Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Šarunas Marčuljonis, legendarni litvanski košarkaš, za „Blic“ o EP u Beogradu  (Pročitano 1780 puta)
28. Jul 2005, 05:49:40
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Šarunas Marčuljonis, legendarni litvanski košarkaš, za „Blic“ o EP u Beogradu
Zlato je vaše!

Šarunas Marčuljonis, legenda svetske i litvanske košarke, u razgovoru za „Blic“ objasnio je razloge uspehe naše juniorske i mlade reprezentacije koje su osvojile zlato, odnosno bronzu na upravo završenim evropskim prvenstvima.

- Prednost, ako mogu tako da kažem, jugoslovenske košarke je u kvalitetnoj i širokoj bazi, renomeu koji uživate i uloženom novcu. Imate najbolje trenera na planeti i nije vam teško da od hiljadu klinaca izaberete 20 ili 30 koji će doneti medalju. Takođe, vaši mladi košarkaši igraju vodeće uloge u svojim timovima, što nije situacija u Litvaniji. Naši talenti beže u Ameriku, u „obećanu zemlju“, iako nisu naučili ni da pravilno vode loptu. Odlaze kao poluproizvodi, i takvi se i vraćaju. To je ozbiljan problem i zato u Litvaniji postoje velike razlike među generacijama - kaže za „Blic“ Šarunas Marčuljonis, koji je još 1992. osnovao privatnu košarkašku akademiju.
Litvanija je na EP za igrače do 20 godina u Rusiji osvojila srebro, ispred SCG?

- Rimas Kurtinaitis je napravio dobru odbrambenu ekipu, ali muka je što nemamo prave šutere. Uspeo je da ih motiviše i da izvuče 110 odsto. Čujem da su vaši juniori uzeli zlato bez izgubljenog meča? Žao mi je, ali nisam gledao utakmice iz Beograda. Od vas, ionako, stalno očekujem zlato. Nepresušni ste sa talentima, bez obzira na probleme koje ste imali.
Očekivali smo vas 3. jula u Beogradu na oproštaju Aleksandra Đorđevića?

- Avionska karta mi je bila u džepu kada su mi javili da moja trudna devojka oseća bolove. Okrenuo sam automobil i vratio se sa aerodroma. Saleta sam odmah pozvao i rekao da mi je jako žao što neću biti u Beogradu. Uplašio sam se jer je i moja bivša supruga imala problema na porođaju. Sada je dobro. Trebalo bi da se porodi za mesec i po. Čekamo ćerku. Dobio sam kasetu sa oproštaja i video da je u „Pioniru“ bila fantastična atmosfera. Sale je to zaslužio. Bio je veliki košarkaš.
Imate ćerku Kriste i naslednika, sina Avgustasa?

- Za Avgustasa je rano jer ima tri godine. Kriste je na koledžu u Americi. Pokušala je da igra košarku, ali su je zanimale druge stvari. Voleo bih da Avgustas jednog dana krene mojim stopama. Zar drugi očevi to ne bi voleli?
Za mesec i po dana počinje EP u SCG. Ko su po vama favoriti za medalje?

- Na prvom mestu Srbija i Crna Gora. Znam da Stojaković ne igra, ali imate toliko moćnu ekipu da i bez njega lako možete do zlata. Obradović je odličan stručnjak, a da ne zaboravimo - domaćini ste. Italija, Francuska, Rusija i Španija su, ipak, u drugom planu.
Zaboravili ste na Litvaniju?

- Nisam. Mislim da je naša košarka na prekretnici. Prvi, možda i bolji put koji možemo da izaberemo je podmlađivanje reprezentacije kako bi se 2007. kvalifikovali za Olimpijadu u Pekingu. U pitanju je pametan potez, ali na duže staze. Drugi put je da na EP dođemo sa iskusnom ekipom koja nam, opet, ne garantuje medalju. Šta ako podbacimo? Nalazimo se u sličnoj situaciji jer naša dva naroda svake godine od košarkaša traže zlato. Veliki je to pritisak koji ne može svako da izdrži. Divac, Đorđević i Sabonis su mogli. Ne znam.
Ostali ste nam dužni za dolazak u Beograd. Da li ćete gledati mečeve sa Evropskog prvenstva?

- Verujte, rado. Jedino što bi moja devojka trebalo da se porodi sredinom septembra. Čuo sam se sa Predragom Bogosavljevim koji mi je rekao da će sve biti organizovano na svetskom nivou. Drago mi je zbog vaše zemlje. Zaslužili ste veliko takmičenje. Videćemo, možda stignem na polufinale i finale. Dužan sam, a ja svoje dugove vraćam - poručio je Marčuljonis, koji je danas jedan od vodećih litvanskih biznismena.
A. Pijevac

(02. May 2007, 21:39:15)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.