Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Пастор: Чанак није само мој већ и проблем ЛСВ-а  (Pročitano 478 puta)
21. Dec 2014, 11:52:22
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
Browser
Safari 600.2.5
mob
Apple 15
Чанак није само мој већ и проблем ЛСВ-а
Ако ЛСВ покрене смену председника Скупштине Војводине, ЦВМ неће подржати покрајински буџет

Нови Сад – Савез војвођанских Мађара спреман је да подржи предлог покрајинског буџета, али уколико се на дневном реду седнице која је заказана за уторак нађе захтев за смену председника скупштине Иштвана Пастора, кабинет Бојана Пајтића вероватно ће остати без подршке седам посланика СВМ-а. То је у разговору за „Политику” наговестио, председник војвођанског парламента и лидер СВМ-а Иштван Пастор.

Њега је поново „на црту” изазвао Ненад Чанак, председник Лиге социјалдемократа Војводине, са којом је СВМ већ 14 година у владајућој коалицији у покрајини. Осим што је најавио да ће тражити Пасторову смену са места председника покрајинског парламента, Чанак га је оптужио да је за три месеца „три пута издао коалиционе партнере, и довео у питање да ли су странка војвођанских Мађара или „пештанска странка”.

„Тужна је читава ова ситуација и његово перманентно појављивање месецима, у којем се свака реченица односи на СВМ и мене”, оцењује Иштван Пастор за „Политику”, и наставља:

– То је само знак да се у потпуности истрошио, и ово сада су лоше роле његовог политизирања. Знате, то није мој, већ његов проблем, и проблем ЛСВ-а, чији људи једва стижу да се ограђују и да се извињавају због свог председника. Те изјаве су ван нормалног политичког дискурса и начина опхођења, улазе у сферу личног и зато немам шта ту да кажем. То говори о ономе који их изговара.

Да ли очекујете да ћете у уторак, на дневни ред седнице, морати да ставите захтев о сопственој смени?

Ако се жели покренути питање моје смене, и ако то озбиљно мисле, нека то већ једном покрену. Ако он мисли да тим најавама врши притисак на мене – преварио се. Ја немам од чега да стрепим. Поштено радим свој посао, сада председника скупштине, сутра неки други. Вара се и ако мисли да ћу под пресијом променити ставове, начин заступања... Све ово остало је веома јадно и тужно. Што се тиче оних напада и градње слике петоколонаша и непријатеља, то ме подсећа на деведесете, само што су лауфери те приче тада били Милошевић и Шешељ. Сада је својом реториком Ненад Чанак преузео њихове улоге.

Да ли је СВМ до краја потписао петицију против СНС-а због политичког прогона војвођанских посланика, иако су вам коалициони партнери на републичком нивоу? Чанак вас оптужује да то нисте учинили.

Нисмо ми никакву петицију потписали. То су лажи са којима се напада цела та прича. Ми смо то јутро издали саопштење у којем смо исказали јасан став у односу на тај перформанс. Ја нисам тај који треба да арбитрира да ли је неко извршио кривично дело или не. Нити осећам потребу да се правдам Ненаду Чанку где сам био. Господин Егереши је као шеф посланичке групе СВМ-а, у сопственој режији, из људске солидарности отишао на тај скуп. Питање је зашто осим покрајинских посланика ту нису били ни председник ДС-а, ни председник покрајинског одбора те странке.

СВМ ранијих година није гласао за републички буџет. Да ли ћете то сада учинити? Да ли сте задовољни предлогом буџета и због чега?

Нисмо задовољни, али не желимо комплетну несрећу да навлачимо на себе, да поткопавамо политичку стабилност на државном нивоу. Не прихватамо то као нешто што је идеално и у складу са Уставом, већ као нешто што је реалност у овом моменту. Мислим да смо све ово времене морали више да се бавимо доношењем закона о финансирању покрајине и неким другим, а не да дочекамо ситуацију да буџет стигне на дневни ред.

Александра Комненовић
објављено: 21.12.2014.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.081 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.