Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Sabijski simboli ili "360 Pandorinih kutija": 22. st. Raka  (Pročitano 4565 puta)
23. Jul 2007, 15:05:40
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija


Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 6537
Zastava montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
SonyEricsson 
Sabijski simboli: 22. stupanj Raka

Stupnjevi i simbolika istih u Zodijaku je vječita tema, tema koja intrigira od prvih dana "rođenja" astrologije pa do danas, iz čega je naravno proizašlo i niz teorija, tumačenja, skupljenih u pisane materijale; knjige, kao i niz autora, koji su svoja znanja i istraživanja nadograđivali jedan na drugoga.

Iskonsko vjerovanje da, svaki stupanj u Zodijaku je pod utjecajem određenih ne materijalnih entiteta, koji u momentu rođenja čovjeku daju svoj "žig" obilježje, tj. sa početkom Zodijaka, stupnjem Sunca, tako, u istoj mjeri i karakteristike i obilježje koje daje stupanj, na kojem se uzdiže zviježđe na Istoku u momentu rođenja, tj. Ascendent. Također i položaj određenog planeta na određenom stupnju, poprima uz svoje karakteristike, i karakteristike Sabijiskih simbola, određenog stupnja. Sve ovo zajedno: vjerovanje- teorija - tumačenje, sakupljeno je pod jedinstvenim nazivom: Sabijski simboli, čiji izvor i začetak, do današnjih dana, ostao je, još uvijek velika - enigma.

Prihvaćanjem teorije, tj primjenom iste "Sabijski simboli", odabiremo jedinstveni i specifičan put u tumačenju natalne karte ili "čitanju horoskopa", s imperativom ne generaliziranja- stavljanja u "jedan koš" 30 stupnjeva. Ne poistovjećujući svih 30. stupnjeva, ne tumačeći na isti način npr. 22. stupanj Raka kao i 22. stupanj Lava, ili pak, položaj Marsa na 13. st. Ovna, kao i položaj Marsa na 13. stupnju Djevice.
Također. primjera radi ni 29. stupanj Ascendenta u Škorpionu, nije istog značaja-tumačenja, što i 29. stupanj Bika u Ascendentu.

Tekst koji vam ovdje iznosim, je tekst ispisan mojim riječima, a bazira se na učenju i saznanjima o Sabijskim simbolima. Reference napisanog proizlaze iz literature stranih autora, a također iz, svima vama dostupne knjige ( ako naravno želite) " 360 Pandorinih kutija" autor Igor Ognjenović, naklada TELEdisk d.o.o. Zagreb.

Za bolje razumijevanje i saznanju, o "povijesti" Sabijskih simbola, nama danas dostupnih, evo nekoliko ključnih informacija:
Marc Edmund Jones, američki astrolog i ključna osoba iz amer. ezoterije početkom XX st.
Prva objavljena skripta 1931 god. pod nalovom: "Symbolical Asrology". a nastala u tijesnoj suradnji i uz pomoć Elise Weehler, najpoznatije žene Amerike; vidovnjakinje, koja je cijeli svoj život provela ( tjelesno hendikepirana osoba) u kolicima, ali izuzetnih intelektualnih, duhovnih i umnih sposobnosti.

1936. najaktualniji astrolog tog vremena Dane Rudhyar, objavljuje svoju knjigu, nastalu na dugogodišnjem proučavanju Sabijskih simbola, a najviše bazirajući se na objavljenoj skripti od M. E. Jonsa, pod naslovom " The Astrology of Personality".

1956. M.E Jones, nakon niza nadopuna i prepravaka, uz već objavljeno, a ujedno i prikazom- potvrdama istinitosti; djelovanja stupnjeva kroz Sabijske simbole, s imenima i prezimenima-natalnim kartama javnih osoba iz svih rangova društva, objavljuje knjigu, koja ruši svu tajnovitost i nagađanja istih, ukida "privilegiju izabranika" o saznanju Sabijskih simbola, te knjiga postaje osnovni priručnik i tehničko pomagalo za tumačenje astroloških karti.

Popularnosti Sabijskih simbola, uz navedenu knjigu, utvrđuje još jedno izdanje od već spomenutog autora D. Rudhyar pod naslovom: "An Astrological Mandala: The Cycle of Transformations and Its 360 SymbolicPhases", tiskana 1974 godine, koja ujedno postaje i jedna vrsta suvremenog američkog "I Chinga".

Objavljene knjige navedenih autora, kao i knjige objavljene zadnjih dvadesetak godina u Europi, Americi, na širem području Balkana, pa i ova od I. Ognjenovića, nisu "nova mudrost". Tekstovi nisu osobne vizije, izmišljotine, nagađanja, ili pak osobna otkrića, kao što i ovo, što ja sada pišem, nije moja umotvorina. Sve to ima svoje daleko, stoljećima staro porijeklo, a ono, što nam je dostupno i razumljivo su zapisi-svitci-tekstovi-crteži, stari nekoliko stoljeća…nitko ne zna i, do danas nije utvrdio njihov taj pravi - početak, ali za nas sve "počinje" sa:

Pietro D ' Abano, autor iz 13 st. najstariji europski poznati pisani sustav za stupnjevanje Zodijaka.
1448. u Njemačkoj Johannes Angelus tiska iste, te prilaže i starinski drvorez s astrološkom kartom i slikom koja prikazuje određene odgovarajuće situacije o kojoj govore određeni simboli.
U 17. stoljeću ista knjiga doživljava prijevod na francuski i engleski, i tako učvršćuje postojanje D'Abanove teorije.

"La Volasfera", engl. astrolog Sephariel iz kraja 19. st., objavljuje svoju knjigu, verzija sustava simbola nazvavši ga "La Volasfera", temeljenu na rukopisima prijevodu talijanskog originala iz 17. st. autora astronoma Antona Borelli-a, vrlo sličnog s rukopismo D' Abana, iz polovice 13. st. što u zaključku upućuje da su i D' Abano i A., Borelli, imali "isti izvor"….tekst-svitak, još starijeg datuma i nama nepoznatog porijekla.

Janduz: pseudonim francuske astrologinje Janne Duze, objavljuje 1939 godine knjigu naslova;" Les 360 degres du Zodiaqe, symbolises par l'image et par la Cabbale". Knjiga se bazira na već izrečenom i napisanom od d' Abana i Volasfera, s odstupanjima, u kojima ona, sama, daje svoje vizije i svoja objašnjenja.

Adriano Carelli; talijanski astrolog. 1951 god. objavljuje svoju knjigu naslova; "The 360 Deegres of the Zodiac"…opet skup već izrečenog, s novim osobnim uvidima autora.

Charubel: pseudonim Johan Thomas-a,vidovnjak-astrolog, veliki prijatelj engl. astrologa Alana Leom-a i, preko njega, objavljuje uz njegove tekstove 1898 g. svoja istraživanja i tumačenja na temu Sabijskih simbola.

Isidor Kozminsky; 1917. objavljuje svoja istraživanja Sabijskih simbola, uključujući položaje planetarnih vladara po stupnjevima, te, uz tradicionalne vladare, koristi se i ulogom Urana i Neptuna. Naravno, Pluton ne spominje, jer još nije bio "otkriven".

"Chandra" duhovni vodić Johana Sandbacha - koji, saznanjima , tj. prijenosom znanja iz lunarne istočnjačke tradicije, od strane Chandre, uspostavlja osebujan sustav tumačenja Sabijskih simbola, koji zadržavaju istovjetnu energiju, ali pojedini mijenjaju svoj oblik-lik te se manifestiraju na sebi svojstven način.

-da vas ne zamaram više, vjerujem da vam je ipak jasnija slika o Sabijskim simbolima, i ako razmislite i odlučite proniknuti u njihovu vjerodostojnost, istinitost i realni-ovozemaljski utjecaj na čovjeka, možda…možda nećete više tako s tajanstvenošću-strahom ili prevelikim entuzijazmom doživljavati; 2, 5, 11, 13, 18, 22, 29 stupanj…ili pak, sve na isti način, bez obzira kojem Zodijaku pripadali.

Izabrala sam uključivanje s ovom temom 22. stupanj Raka, jer se upravo danas Sunce nalazi u svom hodu, između 22 i 23.
A možda je nekome i rođendan, pa evo prilike u par riječi što znači Sunce u Sabijskom simbolu na 22. stupnju Raka. Naravno, da kod analize tog simbola-stupnja, ne smijemo zaboraviti i utjecaj-energiju određenog planeta koji se manifestira na tom-određenom stupnju.

22. stupanj Rak: Sabijski simbol po Jonesu "žena čeka da dođe jedrenjak" = ravnodušnost

Radyar; "mlada žena čeka da dođe jedrenjak" = iščekivanje

Carubel; " obilje igračaka i jeftinih ukrasa od stakla i šljokica" = zanos- nepostojanost

Carelli: " staklenik za egzotično cvijeće" = prepoznavanje vizija-proricanje budućnosti

Kozminsky: " s visine u blato pada draguljima ukrašena kruna" = utjecaj Urana = rušenje, istrjebljenje

"Chandra"; " pored hladnog izvora rastu potočnice" = " prošlost nije Smrt nego Izvor budućnosti"

-uz ova tumačenja, osobnim istraživanjem i analizom niz astroloških karata, došla sam do spoznaje da Simboli koje prezentira D' Abano, "La Volasfera" te Janduz, se u mnogome konkretno manifestiraju i podudaraju, imaju realniju potvrdu iz života osoba, za 22. st. Raka.
Jednostavnijim riječima definicija bi bila:
"nehaj, nemar, površnost, visoko mišljenje o osobnoj izuzetnosti, nadmoćnost, natprosječna kreativnost, niz izvanrednih prilika, koje u vlastitom samoljublju čovjek ne - prepoznaje, te sa "trona pada u najniže podnožje, psihofizička osjetljivost, religijski fanatizam, sklonost ka uživanju stimulativnih sredstava i alkohola, delikatno tjelesno zdravlje…."

Ključne riječi:
citiat I. Ognjenović iz knjige "360 Pandorinih kutija"
"-iznad svakodnevnih briga, vjera, pozitivno razmišljanje, smirenost, priviđanje budućnosti, sretne okolnosti, ulazak u novu egzistenciju, inertnost, prazne nade, neobjektivnost, napuštenost, indolencija, propuštene prilike."
izvor

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


fist of zen

Zodijak Leo
Pol Žena
Poruke 3334
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Moj jupiter je u 8. polju u ribicama na 22. stepenu.

No isto je retro  :weirdface: pa da li da ga ipak tumachim na 23.? :oops:
IP sačuvana
social share
Varljive su zvjezde u ochima, a ne one na nebu...
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: ConQUIZtador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Advokat Draganić :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.