Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 03:36:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šefovi, ne zaboravite emocije!  (Pročitano 3895 puta)
21. Dec 2008, 16:19:02
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
Svi zaposleni u nekoj kompaniji ili timu se međusobno više ili manje razlikuju, a te razlike mogu biti kako one očigledne - godine starosti, rasa, etnička pripadnost, poreklo ili pol - tako i one suptilnije kao što su radno iskustvo, prihod, bračni status, religiozna uverenja, mesto stanovanja, roditeljski status, stil ponašanja.

Za razliku od onih prvih očiglednih razlika među zaposlenima, a na koje oni sami mogu relativno malo ili nimalo da utiču, u ovu drugu grupu razlika među zaposlenima svakako spadaju one na koje svako od nas može da utiče tokom svog života praveći izbore, piše “Blic.“

Savremene kompanije su često bazirane na stavu da je čovek prvenstveno racionalno biće, pa je u skladu sa tim i glavni zadatak svakog menadžera zapravo integracija racionalnog i emotivnog kod svakog zaposlenog, a u cilju postizanja dobrih rezultata. Ukoliko menadžeri neke kompanije upravljaju njom na isključivo racionalnoj osnovi, to je svakako znak da se u toj kompaniji nedovoljno brine o osećanjima, emocijama, potrebama i željama njenih zaposlenih.

Ponašanje pojedinca na poslu oblikuju i interni i eksterni faktori. Interni faktori uključuju stečene sposobnosti, motivaciju, percepciju, stavove, ličnost i usvojen sistem vrednosti pojedinca. Dok u eksterne faktore koji značajno utiču na ponašanje zaposlenih spadaju: sistem nagrađivanja koji je implementiran u kompaniji, politika organizacije, grupno ponašanje, stil rukovođenja koji uglavnom primenjuju menadžeri i slično.

Ljudi obično stvaraju pretpostavke o onima sa kojima rade, o svojim kolegama, podređenima, nadređenima, kao i o svima onima sa kojima provode vreme družeći se van posla.

Efektivni zaposleni shvataju šta utiče na njihovo ponašanje pre nego što reše da utiču na ponašanja svojih kolega. Individualno ponašanje zaposlenog u nekoj kompaniji je osnova uspeha te organizacije.

Odluke menadžmenta se vrlo često baziraju na predviđanjima koja mogu biti prilično neizvesna, jer se retko pri procesu odlučivanja raspolaže jasnim i izvesnim činjenicama, tako da se sam proces odlučivanja uglavnom svodi na lično prosuđivanje.

Ukoliko zaposleni podržavaju svoje nadređene u njihovim pre svega poslovnim odlukama, motivisani su jer veruju da njihovi nadređeni rade najbolje što mogu, veruju da se njihovi napori poštuju i nagrađuju, onda je verovatnije da će svi zaposleni stajati iza, ponekada čak i nepopularnih odluka menadžmenta i raditi na tome da se one realizuju. Dakle, suština upravljanja organizacionim ponašanjem jeste upravo traženje razloga zbog kojih će ljudi podržati organizaciju.

Ljudi su društvena bića i kada bi imali mogućnost izbora, većina bi odabrala da živi i radi u grupi. Svi mi većinu svog vremena provodimo u interakciji sa drugima.

Rođeni smo u nekoj porodici, živimo sa nekim, radimo u timovima, izlazimo i družimo se sa svojim prijateljima - i upravo zato jer svi mi zapravo bolje funkcionišemo kao deo nekakvog tima nego samostalno su mnogi kompanijski ciljevi koncipirani tako da mogu biti sa uspehom ostvareni samo zajedničkim radom i u saradnji sa kolegama.

Produktivnost ostvarena kroz timski rad čini razvoj timskih kompetencija jednim od najvažnijih aspekata profesionalnog razvoja.

Izvor: MTS-Mondo
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4372
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
Ovo je sve tacno. Ima smilsa ipak iskustvo i racija ne treba da dovedu jednog menadzera do pogresnih poteza, bez obzira na licno licno.......
Mene neki vide kao menazera ,samo steta sto nemam te ambicije. U cestom sam sukobu sa mojim sefom zbog toga. Uvek prica isto ; da on kada je bio u mojim godinama da je bio motivisan , da ja mogu vise i tako.......Da lupam glavu za sicu para vise , ma da Smile
Imam ambiciju da zivim na planini sa stadom ovaca i nekim cobanimom , tako nesto...... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Imam ambiciju da zivim na planini sa stadom ovaca i nekim cobanimom , tako nesto...... Smile
Hehe, i ja isto.  Smile

Negde gde nema ''civilizacije'', nema telefona, TV-a, interneta... U nekoj drvenoj kolibi, sa mnoštvom knjiga. Čak i bez struje.

Stvarno ću to da uradim kad jednog dana popizdim.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Nedelju dana na takvom mestu i krenula bi da konstruises mini elektranu Wink
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.62
mob
Apple 15
Jest... vala...
Te ovce treba prvo nahraniti, pa skupiti im kaku, pa pustiti na ispasu, pa saterati sa pase, pa jagnjiti, pa sisati... i tako to... Smiley
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
Javiću vam kako mi ide.  Smile
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Podela treba da se napravi...

Posao je posao, prijateljstvo je prijateljstvo, slobodno vreme je slobodno vreme...

Sefovi treba da imaju interes firme i svoj licni interes u prvom planu...
Interes firme moze da se gleda na mnogo nacina... dugorocno ili kratkorocno planiranje, na primer moze imati dosta razlicite posledice kada je odluka u nekoj situaciji u pitanju...

Mozda je surovo, ali moje misljenje je da sef treba prvo da bude sef, pa onda covek i prijatelj, i da tu mek pristup moze da dovede do mnogo problema.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
dokle god posao "ne trpi", apsolutno je nebitno hoce li podredjeni i pretpostavljani biti ljubavnici, neprijatelji ili nesto trece, a svakome u poslovnoj korespodenciji je licni interes na prvom mestu, jer da nije, ne bi postojala ni zainteresovanost za posao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
U takvim varijantama posao uvek trpi... pre ili kasnije, u manjoj ili vecoj meri...

Previse je mali broj veza koje skladno traju decenijama, gde se sve resava sporazumom i bez mnogo buke, gde nista ni na sekund ne trpi zbog problema...

A veza kao veza ne mora biti samo ljubavna... prijateljstvo, neprijateljstvo, srodstvo... sve kombinacije imaju svoje probleme...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.19
idealizam je svakako nemoguc, sto nije zakon predposlovnog odnosa nego ljudi samih, ali profesionalizam je tu da zakrpi eventualne rupe
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Sep 2025, 03:36:14
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.042 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.