IN < - Sjeverni i juzni mjesecev cvor - >LO
<< < (13/19) > >> :: Odgovori!
Autor: MorskaZvezda :
A sta znaci severni i juzni mesecevi cvor po kucama??? Konkretno kod mene se severni cvor nalazi u 8 kuci u raku,a juzni u 2 kuci u jarcu....
Autor: Makišon :
Mesecevi cvorovi u kucama horoskopa

Ovaj polozaj cvorova ukazuje na domene u okviru kojih ce se ziveti odredjena inkarnacija, tj. predstavljaju oblast zivota u kojoj se susrecemo sa karmickim lekcijama (zadacima) opisanim njihovim polozajem u znacima horoskopa.Za razliku od polozaja u znacima,koji ima trajno (duhovno) dejstvo,cvorovi u kucama imaju znacenje materijalnog reda vezano za zemaljski zivot (jedna inkarnacija).Opste tendencije juznog cvora su nesvesne manifestacije u ponasanju cija se oblast vidi po kuci u kojoj se nalazi.Njegovo mesto ukazuje na vezivanje,zelje,strahove ili preterana nadanja.Juzni cvor,na neki nacin,pokazuje talog prethodnih inkarnacija i dalje vuce osobu da bude slobodan duh dok Severni pokazuje nacin izlaska iz svih nabrojanih negativnosti.

Autor: Makišon :
Sjeverni čvor u prvoj kući, južni čvor u sedmoj kući

* Ova osoba treba proći kroz iskustva koja izazivaju sebstvo. Ovi čvorovi pokazuju prošle inkarnacije u kojima je osoba podredila svoj identitet drugima. U njoj su brak i partnerstva toliko ukorijenjeni da svoju potragu za sebstvom stalno promatra kroz oči drugih. Mora izaći iz ropstva pokušaja da zadovolji sve i utemeljiti svoj identitet kao jedinstvenu vibraciju. Treba izbjeći život u sjeni života drugih ljudi. Duša se snažno sjeća suradnje i timskog rada no svaki put kad se tome vrati guši sebe. Sada joj sjeverni čvor donosi svjesnost da je nekako izgubila svoj identitet. Mora na posljetku naučiti kako nježno postati vođa. To je krajnje teško, jer ima mnogo iskustava iz prošlih života u kojima je bila podložna. Žrtvovala je sebe da bi drugi ostvarili svoje ciljeve. Sada joj je najveći potencijal za rast etablirati sebstvo bez potpunog isključenja dobrobiti braka i partnerstva. Ne valja razviti tendenciju da se bude previše nametljiv. Znak u kojemu je južni čvor pokazuje kako se je ova osoba u prošlim inkarnacijama podređivala drugima. Znak u kojemu je sjeverni čvor pokazuje kako sada može uspostaviti svoj identitet.

* Jedna od osnovnih karakteristika koju daje ovaj polozaj cvorova u horoskopu je da se u odnosima sa drugima unosi vise zavisnosti nego sto je to potrebno.Kao da je ovim osobama potreban oslonac za ostvarenje licnih projekata.U ranijim zivotima bili su u takvim relacijama da im je bila potrebna bezuslovna podrska partnera i zbog toga nisu razvili zadovoljavajuci nivo sigurnosti u sebe.Toliko su razvili potrebu za takvim okruzenjem da nisu mogli ziveti bez takvog,sigurnosnog konteksta koji im je bio i reper za sopstvena delovanja.Tudja merila postala su njihova.Poslovi i interesi drugih,a narocito partnera, imaju suvise veliko znacenje za njih.Treba da teze autonomnosti,da ne slede nikoga vec da stvaraju sopstveni put,da razvijaju sopstvenu licnost i sposobnost suprotstavljanja zivotnim preprekama.Treba da utvrde svoje ciljeve do kojih ce sami doci i da ne dozvole da budu vuceni od strane bilo koga.Uspeh u ovom zivotu u vezi je da sposobnoscu da se oslobode svih zavisnosti koje su stvorili u ranijim zivotima.Sami treba da odrede svoju lestvicu vrednosti i da ne obracaju preveliku paznju na tudje.Treba da budu ono sto jesu,ljubazno i odlucno na celu sopstvenih akcija i da se suprotstavljaju kad je to potrebno.

Autor: Makišon :
Severni čvor u drugoj kući, južni čvor u osmoj kući

* Osoba sa ovim čvorovima provodi dobar dio života na tamnijoj životnoj strani. Iz prošlih inkarnacija donijela je tajne koje sada brižljivo čuva. Iskušava granice vrijednosti drugih ljudi, i vrlo je tajnovita. Boji se pokazati drugima svoje pravo lice jer zna da uništava sve što dotakne. No ima samopouizdanje i vjeru da će sve dobro završiti bez obzira gdje je njezini nemoralni poslovi odvedu. Nije uspostavila svoj vrijednosni sustav pa očajnički proučava tuđe. U prethodnim inkarnacijama uništila je velik dio svog vrijednosnog sustava te joj je sada teško shvatiti zašto drugi cijene ono što cijene. Postoji navika seksualnih zloupotreba. Navikla je misliti o svojoj seksualnosti kao snazi i njome manipulira. Seks nikad nije cilj nego sredstvo. Osoba mora naučiti izgraditi i razviti ono što joj je uistinu vrijedno i ima smisla, shvaćajući da ono što nepošteno postigne nije lako zadržati. Znak u kojemu je južni čvor pokazuje kako su prošle inkarnacije dovele osobu do toga da bude zaokupljena sa tuđim poslovima. Znak koji sadrži sjeverni čvor pokazuje kako može izgraditi novi i smisleni život za sebe etablirajući vlastiti vrijednosni sustav.

* U prethodnom zivotu osobe sa ovim polozajem cvorova prepustili su se zamkama negativne energije jer su se bavili izvesnim nedozvoljenim stvarima i bili su zbog toga kaznjeni.Uspomena na to , na srecu, je u najvecim dubinama njihove podsvesti.Izvesne tendencije iz proslog zivota jos uvek nisu prevazidjene i ta uspomena na kaznjavanje uslovljava da se ovaj zivot zivi savelikim oprezom.Mnogo se boje sramote,odbacivanja i trude se da zive po svim pravilima drustva.Treba da znaju da im nista nije zabranjeno uz jedan uslov: bilo sta sto rade ne sme biti na tudju stetu niti smeju druge da koriste radi ostvarenja sopstvenih ciljeva.Pocetkom ove inkarnacije (u prvoj polovini zivota) izvestan je gubitak jedne ili dve drage osobe.Imaju jaku potrebu da budu priznati i cenjeni,da ih drugi isticu i da partneru budu jedini objekat paznje i zelja.U tome idu do potpunog predavanja ,pa i ponistavanja sebe u odredjenom odnosu!Pristuna je i sumnja da nece primiti onoliko paznje i ljubavi koliko su u stanju da pruze.Prisutan je i kompleks (strah) od napustanja,odbacivanja,kao i ljubomora.Ogromna je njihova potreba za vezivanjem.Njihov karmicki zadatak je da povrate poverenje u sebe i svoje mogucnosti.Treba da nauce da vide da ih drugi prihvataju i cene i priznaju kao osobu u svojoj celosti.Karmicki horoskop ukazuje na veliki finansijski uspeh,ali uz uslov da rade bez pomoci drugih!!! Bez podrske, pozajmica, kredita.......

Autor: Makišon :
Sjeverni čvor u trećoj kući, južni u devetoj kući

* Ovo je karma odnosa. Južni čvor u devetoj kući pokazuje naglašavanje rasta u prethodnim životima. Doslovce milijuni sati razmišljanja provedeni su u razvijanju izobilja mudrosti. Zbog toga je žrtvovano mnogo, posebice uživanje smislenih odnosa s drugima. Sada je osoba po navici vezana za osjećaj slobode iz prošlih inkarnacija, premda se više ne može sjetiti zašto bi joj on trebao. Mora naučiti kako međudjelovati s ljudima. U mislima je vječni neženja. Za nju je učenje prilagoditi se i naći mjesto u mreži odnosa. To može izazvati osjećaj pritješnjenosti. Uplašena je da će izgubiti slobodu. Bit će poznata kao glasnik, svima koji trebaju donijet će informaciju iz viših razina. Ona je glasnik bogova. Znak u kojemu je južni čvor pokazuje kako je viši um naviknuo primati kodirane infomacije. Znak u kojemu je sjeverni čvor pokazuje kako osoba može prevesti svoje znanje u jezik koji društvo može shvatiti i prihvatiti.
 
* Od detinjstva,ovi nativi bili su skloni trazenju "neceg izvan" ,(drugi grad, inostranstvo,okruzenje,postojece norme...) ,nekog drugog "kraljevstva" sa nekim visim i bogatijim vrednostima kao i domenima znanja.Ta trazenja obicno se ispoljavaju u prvih tridesetak godina zivota da bi se kasnije shvatilo da u sebi treba traziti masu znanja koja je ,u medjuvremenu, usvojena.Moguce je da su zapostavili komunikaciju sa okolinom zbog prevelike angazovanosti na ucenju i sl.Zamara ih da slusaju druge sa njihovim problemima i "zivotnim pricama".Kao deca nisu voleli familijarne posete vec su tezili nekom "svom" zivotu.Treba da prihvate komunikaciju sa okolinom,a ne da lutaju u mislima kada god neko pocne temu koja im je dosadna.Komunikacija ne mora da ide toliko u dubinu vec treba obratiti paznju na toplinu kontakta.Put do uspeha upravo je kroz komunikaciju , ma kako se ona cinila "sterilnom" i dosadnom.Zbog prejake potrebe za slobodom verovatno da ce imati jedan ili dva neuspeha na emotivnom planu,jer partner nece moci da ih sledi.Njihov idealan partner trebalo bi da bude veoma komunikativan.Kasnije u zivotu,njihova uloga moze biti u nekom vidu prenosenja znanja drugima.Bice prijatno iznenadjeni kada budu videli kako ih drugi slusaju.> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana
<< Prethodna strana