Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Srbi i Pravoslavlje, misljenje jednog preobrazenika!  (Pročitano 9304 puta)
25. Avg 2005, 20:37:14
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Bog vam pomogao braco Srbi!

Vec pet dana slavim Gospodu svom sto mi je pokazao zlo, ali me izveo na pravi put. Na put pravoslavlja i srpstva. Sretan sam sto opet plivam u jezeru miline medju svojim narodom, nakon godina srmzavanja i pecenja na mestima rezervisanim samo za djavola. Moje preobracanje je bilo cudesno, iznenada i u potpunosti je promenulo moje misljenje o kompletnom svetu, a posebno o nasem napacenom narodu. Zato vam pisem ovo, ne da se gordim jer bih uvredio Gospoda svojeg Hrista kojeg toliko ljubim, nego da vam prenesem moje iskustvo. Neko ce se mozda gnustati rijeci mojih, neko ce s rezervom to uzeti, neko ce se oduseviti, a neko ce mozda krenuti mojim putem. Sta sam ja dobio tiem sto sam se preobratio, i vratio na jedini ispravan put!? Put pravoslavlja. Prvo dobio sam neverovatnu duhovnu snagu, od naseg jedinog Gospoda Isusa Hrista. Ta duhovna energija unela je u meni, duh nacionalizma, nacionalizma onog koji je cist i koji moze samo kao takav postojati. Kroz veru se mnogo lakse postaje obozavatelj i srpstva, nego obratno. To je nauk, da bi svaki srbin trebao biti samo pravoslavac, jer pravoslavlje je vecno i neunistivo. Pravoslavlje od ljubljenog nam Hrista. Naravno nas je Gospod dobar i voli svoju decu, i nepusta ih kao svi drugi izmisljeni bogovi, nego svoje ovce vraca u stado kao pravi pastir. Sretan sam sto je Bog, u meni prepoznao doborg srbina, i dobrog vernika, i meni sada ostaje da moleci se Hristu, i uz njegovu pomoc sagradim svoj dom i porodicu, koja ce biti cista i pravoslavana, na temeljima vere, ljubavi, nade . Na te temelje dolazi nam Hristos kao nas dom! Draga braco srbi, sta ja sada mislim sta je najbolje za Srbiju? U ovom teskom trenutku za nasu naciju, trebalo bi da shvatimo da je ovaj svet u fazi umiranja. Treba da zaboravimo sve ratove prosle, i da se okrenimo pravoslavlju kao jedinom putu ka vecnom spasenju. Govori vam ovo duh iz mene, ne telo, zaista prosvecen covek mnoge stvari vidi drugacije nego sto one stvarno jesu. Dugo sam lutao istocnim vrtovima korova i izvitoperenosti, necistih duhova i mracnih sila. Dugo sam stremio ka necistoti, i srebroljublju zapada. Zaista vam kazem braco Srbi, jedan pravoslavan vernik sve stvari sa necistog istoka i zapada vidi kao gnusnu jeres, sto ona to uistinu i jeste. Samo ono sto iz pravoslavlja potice, to nosi u sebi bozansku blagodet, jer jedini pravi Bog je u pravoslavlju. Bog istine i Bog ljubavi. Kao sto rekoh ovaj demonom obuzet svet je na poslednjim izdisajima. Hristos jos ceka da se ovcica prikupi u svom stadu, i da ovaj djavoli svet jednom zauvek unisti oganjem i vatrom. A mi, mi treba da stremimo ka ovom stadu, a ne ka nekim toboze prirodnim zakonima i principima. A do tada trebamo da promenimo svoje stavove prema ostatku sveta. Vreme zemaljske borbe i prestiza je vec odavno prestala, a predstoji nam ona prava duhovna borba, borba za vecni zivot u raju sa nasim ljubljenim Isusom. Dok traje ova borba, Srbi treba da se vrate svojim korenima i i onim pravim moralnim vrednostima. Vrednostima koje prevzilazi sve kulture ostatka sveta. Prvi korak je povratak pravoslavlju, drugi korak je odbacivanje svega sto je nesrpsko i od Hrista ne prozeto! Ja sam dugo stremio da se otisnem na jereticki zapad. I onda mi Hrisots rece. Kuda ces tamo? Tebi je ovde mesto medju tvojima i Ocu tvojem koji te je stvorio! Srbija treba da se duhovno bori protiv ostatka sveta, a ne matreijalno. Jer u materijalnom je sotona, a u Duhovnom Hrist. A posto je Hrist vecna istina, to je i pobeda vecna. A kao takvima kakvo nam zlo moze nauditi? Nauka je pri izmaku, sto sve vise vreme sve se vise dokazuje paradoks nauke. Doci ce dan kada ce moderna nauka morati priznati poraz, nad vecnom istinom, Bozijom rijeciju, Biblijom. Hristos je dao coveku sposobnost, da naukom ovlada prirodnim zakonima, ali ne i moralnim. I tu je najveci jeres demonskog zapada i Amerike. jer su hteli naukom da spoznaju vecno, a to je nemoguce. Vracajte se Srbi ka onim pravim vrijednostima Srpskim, jer nemojte se truditi da ojacate matrijalno, nego duhovno, a predajuci se Isusu ljubljenom on ce vam obezbediti dovoljno materijalnog da prozivite da samog kraja. Citajte dela nasih svetaca, nasih knjizevnika, jedite srpsko i pijte srpsko, jer to je uistinu telo Hristovo. Odbacite sva djavolja cuda zapada. Nemojte ih odbaciti u tom smislu da se u potpunosti odrekente, nego pristupajte tim stavrima sa oprezom kao da su prolazne, i demonom obuzete. Pomolite se svaki put kada budete u dodiru s njima. Tako se ponasajte prema svemu sto dolazi sa djavoljeg zapada, prema svim sto pristice iz njihove kulture, filozofije, muzike. Citajte dela nasih svetaca poput Vladike Nikolaja Velimiriovica, koji zaista prociscavaju dusu nakon koriscenja tih stvari. Citajte dela nasih pisaca. Bacite sve knjige raznih filozofa zapada, Marksa ezoterije i drugog otpada. Hranite se nasom istorijom, a ne nekim kulturoloskim cudima sa zapada i ostatka sveta. Jer doista te su stvari proalzne i iluzorne. Neposecujte zapadne destinacije kada mozete naci srecu i blagodet u svakom srpskom manastiru ili selu. Jer sve sto je sa ovoga sveta i nije prozeto Hristom bice zauvek poslato u pakao. Zapamtiete da kako izgradimo nas duhovni dom, taj dom ce biti slika i prilika naseg vecnog doma u raju sa Isusom Hristom. Ovako se oseca jedan preobrazenik koji je u svom Srcu pronasao Gospoda i koji me je stavio u blagodet srpsku. Zapamtite:

Srbija je majka, Srbija je Hristos, Srbija je vecna!

Slava joj!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
svaka castr brate
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Citat
Citajte dela nasih svetaca, nasih knjizevnika, jedite srpsko i pijte srpsko, jer to je uistinu telo Hristovo.

Nemam ja nista protiv lokalpatriotizma, ali lik ga pretera... Sta, sad ispade da su Bogom dani nebeski narod? Celom postu jos samo fali konstatacija da je Isus srpskog porekla. Boze sacuvaj.  Smile

I u cem' je fora sa ovim "jedite samo srpsko?" Sta, treba da jedem sarmu i cevapcice celoga zivota? Pobogu...
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
Sta, sad ispade da su Bogom dani nebeski narod?

Nisam ja to rekao, to su rekli nasi svetci, a ja u to cvrsto verujem jer Srbi veruju u jedinu istinu. Samo je tuzno, da iako spasenje dolazi od Hrista, a onaj ko sledi Hrista, ima ce vecan zivot, da se stidi toga.

Citat
Celom postu jos samo fali konstatacija da je Isus srpskog porekla

Nije Isus srpskog porekla, negu Srbi iz stada Isusova.

Citat
I u cem' je fora sa ovim "jedite samo srpsko?" Sta, treba da jedem sarmu i cevapcice celoga zivota? Pobogu...

Ne moze se jesti iskljucivo srpsko. Poenta je da treba sto vise jesti srpskog. Dakle teziti kao tome, postepeno tokom zivota koliko pre tim bolje, redukovati ishranu modernog doba koja je iskljucivo hemijski modifikovana, i jesti domacu. No ja sam govroio da pravoslavni Srbi trebaju to da rade, nisam ni mislio na ostale. Jer mnogo je lakse pravoslavnom Srbinu umesto koka kole, popiti obican next sok , ili cak neki od flasiranih voda sa nasih izvora.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Cek, definisi srpsku hranu? Po cemu je sok od borovnice, npr srpski produkt? Mislim, ne kapiram cemu toliko insistiranje na poreklu?
Ishrana modernog doba.. pa nije ni ona nuzno losa. OK, jedno je junk food, ali i Srbi imaju svoju zaprsku, glavnog izazviaca srcanog udara i krvnih ugrusaka. A sa druge strane, medju modernim trendovima u ishrani je i makrobiotika, koja je postala obrazac zdrave ishrane.

IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

j never lose...j just choose not to win

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
Costa ... ti da si toliki vernik kao sto nama ovde pricas onda ne bi trebalo da tako pricas  sebicno , o nama Srbima samo i kao npr srpskoj hrani he. Nasa vera kaze BRAT JE MIO KOJE VERE BIO! a sam primer je taj da eto iskusenici da bi se zamonasili  trebaju  npr da uspeju da smognu snage ako ga musliman ili neko drugi ubija ... da se moli Bogu da Bog njima oprosti - ubicama jer ne znaju sta cine... To je samo primer jedan od mnogo gde se vidi da je nasa vera najmirnija i ono sto vec rekoh - Brat je mio koje vere bio.( ja bas ne stojim uz to ali verujem)
« Poslednja izmena: 12. Sep 2005, 20:49:56 od Anja_85 »
IP sačuvana
social share
...burn,like fire in Cairo...

ko igra za raju...i zanemaruje taktiku...zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku...
p.s; Avionu Slomicu Ti Krila. . .
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@Ainhoa

Dok sam bio u Nemackoj, pre nego sto cu krenuti, a proveo sam tri meseca, gotovo da nisam povratio hranu koja je spremila snajka, iako nista nije bilo gadljivo, i sve je bilo ok spremljeno. Problem je u tome sto je sva hrana istog ukusa, i sva mesa su slicna, bez obzira o kojoj vrsti mesa je rec, a tako je i sa povrcem. I ondakada takvu hranu jedes izvesno vreme presedne ti. A o hlebovima da ne govorim. Zna se sta je srpska hrana, a prvenstveno mislim na corbe i variva. Nazalost nismo u stanju da sprecimo uvoz spricanog povrca, jer se to povrce sprema u enormnim kolicinama, pa je zato jeftino i jeftinije od onog koje proizvede srpski seljak. Tako je i sa mesom i svim ostalim. Pri tome kada kazem srpska hrana mislim jos i na proizvode is Srbije. Bar je hrana ono sto se moze reci da je dobro, a iz Srbije je. Dakle opet kada sam gore govorio u kontekstu hrane, govorio sam pravoslavnim Srbima. Jer pravoslavni Srbin zna kolika je moc molitve pre jela, i koliko coveku to pomaze da bolje svari hranu koja i nije nesto dobro pripremljena. O zaprsci su rekli oni koji sede po citav dana u laboratorijima i mute nekakve nebulozne eksperimente, i onda ih izdaju navinom narodu. Te naucnici su dosli do ovgo saznanja, te naucni su doslli do oankvog saznanja. Zaprska je deo pripremanja hrane kod Srba, i to je pratilo Srbe kroz vekove, i niko nije umirao od srcanih udara. Tacnije srcanih udara i nije bilo dok su Srbi ziveli potpuno u pravoslavlju pre dolaska Turaka, a i za vreme. Znamo da moderno doba prate i moderne bolesti, a one su u mnogome posledica moderne hrane koja se konzumira, a posebno ove nove zapadnjacke fast food. Dakle ti makrobioticki prozivodi su i potrebni onima koji se drze moderne ishrane. Dakle vrlo je jasno "iskrivljena terapija za iskrivljenu ishranu". Jednom pravoslavnom Srbinu koji se za zivota drzi postova, i drzi do molitve nisu potrebne nikakve dijete ni savremeni preparati, jer takav covek je zdrav, jer ima veru. I zato koka kola, razne salame i druga cuda mogu samo poremetiti nacin ishrane jednog pravoslavnog Srbina. A pored ostalog vrlo je vazna samokontrola, i pijenje koka kole, jedenje salame i pomfrita nece naskoditi, ako se to radi u mrsnim danima i to umereno, bez preteranog uzivanja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
a kako to da eto ti Nemci svi zive u proseku preko 80 godina i vitalni su do zadnjih dana?   Ja  npr cenim njihove kobaje skoooooro kao nase.
IP sačuvana
social share

ko igra za raju...i zanemaruje taktiku...zavrsice karijeru u nizerazrednom Vratniku...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
@Anja_85

Tacno je to sto pricas. To samo pokazuje koliko je istinito hriscanstvo i koliki je moral, a kao takav nije mogao biti drugaciji nego od Boga. Ja nisam gore govorio o tome kako se treba odnositi prema drugim verama, nego sam govorio sta treba da radi jedan pravoslavni Srbin za rad ocuvanja svoje pravoslavne vere kao jedine ispravne medju ostalima. To sto se kaze da su Srbi nebeski narod, ili da treba da se konzumira hrana iz Srbije, to nije sebicno. Svaki pravosalvni Srbin bi trebao biti ponosan na to. Jer nisu to rekli mali ljudi, nego veliki ljudi poput Vladike Nikolaja Velimirovica. Oni znaju bolje nego ja zasto su Srbi nebeski narod. A druga stvar, kada se kaze da su Srbi nebeski narod, ne misli da u carstvu Bozijem nece biti nikog drugog sem Srba. Naravno Bozijom miloscu naci ce se mnogi. Ali Srbi su svojom istorijom, u kome su celovremeno ginuli i patili za Hrista zasluzili da budu nebeski narod. Tako ce biti sa svim pojedncima, grupama, narodima koji ginuse za Hrista. E sad to sto neki ljudi misle da je to sebicnost, takvi ljudi su pretezno podlozni modernim uticajima, ekumenizmu, ateizmu, gradjenju nekog sopstvenog morala, toboze nekoj jednakosti. Jednakost nije moguca na zemlji niti ce biti. Jednakost ce biti u carstvu Bozijem. Nasi monasi oprastaju svima, i primaju i ljube sve bez obizra na veru i sta je ko kome ucinio. Zato sto su monasi oni koji zive zivot carstva Bozijeg na ovom materijalnom svetu. Nasi monasi ako oprastaju Muslimanima ili Hrvatima, ne znaci da oni posutju i priznaju islam ili katolicanstvo kao istinito i nesto od Boga dato. Daleko od toga bilo i nedao Bog.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 10106
Zastava sever
Nisam to ni pomislila - daleko od toga , da.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.