Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sindikalca EDB-a prebili panduri  (Pročitano 733 puta)
10. Nov 2004, 21:53:47
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Sindikalca EDB-a Dragana Teofilovića inspektor Zoran Šašić udario pesnicom u glavu i nogom u grudi

BEOGRAD - Dragan Teofilović, član Sindikata Elektrodistribucije Beograd, tvrdi da je brutalno pretučen u policiji. On je u nedelju pozvan na informativni razgovor zbog letošnjeg štrajka u EDB-u i optužbi da je sprečavao da se u tom periodu očitavaju električna brojila. U policiju su, međutim, umesto informativnog razgovora, kako kaže ovaj sindikalac, pribegli batinama.

Prema rečima Teofilovića, on je sa desetak kolega pozvan na informativni razgovor kod inspektora Zorana Šašića u policijsku stanicu u Ulici 29. novembra. On je istakao da ga je Šašić tokom informativnog razgovora dovodio u vezu sa štetom od 4,2 miliona dinara koju je, navodno, naneo EDB-u i sa zabranom čitanja brojila.

- Na Šašićeve optužbe da smo za vreme štrajka sprečavali radnike da očitavaju brojila odgovorili smo da to nije tačno. Kao dokaz za to što priča, Šašić nam je pokazao neki papir. Rekao je da je to prijava neke radnice iz Mladenovca, u kojoj ona navodi da su je članovi sindikata sprečavali da obavlja posao. Pitao sam ga da li je u prijavi te radnice navedeno moje ime, a on je odgovorio da nije - opisuje Teofilović tok razgovora sa inspektorom Zoranom Šašićem.

Teofilović tvrdi da je nakon tako kratkog razgovora Šašić pustio kući sve njegove kolege. Zadržao je samo njega i nastavio da ga ispituje.

MUP: Teofilović pao niz stepenice

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je agenciji Beta da je protiv Dragana Teofilovića i još nekoliko radnika EDB-a podneta krivična prijava zbog zloupotrebe prava na štrajk.
Teofilović je, kako navode u MUP-u, došao na informativni razgovor u pratnji jednog kolege. Tokom razgovora nekoliko puta mu je zvonio mobilni telefon i inspektor ga je upozorio da ga isključi.
Teofilović je, kako navode u MUP-u, ustao da isključi telefon, izašao iz kancelarije i krenuo da trči niz hodnik.
- Tom prilikom je pao, udario se u glavu i zadobio oguljotine na dlanu. Niko ga nije pipnuo - tvrde u MUP-u.

- Pitao me je da li znam gde se nalazim. Na moj kratak odgovor da sam potpuno svestan da sam u policiji, Šašić mi je prišao i udario me pesnicom u glavu. Pokleknuo sam, a on je nastavio da me udara. Šutnuo mu je prvo u desnu potkolenicu, a zatim i u grudi - priča sindikalac.

Dragan Teofilović kaže da je spas potražio u hodniku.

- Vrata su bila poluotvorena, izašao sam u hodnik. Odatle sam upitao Šašića zašto me bije, a on je 'ladno odgovorio da me niko ne bije. Tada je hodnikom prošla i jedna mlada žena, koja je na sebi imala službeni bedž. Požalio sam joj se da su me tukli i tražio da pozove hitnu pomoć. Ona mi je, međutim, odgovorila da nije ništa videla, da ne zna o čemu pričam i otišla - kaže Teofilović.

Izgleda da je to sve, ipak, zaustavilo Šišića. "Informativni razgovor" završen je tako što je Šišić prišao Teofiloviću i odveo ga u toalet da se umije. Kada je sindikalac zatražio da vidi Šašićevog šefa, on mu je rekao da sedne na klupu u hodniku i sačeka.

- Pošto se nisam dobro osećao, otišao sam do lifta, spustio se u prizemlje i izašao iz zgrade. Pozvao sam svog advokata i sa njim otišao na VMA, gde su mi konstatovane lake telesne povrede glave i desne ruke - priča Teofilović, koji se posle pregleda na VMA vratio u gradski SUP

- Po povratku u SUP u ulici 29. novembra, Šašićev nadležni me je ubeđivao da je sve to ništa, da treba sve da zaboravim, da je kolega mlad i da je pogrešio, nudili su mi i sok, rekao je Teofilović.

Sindikat Elektrodistribucije Beograd najavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare da će zbog ovog slučaja uputiti prijavu generalnom inspektoru MUP-a Vladimiru Božoviću, a tražiće i prijem kod ministra policije.
(M. L.)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.