Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 20:48:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbija baza SAD  (Pročitano 13151 puta)
Prijatelj foruma
Poznata licnost

se ipsum vincere pulcherima res est

Zodijak Scorpio
Pol
Poruke 3624
Zastava Periferija razuma
@komunista

ne dolaze oni da okupiraju nasu zemlju vec traze tranzit kroz nju, a to su  dve razlicite stvari. ne vidim da su Grci nesto preterano propali pod americkom okupacijom, stavise mislim da cak i ne osecaju prisustvo americke vojske na svom tlu. Bugari od okupacije imaju americke turiste vojnike koji svoj "krvavo" zaradjeni novac na Kosovu trose kod njih. Ne vidim nista lose u saradnji sa svetom. To sto cu ja njima moci da prodam svoja znanja i vestine ne znaci da sam prodao sebe. Ne, to znaci da sam prodao svoje znanje i nista vise od toga. I dalje cu pricati srpski, moja ce deca i dalje nositi srpska imena, bicu deklarativno i dalje pravoslavac. Ne vidim prosto nikakvu mogucnost da se amerikanizujem u negativnom smislu. Ne volim koka-kolu, prezirem hranu iz Meka, a to su moras priznati dva najprepoznatljivija proizvoda americkog ekonomskog imperijalizma, ali ima ljudi koji vole i ovakve gluposti. Da li su oni svojim uzivanjem u njihovoj upotrebi manje Srbi. Pa pobogu svaka seljacina od onih tvrdih momaka sa asfalta koji su se proslavili borbom protiv americkog imperijalizma prosto sere u gace od srece dok ponosno pali Marlboro i ispija Viski. Ti isti sebe nazivaju najvecim Srbima i stvarno ne vidim razlog zasto bi oni bili manje Srbi abog toga. Mi sada krckamu ljusturu svakojakih predrasuda u koju nas je uvukao bivsi rezim ne bi li nas tako lakse kontrolisao i smatram da nam novi talas ksenofobije nece pomoci u nameri da postanemo bolji ljudi
IP sačuvana
social share
Na silu ne biva...al, ne se znaje - Заре игра.
Ћклај  конза
Edit by Belgrade: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Za jednog ROKERA - 100 shabana.

Zodijak
Pol
Poruke 1329
@cenimirius

Svaka ti cast, prosto si me odusevio na koji nacin si objasnio celokupnu situaciju. Imam potpuno identicne stavove, samo za razliku od tebe, nisam uspevao do sada da ih na tako jasan i koncizan nacin iznesem i obicno sam bio pogresno tumacen. Jedino oko cega se ne slazem sa tobom je to da je prisustvo Americkih vojnika dobro i da oni ostavljaju pare kao turisti. Mislim da mi ako bi bili u situaciji da biramo, nikako ne bi trebali da prihvatimo da oni ovde borave. Medjutim posto mi nemamo nikakvu mogucnost da biramo, sto je jasno svakome ko ima i malo racija u sebi, onda treba da pokusamo da to sto nam je nametnuto iskoristimo na sto je moguce bolji nacin po nas. Ne bih vise nista dodavao. Sve sto si napisao potpisujem.
IP sačuvana
social share
If ASSHOLES could FLY this place would be an AIRPORT.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@cenimirius

Sve, ali nemoj viski da diras...Smiley. Viski inace nije americko pice, nego poreklom iz skotske ili Irske, u zavisnosti vec o kome se radi.

@Ainhoa

Dok je Amerikancima stalo da imaju bazu na tlu Srbije, znaci da imaju neki strateski interes. Prema tome bilo koja prica da oni pokusavaju da satanizuju, ili sistematski unistavaju Srbiju samo zato sto su Srbi Srbi je neosnovana. Niko ne trosi novac badava. Sve sto rade Amerikanci u svetu je jedan veliki biznis, a nikako neko Hitlerovsko osvajanje, imeprijalizam. A gde biznis tu se ima sanse i za zaradu! Svako moze imati koristi od tog "imeprijalzima", ako se pravilno postupa, sto nije slucaj sa Srbijom. I pitas zato nam je potreban NATO, samo se okreni i vidi na sta nam lici drzava!

@komunista

Ako osetsis bilo sta vezano uz Americko vojno prisustvo na tlu Srbije, dakle ako te to finansijski pogodi, ako te to spreci da izjasnjavas tvoje stavove,ako te spreci da vodis svakodnevan zivot, javi se! To sto bi nasi vojnici isli u misije, oni bi isli bilo da su se Amerikanci stacionirali u Srbiji. Jednostavno, jedino je Srbima u glavi ovo sto se desava!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
OMG... unbelieveable.
Pre svega, nemojte da poredite Francusku u WWII sa Srbijom... Istina, Francuska je relativno brzo kapitulirala (bas kao i Srbija), ali otpor nije prestao, naprotiv. Zaboravljate DeGolov i komunisticki pokret otpora.
Poenta nije u tome... Poenta nije u vecitom popustanju... Jednostavno, ako das svakome ono sto ti trazi i podvijes rep kadgod doje neki Glavonja iz Zapadne Evrope ili SAD, sta ti ostaje? Gledajte malo istorijsku dimenziju svega sto nam se desava... Sta bi bilo da se niko nije usprotivio "mocnoj i jakoj Nemackoj?" Sta bi bilo da su onda svi razmisljali "Sila Boga ne moli" i slegnuli ramenima? I cetnici, pa i partizani... koje budale, zar ne? Nasli oni nesto da se bune i ratuju... bas su kreteni. A i Rusi... sta im je trebalo da ginu onoliko. Pa i Poljaci.. jbt, koji kreteni... Naoruzani kopljima i na konjima su jurisali na nemacke pancere. Bolje da su, ono, iscoolirali, i cekali da neko drugi dovrsi posao za njih... A ako ne, nema veze... Danas Nemci, sutra Ameri, bitno da je meni super u mojoj rupi...
Bez zezanja, nije stvar u popustanju... Rec koja nam terba je KOMPROMIS.

Citat
I pitas zato nam je potreban NATO, samo se okreni i vidi na sta nam lici drzava!

Za to kako nam drzava izgleda, moramo da zahvalimo nasim frendovima iz NATO koji je unistio celokupnu srpsku industriju, koji nije nasao za shodno da zastiti Srbe kada su bili pod nevidjenim progonom, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni... Takodje, moramo zahvaliti i izrazito "prosrpskoj" politici SAD i EU prema Srbima. I nemoj, molim te, sada da mi pominjes Milosevica. Sta, "izvini se Djuri sto te je tukao?" NATO se odavno svrstao na "drugu" stranu. I nikada nas nece primiti u NATO, niti u PZM, zato sto im treba samo nasa teritorija, koju ce dobiti na "tanjiru" od Draskovica i Davinica, i iskreno govoreci, zahvalna sam im na tome. Ono sto nisu uspeli da urade vojnicki, uradili su prljavom diplomatijom, a i zahvaljujuci nasim "proverenim" kadrovima u ovoj sugavoj zajednici.

A da je americka spoljna politika imeprijalisticka, to je van sumnje. Take a look around. Amerika stoji iza svakog iole veceg sukoba u svetu. Strateski interes Amerike? Konstantni sukobi... Nicaragua, Vietnam, Balkan... Ako nema sukoba, oni ce ga izazvati. Ako zatreba, dolice ulje na vatru. A onda ce poslati svoju vojsku da "resi" problem. A resice ga tako sto ce sagraditi jos koju vojnu bazu na teritoriji DRUGE SUVERENE ZEMLJE... A gde oni dodju, tu ostaju, "vo vjek i vjekov". Eto, WWII je zavrsen pre 60 godina, ali Ameri jos uvek imaju vojne baze u Japanu. I ponasaju se podjednako bahato.

Citat
Nase je da pronadjemo mesto pod suncem ovakvi kakvi jesmo, mali i beznacajni i da uzivamo u statusu amonimusa i da se vec jednom lisimo megalomanskog tripa kako cemo sjatiti sve obespravljene narode pod kapu nebeske nam Srbije i povesti ka ostvarenju jos jedne utopije iliti sna bolesne i umisljene spisateljice ciji nas je san kostao desetogodisnjeg  kosmara.

Mi vec imamo svoje mesto pod suncem. Mi ne trazimo nista ni od koga, samo da nas puste na miru, ovakve kakvi smo, jadni, bedni i siromasni. Mi cemo se snaci. Samo neka nas ostave. Neka nista ne traze od nas, necemo ni mi od njih. Neka nas puste da sami upravljamo svojom drzavom, da sami resavamo svoje probleme. Neka nam dozvole da budemo suvereni i nezavisni na svojoj teritoriji. Neka nam dozvole da budemo Drzava. Da budemo anonimusi? Ma nema problema, jos bolje. Neka svi zaborave na nas, od BBC i CNN i C. Amanpour, pa do Solane, Hops Hefera i Prospera. Neka nas puste da sami uredimo svoje dvoriste. Mozda ce biti losije od susednih, mozda trava bude nepokosena, mozda i fasada ne bude bas u najboljem stanju. Ali, hej... To ce biti nase.
A sto se desetogodisnjeg  kosmara tice, istorija sukoba na Balkanu ne pocinje sa mrs. M i mr. S.

Da skratim pricu... Ako ih sada pustimo, NIKADA ih vise necemo isterati odavde. Zato reba reci NE na samom pocetku.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
@cenimirius

Sta Grci osecaju? Nemogu da ih smisle: Niko od Grka nije bio za bombardovanje nas. Nisu smeli da pisnu, organizovali neke mitinge, a kamo li da nam pomognu. Nije im palo na pamet. Da da. Bugari se obogatili od vojnika. Verovatno su profitirale njihove k*ve. Gluposti... Saradja sa svetom - da. Ovde ne vidim saradnju uopste. Vidim samo da mi neko prolazi kroz moju avliju, a moze da radi prakticno sta oce, a da ne odgovara. To je saradnja? Bezaces da ne budes Srbin, jer ce Srbin znaciti rob... Vec sad postoji diskriminacija, nasi strucnjaci u zapdnoj Evropi imaju manje plate od njihovih sobarica u istoj firmi. Koliko ima Amerikanac u zelezari, a koliko Srbin u Smederevu. To su samo neki od primera.

Oni imaju prava da uvoze njihovu robu, i mi isto tako nasu. Tu je odnos potpuno isti. Ne znam zasto mi ovo pricas uopste. Borba za slobodu nije ksenofobija. Car Lazar, kralj Aleksandar i NOB nisu bili ksenofobicni, vec su znali da sloboda nema cenu.

Vidis ti imas svoju kucu ili stan. I dodje ti neki ne komsija nego Brendon iz majcine, i kaze ti ja cu da ti prolazim kroz tvoju kucu kad god hocu, ako uradim nesto uradio sam i nikom nista. Moze cak usput da ti stipne zenu, ako hoce ... Da li bi mu ti dozvolio?

@costa

Ako osetim , a oseti cu, nema potrebe da se javljam tebi, "javicu" se njima nemoj da brines. Jedino ako si u fazonu "Dibeste, dibeste. Americka medicina je najbolja na svetu", i ako dizes ruku na pokret otpora.
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Mi vec imamo svoje mesto pod suncem. Mi ne trazimo nista ni od koga, samo da nas puste na miru, ovakve kakvi smo, jadni, bedni i siromasni. Mi cemo se snaci. Samo neka nas ostave. Neka nista ne traze od nas, necemo ni mi od njih. Neka nas puste da sami upravljamo svojom drzavom, da sami resavamo svoje probleme. Neka nam dozvole da budemo suvereni i nezavisni na svojoj teritoriji. Neka nam dozvole da budemo Drzava. Da budemo anonimusi? Ma nema problema, jos bolje. Neka svi zaborave na nas, od BBC i CNN i C. Amanpour, pa do Solane, Hops Hefera i Prospera. Neka nas puste da sami uredimo svoje dvoriste. Mozda ce biti losije od susednih, mozda trava bude nepokosena, mozda i fasada ne bude bas u najboljem stanju. Ali, hej... To ce biti nase.
A sto se desetogodisnjeg  kosmara tice, istorija sukoba na Balkanu ne pocinje sa mrs. M i mr. S.

Da skratim pricu... Ako ih sada pustimo, NIKADA ih vise necemo isterati odavde. Zato reba reci NE na samom pocetku.

Slazem se ja da mi njih ne treba da pustamo. Medjutim opet pitam, koja je alternativa? Zar je iko na ovome svetu, osim mozda Iraka, imao vise prilike da uci na sovjim greskama, osim nas? Ja mislim da mi samo da smo analizirali 50% svojih gresaka i sada primenili steceno znanje, mogli bi da prodjemo mnogo dobro. Ovo sto ti pricas deluje lepo i slatko, medjutim i komunizam deluje dobro u teoriji, a u praksi nema veceg zla u istoriji covecanstva od njega. Jednostavno to sto ti pricas zvuci kao onaj vic o mravu i slonu, kada odu preko mosta i mrav slonu kaze, u ala tutnjimo. Znaci mi ne trazimo nista od njih i hocemo samo da nas oni puste na miru. Ali oni to nece, oni hoce da budu pristutni na Balkanu i provode svoje interese i mi nemamo nikakve racionalne poluge da se tome suprostavimo, osim ako ne zelimo da se otvoreno vojno suprostavimo usa i budemo prvi narod posle Maja i Inka koji su istrebljeni sa lica zemlje. Znam da ce ovaj moj stav biti protumacen kao kvislinski i kao proamericki, medjutim i ako znam da nema sanse da shvatite moj stav, morao sam ovo da napisem. Jednostavno ne mislim da mi treba da kazemo, evo mi smo jadni i bedni i dodjite porobite nas. Ne, nisam to mislio, ali jednostavno mislim da je ptrebno da koliko god je to moguce, ronadjemo nas zajednicki interes sa njima i pokusamo da dok god nismo egzistencijalno ugrozeno ne primenjujemo krajnje metode i krecemo u neke otvorene vojen sukobe sa njima.

Takodje moram da kazem jos par stvari oko ovoga sto si napisala. Rekla si da je Amerika i nato uvek bili on the other side. To je tacno, ali ajde reci mi kako bi tebi sve ovo kod nas u zemlji izgledalo da si bila u kozi nekog Americkog politicara? Znaci imas jednu Jugoslaviju, kao komunisticku zemlju, koja je po definiciji tvoj neprijatlej zbog neprijatlejske ideologije i onda pod tvojim uticajem ili ne, pocinju da se pojavljuju odredjene strukture koje se zalazu za raspadnjae te drzave, koja je pored toga sto je komunisticka, ujedno i pod jakim uticajem sssr, zemlje koja je najveca pretnja po tvoju drzavu. Onda se pojavljuju s'jedne strane Slovenija, Hrvatska koje ti se uvlace u dupe sve do zeludca i mnogo vise nego sto bi ti to uospte zelela, koje prave medijske poteze kako bi pobedile i u medijskom ratu, koje se odricu i pljuju na komunizam iz sve snage, a sa druge strane imas jednu Srbiju u kojoj vlada projugoslovenski, komunisticki rezim na celu sa Slobodanom Milosevicem, koji nece da primi jednog Americkog ambasadora Cimermana i koji otvoreno preti Rusima, Kozacima, salje apale podrske Sadamu Huseinu i Severnoj Koreji. E sada reci ti meni kada bi dosla potpuno sa najboljim namerom i neutralna i zatekla takvu situaciju, na ciju stranu bi stala ili mislis da je mozda Amerika trebala da se postavi sado-mazoisticki i kaze, evo Slobo komunisto mi cemo da te podrizmo, priznamo te i pomognemo ti da istrebis sve te ustase i balije, a mi cemo da postanemo komunisticka zemlja u znak solidarnosti sa tobom, O big one.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Eh, Ciklopentano (ne zameri, moram malo da ti skratim nick, ako ga budem stalno kuckala celog, garant cu da napravim typing errorr  :[115]Smiley, nemoj da mislis da se Clinton informacijama snadbevao od CNN, NBC i FOX News. SAD su znale vrlo dobro sta se desava. Njihove obavestajne strukture su duzi niz godina prisutne ovde, a postale su narocito aktivne tokom devedesetih. Veruj mi, ako je neko zaista znao sta se desava "na terenu" to je americka administracija. Ono sto vidimo, to je prica za medije. Brifinzi, konferencije za stampu i ostale kerefeke...
Poenta americkog mesanja u balkanska zbivanja nije komunisticki "smek" koji je SFRJ imala, vec americki, nemacki i vatikanski, ako bas hocemo da isteramo ovo do kraja, interes da se SFRJ razori po svaku cenu.

Sto se tice mog "utopistickog" stava o suverenitetu zemlje, stvari su jos jednostavnije. Ako se nama ne dozvoljava neutralnost, tj namece nam se stav da MORAMO da udjemo u evroatlantske integracije (pih), onda je evidentno da je rec o imperijalistickoj politici (ili si sa nama ili si protiv nas) koja se nimalo ne razlikuje od Hitlerove agresivne spoljne politike. Stavise, jedan Hitler je "dozvolio" Turskoj da bude nezavisna tokom WWII.
Kad bolje razmislim, sve bi ovo moglo da se podvede pod jedno jednostavno pitanje... "Rat ili pakt?"
I da, mozda nasa istorija jeste puna na prvi pogled, bezrazloznog zrtvovanja, ali ja sam izuzetno ponosna na nju. Ponosna sam na to sto su zvona Notre Damme-a zvonila u slavu srpske vojske koja je ubila sultana Murata, i odlozila osmanlijsku invaziju na Evropu na duzi vremenski period. Ponosna sam na sve nase generale iz WWI, kojima nije bilo tesko da poloze svoje zivote zbog jedne tako metafizicke stvari kao sto je "otadzbina". Ponosna sam i na otpor koji smo pruzali silama Osovine tokom WWII. Da, mogli smo kao Hrvati ili Bugari, ili Rumuni da se pridruzimo Rajhu, da se ogrebemo za neku teritoriju. Ali nismo. Opet smo izabrali tezi, ali jedini ispravan put.
Tako treba da postupimo i danas. Da odlucno kazemo NE i ne dozvolimo istim onim NATO avionima koji su ubili Milicu Rakic i gadjali putnicki voz i izbeglicke kolone da uzlecu sa nasih aerodroma i izivljavaju se na drugim teritorijama.
Na neke stvari jednostavno ne mozes da zalepis cenu.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1329
Opet ponavljam, ti si u pravu i sve to zvuci jako lepo. Medjutim, nisam siguran da je u praksi to tako. Prvo ne mislim da se Hitlerov i Americki imperijalizam mogu porediti, bar ne tako lako i jednostavno. Hitler je otvoreno zeleo da pokori celu Evropu, da je okupira vojno. Ovo sto Amerikanci rade jeste perfidno i sa zeljom da se ostvari sto je moguce veci uticaj na sto je moguce vecem delu sveta. Oni to ipak rade na potpuno drugaciji nacin. Oni ne zele da osvajaju vojno ceo svet. Oni koriste svoju diplomatiju, obavestajne sluzbe, ekonomske lobije, pa na kraju i vojnu silu, ali opet ako sve ovo drugo ne upali i opet, bar on the record, sa namerom da pomognu zemlji u koju dolaze, ma koliko to glupo i naivno zvucalo. Svidelo mi se mnogo kako je cenumrius to objasnio. On je lepo rekao da nama niko nece braniti da pijemo rakiju, dajemo deci srpka imena, budemo pravoslavci, setamo se slobodno gde hocemo cak i ako bi amerikanci kao sto je to u Nemackoj ili Japanu slucaj imali potpuno prisustvo  i baze na nasoj teritoriji, a u ovim okolnostima gde oni imaju pravo samo da predju preko nase teritorije i to ako prethodno to najave i ako mi to odobrimo, je priznaces dosta povoljnija pozicija za nas, bar za sada.

Slazem se i da su Amerikanci znali bolje od nas samih sta se desavalo u SFRJ. Slazem se i da su imali interes da je rasture, ali zasto? To nisi rekla? Mislim da se mozemo i oko toga sloziti, a to je da je SFRJ bila relativno respektabilna vojna sila sto nikome, kako Amerikancima, tako i Rusima odnosno SSSR-u nije odgovaralo. SFRJ je bila i ako ce neko reci da je Tito flertovao i sa istokom i sa zapadom, deklarativno komunisticka zemlja i kao takva, opet makar formalno, a po mom misljenju i sustinski daleko naklonjenija Rusima nego Amerikancima. Zato dok je Rusija bila jaka, sta god to znacilo, i dok je psotojala ravnoteza izmedju Rusije i Amerike, mi smo bili relativno stabilna zemlja. Kada je ta ravnoteza narusena, raspadom SSSR-a, sto je opet dokaz da Rusi nisu bili sposobni ni svoju sopstvenu zemlju da odrze, a ne jos nama da pomazu, Amerika je postala jedina super sila i kao takva pocela da radi sta god joj je zelja, pa tako i rasturi zemlju koja joj je bila trn u oku na Balkanu. Tu dolazimo na deo price o kome sam pricao u prethodnom postu. Znaci Hrvatska i Slovenija, pa cak i muslimani su se otovrenos tavili na stranu Amerike i nudili im daleko vise nego sto su im oni i trazili, a mi smo, kada kazem mi, mislim na narod, jer nije Sloba u pocetku krao izbore nego ga je biralo 80% naroda na postenim izborima. Tu je imala veliku ulogu i nemacka obavestajna sluzba, koja je opet zbog tradicionalog prijateljstva jos iz ww2 bila na strani Hrvata i pomagala im do dan danas kako god su znal i umeli. To je sve dovelo do raspada zemlje gd eus svi gledali svoje interese, osim nas, koji smo i dalje pokusavli da revitalizujemo komunizam, spasimo komunisticku tvorevinu Jugoslaviju i pritom se ponasali kao da smo ravnopravni sa Amerikom, nemackom i svim ostalim velesilama. Naravno da smo morali da prodjemo kako smo i prosli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Dole eksplatatori i eksplatisani -- Ziveli ljudi

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 210
Oni ne zele da osvajaju vojno ceo svet ... 

Smile Irak i Kosovo i Metohija sami sebe osvajaju. Cilj Hitlera i NATO je potpuno isti, ali su sredstva razlicita.

Ovo tek pocetak. Tek je 15tak godina proslo od rusenja ravnoteze, od postanka monopolarnog sveta. Polako, nemoj da si nestrpljiv...
IP sačuvana
social share

PROLETERI SVIH ZEMALJA UJEDINITE SE
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Paprikas :>

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd

Za to kako nam drzava izgleda, moramo da zahvalimo nasim frendovima iz NATO koji je unistio celokupnu srpsku industriju, koji nije nasao za shodno da zastiti Srbe kada su bili pod nevidjenim progonom, kako u Hrvatskoj, tako i u Bosni... Takodje, moramo zahvaliti i izrazito "prosrpskoj" politici SAD i EU prema Srbima. I nemoj, molim te, sada da mi pominjes Milosevica. Sta, "izvini se Djuri sto te je tukao?" NATO se odavno svrstao na "drugu" stranu. I nikada nas nece primiti u NATO, niti u PZM, zato sto im treba samo nasa teritorija, koju ce dobiti na "tanjiru" od Draskovica i Davinica, i iskreno govoreci, zahvalna sam im na tome. Ono sto nisu uspeli da urade vojnicki, uradili su prljavom diplomatijom, a i zahvaljujuci nasim "proverenim" kadrovima u ovoj sugavoj zajednici.

A da je americka spoljna politika imeprijalisticka, to je van sumnje. Take a look around. Amerika stoji iza svakog iole veceg sukoba u svetu. Strateski interes Amerike? Konstantni sukobi... Nicaragua, Vietnam, Balkan... Ako nema sukoba, oni ce ga izazvati. Ako zatreba, dolice ulje na vatru. A onda ce poslati svoju vojsku da "resi" problem. A resice ga tako sto ce sagraditi jos koju vojnu bazu na teritoriji DRUGE SUVERENE ZEMLJE... A gde oni dodju, tu ostaju, "vo vjek i vjekov". Eto, WWII je zavrsen pre 60 godina, ali Ameri jos uvek imaju vojne baze u Japanu. I ponasaju se podjednako bahato.

S ovim se potpuno slazem
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4 5
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 20:48:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.