Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi maštaju o Južnoj Americi, a letuju u Crnoj Gori i Grčkoj  (Pročitano 13049 puta)
19. Jun 2009, 10:13:04
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6120
Gotovo 60 odsto ispitanih u proseku će trošiti 25 evra dnevno...

Najomiljenije destinacije za letovanje u Srba i ovog leta su Crna Gora s 37,7 i Grčka s 21 odsto, a sledi Turska s 11,7, Bugarska sa šest i Hrvatska s pet odsto, pokazalo je istraživanje koje je sprovela kompanija „Visa International“. Kada su u pitanju destinacije iz snova, 40 odsto Srba mašta o letovanju na ekskluzivnim odmaralištima Mediterana, 30 želi da otputuje u Latinsku Ameriku, dok 27 odsto sanjari o odmoru u nekoj egzotičnoj zemlji Azije.

EGZOTIKA - Istraživanje o navikama povodom planiranja godišnjih odmora i putovanja, sprovedeno u četiri najveća grada Srbije, pokazuje da 65 odsto građana Srbije planira da letnji odmor provede van zemlje. Svaki 10. građanin Srbije će, međutim, zbog finansijske neizvesnosti koju je donela globalna ekonomska kriza, ostati ovog leta kod kuće, dok će se preostalih 25 odsto odmarati u Srbiji.
Rezultati istraživanja pokazuju da su negativni ekonomski trendovi na globalnom nivou pogodili i stanovnike koji mogu sebi da priušte letovanje u inostranstvu, tako da će oni biti znatno oprezniji prilikom trošenja novca. Zbog toga će i tradicionalno uverenje da naši ljudi na odmoru troše više od turista koji dolaze iz „razvijenijih” zemalja biti na ozbiljnom ispitu.
Gotovo 60 odsto ispitanih u proseku će trošiti 25 evra dnevno, i to na osnovne dnevne potrebe i osveženja (ovaj iznos ne uključuje troškove putovanja, smeštaja, transporta i kupovine suvenira). Trećina stanovnika Srbije je u mogućnosti da potroši manje od 50 evra dnevno, osam ima na raspolaganju budžet od 100 evra dnevno, dok je samo tri odsto ispitanika odgovorilo da ima „neograničen” džeparac, koji prelazi iznos od 100 evra po danu.
Posledice globalne krize ove godine osetiće se i u pogledu prosečne dužine letnjih odmora turista iz Srbije. Letnja putovanja će za većinu ispitanika ovog leta trajati između sedam i 10 dana, oko 20 odsto može sebi da priušti dve ili tri nedelje za opuštanje, dok će samo sedam odsto najsrećnijih odmarati i više od 20 dana.

Keš i dalje popularniji od „plastike“

Kada je u pitanju način plaćanja smeštaja i troškova puta, oni ispitanici koji troškove plaćaju putem platnih kartica, najčešće koriste „Visa kartice“. Ipak, iznenađuje činjenica da se, uprkos pogodnostima, sigurnosti i dostupnosti koje nudi elektronsko plaćanje, građani Srbije i dalje u visokom procentu odlučuju za plaćanje gotovinom.

Većina na put ide autobusom

Iako u proseku ne ostaju na odmoru više od dve nedelje, ispitanici su spremni da potroše između 10 i 20 časova za putovanje, najčešće autobusom, do željene destinacije (43 odsto). Samo 14 odsto ispitanih će do mesta odmora putovati avionom. Više od 50 odsto ispitanih radije letovanja organizuje samostalno, sa prijateljima i porodicom, dok se samo 15 odsto odlučuje za grupne tursitičke aranžmane.

Izvor: 24sata
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Žena
Poruke 171
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N73
Poznata mi je mistifikacija koju gradjani Srbije gaje prema Latino zemljama. Possto sam bila u dve, a dobra drugarica besse u Brazilu, mogu samo rechi da je ceo dozzivljaj priliccno rasno obojen. Mozzess ti da se opustiss koliko hochess, ali che te tamossnja raja uvek tretirati kao gringa. Casst izuzecima.

I tesska su sirotinja, nema tamo nicceg glamuroznog. Kad ccujem pricce tipa "lozzim se na Kubu" pozli mi. Idi na Kubu pa javi koji su bednici izolovani. Ssteta, lepa zemlja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

...

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 167
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung 
Mislim da je Grčka omiljenija destinacija od Crne Gore, ali nema veze.Baš bih voleo da upoznam te što nemaju granicu do koje troše.Meni je 25E dnevno više nego dovoljno za osvežavanje u toku dana.Prošle godine mi je nestalo keša i koristio sam karticu, i kući kada sam preračunao cene u dinare, plaćanje karticom je ~25% skuplje u odnosu na keš(bankarske kursne razlike).Latinske zemlje su idealne za odmor u pogledu plaža, vode,... i tih uslova, ali kada se napusti hotelski kompleks ulazi se u bedu mnogo veću  nego kod komšija gde letujemo.
IP sačuvana
social share
Kada sam obavestio roditelje koliko mi treba za nov kompjuter rekli su mi : "Sine što se lepo nedrogiraš, ko sva druga deca! "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
crna gora na prvom mestu....to mi se svidja;) sto se tice ovih toplih destinacija tailand mi je mnogo privlacniji od juzne amerike prvensveno zbog kriminala(izuzetak kuba,mada imam i od tamo negativnih iskustava)dok na tailandu zakon cveta i turista je TURISTA...zamislite u brazilu ili venecueli da setate ulicom i opterecujete  se dali ce neko da vam pridje sa nekim oruzjem i da vam trazi novac ili neki predmet Smile
IP sačuvana
social share
bez potpisa u zivotu sve ide lakse....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

Izgledas mi kao lutkica iz Trsta ;)

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 15222
Zastava Puerto Pollo
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
HTC Wildfire S
IP sačuvana
social share

You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...
...and where can you go from there? 

OPERATION: Smile
12 MAR 2012 | 16 MAR 2012
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 31625
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
mob
Nokia 6120
Grčka ostaje favorit

Čak i kada se ukinu šengen vize za građane Srbije, naši turisti će i dalje u najvećem broju letovati u Grčkoj!
Prema anketi JUTA (Poslovno udruženje turističkih agencija), na pitanje gde ćete letovati naredne godine ukoliko se ukinu vize za građane Srbije, njih 49 odsto je odgovorilo da će letovati u Grčkoj. Zanimljivo je da je Grčka već nekoliko godina ubedljivo najpopularnije odredište za srpske turiste, a vizni režim najblaži.
- Podatak da većina i dalje želi da letuje u Grčkoj ne čudi, jer je svake godine interesovanje veliko, a ukidanje viza će turiste dodatno motivisati - kaže Milica Žarković iz „Kontikija“. - Grčka je lepa zemlja, sa bogatom ponudom za svaki džep, i tako će i ostati.
Druga zemlja u kojoj srpski turisti žele da letuju je Španija. U ovu mediteransku zemlju rado bi otputovalo 19 odsto ispitanih turista. Trenutno u Španiji letuje tek 1.000 naših turista, ne računajući đačke i apsolventske ekskurzije. Naši turisti, za sada, čarter-letovima idu na Majorku, gde važe za jedne od najboljih gostiju, jer dosta troše, idu na ekskurzije, posećuju koridu i vole šoping.
- Za Španiju očekujemo povećanje, jer je to zemlja gde je usluga vredna novca koji se plaća - kaže Žarković. - Ipak, mislili smo da bi povećanje bilo veće! Naime, posle ukidanja viza očekujemo mnogo veći porast za zemlje zapadne Evrope, pa smo iznenađeni što taj procenat u anketi nije veći. Pogotovo nas čudi Portugal, za koji kod nas vlada veliko interesovanje.
Zanimljivo je da Turska drži visoko mesto - sa osam odsto zainteresovanih da u toj zemlji letuju i naredne godine.
To me uopšte ne čudi, jer Turci tradicionalno imaju dobru ponudu, izuzetne hotele i mnogo su uradili na turizmu - kaže Žarkovićeva. - Ko letuje u Turskoj, zna šta može da očekuje, i to je veliki adut ove zemlje.

Turisti zainteresovani da putuju u Francusku, Maltu, Italiju i Bugarsku će ići u te zemlje kao i do sada. Iako se očekivalo da će mnogo veći broj turista želeti da letuje u zemljama zapadne Evrope, anketa je pokazala da naši turisti ili nemaju novca ili ne znaju kakve cene mogu da očekuju u tim zemljama.

Izvor: Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 79
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
najvise ljudi boravi u crnoj gori mada najveci dio njih ne ide preko agencija koje su neminovne za druga letovalista tako da podatak da 49 odsto gradjana putuje u grcku je tacan jedino preko agenciskih aranzmana...a i zbog velikog interesovanja ovog leta kontiki je naknadno ubacio aranzmane za crnu goru iako je bilo dogovora sa ministarstvom da se zbog priznavanja kosova i zbog saradnje sa grckom upucuju turisti na grcka letovalista...
IP sačuvana
social share
bez potpisa u zivotu sve ide lakse....
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Очистимо Србију !

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 42084
Zastava †  Србија 011
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5,
Citat
zbog velikog interesovanja ovog leta kontiki je naknadno ubacio aranzmane za crnu goru

smaraš djetiću  Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 434
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
najvise ljudi boravi u crnoj gori mada najveci dio njih ne ide preko agencija koje su neminovne za druga letovalista tako da podatak da 49 odsto gradjana putuje u grcku je tacan jedino preko agenciskih aranzmana...a i zbog velikog interesovanja ovog leta kontiki je naknadno ubacio aranzmane za crnu goru iako je bilo dogovora sa ministarstvom da se zbog priznavanja kosova i zbog saradnje sa grckom upucuju turisti na grcka letovalista...

Znao sam! Zavera! Prosto mi je bilo čudno što je toliko ljudi odlučilo da za svoje pare zahteva čisto more, čiste sobe, struju, vodu, ljubaznost i učtivost... A tek to što sve ovo dobiju po još nižoj ceni... nema šta, Grčko-Srpska zavara na delu!  ]  Smile
IP sačuvana
social share
All animals are equal, but some animals are more equal than others! - George Orwell
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
I ja sam iz te priče i najradije bih proveo neko vreme na Kubi... prelepa zemlja  Smile

Evo šta sam našo:

http://www.ambasadakube.org.rs/serbian/ambasada/asuntos_consulares.htm

E sad da vidim čime još do tamo... i neki podaci o smeštaju i sl.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Jul 2009, 08:28:49 od pilot »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.