Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 02:02:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Русофобија  (Pročitano 5975 puta)
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Bez uvrede ali pricas totalno napamet.

Sirijci zive u velikoj bedi, ekonomija im gotovo nepostojeca, Bejrut je pun sirijskih sljakera koji rade kao gradjevinci za bedne nadoknade ili prose po raskrsnicama. Lekar u Damasku zaradjuje ispod 100 dolara mesecno, totalno su sjebani.

Inace ti Sirijci o kojima pricas su takodje okupatori..ali ovo ovde nije tema o Bliskom istoku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Сиријци живе сигурно боље са својом влашћу, него Ирачани са окупаторском.
Није тема...
Него, ајде додај још нешто, да буде твоја последња...

А и да би могао "легално" да дигнем тему за који дан... Нека нова вест у вези односа Србије и Русије. Руског учешћа у преговарачком процесу... Нечије русофобије Smile
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Nemam nameru da ulazim u beskrajnu polemiku, ali primecujem da zbog antiglobalizma idealizujes neke prilicno usrane rezime iz dalekih zemalja o kojima ne znas zapravo mnogo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Једна стара радост - Зора Новог дана

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 6599
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
Настављамо са новим сочињенијима мржње према Русији, а ево и према Цркви, православној. Наравно, кад православну веру делимо са Русима да ће бити на мети "критика" (читај: говора мржње). То да је говор мржње се може много боље чути него прочитати.
Треба видети с колико мржњом у гласу госпођица (у 50-ој) прича о Патриајрку и још на Велики петак, она која би требало да добро изриба сапуном уста пре него и помене Павла.

Citat
Svetlana Lukić: Dobar dan, građanke i građani. Prekosutra je Uskrs, patrijarh Pavle je već pročitao poslanicu i u njoj je mnogo puta mesto Hrista zauzeo srpski narod. Patrijarh i ostali pastiri pominju pomračenu svest onih koji gaze pravni poredak u svetu i dodaju - čujemo kovače kako užurbano kuju nove klinove i nova koplja s namerom da se ponovi i produži golgota srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. U poslanici su nam naši crkveni oci protumačili i nedavnu presudu Međunarodnog suda pravde kao presudu o nevinosti. Kažu - mi ipak verujemo u savest i objektivnost čovečanstva, koja se potvrdila na Međunarodnom sudu pravde. Ali patrijarh je izrazio žaljenje što, bez obzira na tu potvrdu, još uvek odzvanjaju povici - raspnite, raspnite srpski narod.

Patrijarh nas je pozvao da zbog te nepravde ne klonemo, nego da sav svoj život Hristu Bogu predamo. Ne znam da li ću, meni se čini da je vrhunac religiozne samilosti prema bližnjima, makar u ovoj zemlji, pokušati da otkriješ prevaru, nesposobnost i glupost.

Шта је ту превара, неспособност и глупост?!?
Ајде преведите ми на ћирилицу, јер овако не разумем! Smile

А сад погледајте како хвали као неког "хуманисту" оног Блера, ђубре које нас је бомбардовало и после бомбардовало и друге земље.
Citat
A kako se treba ponašati kada su ti sunarodnici taoci, pokazao je ovih dana britanski premijer, Toni Bler, povodom oslobađanja britanskih marinaca. Ahmadinedžad je oslobađajući taoce održao Britancima ciničnu lekciju o velikodušnosti; eto, on oslobađa te ljude kao poklon britanskom narodu, u čast Prorokovog rođendana. Uz to Ahmadinedžad moli Blera da ne kazni marince, koji su priznali da su upali u teritorijalne vode Irana. Bler na to nije pretio, vređao i potezao principe, međunarodno i pomorsko pravo, već je ponizno pohvalio veliki iranski narod i njegovu dugu tradiciju.

Најзад, опет мржња према Русији.
Мирко Ђорђевић, иначе "сапринг партнер патријарха Павла" како рече колумнисткиња Курира. Он је као неки "социолог религије", а овде шири чисто политичка предавања како треба да се бојимо Путина.
Citat
Mirko Đorđević: Amerikanci, Evropa i Jevreji su ponovo za sve krivi i taj mi se momenat nimalo ne sviđa. Drugi momenat koji je u poslanici nepotrebno prenaglašen jeste onaj u kojem se osipa verbalna paljba protiv globalizacije. Globalizacija je svetski proces koji traje godinama, prevedeno na drugi jezik ona znači modernizacijski proces u koji se valja uključiti. Postoji treći elemenat koji će mnoge naljutiti: ističe se pravedna presuda Međunarodnog suda pravde u Hagu. Mislim da ovakvi tonovi u uskršnjoj poslanici nikako nisu dobri. Crkva je trebalo da ukaže da je globalizacija svetski proces i da je vreme da se uključimo u evropske tokove zajedno sa drugima i drugačijima ili, kako se ovde kaže, inoslavnima.

Trenutno imamo, znate, jednu vrlo čudnu situaciju u Beogradu. Sve nade se polažu u Rusiju, služe se molebstvija Putinu, jednom autokrati, njegove se slike nose na zborovima, zaziva se Božiji blagoslov za njega. Mi danas živimo jednu vrstu rusofilstva, slovenofilstva koje je anahrono, a pomalo i smešno.

Godine 1860, upravo je knez Miloš umro, ruski slovenofili su na čelu sa glasovitim Homjakovim, njih 11, sročili jednu poslanicu Srbima. Ona je u Lajpcigu odštampana te godine i doneta u Beograd. U toj poslanici postoje note koje se baš danas vrte i ponavljaju - Srbin i pravoslavlje su isto, ne može drugačije biti. Drugo, čuvajte se, vi Srbi, ne samo katolika i protestanata, nego lažnih ideja zapada, čuvajte se demokratije, parlamentarizma evropskog i ostanite samo uz svoju domaćinsku ideologiju i mitologiju, a sve što je sa zapada trulog zlo je i naopako i nosi vam propast. To je vrlo zanimljiv dokumenat, štampan na francuskom i na srpskom jeziku u Lajpcigu daleke 1860. Visoka delegacija donela je to u Srbiju očekujući da će svi Srbi prigrliti te ideje. U kneževini Srbiji, te daleke 1860, samo su Jovan Ilić i nešto liberala bili jedno vreme oduševljeni tom poslanicom Srbima, a znamenita imena srpske inteligencije onoga doba prepoznale su u toj deklaraciji veliko zlo koje se Srbima nudi, da ih neko stavlja pod skut jedne imperijalne, ruske politike i odvaja ih od zapada. Mlada je kneževina već te godine bila izabrala put prema zapadu sa knezom Mihailom i kasnije knezom Milanom. Protiv ove deklaracije ustali su Đura Daničić, verni, mladi, obrazovani učenik Vuka Karadžića, koji je žestoko napao ovu ujdurmu, i tvorac srpske moderne istoriografije, veliki Stojan Novaković.

Ja se sada pitam, zašto danas u Beogradu, u Akademiji nauka živog čoveka nema, osim nekih izuzetaka, da kaže punu istinu o tome o kojem se slovenofilstvu tu radi, da li se radi o bratstvu slavenskih naroda, o pravoslavlju kao veri ili se radi o jednoj politici koja Srbima nudi odvajanje od evropskih tokova, a Srbija je taj evropski tok i put izabrala još u doba prvih Obrenovića. Dakle, to je ono što mene brine, što trenutno u Beogradu imamo slovenofilstvo Homjakova i publiciste Dostojevskog, ne velikog pisca Dostojevskog, nego onog Dostojevskog koji je tvrdio 25 puta u svojim spisima - ranije ili kasnije Carigrad će biti naš, zapad je truo, nema nikakvu vrednost, globalizacija je zlo. A mi smo danas baš tu.

Mirko Đorđević: Poštovani elitni diplomata, gospodin Aleksejev, me je iznenadio. On je do sada bio poznat po velikoj opreznosti, ja sam ga više puta slušao, tako da me je to iznenadilo. Mnogi ne znaju da osim te Rusije, čiji se predstavnici iz Dume pojavljuju sa harmonikama na Trgu Republike i igraju kazačok i pevaju, postoji jedna druga Rusija, mlada i demokratska.
IP sačuvana
social share
У свом срцу он чува путеве мира, али ипак држи своје оружје у приправности... То је живот самураја, начин на који зарађује своју одећу, храну и заклон; при том се његово срце одмара, а он је спреман да на дуге стазе отплаћује своје обавезе према господару и свој дуг према родитељима...
Наша храброст у рату плашила је странце. Нас странци никада нису поробили, нити су нам одузели земљу.
Јамага Соко
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 8 9
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Sep 2025, 02:02:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.