili dva balisticka projektila, i jos pogotvo ako sadrze bojeve galve i da nas zbirsu sa lica zemlje. Vidis kako su sredili Japan 1945 kada nije bilo ratovanja iz strateskih interesa, nego se ratovalo za zivote. A Rusija i Kina, ma daj nemoj zasmejavati, kad vec moram da kazem. Pa oni nas nikada nisu podrzavali. I vide se koliko su Kinezi odgovorili Amerikancima kada su ovi bombardovali ambasadu.

Ova diskusija vec prelazi u besmislje, nema svrhe diskutovati!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
mob
Samsung e730
Slazem se da je diskusija besmislena, posto imamo dijametralno suprotne stavove, sto je u principu OK, no ipak mi dozvoli da se osvrnem na tvoje postove... Izvini ako se zanesem u kuckanju, pa se post malcice oduzi.

Pre svega, sto se CNN i BBC tice, naravno da ima drzava koje ne spadaju u "treci svet" a ne vrte se po tim stanicama. Finska, Norveska, Litvanija, Estonija, Portugal, Skotska... ne budi tako isljuciv. A sto se tice Severne Koreje, pa nije li upravo ona pre mesecak dana bila breaking news kada je Amerima u facu rekla "Mi imamo nuklearni program... i nista nam ne mozete!" (Bas mi je bilo toplo oko srca tom prilikom) Kambodza i Vijetnam su se vec dovoljno izvrteli, istina tada nije bilo CNN, no i oni su svojevremeno bili vest dana zahvaljujuci out friendly Americans. A i Ruanda. Secas se gradjanskog rata? Opet umesane SAD. Mozemo da pricamo i o sub-saharskom regionu, kao i zbog cega je on ovakav kakav jeste, jadan, bedan i siromasan, ali onda bih otisla u ekstremni off-topic, tako da cemo o ponizavanju i izivljavanju po Africi u nekom drugom topiku.

Citat
Ali Srbija se ne moze porediti ni sa Francuzima, ni Britancima koji su pruzili otpor Nemcima. Jednostavno oni su superiorniji od nas. Uostalom WWII i danasnje stanje u naoruzanju i moci se ne moze porediti. Onda se mogao pruziti kakav takav otpor, danas kada bi smo ratovali sa SAD, razbili bi nas za manje od 24 h.

Superiorniji od nas???  Smile Jel' nam ti to imputiras da treba da imamo kompleks nize vrednosti u odnosu na Francuze i Britance??? Doduse, mozda si mislio na superiornost u naoruzanju, sto je mozda tacno, ali to ipak nije sprecilo Nemce da za relativno kratko vreme pokore Francusku. A opet, Srbija, tako jadna mala i inferiorna je imala Uzicku republiku, koja, ma koliko da je kratko trajala, bila je prva slobodna teritorija Evrope.

Nowdays, mi jesmo ratovali sa Amerikancima i to zestoko. Sta, mislis da su nas nesto stedeli? Istina, mogli su da celu Srbiju sravne sa zemljom, ali to je nacin ratovanja karakteristican za srednji vek.
Zapravo, kada se sad ovako zapitamo, da vidimo sta to Ameri imaju a nisu upotrebili protiv nas? Hmm...  Smile Krstarece projektile? Check! Bespilotne letelice? Check! Kasetne bombe? Check! Grafitne bombe? Check! Najsavremeniji strateski bombarder na svetu, najvecu americku vojnu tajnu, B-2 Spirit? Check! Stealth bombarder F-117? Check, i to kakav!  Smile Da li su koristili avijaciju? Jesu. Da li su koristili mornaricu? Jesu, sto nosace aviona, a i kao vid ispaljivanja krstarecih projektila, bilo sa ratnih brodova, bilo sa podmornica. Da li su koristili pesadiju? Nisu. Zasto nisu? Zbog u mom prethodnom postu navedene prilicno lose prognoze za Yankee vojnike ukoliko se NATO usudi na kopnenu invaziju.
E, sad, sta nam dakle ostaje... Atomska bomba. Ma koliko nas ceo svet mrzeo, ipak je nuklearka veliki korak, a tesko da bi mogli da nam prikace nesto toliko gadno pa da ceo svet stane na stranu Amera i podrzi nukovanje jedne suverene zemljice. Los marketing, losa karma.
No dobro, to su, u neku ruku, nadoknadili municijom sa osiromasenim uranijumom, koju su obilato rasipali po Srbiji.
Enivej, da se manemo vojno-tehnickih caka.

Citat
Ainhoa, mi ne mozemo reci ne, jer smo mala slabasna drzava. Jedino mozemo izvuci korist iz toga, tj da budemo njihovi saveznici. Zasto nismo mogli biti kao Turci koji su jos 1952 usli u NATO, i sada rade sa Kurdima ono sto smo mi mogli raditi sa Siptarima.

Ajoj, ajoj, ajoj... Da li ja to osecam tvoju naklonost ka akcijama turske vojske protiv kurdskih sela? "Eeee, da je srece, da su Ameri uz nas, pa da ih pobijemo kao gamad!!!" Tanka je granica izmedju pacifiste i "ratnog huskaca". Malo mi je smor da sada pisem o Kurdima i Turskoj, ali, sazvakacu sustinu u sto je moguce kracim crtama. Za razliku od nasih home-grown Siptara, Kurdi nemaju svoju maticnu drzavu. Oni su jedan od najbrojnijih naroda na svetu koji nema svoju drzavu, vec je prepusten na milost,a najcesce nemilost Turcima i Iracanima. Kurdi nemaju ama bas nikakva prava u Turskoj, dok su Albanerosi mogli cak i nastavu da pohadjaju na svom jeziku, imali su svoje medije, et cetera... A to sto SAD jesu ili nisu na necijoj strani, e, vidis, to ne daje nikakav legitimitet ubijanju neduznih civila, bili oni Kurdi, Albanci, Srbi, Eskimi ili Kazahstanci.
Znas u cemu je problem? Isuvise gledate usko, razmisljanje je u dnevno-politickim okvirima.
Ti govoris o saveznistvu sa Amerikancima, sa nacijom koja ima najvise krvi neduznih na rukama. Naciji koja nije ucinila nista dobro u poslednjih 50 godina... Naciji koja je odgovorna za svakodnevne srmti hiljade i hiljade ljudi sirom sveta... Ne cini li ti se da se svrstavamo uz pogresnu stranu, samo zarad, figurativno receno "punog stomaka?" Da li su pojmovi kao sto je moral i ponos nesto sto je lose i zastarelo?

Poenta... nemojmo da se zavaravamo. Treci svetski rat je odmah tu, iza ugla. Neki misle da je njegov uvodni deo vec poceo. A mozda se istorija ponavlja. Mozda je ovaj udvoricki cin Draskovica okidac koji ce pokrenuti narod, mozda ce se ponoviti 27. mart 1941. godine? Iskreno se nadam da jeste, te da cemo ponovo, kao sto smo kao narod oduvek radili kroz istoriju, stati na pravu stranu, protiv sirovog zla koje SAD predstavljaju...
Kao sto rekoh ranije, pravi put je uvek najtezi, ali zato je pravi.
Zavrsicu samo sa jednim apelom... A to je da, ne samo ti Costa, vec svi mi dobro razmislimo ne samo o trenutnoj situaciji u Srbiji i nasoj sirotinji, ugrozenosti i nedacama. Kada stojis ispred nekog umetnickog dela, da bi ga celog video i shvatio, moras da napravis korak nazad, da ga vidis celog, ne samo deo koji ti je najupecatljviji. To je jedini siguran lek protiv samozavaravanja.
Shvatite istorijsku dimenziju ovoga sto se desava danas u svetu. Shvatite sta je to sto se od nas trazi, i kakve ce to posledice imati u buducnosti. Da li je par ljubaznih pres brifinga NATO glavonja vredno saveznistva sa SAD i svim onim sto to saveznistvo prati? Ne govorim samo o Madridu i Londonu, Kosovu i Kurdima, Raskoj oblasti itd...
Da li nam je zaista nuzan pakt sa Djavolom?
Ja sam ubedjena da nije.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Jun 2025, 23:26:07
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.