Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 10:19:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ras­tu­ra­ju se elit­ne je­di­ni­ce  (Pročitano 882 puta)
10. Avg 2005, 00:08:54
Poznata licnost

Paprikas :>

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 2585
Zastava Beograd
Od stal­nog do­pi­sni­ka
PLA­NO­VI ru­skog dr­žav­nog ru­ko­vod­stva da pro­fe­si­o­na­li­zu­ju onaj naj­mo­bil­ni­ji deo svo­je ar­mi­je do 2007. go­di­ne sve su ma­nje re­al­ni. Iz­ja­ve ar­mij­skih zva­nič­ni­ka šo­ki­ra­le su ru­sku jav­nost sa­op­šta­va­ju­ći alar­mant­ne po­dat­ke o te­ra­nju i sa­mo­volj­nom od­la­sku voj­ni­ka pod ugo­vo­rom.
Sa­mo u po­sled­njih šest me­se­ci iz ar­mi­je je po hit­nom po­stup­ku oti­šlo oko pet hi­lja­da pro­fe­si­o­nal­nih voj­ni­ka, da­kle onih ko­ji su do­šli na rad po ugo­vo­ru. Jed­na tre­ći­na ot­pu­šte­nih ni­je za­do­vo­lja­va­la kri­te­ri­ju­me a osta­li su sa­mi vra­ti­li "ka­la­šnji­ko­ve" i uni­for­me sma­tra­ju­ći da su im pla­te pre­ma­le. Ta­kvi voj­ni­ci pro­fe­si­o­nal­ci ima­ju pla­tu iz­me­đu pet i šest hi­lja­da ru­ba­lja što je oko dve­sta evra.
U elit­noj Pskov­skoj di­vi­zi­ji ko­ju su po­ka­zi­va­li kao pri­mer pro­fe­si­o­na­li­za­ci­je ar­mi­je od 6200 voj­ni­ka i sta­re­ši­na po ugo­vo­ru ot­kaz je do­bi­lo čak 2200 lju­di. Pskov­ska di­vi­zi­ja je bi­la pr­va u ko­joj su još u sep­tem­bru 2002. po­čeo eks­pe­ri­ment sa do­vo­đe­njem pro­fe­si­o­na­la­ca. Reč je o lju­di­ma ko­ji su već od­slu­ži­li ar­mi­ju i po­sle to­ga se pri­ja­vi­li da bu­du pro­fe­si­o­nal­ni voj­ni­ci.
Glav­ni raz­lo­zi za pre­vre­me­ni ras­kid ugo­vo­ra bio je al­ko­ho­li­zam, aso­ci­jal­no po­na­ša­nje i ig­no­ri­sa­nje ko­man­di­ra. Mno­gi "sol­da­ti-kon­trakt­ni­ci", iz­ja­vi­li su da su shva­ti­li da su pro­ma­ši­li pro­fe­si­ju.
U 42. di­vi­zi­ji Mi­ni­star­stva od­bra­ne Ru­si­je ko­ja je dis­lo­ci­ra­na u Če­če­ni­ji ote­ra­no je čak 2800 pro­fe­si­o­nal­nih voj­ni­ka. Za­ni­mlji­vo je da su od tog bro­ja čak 443 bi­li al­ko­ho­li­ča­ri. I ta­mo je oko 600 lju­di re­klo da je pro­ma­ši­lo pro­fe­si­ju.
- Na ža­lost če­sto su nam u ar­mi­ju kao pro­fe­si­o­nal­ci do­la­zi­li lju­di ko­ji ne za­do­vo­lja­va­ju osnov­ne kri­te­ri­ju­me, ali njih se mi la­ko oslo­ba­đa­mo - iz­ja­vi­li su ar­mij­ski pred­stav­ni­ci.
Glav­ni pro­blem što lju­di ne že­le da ra­de kao pro­fe­si­o­nal­ni voj­ni­ci su ni­ske pla­te. Oni ko­ji se na­la­ze u Če­če­ni­ji i na Kav­ka­zu gde se la­ko mo­že iz­gu­bi­ti ži­vot do­bi­ja­ju 12 do 15 hi­lja­da ru­ba­lja što je iz­me­đu če­tri­sto i pet­sto evra. Pro­fe­si­o­nal­ni voj­ni­ci ko­ji se po ko­man­di vra­te sa Kav­ka­za do­bi­ja­ju mak­si­mal­no dve­sta evra. Uz­gred re­če­no u Mo­skvi sva­ki vo­zač auto­mo­bi­la u bi­lo ko­joj bo­ljoj kom­pa­ni­ji ima znat­no ve­ću pla­tu i pri­tom ne sta­vlja ži­vot na koc­ku.

RA­STE BROJ KRA­ĐA
U OD­NO­SU na pro­šlu go­di­nu u ru­skoj ar­mi­ji je po­ras­tao broj kra­đa za čak 40 po­sto. Naj­vi­še kra­du go­ri­vo i ulja za pod­ma­zi­va­nje. Ofi­ci­ri se prav­da­ju da se sve vi­še kra­de, jer su pla­te ma­le, pa se sna­la­zi sva­ko ka­ko ume. Sta­ti­sti­ka po­ka­zu­je da ne kra­du sa­mo ni­ži ofi­ci­ri već i ge­ne­ra­li i ad­mi­ra­li. Po­vre­me­no se ne­ki od njih osu­di, pa se dig­ne bu­ka, ali sve se br­zo umi­ri i lo­po­vi na­sta­ve sa svo­jim ra­dom.

VAK­CI­NA OD OK­TO­BRA
MO­SKVA - Ru­si­ja pla­ni­ra da u ok­to­bru poč­ne pro­iz­vod­nju vak­ci­ne pro­tiv ptič­jeg gri­pa, iz­ja­vio je ju­če u Sankt Pe­ter­bur­gu šef Na­ci­o­nal­nog cen­tra za grip Svet­ske zdrav­stve­ne or­ga­ni­za­ci­je Oleg Ki­se­ljov.
Pre­ma nje­go­vi­ma re­či­ma, pre me­sec i po, shod­no me­đu­na­rod­nom spo­ra­zu­mu, Ru­si­ja je do­bi­la uzo­rak vi­ru­sa H5N1 po­go­dan za pra­vlje­nje bak­ci­ne, a In­sti­tu­tu za grip ga je pre­dao kon­zor­ci­ju­mu za pro­iz­vod­nju vak­ci­na pri Mi­ni­star­stvu zdra­vlja Ru­si­je.
Pla­ni­ra­no je da se vak­ci­na u sep­tem­bru is­pro­ba na 20 do­bro­vo­lja­ca, po­sle če­ga će u ok­to­bru po­če­ti nje­na pro­iz­vod­nja, na­veo je Ki­se­ljov.
Ka­ko je pre­ci­zi­rao zva­nič­nik, glav­ni punkt za pro­iz­vod­nju vak­ci­ne bi­će grad Ufa u Ba­ški­ri­ji, na ju­gu Ru­si­je.

Novosti
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 22. Dec 2024, 10:19:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.