Ovako trenutno imam Neobee adsl home 256/64 sa kojim sam onako zadovoljan imao sam nekih problema ali sad radi,ali torrenti i p2p ne radi nekad proradi(ali to mi i nije vazno toliko).E sad slucajno odem na sajt mog kablovskog operatera IKOM i vidim cena 256 paketa flat 2000din u to je ukljucena pretplata na TV i dobijaju se svi skremblovani kanali.Znaci ja sad(za neobee) dajem 1350din+410din za TV pretplatu to je 1760din i jos kad bih se uracunali ovi skremblovani kanali dosao bih na te 2000 din.Sad da li neko moze da mi kaze utiske IKOM kablovskog i da li se isplati da predjem,ja mislim da da ali da cujem i vas
ne znam,ja sam cuo da je dobar da nekad zavrnu p2p ali da radi,ja na neobee p2p mogu samo da sanjam.A i cuo sam da od 18h,i nedeljom od 14h ima 2x i 3x znaci 2 puta i 3 puta brzi net,znaci ako imas 256 ide 512 ili 768Kbs.Ma bole me probacu,jbg racunam 2000din -410 kablovska - 800din svi pay paketi ispadne da je net 790 din .E sad ne znam koliko se placa uvodjenje tj.namestanje svega
Nemoj da prelazis, IKOM je zla firma sa uzasno losom tehnickom podrskom. Meni na Neobee odlicno rade torrenti (imam isti paket kao ti) i p2p, valjda si i sam svestan da brzine zavise iskljucivo od dostupnosti ljudi od kojih preuzimas fajl. IKOM ima dovoljno losu TV, cuo sam da im je Net jos gori. Ja da mogu prebacio bih se na SBB kablovsku ali ne mogu da ubedim ljude u zgradi da je SBB bolji (treba da bar 50% stanova hoce da promeni provajdera da bi nam uvodili)
ovo je link ka slici kakvi se serveri koriste sada kod nekih provajdera a bili su pre toga 3com-ovi, kod nekih intelovi, pa ti dobro razmisli pre nego sto uplatis negde adsl koliko time dobijas: