Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 376 377 379 380 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sirija ~ demonstracije koje su se otele kontroli  (Pročitano 489281 puta)
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
САД шаљу још 1.000 војника у контраофанзиву против ИД?


Нови план Сједињених Америчких Држава у супротстављању Исламској држави у Сирији и Ираку, укључује слање нових 1.000 војника у Кувајт, саопштили су званичници америчке војске.

План чека коначно одобрење администрације, али амерички војници из Борбеног тима Друге бригаде 82. падобранске дивизије, стационирани у Форт Брагу у Северној Каролини, већ су добили дозволу за распоређивање од војних вођа, чим план буде потписан, преноси Глас Америке.

Трупе ће бити на располагању армијском генералу Стефану Таусенду, команданту копнених трупа у борби против ИД, који ће распоредити војнике тамо где су му потребни, рекао је званичник који није желео да даје додатне информације, како би избегао одавање детаља мисије.

Овај план стиже након што су званичници рекли за Глас Америке да је око 300 маринаца стигло у Сирију како би обезбедили додатне могућности за савезничке снаге које раде на потискивању ИД из града Раке који се сматра њеном престоницом.

Војни званичници наводе да додатне могућности, које обезбеђују маринци, укључују артиљеријску ватру као подршку локалним снагама које се боре против милитаната.

Као додатне снаге уз маринце, око 100 војника 75. војног рејнџерског пука распоређено је око Манбиџа у Сирији, са Страјкер борбеним оклопним возилима.

Ти војници су тамо како би одвратили различите стране да нападају једне друге и како би обезбедили да се те групе фокусирају на борбу против милитаната ИД, рекао је новинарима раније ове недеље портпарол Пентагона, морнарички капетан Џеф Дејвис.

"Манбиџ је слободан и не постоји потреба за даљим борбама тамо", рекао је Дејвис.

Армијски генерал Џозеф Вотел, који предводи Централну команду САД, рекао је у четвртак да су војници били слати у Манбиџ током последњих неколико месеци како би обезбедили да се група ИД не појави поново тамо.

Нове снаге САД послате су у регион како би помогле "на било који потребан начин да се заузме Рака", а сам начин тек треба да буде одређен, рекао је званичник.

Није јасно да ли ће Сиријске демократске снаге, које подржава Америка и које укључују курдске Народне заштитне јединице, снаге сиријске опозиције које подржава Турска, или неку комбинацију те две снаге, служити као ослобађајуће снаге у Раки када град буде у потпуности изолован, износи Глас Америке.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Kad si u Rimu ponašaj se kao Rimljanin

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 20540
Zastava
IP sačuvana
social share
Da li i u političkoj sferi postoji kolonijalno potčinjavanje? Nekome se može i to pričiniti. Ali, kada Šreder ili Bler savetuju vladu, to nikako nije čin najcrnjeg ponižavanja nacije i ruganje žrtvama iz 1999. To nije ni tragična slika države koja je izgubila svako samopoštovanje. Ne, to je manifestacija mudrosti, dubokog političkog uvida i afirmacija realpolitike kakva nije viđena još od vremena kneza Miloša. Srbija je, nema sumnje, na pravom putu.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Asad: Svi dolaze kao osvajači, Tramp nije ništa uradio

Objavljeno dana: March 11, 2017

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je da još nije video "ništa konkretno" od Donalda Trampa u vezi sa njegovim obećanjem da će pobediti Islamsku državu.
Asad: Svi dolaze kao osvajači, Tramp nije ništa uradio

Sirijski predsednik Bašar al Asad izjavio je da još nije video “ništa konkretno” od Donalda Trampa u vezi sa njegovim obećanjem da će pobediti Islamsku državu.

On je nazvao američke snage u Siriji “osvajačima” jer se u toj zemlji nalaze bez dozvole sirijske vlade.

“Sve strane vojske koje u Siriju dolaze bez našeg poziva su osvajači”, rekao je Asad povodom raspoređivanja američke vojske blizu Manbidža na severu zemlje, prenosi Rojters.

Asad je u intervjuu za kinesku televiziju Feniks kazao da “u teoriji” on vidi prostor za saradnju sa Trampom, iako se “praktično ništa nije desilo u tom pogledu”.

Komentarišući vojne akcije protiv IS u kojima učestvuju i američke snage, Asad ih je okvalifikovao kao “racije” sprovedene na lokalnom nivou.

“Imamo nade da će ova administracija implementirati ono što smo čuli”, kazao je Asad.

ali zanimljivije je sto je rekao erdogan....
izaci ce iz koalicije sa amerima ako ameri ne poduzmu nesto
i naravno to podrazumijeva da u tom necemu sto bi eventualno poduzeli
nema kurda  i jos nekih teroristickih frakcija koje se skrivaju ispod 'opozicije' .... Smile

a ameri i nemaju bas saveznika ako izuzmu iracke kurde koji su glavna poluga a i okosnica borbe protiv isila u iraku...sem irackih regularnih vojnih snaga...

u tom slucaju ameri  ce morati sami da se bore na kopnu u siriji -  protiv isila .... Smile Smile Smile

imam neki osjecaj da na to ni tramp nece pristati....

u tom slucaju bilo bi previse sahrana u americi.... Smile

Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Напад бомбаша-самоубице у Дамаску, 25 мртвих


Најмање 25 особа је убијено у нападу бомбаша-самоубице који се разнео у згради суда у Дамаску, јављају сиријски државни медији.

Агенција САНА наводи да има и рањених, не прецизирајући њихов број.

"Терориста се разнео у старој Палати правде у Дамаску. Има погинулих и рањених", јавила је претходно државна телевизија, пренео је АФП.

Бомбаш је активирао експлозив у прслуку након што је полиција покушала да га спречи да уђе у зграду суда, рекао је телевизији Ел Ихбарија високи државни званичник у области права Ахмед ел Сајид, преноси Ројтерс.

За сада нема више детаља о нападу, за који још нико није преузео одговорност.

У суботу је у Дамаску изведен двоструки самоубилачки напад у којем су убијене десетине људи, већином ирачких шиитских ходочасника, а одговорност за тај напад преузела је алијанса џихадистичких група позната као Тахрир ел Шам, подсећа британска агенција.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
На линии: У Сирији постоје „непожељни” лешеви за које свет не треба да зна


У западним медијима важи принцип да се једни лешеви представљају као џиновски, а други као сићушни, пише портал На линии.

Најмање 57 становника Сирије (међу којима и представници оружане исламистичке „опозиције”) погинуло је у ваздушном нападу на џамију у насељу Ел Џина на граници између провинција Идлиб и Алеп. Преко 90 људи је рањено, а укупан број погинулих могао би достићи 75, преноси Al Masdar.

Претпоставља се да је напад извршен ракетом са дрона.

Изазива чуђење питање зашто овај монструозан догађај одсуствује међу ударним вестима медија у Великој Британији, САД, Француској, Немачкој, Јапану, пише портал „На линии”. Тим пре што су пре само неколико месеци, за време ослобађања Алепа од терориста, међу ударним вестима били чак и најпростији постови са Твитера наводно од локалних девојчица на тему „кућа преко пута нас је бомбардована. Немамо воде”.

Што се тиче бомбардовања у Ел Џини, о њему се додуше не ћути, али вест не треба тражити међу главним вестима крупним словима, него  негде у рубрици „Блиски исток”.

Одговор на питање зашто је тако, наравно, сасвим је једноставан: џамију у Ел Џини бомбардовао је дрон „америчке коалиције”. А о њима и њиховим жртвама у Сирији исто је тако неинтересантно писати, као и о „колатералним жртвама” у Мосулу, у Ираку.

Истина, у овом случају најпре су се појавила саопштења неколико извора о овом догађају, али тада се још сматрало да су џамију бомбардовали Руси. А када су са места несреће стигле фотографије на којима се виде остаци америчке ракете, трагедија је већ отишла у други план.

Медији развијених земаља могу да буду колико год опозиционо настројени што се тиче актуелног руководства САД, али принцип да се једни лешеви представљају као џиновски, а други као сићушни важи у сваком случају. Сићушни, безначајни лешеви прате процес ослобођења које спроводи америчка војска. Огромни лешеви који заклањају небо прате процес ослобађања који спроводи руска или сиријска војска, пише портал „На линии”.   

Портпарол Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков је изјавио да Русија од Пентагона очекује коментар у вези са бомбардовањем сиријског села Ел Џина. На месту ваздушног напада пронађен је фрагмент ракете Hellfire, што Вашингтону не даје право да прећути овај догађај, рекао је Конашенков.

„Трагичан инцидент у сиријском селу Ел Џина претворио се у тренутак истине за устаљени механизам западног система антируске пропаганде у којој учествују водећи медији ”, рекао је портпарол руског војног ресора.

ruskarec
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Za ljubitelje Izraela:


Izrael zapretio da će uništiti odbrambeni vazdušni sistem Sirije


Izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman izjavio je danas izraelskom državnom radiju da će Izreal uništiti sirijski odbrambeni vazdušni sistem, naredni put kada ga Sirijci budu upotrebili protiv izraelskih aviona.


Izraelski vojni avioni pogodili su nekoliko ciljeva u Siriji u petak, a izraelski premijer Benjamin Netanijahu izjavio je da je meta napada bilo oružje koje ima veze se šiitskim libanskim pokretom Hezbolah, preneo je AFP.

Siirjska vojska je saopštila da je oborila jedan izraelski avion, a drugi pogodila jer su izvodili napade na Palmiru. Izraelska vojska je negirala da je bilo koji njen avion pogođen.

Ovo je najozbiljniji incident između Izraela i Sirije otkako je pre šest godina počeo građanski rat u Siriji, navela je francuska novinska agencija.

Izvor:Tanjug

http://gdeinvestirati.com/2017/03/19/izrael-zapretio-da-ce-unistiti-odbrambeni-vazdusni-sistem-sirije/

IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma


Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Москва: Не отварамо нову базу у Сирији за обуку Курда


Русија не планира да отвори нову војну базу у Сирији, саопштило је руско Министарство одбране, након што је портпарол курдских Јединица за заштиту народа у Сирији изјавио да, на северозападу те земље, Русија успоставља војну базу, у договору са тим јединицама које контролишу то подручје.

"Нема никаквих планова за успостављање нових руских војних база на територији Сирије", наведено је у саопштењу министарства.

У њему се додаје да се део "центра за помирење" тог министарства, за који Русија наводи да помаже у преговорима око склапања локалних примирја између зараћених страна у Сирији, налази у покрајини Алепо у близини Африна.

Портпарол Јединица за заштиту народа у Сирији Редур Шелил је раније за Ројтерс навео да ће у бази бити обучавани борци у оквиру борбе против тероризма.

Шелил је тврдио да је споразум са Русијом постигнут јуче и да су руске трупе са транспортерима и оклопним возилима већ стигле на позицију у северозападној покрајини Африн.

У борби против екстремистичке групе Исламска држава Курде традиционално подржавају САД.

Ова објава о руској помоћи Курдима дата је у време када се Русија приближава Турској, која подржава побуњенике у Сирији и историјски је непријатељски настројена према Курдима.

Анкара сматра групу Заштитних јединица курдског народа међу својим највећим непријатељима и сврстава је у терористичку оранизацију као и Радничку партију Курдистана (ПКК) која делује у Турској.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
 Smile
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Citat
Izrael zapretio da će uništiti odbrambeni vazdušni sistem Sirije

sirijci su sve zakuvali..prvi su gadjali jordansku dolinu....

i nije im pametno da se zajebavaju sa izraelom...
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 376 377 379 380 ... 470
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.107 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.