Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najbolji načini da se izborite sa anksioznošću  (Pročitano 617 puta)
07. Jul 2012, 20:34:24
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
Browser
Chrome 20.0.1132.47
Mnogi ljudi se bore sa iracionalnim strahovima i strepnjama skoro čitav život.

Osećanje strepnje, teskobe ili nelagode poznato je svima i javlja se u različitim životnim situacijama, različitog je intenziteta i učestalosti. Ovakvo osećanje je rezultat konflikta unutar nas samih i nastaje kao reakcija kada očekujemo i strepimo od neke opasnosti.

Ovo su neki od oprobanih koraka za borbu sa anksioznim osećanjima. Pogledajte našu listu i usvojite ove strategije.

1. Fokusirajte se na trenutak. Anksioznost je u suštini iracionalni strah od nepoznatog. To je reakcija na nešto što bi moglo da se desi, ali se nužno ne dešava sada. Misaoni proces tokom napada anksioznosti može da sadrži izbezumljena pitanja poput: "Šta ako neko provali u moju kuću?", "Šta ako moji roditelji umru?", "Šta ako ja ne mogu da platim kiriju?" Jedan od najboljih načina za borbu protiv začaranog kruga "šta ako?" je da se fokusirate na ono što se dešava upravo sada. Izbacite sve ostalo iz vašeg uma. Recite sebi naglas ako to pomaže: “Sedim na mom krevetu. Pijem čaj. Ja sam sada siguran”.

2. Obratite pažnju na duboko disanje. Udahnite duboko i izdahnite. Ponovite ovo. Osetite prolazak vazduha kroz vaše usne, grlo i pluća. Dopustite da svet oko vas na trenutak nestane, pošto usredsredite svu svoju energiju na spore, konstantne udisaje i izdisaje.

3. Slušajte muziku. Pustite svoju omiljenu pesmu kako biste pobudili neke lepe uspomene. Slušajte pesme sa tekstovima koji vam stvarno nešto znače. Pokušajte da sa klasičnom muzikom smirite podivljale misli. Muzika ima moć da promeni atmosferu u prostoru u kome boravite i učini da se osećate bolje.

4. Otpusite neke emocije. Ponekad je jednostavno anksioznost manifestacija emocionalnog preopterećenja. Stvarno dobar, kratak krik može da učini čuda. Takođe to je moguće postići i kroz pisanje dnevnika. Izbacite ta osećanja koja vas muče na papir!

5. Popijte gutljaj nečega. Vino, čaj, ili šta god je vaš izbor pića. Ponekad nas umiruje kada samo držimo čašu u ruci i uzimamo male i spore gutljaje omiljenog pića.

6. Nazovite prijatelja. Razmislite dobro, "Čija energija bi sada bila umirujuća za mene?", a zatim popričajte sa tom osobom ili isplanirajte da se vidite.

7. Okupajte se. Upalite po koju sveću, pustite neku laganu muziku, osetite vodu na vašoj koži, i samo dišite polako.

8. Radite jogu. Ponavljajući pokreti i sporo disanje su prava stvar za fizičko i emotivno oslobađanje. Ako nemate nikakvo iskustvo sa jogom, bez brige-samo uradite neke jednostavne vežbe istezanja i usredsredite se na disanje da biste postigli sličan efekat.

9. Gledajte TV. Ovo je odličan način da izađete iz sopstvene glave. Možete da pogledate nešto novo da biste oterali crne misli ili neku staru omiljenu seriju koja će vam pomoći da se smirite i oraspoložite.

10. Poigrajte se sa kućnim ljubimcem. Životinje mogu da vam budu od izuzetne pomoći u skretanju misli kada se osećate uznemireno. Igrajte se sa svojom mačkom, priljubite se uz vašeg psa, ili im jednostavno pokažite ljubav. Za čas posla i vi ćete ponovo početi da predete.

Izvor: S Media
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.