Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Škola bez ponavljača, prvi srednje obavezan  (Pročitano 11768 puta)
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung 111111
Na to i mislim konkretno.

Ocena u osnovnoj skoli ne zavisi ama bas ni malo intelekta.Tako da te procene psihologa se vise ogledaju u tome da mozda dete nema neki poremecaj.I to je cela prica.
Ostali koji ponavljaju ponavljaju je ne uce.I ne vidim zasto bi im se zbog toga sto ne uce izlazilo u susret da ne ponavaljaju ili tako nesto.
To nesto slicno vazi i za srednje skole..
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Žena
Poruke 1981
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.102
Malo se vrtimo u krug.
Poenta države je da u njoj niko ne umre od gladi, ako ima dovoljno hljeba.
Što je veći standard države, veći su i ti minimalni zahtjevi koju se pred nju postavljaju.

Poenta sa tim obaveznim obrazovanjem je da se što veći broj ljudi obuči za bilo koji posao, da mogu, makar djelimično da svojim radom pokriju cijenu koštanja svog života.

E sad u državi u kojoj je 30% nezaposlenih i 35% penzionera teško je ukačiti tu logiku.

A logika je jasna - ako danas ne uložiš trud da nekog naučiš, motivišeš, vaspitaš, obučiš - za 10 godina imaćeš posla sa matorom barabom koju ćeš morati da izdržavaš i kod koje će ovaj proces civilizovanja, uklapanja, učenja, osposobljavanja, da košta mnogo više i da ide mnogo teže.

Ne znam koliko znaju ta djeca napolju, ali znam da ovi naši ne znaju ništa.
Djeca ne znaju ni sva slova, ni osnove matematike (procente, razlomke, dec. brojeve, mjerne jedinice, osnove geometrije...), ni najosnovnije pojmove iz istorije, geografije, biologije...
Roditelji koji misle da su im djeca pametnice ili se teško zaluđuju ili u kući imaju izuzetak.
IP sačuvana
social share
'If you wish to make an apple pie from scratch, you must first invent the universe." - Carl Sagan

I may be lazy, unmotivated and arrogant, but at least I'm good at it.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Ne ostavljajte nista nedovrse

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 34745
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.107
mob
Samsung 111111
Upravo tako,a to necemo postici time sto oni nece moci da ponavljaju ili tako sto ce dobiti neke druge beneficije.
I drugo svako ima svoj limit.Sto bi skola terala nekog da uci ako nece ?!

Treba svima omoguciti da imaju sansu da se skoluju i obrazuju.A ne napraviti rusavaj od skole u kojoj se pojavis i zavrsio si razred.Ko hoce da uci , ja sam za to da mu se obezbede najbolji uslovi..ko nece ne sme da koci i jebe sistem.Sami moramo da napravimo sistem..a inace smo i sami krivi sto smo odredjenim ljudima dali da taj sistem i konstruisu.
IP sačuvana
social share
“Držite se svog osećanja ispravnosti, svoje unutrašnje etike, čak i kada je teško ili opasno, ili kada ljudi smatraju da ste čudni. Ta čudnovatost vas izdvaja!"

„Budite čovek po svaku cenu. Ako treba, platite koliko košta. Neka to bude najskuplja stvar u vašoj kući. Niko nema veće obaveze prema sebi nego da bude i ostane čovek."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Nokia 
Na to i mislim konkretno.

Ocena u osnovnoj skoli ne zavisi ama bas ni malo intelekta.Tako da te procene psihologa se vise ogledaju u tome da mozda dete nema neki poremecaj.I to je cela prica.
Ostali koji ponavljaju ponavljaju je ne uce.I ne vidim zasto bi im se zbog toga sto ne uce izlazilo u susret da ne ponavaljaju ili tako nesto.
To nesto slicno vazi i za srednje skole..

Ovo su uradili zato sto je osnovna skola obavezna, pa samim tim "pomazu" onima koji ne mogu da je zavrse pazeci pri tome da ne uvrede one grupe koje nisu sposobne da uce na nacin kao sto to cini zdravo (fizicki i mentalno) dete.

@Patka ne znam za tebe ali ja sam ucila radi sebe. Isla sam u Gimnaziju (glupaca), zavrsila sam Ekonomski fakultet i sad sam upisala postdiplomske studije. Ne zbog drzave, ne zbog zaposlenja jer ne radim nista slicno u zivotu, ucim radi sebe i zato sto zelim da uradim sve moguce sto se skole, dece, braka, i uopste zivota -tice, opet ponavljam zbog sebe.
Da sam ubedjena da diplomu mastera mogu da okacim macku o rep - nisam.
Da mislim da ce mi nekad negde zatrebati - mislim.
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
OS
Windows XP
Browser
Opera 12.11
Citat
A logika je jasna - ako danas ne uložiš trud da nekog naučiš, motivišeš, vaspitaš, obučiš - za 10 godina imaćeš posla sa matorom barabom koju ćeš morati da izdržavaš i kod koje će ovaj proces civilizovanja, uklapanja, učenja, osposobljavanja, da košta mnogo više i da ide mnogo teže.

tako je...patak...

samo ih treba jos jace pirtisnuti i natjerati da rade i uce...

jbt ...5. razred dijete ne zna nabrojati rijeke koje proticu kroz njegov grad....
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Najveci uzrok propasti naseg obrazovnog sistema je taj sto nikoga nije briga,deci je bitno da se provuku,roditeljima je bitno da mogu pred prijateljima i porodicom da se pohvale da je klinac nesto zavrsio i to je to.Cinjenica da pola tih nesrecnih diploma i skola ne znace nista,cinjenica da nam ljudi izlaze sa fakultata kao potpune neznalice,sto je korupcija na nevidjenom nivou,sto ljudi zavrsavaju medicinski fakultet (sto je meni posebno strasno) tako sto kupuju ispite,izgleda da nikoga ne zanima.Skolski sistem da bi bio uspesan mora da funkcionise u punoj saglasnosti,ministarstva,skola i roditelja.Ministarstva u domenu udzbenika i nastavnih sredstava,u smislu da se obezbede kvalitetni i savremeni udzbenici,u smislu uvodjenja procene kvaliteta rada odredjenih skola i samim tim ocenjivanje njihovog kvaliteta,i u skladu tim vecih budzetskih izdavanja za najbolje skole,zatim sistemsko odredjivanje neophodnih kadrova za drzavu i odredjivanje stipendija i skolovanja u inostranstvu,uz obavezu vracanja u zemlju,skole u smislu da se obezbedi kvalitetan nastavni kadar,da postoji neka vrsta evaluacije nastavnika i profesora i kvaliteta njihovog rada tako sto ce se oceniti uspeh njegovih ucenika i nivo znanja koji su dostigli,i trece edukacija samih roditelja i objasnjavanje njihove jako bitne uloge u zivotu i edukaciji svog deteta,komunikacije sa profesorima i ako je potrebno dodatnih casova ukoliko dete nije u stanju da prati ritam predavanja.Nista od ovoga kod nas ne postoji i onda se pitamo zasto smo ovde,a skolstvo i vojska su dva stuba drzave,kad toga nema nema ni drzave,koliko god se mi busali u grudi...
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Blejac u kraju!

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 26936
Zastava Vozdovac
OS
Windows 7
Browser
Chrome 32.0.1700.102
mob
Samsung SGH-E590
Ali taj problem treba da resi prosveta, a prosvetu treba da sredi drzava. Sigurno nije na deci ili na pojedinacnim roditeljima te dece da resavaju problem skolstva.
Naravno ova nasa jadna drzava ima jos milion problema i za resavanje svih tih problema nema ni sredstva, a ni volje...
IP sačuvana
social share

Realnost je iluzija koja nastaje usled nedostatka alkohola.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows
Browser
Chrome 31.0.1650.63

kakvo 'pustanje' kakvi bakraci?
pa nije to zatvor jbt nego skola.

To sto ti ne razumes da skola nije nesto sto sluzi da bi deca prolazila iz razreda u razred vec je tu da nauce nesto je vise odraz tvog nepoznavanja iste o vrli ekonomski eksperte deki.  Smile Smile

Ti moras da insistiras na nekom osnovnom znanju. Jer predajes nesto i treba da ih naucis necemu. Inace ti ceo taj predmet koji predajes nicemu i ne sluzi ako neko nece da ga nauci. Zasto ga onda ucenik upopste slusa kao i skolu uopste? Zasto se ne ispise iz iste i ode da kopa kanale ako vec nece da nauci ni osnove? Zasto bi drzao ucenika koji nece(ne zbog toga sto si ti los predavac ili njegove nemogucnosti jer nije glup vec zato sto jednostavno nece) da nauci 3 lekcije koje mu kazes da treba samo zato da bi prolazio razrede do 16-te godine?

Srpski model: škola je nužno zlo, ne možemo baš da ih pustimo na ulicu sa 7 godina. Ergo idemo na model velikog zabavišta. Svi moraju da idu, niko ne mora ništa da zna, svi moraju da prođu, niko nema nikakve obaveze - kako djaci, tako i profesori. Ko je glasniji i bezobrazniji njemu se sve lakše prašta, a sve pod parolom učimo djecu da se snađu u stvarnom svijetu.
S vremena na vrijeme naleti neko bez zuba, na kome mogu da vježbaju frustracije i djeca i odrasli, ostali se manje ili više okrnjeni provuku dalje, zaglupljeni, zatupljeni, smoreni, naučeni da je bleja vrhunski provod.
Najbolji odlaze ili ih srozaju na prosječni nivo i tako iz generacije u generaciju tonemo lagano...

E, konacno neko ko razume sistem obrazovanja i nedostatke istog u Srba i zasto se ovako nesto i radi.  Smile Smile Smile

Samo produzavanje agonije i nemanje resenja niti nekog konkretnog plana za poboljsanje kvaliteta obrazovanja. Pustiti ih da prodju do 16-te godine i imaju bilo kakvu skolu iako ne pokazuju ama bas nikakvo znanje
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Sta se iza brda valja?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5667
OS
Windows XP
Browser
Chrome 32.0.1700.107
"Škole su represivne institucije koje služe za prilagođavanje mladih ljudi postojećem poretku." Ljubodrag Duci Simonović

Citat
To sto ti ne razumes da skola nije nesto sto sluzi da bi deca prolazila iz razreda u razred vec je tu da nauce nesto je vise odraz tvog nepoznavanja iste
Korisnice, kako timacis to sto se na ekonomskim skolama uci prevara?

Citat
Ti moras da insistiras na nekom osnovnom znanju. Jer predajes nesto i treba da ih naucis necemu. Inace ti ceo taj predmet koji predajes nicemu i ne sluzi ako neko nece da ga nauci. Zasto ga onda ucenik upopste slusa kao i skolu uopste? Zasto se ne ispise iz iste i ode da kopa kanale ako vec nece da nauci ni osnove? Zasto bi drzao ucenika koji nece(ne zbog toga sto si ti los predavac ili njegove nemogucnosti jer nije glup vec zato sto jednostavno nece) da nauci 3 lekcije koje mu kazes da treba samo zato da bi prolazio razrede do 16-te godine?
Korisnice, tvoj kontat sa realnoscu i sa poznavanjem Prirode stvari je kritican, rekao bih-zabrinjavajuc.
« Poslednja izmena: 04. Feb 2014, 19:44:41 od 85Kristal »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

А у к*ц

Zodijak
Pol
Poruke 34619
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
LG Frizider
Duci Simonovic Smile

Mada realno je istina, skola i treba da sluzi za obucavanje dece kako se prilagoditi sistemu. Nista ja tu lose ne vidim. Da je obrnuto bilo bi naopako. Osnovna je stvar znati kako svet funkcionise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7 8 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.059 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.