Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 08:15:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smjena Dodika ???  (Pročitano 6075 puta)
28. Maj 2007, 20:03:42
Poznata licnost

vidi već sam godinu dana na bureku :)

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Zapad će iskoristiti bilo koju priliku da ga ukloni sa funkcije premijera RS Milorada Dodika jer je okrenuo Zapad protiv sebe zbog neslaganja oko reformi u BiH, ocijenila je američka agencija za strateške analize Stratfor.

To se navodi u izveštaju Stratfora o prilikama u BiH, nakon neuspjelih razgovora o reformama u Vašingtonu u kojima su učestvovali lideri u BiH i američki zvaničnici.

Dodik je nedavno pokrenuo veliku kampanju o reformama u BiH suprotnu prijedlozima Zapada, a na sastanku u Vašingtonu oštro se sukobio sa američkim ambasadorom u BiH Daglasom Meklhejnijem, naveo je Stratfor.

Na sastanku u Vašingtonu, Meklhejni je zapretio Dodiku da će biti smijenjen, dok je Dodik na to rekao da narod RS neće na to pristati, kao i da ima prijatelje "na višim mjestima" u Vašingtonu od njega, koji neće dozvoliti destabilizaciju BiH zbog drugih problema u regionu.

"Ne samo da Zapad ima legalna ovlašćenja da ga ukloni sa njegove funkcije, već je nestrpljiv da se oslobodi tako neprevidljivog lidera i upotrebiće bilo koji izgovor da to učini nakon glavobolja koje je zadao Dodik", naveo je Stratfor.

U izveštaju se, medjutim, upozorava da se "Dodik vraća u RS gdje će početi da prikuplja podršku, što bi moglo da izazove veliku - moguće i krvavu - borbu ako ga uklone sa funkcije".

Dodaje se da je malo vjerovatno da Dodik ima prijatelje na višim položajima u Vašingtonu, ali da je tačno da bi destabilizacija BiH bila "katastrofalna za Zapad koji je već zaokupljen rastućim prijetnjama u Srbiji i njenoj secesionističkoj pokrajini Kosovo".

"Bilo bi katastrofalno za Zapad da mora da vodi računa o dva konflikta na Balkanu istovremeno", navodi se u analizi.

Sastanak u Vašingtonu, na kome se učestvovali i bošnjački član Predsedništva BiH Haris Silajdžić i zvaničnici Stejt departmenta, završen je u četvrtak uveče, kada je Dodik demonstrativno napustio razgovore.

Cilj sastanka, koji je počeo 22. maja, bilo je približavanje stavova lidera u BiH o ustavnim reformama.

Medjunarodna zajednica zahtjeva od BiH da usvoji jedan zajednički ustav za cijelu zemlju i da formira jedinstvene policijske snage, čemu se posebno protivi RS, smatrajći da bi ukidanje entitetskih policija ostavilo Srbe bez odbrane, navodi Stratfor.

U izveštaju se dodaje da Dodik priprema predlog za formiranje "federalizovanih jedinica" unutar BiH, u kojima ne bi bilo etničke mešovitosti.

Bošnjaci taj predlog smatraju etničkom segregacijom koja otvara mogućnost za etničko čišćenje, ali Hrvati, koji su jednako nacionalisti kao i Srbi, takodje stoje iza tog plana, navodi Stratfor.

www.banjalukalive.com
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Zapad će iskoristiti bilo koju priliku da ga ukloni sa funkcije premijera RS Milorada Dodika jer je okrenuo Zapad protiv sebe zbog neslaganja oko reformi u BiH, ocijenila je američka agencija za strateške analize Stratfor.

To se navodi u izveštaju Stratfora o prilikama u BiH, nakon neuspjelih razgovora o reformama u Vašingtonu u kojima su učestvovali lideri u BiH i američki zvaničnici.

Dodik je nedavno pokrenuo veliku kampanju o reformama u BiH suprotnu prijedlozima Zapada, a na sastanku u Vašingtonu oštro se sukobio sa američkim ambasadorom u BiH Daglasom Meklhejnijem, naveo je Stratfor.

Na sastanku u Vašingtonu, Meklhejni je zapretio Dodiku da će biti smijenjen, dok je Dodik na to rekao da narod RS neće na to pristati, kao i da ima prijatelje "na višim mjestima" u Vašingtonu od njega, koji neće dozvoliti destabilizaciju BiH zbog drugih problema u regionu.

"Ne samo da Zapad ima legalna ovlašćenja da ga ukloni sa njegove funkcije, već je nestrpljiv da se oslobodi tako neprevidljivog lidera i upotrebiće bilo koji izgovor da to učini nakon glavobolja koje je zadao Dodik", naveo je Stratfor.

U izveštaju se, medjutim, upozorava da se "Dodik vraća u RS gdje će početi da prikuplja podršku, što bi moglo da izazove veliku - moguće i krvavu - borbu ako ga uklone sa funkcije".

Dodaje se da je malo vjerovatno da Dodik ima prijatelje na višim položajima u Vašingtonu, ali da je tačno da bi destabilizacija BiH bila "katastrofalna za Zapad koji je već zaokupljen rastućim prijetnjama u Srbiji i njenoj secesionističkoj pokrajini Kosovo".

"Bilo bi katastrofalno za Zapad da mora da vodi računa o dva konflikta na Balkanu istovremeno", navodi se u analizi.

Sastanak u Vašingtonu, na kome se učestvovali i bošnjački član Predsedništva BiH Haris Silajdžić i zvaničnici Stejt departmenta, završen je u četvrtak uveče, kada je Dodik demonstrativno napustio razgovore.

Cilj sastanka, koji je počeo 22. maja, bilo je približavanje stavova lidera u BiH o ustavnim reformama.

Medjunarodna zajednica zahtjeva od BiH da usvoji jedan zajednički ustav za cijelu zemlju i da formira jedinstvene policijske snage, čemu se posebno protivi RS, smatrajći da bi ukidanje entitetskih policija ostavilo Srbe bez odbrane, navodi Stratfor.

U izveštaju se dodaje da Dodik priprema predlog za formiranje "federalizovanih jedinica" unutar BiH, u kojima ne bi bilo etničke mešovitosti.

Bošnjaci taj predlog smatraju etničkom segregacijom koja otvara mogućnost za etničko čišćenje, ali Hrvati, koji su jednako nacionalisti kao i Srbi, takodje stoje iza tog plana, navodi Stratfor.

www.banjalukalive.com

Ambasador SAD u BIH je go kurac na biciklu. Dodika mogu da uklone samo oni koji su ga 1998 godine i doveli na vlast, a to sigurno nisu pojedine nisko-razredne diplomate.
On ima debelu zaledjinu u Stejt departmentu. Uostalom zar neko misli da bi sa tako agresivnom retorikom uopste smeo da se upusta u polemiku sa svetom?
Najbolji primer je ex-predsednik RS Dragan Cavic. Taj nije smeo nista da pisne.
Dodik je samo predstava za Bosnjake koju je svet lansirao. Ni SAD kao ni EU ne veruju da BIH ima buducnost, pa se na ovakav nacin pripremaju oni (Bosnjaci) koji to jedino ne vide.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 13134
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.6
Iz tvojih usta u božje uši.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
ma tačno je to on ima nevjerovatno jak lobi (Dodik) i previše je pametan da bi dozvolio tako nešto
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Neka prica ko sta hoce, ali dugo nismo imali ovako pametnog i sposobnog politicara. Tacno zna da odmeri kad i gde treba sta da kaze i uradi.
Uzgred, kada su propali razgovori u Vasingtonu, Stejt department je izdao sturo saopstenje u kome se kaze da razgovori nisu uspeli, ali da to ne znaci da ce SAD da odustanu".
Slozicete se da je komentar vise nego blag, kada je rec o odnosu americke administracije prema bosanskim Srbima.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Ajde recite da su nam Amerikanci obecali R.S. (rasturanje BiH) u zamenu za KiM ?
Mislim da to nece ici tako lako ... konzulat, palacinke i Dodik.
Stvar je u tome sto srpski "secesionisti" u R.S. (bih) nisu dostigli ni blizu onaj nivo na kome su sada siptari, a po svemu sudeci posto je taj narod prosao ratne strahote, nije spreman za nove izazove, destabilizaciju, barikade i moguce lokalne ratove.
Mislim da se ovde brani R.S., a ne tamo, ali sa ovakvim mekuscima na vlasti, to je katastrofa.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 2935
Zastava Banjaluka
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
odvajanje RS je nešto što nikako nije moguće u ovom trenutku a ti ljudi što vode taj pokret su sve same budale, ne treba izdvajanje jer bi značilo veliku krizu za RS ali treba ojačati i utvrditi RS unutar BH
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 21826
Zastava Борча
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Qtek 小米
Citat
odvajanje RS je nešto što nikako nije moguće u ovom trenutku a ti ljudi što vode taj pokret su sve same budale, ne treba izdvajanje jer bi značilo veliku krizu za RS ali treba ojačati i utvrditi RS unutar BH
To je trebalo ranije uraditi, da bi sada imali jacu poziciju, znaci pratiti siptarski secesionizam i krenuti sa nasiljem, posto ima povratnika balija koje treba zastrasivati.
Naravno Srbi koji zive van RS u BiH bi trebalo naseliti u Srpsku i stvoriti apsolutno etnicki ciste teritorije sto bi bio znak da multietnicko drustvo nije moguce (mada vise da bi ih zastitili) i da je jedino resenje rasturanje te kvazi BiH drzave.

Neki Srbi su pametno radili, npr u Gacku, Srbinju i Bileci sto su ne samo proterali, vec i spalili balijske kuce i citava sela (kao cuveno Kule Fazlagica) i tako zaustavili maksimalno proces povratka izbeglica.
Dok su Trebinjci se pravili pametni, pa im se sada vracaju ustase i balije ili iznajmljuju kuce i stanove Srbima.
To znam zato sto imam rodbinu dole.
IP sačuvana
social share
Z
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

НУСКНВП

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12841
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Америма смета свако ко се залаже за "српску ствар" тако да ме не изненађује да ће све учинити да га склоне.

Дубоко верујем да је Додик одличан политичар и да ће "прејебати" амере.  Smile
IP sačuvana
social share
Edit by chelavi1: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Ajde recite da su nam Amerikanci obecali R.S. (rasturanje BiH) u zamenu za KiM ?[/qoute]
Mozda. Meni na to smrdi vec odavno
Mislim da to nece ici tako lako ... konzulat, palacinke i Dodik.[/qoute]
Ne nego ce vama radikalima da jave to, to i to. Aj vise ne izigravajte naivcine i ne verujte slepo da se u politici desava samo ono sto se objavi na TV-u.
Stvar je u tome sto srpski "secesionisti" u R.S. (bih) nisu dostigli ni blizu onaj nivo na kome su sada siptari, a po svemu sudeci posto je taj narod prosao ratne strahote, nije spreman za nove izazove, destabilizaciju, barikade i moguce lokalne ratove.
U svakom slucaju su postigli najvisi stepen jedinstva. Tamo i opozicione partije podrzavaju Dodika u borbi za opstanak RS. To se naravno nikako ne bi moglo reci za Srbiju. Umesto da podrze vladu i predsednika bar oko resavanja statusa Kosmeta, radikali divljackim ponasanjem guraju Agimu Cekuu argumente zasto Kosovo ne treba da ostane u Srbiji. Alala vam vera patriote!
Mislim da se ovde brani R.S., a ne tamo, ali sa ovakvim mekuscima na vlasti, to je katastrofa.
Mozete vi da mislite i da je zemlja plocasta pa? Ne brini se ti za Srbe sa one strane Drine. Imaju oni dobrog vodju. Da ne daj boze vi dodjete na vlast, Srbija bi se svela na BG pashaluk. Uostalom videli smo kako umete da cuvate zemlju.
« Poslednja izmena: 28. Maj 2007, 21:58:04 od ZvezdasBG »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 12. Avg 2025, 08:15:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.