Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 17:19:39
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Smeh donosi olakšanje  (Pročitano 1418 puta)
29. Jul 2009, 08:55:14
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64

Niko baš ne uživa u tome da se razbesni, a opet, svakome se to nekad desi. Reakcije na bes su različite; ono što bi veliki broj ljudi voleo jeste da jednostavno ne bude toliko ljut. Jedan od mogućih načina da pomognete sebi jeste da zamislite nešto smešno.

Kako to pomaže? Tako što, maltene, sami sebe iznenadite, a, pored toga, i skrenete sebi misli s onoga što vas čini ljutim na nešto drugo, i to na nešto zabavnije i lepše. Nažalost, ovo rešenje nije uvek pogodno, jer može da dovede do toga da se osmehnete, zakikoćete, glasno nasmejete - prilično nezgodno ako ste, recimo, besni jer vas šef kritikuje; tada bi šef mogao da pomisli da se smejete njemu, što bi moglo da vam napravi dodatne probleme.

Međutim, ako niste u takvoj situaciji, ako osmehom ili smehom nećete naškoditi sebi, evo šta možete pokušati. Jedan od najčešćih predloga jeste da osobu koja vas nervira zamislite kao da se gola-golcata našla pred mnogo ljudi; ukoliko bi vam bilo neprijatno da zamislite tako nešto, možete pokušati i s idejom te osobe u odeći koja joj nikako ne bi stajala, premala odeća, prevelika odeća, kostim klovna, kostim pileta, čipkana spavaćica uz čipkanu noćnu kapicu, kostim Crvenkape... Malo je teško ostati ljut ako zamislite tako nešto.

Ili, možete se setiti nečega što vas uvek nasmeje, neka smešna scena iz vašeg ili tuđeg života, najluđa i najsmešnija scena iz vaše omiljene komedije, nešto te vrste. Ili scena iz ozbiljnog filma, ali u smešnoj varijanti - na primer, uvodna scena iz filma "Kum", izvedena kao muzička tačka, kao da se radi o mjuziklu. Podsećanjem sebe na nešto što vas uvek nasmeje, a što nema veze s trenutnom iritirajućom situacijom u kojoj se nalazite, sebi skrećete pažnju s osećaja besa, plus, dok razmišljate o nečemu smešnom ili luckastom, zaista nije lako istovremeno osećati bes.

Ne kažemo da će vam to rešiti samu situaciju u kojoj se nalazite. Neće. Ali bi moglo da vam pomogne da se osetite znatno bolje, što puno znači, plus, posredno, nekada i pomogne u rešavanju problema.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Smej se smej uvek se smej -najvise volim osmeh tvoj ,ljubavi moja ,zivote moj ,osmehom mi dusu grejes najlepsa si kad se smejes   Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12

Međutim, ako niste u takvoj situaciji, ako osmehom ili smehom nećete naškoditi sebi, evo šta možete pokušati. Jedan od najčešćih predloga jeste da osobu koja vas nervira zamislite kao da se gola-golcata našla pred mnogo ljudi; ukoliko bi vam bilo neprijatno da zamislite tako nešto, možete pokušati i s idejom te osobe u odeći koja joj nikako ne bi stajala, premala odeća, prevelika odeća, kostim klovna, kostim pileta, čipkana spavaćica uz čipkanu noćnu kapicu, kostim Crvenkape... Malo je teško ostati ljut ako zamislite tako nešto.

Ovo je dobro. Eksperimentisao sam jos malo, kako ja potpuno go shetam niz njihove kuce ali njima to bas nije smesno.  Smile

Smej se smej uvek se smej -najvise volim osmeh tvoj ,ljubavi moja ,zivote moj ,osmehom mi dusu grejes najlepsa si kad se smejes   Smile
Nemas mira nemam ni ja, ti si moja simpatija, i taj nemir srcu prija, ti si moja simpatija
to je taj? Smile
IP sačuvana
social share
Please explain why your silence makes more noise than a thunder.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Nešto ne deluje... Ček da probam ponovo:

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

Evo ga...  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Citat
Ovo je dobro. Eksperimentisao sam jos malo, kako ja potpuno go shetam niz njihove kuce ali njima to bas nije smesno

Ti bas volis da eksperimentises, s tobom nikad nije dosadno   Smile

Miroslav Ilic  Smile

Citat
Podsećanjem sebe na nešto što vas uvek nasmeje

Ja neki dan gledala film ''Ima li pilota u avionu ''i kad sam videla scenu kad  zena lezii u krevetu,a pored nje spava konj toliko sam se smejala da sam mislila da cu bukvalno puci od smeha.Juce u trolejbusu i na nesrecu sednem na ono sediste kad gledas u zadnji deo trole ,setim se te scene i krenem da se smejem kao idiot .Sreca pa je brzo dosla moja stanica ,ustala sam i nastavila da idem ulicom smejuci se ,evo i sada mi je smesno dok ovo pisem  Smile Smile
« Poslednja izmena: 29. Jul 2009, 19:26:51 od lolana »
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 2411
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Prva misao koja mi je pala na pamet kad sam procitao naslov teme je "olaksanje" ali ono sto se desava u kupatilu Smile. Sto nije toliko ni daleko od istine s obzirom da neki ljudi mogu toliko da se smeju da "puste vodu " .... Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Roses are red. Violets are blue. I have a gun. Get in the car.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 167
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.12
Citat
Ovo je dobro. Eksperimentisao sam jos malo, kako ja potpuno go shetam niz njihove kuce ali njima to bas nije smesno

Ti bas volis da eksperimentises, s tobom nikad nije dosadno   Smile

Jos kad nalijem malo alkohola sve samo krene.  Smile
IP sačuvana
social share
Please explain why your silence makes more noise than a thunder.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 07. Avg 2025, 17:19:39
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.