Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 20:07:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Niko od srpskih politicara nece u penziju  (Pročitano 731 puta)
05. Okt 2006, 14:44:25
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Apple 15
Posle "penzionisanja" Mila Đukanovića

BIDŽO, MILO!

Niko od srpskih političara ne razmišlja o povlačenju, jedino Dobrivoje Budimirović Bidža već sprema "oproštajni govor"

Bakarec: Ko?! Voja? A što bi on, molim vas, napustio politiku?! On je veliki političar, ali pre svega državnik broj jedan u Srbiji. Svi drugi nisu mu još dorasli

Albijanić: Kada budem u politici koliko i Milo Đukanović, tek onda ću da odem u penziju i da se posvetim nekim mnogo lepšim stvarima. Do tada nećete moći tek tako da me se otarasite!

BEOGRAD - Doskorašnji crnogorski premijer Milo Đukanović odlučio je da se povuče u političku penziju. Iako je njegov DPS na izborima osvojio apsolutnu većinu, Đukanović je odlučio da napusti sve državne funkcije i da ostane samo stranački lider. Kako je objavljeno, Đukanović je svojim saradnicima rekao da je umoran od vođenja države i da ubuduće planira da se posveti privatnom biznisu.
"Milova penzija" bila je odličan povod da političare u Srbiji priupitamo da možda neko od njih ne razmišlja o povlačenju sa javne scene. Rezultat ankete je poražavajući. Milovim putem, naime, planira da krene samo gradonačelnik Svilajnca i bivši funkcioner SPS-a Dobrivoje Budimirović Bidža!
- Upravo razmišljam o tekstu mog oproštajnog govora 8. oktobra na Dan opštine Svilajnac. Tada ću svojim građanima podneti izveštaj šta sam sve uradio za dve godine vladavine i zahvaliću im se. Ma, govor već znam napamet, kod Bidže nema neke velike filozofije, već samo rezultati rada... - priča Budimirović, i tvrdi da je sebi čvrsto obećao da ga više ništa ne može vratiti na političku scenu.
- Hoću da uživam sa svojom unucima, da obrađujem vinograd, da se dobro odmorim. Dosta je bilo politike, od sada ću samo da uživam! - poručuje Bidža.
Za razliku od Budimirovića, niko od političara koje smo juče zvali (njih više od 20) i ne razmišlja o političkoj penziji. Potpredsednik SPO-a Vlajko Senić kaže:
- Što se tiče Vuka Draškovića, gotovo sam siguran da se on neće povući uskoro, a ne bi ni trebalo. Vuk je bio i ostao veliki političar i ubeđen sam da će on još dugo biti jedan od glavnih lidera političke scene u Srbiji!
Funkcioner DSS-a Nebojša Bakarec kaže da premijer Koštunica "ni slučajno" ne razmišlja o napuštanju politike.
- Ko?! Voja? A što bi on, molim vas, napustio politiku?! On je veliki političar, ali pre svega državnik broj jedan u Srbiji. Svi drugi nisu mu još dorasli. Prvo ide Voja, pa onda najmanje jedno tri prazna mesta, pa svi ostali. Teško je govoriti šta drugi razmišljaju u svojim glavama, ali sam siguran da je Voja potreban Srbiji i da će još dugo biti u politici. Ni ja nisam za bacanje, bez obzira na to što sam od Đukanovića mlađi samo godinu dana. Ma, ja sam u psihofizičkom smislu u najboljim godinama. O povlačenju iz politike i ne razmišljam, sem ako me drugi ne penzionišu - priča Bakarec.
Član Predsedništva G17 Plus Miloljub Albijanić tvrdi da je još daleko od političke penzije.
- Kada budem u politici koliko i Đukanović, tek onda ću da odem u penziju i da se posvetim lepšim stvarima. Do tada nećete moći tek tako da me se otarasite! - kaže Albijanić, i napominje da o povlačenju ne razmišlja ni lider G17 Mlađan Dinkić.
Bivši istaknuti socijalista, a sada predsednik partije "Naš dom Srbija" Raka Radović, inače predsednik opštine Trstenik, smatra da nije umesno porediti ga sa Đukanovićem.
- Vi mene da poredite sa tim mafijašem?! Ma dajte, molim vas, to je za mene uvreda i poniženje! On se toliko nakrao da mu sada ne treba politika, jer nema potrebe da radi dok je živ - ljut je Radović, koji je u politiku ušao još u vreme studentskih dana, početkom sedamdesetih godina.
S. VOJINOVIĆ

Tadić: Pitanje nije na mestu

Press je pokušao i u Predsedništvu Srbije da sazna da li predsednik Srbije i lider DS-a Boris Tadić eventualno razmišlja da ode iz politike i posveti se nekim drugim stvarima.
- U ovom trenutku, kada nam se bliže referendum i izbori, takvo pitanje baš nije na mestu - rečeno je Pressu.

Šturanović novi premijer CG

Ministar pravde u dosadašnjoj crnogorskoj vladi Željko Šturanović predložen je za mandatara za sastav nove vlade, odlučilo je juče Predsedništvo Demokratske partije socijalista u Podgorici.
Odluku Predsedništva novinarima je saopštio portparol DPS-a Predrag Sekulić. Konačnu odluku trebalo bi sutra po podne da donese Glavni odbor DPS-a.
Šturanović je na funkciji ministra pravde od jula 2001. godine, a ranije je bio šef poslaničke grupe DPS-a u Veću građana Savezne skupštine bivše Jugoslavije.
Šturanović je rođen 31. januara 1960. godine u Nikšiću. U Podgorici je završio Pravni fakultet, kao student generacije, a radnu karijeru počeo je u pravnoj službi nikšićke Željezare.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Avg 2025, 20:07:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 3.396 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.