Danas u Beogradu, sa početkom u 14 časova, ispred slovenačke ambasade organizovan je skup pravoslavnih organizacija sa namerom da se pokaže kakvo je raspoloženje pravoslavnog srpskog naroda usled najave jednoglasnog nelegitimnog proglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije. Na skupu je, najpre organizovano, a zatim u toku šetnje prema Hramu Svetog Save i spontano, učestvovalo preko deset hiljade ljudi, ma da se na osnovu nekih još nezvaničnih informacija može očekivati i veći broj. Na samom skupu Srpski Sabor Dveri Srpske sa ostalim članovima Srpske mreže, koji su uostalom i pokretači ovog skupa, su se svojom porukom obratili svima onima koji nam najpre nezakonito, a u nastavku i bezčasno cepaju koren naše matice. S obzirom da je samom skupu prisustvovalo veliki broj malo pristrasnih navijača, mogao se videti poneki žar baklje i srpsko-navijačkih uzvika, ali bez ikakvih nasilničkih poteza...uostalom, navijači nemaju koncept izražavanja svog stava preko nekog naratorskog govora već na svojstven navijački način, propraćeno bakljama, te tako izražavaju svoj vid podrške nekome.
Tokom samog događaja televizija B 92 je skup nazvala "ultradesničarskim skupom" na kome ima incidenata, a da na celom skupu prisustvuje oko 2 hiljdade ljudi ...Pa samo navijača je bilo toliko, kojima inače je ova krajnje naobjektivna televizija prikačila etiketu "nacističkog karaktera"...Krajnje sramno i nemoralno, ali se to od njih u ostalom i očekivalo... Ne znam da li se građani Beograda smatraju gluvim i slepim, te da se ovakva informacija može računati kao objektivnom i prihvatljivom ili je to ipak neka vrsta ublažavanje činjeničnog stanja samog događaja onima kojima će ovakav skup uneti zabrinutost za ono za šta se zalažu...
Kako god, nadam se da se neće, najpre brojčano a zatim i operativno, u skladu sa ustavom, stati sa ovim započetim izjašnjavanjem pravoslavnog srpskog naroda, koji ovim ne samo da ulazi u zaštitu svoje celovitosti, već prvenstveno obraza, kao i moralnog i duhovnog načela...Znam, mogi će reći trebalo je to odavno, ali nikada nije kasno boriti se za ono što je časno, a ima i mesta da se na taj način i pokajenjem na pravi put vratimo
« Poslednja izmena: 16. Feb 2008, 17:18:13 od producnenad »
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
jos uvek nema dokaza da je tadic poslao zenu u ludnicu, iako se to tvrdilo na par strana, jos uvek twice ne zna da mi odgovori na dva pitanja, jos uvek orfanelin ne zna da objasni kako ce da zabrani ono sto je vec zabranjeno - mozda je resenje da kao maks78 pobegnu
Pored nekoliko ultradesničarskih udruženja, svojim prisustvom skup su podržali i funkcionerka Nove Srbije Aleksandra Janković i supruga bivšeg direktora RTS-a Ljiljana Milanović.