Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: SBB postaje četvrti mobilni operater  (Pročitano 5297 puta)
07. Sep 2013, 15:59:51
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG Nexus 5
Reč je o virtuelnoj telefoniji, što znači da će ova kuća koristiti mrežu „Telekoma”, „Telenora” ili VIP-a.

Srbija će uskoro dobiti četvrtog operatera mobilne telefonije i to će biti kompanija SBB (Srpske kablovske mreže), saznaje „Politika”.

To znači da će „Telekom”, „Telenor” i VIP dobiti dodatnu konkurenciju, a ta naša saznanja potvrđuju i u Ratelu (Republičkoj agenciji za elektronske komunikacije) i u samom SBB-u. Kako kažu u Ratelu, SBB je dobio odobrenje da počne da pruža i ovu vrstu usluge, ali, kako objašnjavaju, nije mu dodeljena klasična licenca za mobilnu telefoniju, već odobrenje da bude „virtuelni operater za javne telefonske usluge”.

– To znači da će SBB koristiti mrežu nekog od tri mobilna operatera, na osnovu ugovora koji sa njim bude zaključio. Odnosno SBB nema istu vrstu dozvole kao MTS, „Telenor” ili VIP – navode u Ratelu.

Bez obzira na to, kada se SBB bude dogovorio sa nekim od tri mobilna operatera i bude počeo da pruža uslugu mobilne telefonije, to što je on virtuelni operater neće se održavati na korisnike. Za njih će sve biti isto kao da su korisnici bilo kog drugog operatera mobilne telefonije.

U SBB-u potvrđuju da završavaju sve tehničke pripreme za start mobilne telefonije.

– Odobrenje Ratela smo dobili, imamo i svoju numeraciju, kao i ugovore sa drugim operaterima. U poslednjoj smo fazi testiranja servisa sa ostalim operaterima i očekujemo da ćemo moći da počnemo da pružamo ovu uslugu do kraja godine – kažu u SBB-u.

Iako u Srbiji ima više SIM kartica nego stanovnika, prostora za još jednog operatera ima iz prostog razloga što je većina korisnika mobilne telefonije u Srbiji i dalje u pripejdu (uplaćuju dopune) i nemaju ugovore sa operaterima. Upravo oni su meta budućeg igrača jer je njima najlakše da promene mrežu.

Slobodan Marković, IT stručnjak, kaže da će pojava novog operatera fiksne telefonije dodatno uticati na konkurenciju i da će doneti koristi, pre svega, krajnjim korisnicima.

– Pitanje poslovne politike SBB-a je kada će početi da pruža ovu uslugu i na koji način. Ono što je običaj je da virtuelni operateri ne ciljaju na najširu populaciju, već se fokusiraju na neki segment tržišta. Tako je, na primer u Hrvatskoj, jedan takođe virtuelni operater napravio ponudu u kojoj cilja na one korisnike koji uglavnom koriste Internet, a manje druge usluge – objasnio je on.

Virtuelni operateri već uveliko posluju u zemljama regiona. Kako se navodi u studiji koju je uradila grupa stručnjaka iz Ratela i koja je objavljena u časopisu „Telekomunikacije”, u Sloveniji postoje tri ovakva mobilna operatera, u Hrvatskoj dva, a u Bosni i Hercegovini jedan. U Crnoj Gori i Makedoniji nema virtuelnih operatera mobilne telefonije. Međutim, u pojedinim zapadnim zemljama njihovo učešće na tržištu mobilnih komunikacija nije zanemarljivo, pa tako u Nemačkoj i Danskoj zauzimaju po 20 odsto, u Belgiji i Francuskoj između šest i deset procenata.

– Krajnji korisnici virtuelnih operatera koriste usluge na isti način kao i korisnici mobilnih operatera koji imaju dozvolu za korišćenje radiofrekvencijskog spektra. Najčešće ne znaju čiju mrežu koriste, jer im se na telefonima prikazuje logo virtuelnog operatera – navodi se u radu stručnjaka iz Ratela.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5920
OS
Mac OS X (iPhone)
Browser
Safari 9537.53
mob
Apple iP5
Prošle godine mi je istekao ugovor sa Eunetom i ja sam se rešio da kod SBB-a uzmem Total Mix paket (Total TV + Adsl).
Ne daju ruter za net dok njihov serviser ne dodje da uvede Total TV i tek onda se potpisuje ugovor.
Čekao sam dve nedelje da pošalju čoveka, zvao ih, slao mailove i nijednom nisu mogli da mi daju tačan datum kada će doći serviser.

Na kraju sam ih otkačio pošto mi je net mnogo bitniji od satelitske televizije i uzeo sam adsl preko Telekoma.

Ovo malo iskustva koje imam sa SBB-om mi govori da se radi o jednoj neozbiljnoj i neprofesionalnoj kompaniji.
Ne znam koje bi to pakete i cene za mobilnu telefoniju trebalo da ponude da bi me naterali da predjem kod njih...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG Nexus 5
Kljucna ti je poslednja recenica. Morace da naprave neku ultra akciju ako zele da privuku korisnike. Dok nije dosao VIP u Srbiju, nije postojala akcija telefon za dinar. Ocekujem da ce biti padanja cena paketa kod drugih operatera sto opet nije lose za korisnike.

Imam vip i telenor broj, sasvim sam zadovoljan uslugom i ne planiram da prelazim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Nadam se samo da ce paketi biti normalni. Mada sumnjam
Generalno sbb za kablovsku i net ide od jako dobro do ocajno, sve zavisi da li su preuzeli neciju infrastrukturu i radnike (kao kod mene od kds-a radnike), ovde toga ne bi trebalo da bude posto im je dosta pet salterusa za biznis.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG Nexus 5
Ni ja ne verujem da ce paketi biti super dobri iz razloga sto se isti ne izmisljaju da bi bilo korisnicima bolje, vec da bi bilo isplativije firmi. U najgorem slucaju po njih, paketi ce biti konkuretni paketima drugih operatera. I VIP je bio svojevremeno virtuelni provajder, koristeci telekomovu infrastrukturu. Tako ce i ovi da se nakace na neciju, sumnjam da ce na telekomovu, verujem da ce na VIP-ovu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Ne verujem da ce telekom da bude partner sa njima, jer ipak su im jedini konkurenti na polju interneta i tv-a. Pre ce telenor ili vip
« Poslednja izmena: 07. Sep 2013, 23:35:51 od telep »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15432
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
mob
Apple iPhone 6S
Pravice verovatno neku "BOX" varijantu. Posto vec imaju internet, fiksnu telefoniju, televiziju i sada mobilnu. Verovatno ce nuditi neku povoljniju cenu za ljude koji uzmu sve usluge kod njih, plus ce verovatno nuditi neke 0 din cene za razgovore unutar njihove mreze. Pretpostavljam da ce tako biti. Mene bi jedino MOZDA mogli da pridobiju ako bi ponudili neki flat data paket po nekoj pristojnoj ceni.

Nego zanima me ovo sto pise da ce koristiti infrastrukturu i Telenora i Telekoma i VIP-a. Kako ja to kapiram, to znaci da ce se njihov korisnik "kaciti" na izvor koji ima u tom trenutku najjaci signal, nevezano da li je rec o Telenorovom, Telekomovom ili VIP-ovom repetitoru. Ako je to tako, onda bi to mogao da bude veliki plus za njih, jer bi tako imali ubedljivo najbolji kvalitet i pokrivenost signalom u zemlji.
« Poslednja izmena: 08. Sep 2013, 08:51:17 od Ic.xc.ni.ka »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG Nexus 5
Sigurno ce objediniti sve usluge i ponuditi ih u paketu. Ali moraju da imaju i regularne pakete za ljude koji nisu na njihovoj mrezi. A ti paketi mene zanimaju, tj bas ti paketi treba da budu veoma popularni da bi se neko odlucio za okretanje njima.

Verovatno je rec o MVNO fori ali ne verujem da ce koristiti infrastrukture svih, vec najverovatnije samo od jednog operatera. Opet, cisto sumnjam da ce biti telekom, deluje da ce ipak preko VIP-a, kao sto su oni svojevremeno preko telekoma.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
може...ако хтц оне буде 1 динар у пакету од рецимо 1500 динара месечно прелазим одмах Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
mob
LG Nexus 5
може...ако хтц оне буде 1 динар у пакету од рецимо 1500 динара месечно прелазим одмах Smile Smile

Proctitaj ona sitna slova na sesnaestoj strani ugovora, moz da ti daju htc one i 1500 dinara mesecno ali na pet godina. Smile
« Poslednja izmena: 08. Sep 2013, 10:31:44 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Leo
Pol
Poruke 7732
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 23.0
Ako budu radili sa VIP-om .... lele .. VIP ne može ni svoje kapacitete da ispoštuje ... Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Nokia 
Која мрежа по вама има најбољу покривеност?

До сада нисам чуо никог ко се жалио на квалитет СББ, сем једног мог ортака што не може да прежали Арене. Smile

СББ је паметна кућа.
Не би требало да буде појефтињења. Гладни Срби као да живе на телефонима, а не помоћу њих.
Да ће разговори у њиховој мрежи бити бесплатни, то сигурно.
Тако ће да повежу фиксну с мобилном телефонијом, чиме ће обе бити додатно атрактивиније.
Требало би да уведу нове моделе у понуде пакета.
Можда и нове произвођаче. Ове кинеске за до 100евра. Можда неки са тастатуром, а да није БлекБери.
Пакет- 200 минута, 50СМС-ова и нешто интернета и телефон за 1дин. То су потребе 40% људи у овој земљи.
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Poznata licnost

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 4310
OS
Windows 7
Browser
Opera 12.16
Sigurno neće da ispunjavaju potrebe ljudi, operateri namerno prave knap pakete da bi naterali ljude da uzmu skuplji (koji im ne treba) ili da uzmu manji (koji im je knap pa da ih dodatno oderu kada prekorače besplatne minute).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 1536
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 24.0
mob
Samsung S22 Ultra 12/512
Sigurno neće da ispunjavaju potrebe ljudi, operateri namerno prave knap pakete da bi naterali ljude da uzmu skuplji (koji im ne treba) ili da uzmu manji (koji im je knap pa da ih dodatno oderu kada prekorače besplatne minute).

Potpisujem, meni je za 100 prekoračenih mb mts naplatio preko 5000din. Smile
IP sačuvana
social share
Generalni Sekretar Sekcije za Vrbovanje A.LJ.K.-a
ALjK
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Mac OS X v: 10.8.4
Browser
Safari 536.30.1
mob
Apple 15
Znaci, niknuce cetvrta antena na mom brdu.. ajoj.. :|

Inace, nadam se da ce koristiti telenorovu mrezu, jer dok sam koristila VIP, kacila sam se na MTS... ono je bilo blogu za plakati...

Ne nameravam da prelazim na druge operatere, potpuno sam zadovoljna, posebno sto postoji paket za jeftinije pozive ka inostranstvu...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 21
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 26.0
Dace bog jos malo konkurencije Smiley
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Samo Sapun Srbina Spasava.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2430
Zastava USA
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 26.0
mob
Samsung Galaxy S5 ACTIVE
Mesta za konkurenciju mora da bude dok cene ne budu pale toliko da cena telefoniranja ne opterećuje džep. Pamtim kada je Šešelj hteo da uvede porez na mobilne telefone kao na luksuz, ne znam, možda ga je neko drugi uveo a možda i nije.
Poenta je da je telefon jedan od uređaja potreban ovom savremenom vremenu i načinu na koji živimo. Ne sme da bude skupo njegovo korišćenje. Ja lično voleo bih da ga manje koristimo ali nije tako.
IP sačuvana
social share
Od boljeg uvek ima bolje a od goreg gore.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 [Sve]
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.