Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 18:53:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sereš Mađaroš!  (Pročitano 8219 puta)
Moderator
Krajnje beznadezan

Dolphins are gay Sharks!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 11811
Zastava Vojvodina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia E50
Ajde... Smile
A vi vasim postom?...niste...??? Smile

Super ste skroz... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Играни филм је веома моћно пропагандно оружје!  Smile

Upravo tako, upravo tako... Ovaj pervertito ili je stvarno negde zaostao u razvoju, ili se mnogo pravi blesav...  Smile

Svi se kao klinci secamo gomile akcionih filmova holivudske produkcije koji su se bavili tematikom Vijetnama. Americki vojnici prikazani u njima - mladi, sa porodicom, koji samo zele da se sto pre vrate kuci (i naravno biraju glumce tako da i izgled moze biti jedan od faktora uticaja), spasavaju taoce, dok su Vijetnamci okrutni (sto oni u sustini i jesu) i naravno uvek su oni ti koji bi da "seckaju" neduzne ljude...  Smile

To nikako ne moze biti puka slucajnost - primera tj. filmova koji su jedna vrsta propagande, kao sto rece kombi, zaista ima puno... Koliko ljudi zaista poznaje odredjenu problematiku, a koliko njih nema pojma gde je na karti sveta Srbija i sta za njih znaci (makar podvesno) kada u filmu "Stena" na samom pocetku prikazu neverovatno razarajuce i opasno hemijsko oruzje i kazu "to su Srbi iskoristili protiv muslimana u Bosni"...  Smile Naravno, vecina podsvesno stvara sliku o tim Srbima koja nikako ne moze biti pozitivna... A ako vec pricamo o Amerikancima, vecina tamo jeste ko sto ti rece za sebe - sa pola mozga.  Smile

I ne mogu da se ne setim premijere filma "Black Hawk Down". S obzirom na to da smo pajtos i ja procitali u novinama da se radi o situaciji u Somaliji (a to se desava neposredno nakon bombardovanja) ponadali smo se da cemo da gledamo size razvlacenja jos uvek zivih Amerikanaca poderane koze po ulicama i njihovo povlacenje iz Somalije... Naravno da smo bili u velikoj zabludi. Tipicna holivudska produkcija, vecina ljudi nije izdrzala u sali i napustali su istu dok je film uveliko trajao... Da ne bih ponavljao opise "dobrih" i "losih" momaka (u ovom slucaju se ne radi o Amerikancima - oni su uvek dobri - nego o samim Somalijcima) samo cu navesti neverovatno bizaran i licemeran podatak koji se pojavio na ekranu na kraju filma - nesto tipa "u borbama je poginulo 19 marinaca i oko 3000 boraca somalijske milicije..."  Smile

U sustini, najgore za nas mislim da tek dolazi... Ono cega sam se ja plasio godinama unazad - verujem da ce se uskoro desiti - film na temu Kosova. Secam se komentara koji sam procitao pre nekoliko godina u novinama - da parafraziram "neduzna deca i majke (Albanci) ce verovatno bezati pred najezdom (masnih, zaraslih u brade, izopacenih likova) Srba koji ce sa nozevima juriti da seku glave i piju albansku krv..."  Smiley 1
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung XYZ1004
Upravo tako!
Poenta svega je da Madjari prave film zbog koga ce Srbija jos vise da izdje na los glas i da ce ljudi opet steci sliku o Srbima kao o bandi podivljalih koljaca koji pljackaju, ubijaju i siluju na dnevnoj bazi (a taman smo poceli da se izvalicimo iz tog klisea). Zar vi (pervetito, Danilobg) zaista mislite da kad neki Belgijanac, Danac, Francuz, Kanadjanin...nebitno, odgleda taj film da pomisli...."Ovo je film koji govori o samo jednom slucaju ratnog profitera i to nije prava slika o Srpskoj vojsci i ratu na prostoru bise Juge - bas bi mogo da odem na letovanje, zimovanje ili Exit, Gucu u Srbiju."....maa daaajjjjjjjjj!!! Vi mislite da ce oni citati istoriju, zanimati se za stvarnu situaciju i zbivanja u proslom ratu ili ce samo progutati pricu koju im servira film??? Jel vi zaista mislite da kad vide uvod u film ...Da bi Amerikancima pojasnio zašto se u Hrvatskoj uopšte ratovalo, Hege je u reklamnom materijalu za film slikovito uporedio predratnu situaciju u bivšoj Jugoslaviji s potencijalnim suludim francuskim zahtevima za pripajanje delova Kanade Francuskoj?! ...da ce na to gledati samo kao na fikciju i nesto sto nije realno vec samo obican film.....ALOO BREE!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Србија

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 7739
Zastava Apatin
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Nokia 
Malo sam se razocara kada sam cuo da "moj" Vinnie Jones ucestvuje u ovom filmu,ali posto se pokaja sve mu je oprosteno.
Sada cu mu poslati mail da ga malo izruzim.
IP sačuvana
social share
Leeds United....Movin' On Up

“Jedan za sve – svi za jednoga” lozinka nasa “Smrt ili slavu”
Boze daj nam snage da stvorimo otadzbinu pravu.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
LG Nexus 5
Pa dobro, donekle ih i razumem....

Videli od nas.

Kad moze srbin da napravi film o druzini u tunelu: Dva cetnika, jedan belosvetski lopov, jedan narkoman, jedan komunista.......postavlja se pitanje zasto to i madjari na njihov nacin ne bi ovekovecili na platnu.

Govorim o filmu lepa sela lepo gore. Na promociju nisu zvali coveka koji je ovu pricu ispricao. Jos su bez njegovog znanja znacajno izmenili scenario. Zatim filmovi rane, rat uzivo, bure baruta, sve samo pljuvanje nas samih, sve price o nizim slojevima, bandama, ratu, bedi, Slobi..... Umemo li mi da snimimo film, a da se ne pominje sloba ili rat ili glad, smrt, kuga, bol? Smiley

Da li treba spomenuti film strsljen? Snimljen dok je rat besneo na Kosovu? To je srbin snimao....

Treba li spomenuti Kusturicu koji Srbiju u svetu propagira tako sto pravi iskljucivo filmove o ciganima i primitivnim obicajima?

Jednostavno, madjari se trude samo da nam pariraju....Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Играни филм је веома моћно пропагандно оружје!  Smile

Upravo tako, upravo tako... Ovaj pervertito ili je stvarno negde zaostao u razvoju, ili se mnogo pravi blesav...  Smile

Svi se kao klinci secamo gomile akcionih filmova holivudske produkcije koji su se bavili tematikom Vijetnama. Americki vojnici prikazani u njima - mladi, sa porodicom, koji samo zele da se sto pre vrate kuci (i naravno biraju glumce tako da i izgled moze biti jedan od faktora uticaja), spasavaju taoce, dok su Vijetnamci okrutni (sto oni u sustini i jesu) i naravno uvek su oni ti koji bi da "seckaju" neduzne ljude...  Smile

To nikako ne moze biti puka slucajnost - primera tj. filmova koji su jedna vrsta propagande, kao sto rece kombi, zaista ima puno... Koliko ljudi zaista poznaje odredjenu problematiku, a koliko njih nema pojma gde je na karti sveta Srbija i sta za njih znaci (makar podvesno) kada u filmu "Stena" na samom pocetku prikazu neverovatno razarajuce i opasno hemijsko oruzje i kazu "to su Srbi iskoristili protiv muslimana u Bosni"...  Smile Naravno, vecina podsvesno stvara sliku o tim Srbima koja nikako ne moze biti pozitivna... A ako vec pricamo o Amerikancima, vecina tamo jeste ko sto ti rece za sebe - sa pola mozga.  Smile

I ne mogu da se ne setim premijere filma "Black Hawk Down". S obzirom na to da smo pajtos i ja procitali u novinama da se radi o situaciji u Somaliji (a to se desava neposredno nakon bombardovanja) ponadali smo se da cemo da gledamo size razvlacenja jos uvek zivih Amerikanaca poderane koze po ulicama i njihovo povlacenje iz Somalije... Naravno da smo bili u velikoj zabludi. Tipicna holivudska produkcija, vecina ljudi nije izdrzala u sali i napustali su istu dok je film uveliko trajao... Da ne bih ponavljao opise "dobrih" i "losih" momaka (u ovom slucaju se ne radi o Amerikancima - oni su uvek dobri - nego o samim Somalijcima) samo cu navesti neverovatno bizaran i licemeran podatak koji se pojavio na ekranu na kraju filma - nesto tipa "u borbama je poginulo 19 marinaca i oko 3000 boraca somalijske milicije..."  Smile

U sustini, najgore za nas mislim da tek dolazi... Ono cega sam se ja plasio godinama unazad - verujem da ce se uskoro desiti - film na temu Kosova. Secam se komentara koji sam procitao pre nekoliko godina u novinama - da parafraziram "neduzna deca i majke (Albanci) ce verovatno bezati pred najezdom (masnih, zaraslih u brade, izopacenih likova) Srba koji ce sa nozevima juriti da seku glave i piju albansku krv..."  Smiley 1

Fascinira me koliko generalizuješ i iznosiš stereotipe na nivou malog Perice. Ili možda samo ne poznaješ kinematografiju.

Najbolji i napoznatiji američki filmovi o Vijetnamu imaju jaku antiratnu notu, govore i o  besmislu rata, i o pogrešnim ciljevima pa i o zločinima. Da li si gledao "Vod" Olivera Stona, ili "Žrtve rata" sa Šon Penom gde glavni akteri između ostalog otimaju jednu vijetnamsku devojku kako bi je kasnije silovali i ubili? Ili možda "Apokalipsu danas" Frensisa Forda Kopole gde je na jako surov način prikazana sva besmisao tog rata? Ili "Polja smrti" o tragediji Kambodže? Ili "Rođen 4.jula" o ratnom vojnom invalidu, promašenom ratu i sudbini veterana.

E sad, druga je stvar ako si ti odrastao uz treš niskobudžetne filmove američko-honkongške B produkcije koji su se emitovali na Palmi i koji su rat u Vijetnamu prikazivali kroz prizmu vesterna i "Mirko pazi metak" domaće produkcije i to shvatio kao filmska dela.

Nije tačno da je Black Hawk Down bio na repertoaru "neposredno posle bombardovanja" jer je snimljen 2001. godine. Ja sam ga gledao sa prijateljima u Takvudu, sala je bila prepuna. Pričaj nekom drugom priče o tome kako su ljudi masovno izlazili sale zbog nekakvog političkog protesta (osim ako ne poistovećuješ sebe sa svima). Naš narod voli dobre akcione filmove visoke produkcije. Uostalom mnogi na forumu idu u bioskope i znaju kada i zbog čega publika kod nas napušta salu. To svakako nije slučaj sa dobrim spektaklom kakav je BHD.

« Poslednja izmena: 25. Avg 2007, 10:48:25 od danilobg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 838
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung ZV - 10
Citat
ali, nebitno...
on je stoka isto koliko i kusturica...2 govneta koji blate srbiju i uzimaju kesh za to...

Зашто је Љубиша стока?И Кустурица?Обављају свој посао професионално,обојица.

@данилобг

Да се тај рат на просторима екс ЈУ одиграо пред очима целог света је тачно.
Али није то једина ствар која се одиграва пред целим светом.
Нпр.Рат на блиском Истоку,Хитлерова диктатура,у најгорем случају могли су да екранизују етничко чишћење Крајине.То је већи злочин јер је организатор свега тога некадашњи председник Хрватске Туђман.

Због чега увек само Србија у негативном светлу?

Данило,ја и даље нисам добио никакав одговор!Хоћу ли добити одговор?
IP sačuvana
social share
Edit by kokota: Maksimalna dozvoljena velicina slika u potpisu je visina: 60pix, sirina: 468pix i velicina 20KB
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

from dusk till dawn

Zodijak
Pol
Poruke 3116
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.22
Gembesi glume opasne momke,treba snimiti film o Dunavu i ledu 41`42`43`...
IP sačuvana
social share

Metak je nestrpljiv u cijevi
u usima zvoni naredba
pucaj na sve sto je sumnjivo
momce i ne zali iredentista
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4306
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Nije tačno da je Black Hawk Down bio na repertoaru "neposredno posle bombardovanja" jer je snimljen 2001. godine. Ja sam ga gledao sa prijateljima u Takvudu, sala je bila prepuna. Pričaj nekom drugom priče o tome kako su ljudi masovno izlazili sale zbog nekakvog političkog protesta (osim ako ne poistovećuješ sebe sa svima). Naš narod voli dobre akcione filmove visoke produkcije. Uostalom mnogi na forumu idu u bioskope i znaju kada i zbog čega publika kod nas napušta salu. To svakako nije slučaj sa dobrim spektaklom kakav je BHD.

E pa vidis utisak me prevario... nije bilo "neposredno" nakon bombardovanja, ali je onim iole psihicki zdravim osobama (onim koji ne na samo spominjanje Amerike) i dalje bio jak osecaj americke pravednosti u glavama...

A to da ti je film vrhunsko ostvarenje govori samo koliko tvoj poremecaj daleko doseze... Oni su se umesali u borbu 2 strane u Somaliji i pazi kad su oni koje (Amerikanci) podrzavaju deca (koja onako srecno jure za Amerikancima, bacaju cvece pored puta) mladi ljudi, zene, a na suprotnoj strani sve narkomani, dileri i ubice - neobrijani, prljavi, masni, krvozednih pogleda... Nego fino rece pervertito - to se pravi za ljude sa pola mozga kao sto si ti...  Smile

Ja nisam rekao da sam film gledao u Takvudu pa si me ti sad tvojom izjavom demantovao... Ali kazem da su ljudi (u polu-praznoj sali) napustali film pre kraja jer im se smucila svinjarija koju su gledali...  Smile

Sto se tice Vijetnama opet su mi vise nego duhoviti tvoji pokusaji da Ameriku prikazes kao neki vrhunac demokratije gde svako moze bez ikakvih posledica da izrazi sopstveno misljenje... Svi koji iole citaju domacu/stranu stampu/imaju internet znaju kako su prosli oni koji su javno digli glas protiv rata u Iraku u najnezgodnijem mogucem trenutku... To sto ce neko za 20 godina da snimi film kako Sadam Husein nije imao biolosko oruzje i kako su mladi hrabri americki vojnici ginuli iz pogresnih ubedjenja (da sire demokratiju u svetu  Smile Smile ) a takvi kao ti ce odmah da par puta pa onda da drze lekcije drugima o demokratiji zaista nije vredno komentara. 
IP sačuvana
social share
"A great many people think that they are thinking when they are merely rearranging their prejudices."  William James
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Trajanje Hijerarhija Živina

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5665
Zastava Автономное территориальное образование Гагаузия
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Ja mogu da uvažavam tvoja lična osećanja oko 1999. godine, ali reći da su sve psihički zdrave osobe 2001. godine u Srbiji živele pod dubokim traumama bombardovanja i da im je to nekakav lajt motiv kada odlaze u bioskop je stvarno glupost.

Nemoj da menjaš teze, to nije u redu. Ja rekoh da je BTD dobar akcioni film. Ako te zanimaju vrhunska ratna ostvarenja sa dubljim moralnim poukama onda gledaj Skorsezea, Kopolu i Stona. Valjda si čuo za njih.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 18:53:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.