Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 18:51:35
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 454 455 457 458 ... 720
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Русија и Владимир Путин  (Pročitano 923820 puta)
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Dobro, HKJ je pokrenuo stranu iza o avionima, turistima i svemiru pricu pa smo razvili diskusiju ali nije bilo galame. Sada sto Sistem kaze svoja iskustva sa Rusima (njih 20-tak) rekao je svoje licno iskustvo. Ja sam imao vecinom pozitivno iskustvo ali opet ne izvodim zakljucke o naciji, licno iskustvo je - licno. Ljudi kakvih hoces naci ces u svakoj zemlji
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5
Razumem ja da svuda ima budala, ok, to je tako. Samo ne kapiram da neko iz patoloske mrznje prema nekome lupeta gluposti, a svaki sistemov post na temi je ili uporedjivanje sa razvijenom zemljom zapada ili opanjkavanje rusa. I to ne samo na ovoj temi. Gasprom je los, dok je Shell najbolji. Ruski kes je los, dok je americki prvoklasan. A opet, tema je Rusija i Vladimir Putin. Kakav god da je, deluje mi da je neke stvari u drzavi doveo u red, neke vise, neke manje ali evidentno je da Rusija iz godine u godinu sve vise napreduje ako se uzmu devedesete za poredjenje. Ako se rus dosetio i poslao Tita u svemir, zasto je to lose? Zasto neko napise da je spaceshutle bolji?

Provokacija ili lupetanje ko kad spustis lonce niz stepenice? Sta god da je od ova dva, kantirace se ali ko ce hajduke navatati po celom forumu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 41361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Dva Srbina, tri misljenja  Smile
IP sačuvana
social share
Ako te uhvati bes ako stojis ti sedi,ako sedis ti lezi,ako lezis ti se polij vodom,voda ce da odnese tvoj bes...

Svest nije samo materijalna manifestacija, potrazi na interenetu

Dzoni, ne budi Kristal.

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Pa ponese 48 tona, mislim, to mu je ukupna poletna tezina a ne nosivost  Smile
lose sam se izrazio.mislio sam na to da njegovi motori mogu da ponesu ukupno 48 tona velikim brzinama na velike visine.
Inace, SR-71 "ponese" citavih 77 tona, toliko je tezak kad mu je rezervoar do "vrha"
Penje se Mig 31 do 35000 metara, ali to je uz pripreme, na obicnom letu ne moze. I tu visinu dostize parabolnim letom.
A "samo" 0.4 maha je nekih 500 km/h, jos malo pa brzina putnickih aviona, al ajde da zanemarimo to. Taj avion dostize brzinu od 3.2 maha ali opet kratkorocno, znaci, nekih par minuta dok Blackbird moze satima da leti tim brzinama.
sve je to lepo,samo sto ja opet ponavljam da mi ne uporedjujemo izvidjaca i izvidjaca,formulu 1 i formulu 1,nego lovca-presretaca i izvidjaca.i da ga opet taj lovac premasuje u nekoliko stavki.

kao sto rekoh,SR-71 je super avion,meni jedan od najlepsih i najboljih,ali ga Mig-31 opet razbija,uprkos tome sto nisu ista klasa.
prvo jer moze da leti vise,drugo jer moze da nosi brdo naoruzanja,trece,i najbitnije,jer je on u stvari lovac-presretac,a ima manevarske sposobnosti jednog ultra-brzog izvidjackog aviona,koji je lisen svega,svega,samo da bi bio brz.

i sta bulaznis o tih 500 km/h?alo,bre,pa ponavljam ti,za jednog lovca-presretaca,i jednog ultra-brzog izvidjaca,to je super.to je isto kao kada bi napravio terenca koji moze da pici 300 km/h,a pritom da tegli 2 prikolice/ili nosi brdo stvari.
i ti onda dodjes i pocnes da seres "eee,ali nije brzi od Vejrona,sporiji je 100km/h".pa naravno da nije,jer mu nije to bilo najnajbitnije,ali sama cinjenica da moze da prestigne mnoge super-automobile(znaci,paznja  Smile Smile Smile Smile Terenac i super-automobil  Smile Smile dve potpuno razlicite klase) je dovoljno da se vidi kakvo je to cudo od tehnike.i samo ce cepidlaka,ili neko ko ne zna,popovati zbog tih 100,odnosno,u slucaju Miga i SR - 500 km/h.

dakle,ukratko-nikoga nije briga sto je 31 sporiji 500km/h,prvo jer je to nista u poredjenju sa tim brzinama,drugo jer je on sasvim druga klasa - lovac i presretac,a trece,jer on zato moze da ponese tonu naoruzanja na tu brzinu.

dakle-za ostale presretace i lovce,taj avion je Bog! a pored njih,Bog je i za izvidjace,koji cak nisu ni njegova klasa,a opet ih sisa u visini leta!
Samo... Ovde pricamo o avionima, u koje je ubaceno milijarde necega u razvoj, proizvodnju, eksploataciju... A drzave ko Amerika ili SSSR su mogle da izdvoje para da naprave kucu od cigala na Mesecu. Ovo su privatnici sto lete u svemir i sve ide od privatnog kesha, uz sve nesigurnosti sto idu uz to. Kod Rusa je moglo da se leti sa tim Migovima za neku sicu (opet do nekih 22 km u visinu, znaci ne do rekordne visine). Ali opet, lako je za sicu voziti turiste samo za te pare koje zarade ne bi mogli da financiraju ni razvoj i proizvodnju jednog pajpera. A sto se mene tice, kad bih bio u mogucnosti, ipak bih radije blejio dve cuke u svemiru na 100 km visine  Smile
prvo-ako ti i @steva niste znali,privatnih pronalazaca i konstruktora ima i u Rusiji.  Smile mozda vama dvojci to zvuci neverovatno,ali je tako.
i mada se oni ne bave toliko privatnim spejs-satlovima,zato su se bavili drugim stvarima.

drugo je sad to sto ne uzmu i zakupe termin na CNNu i ostalim nazovi-medijima,pa na sav glas trube o sebi,svom dostignucu,i najbitnije-svojim sponzorima.

na sajmu helikoptera u Moskvi pre dve godine je bilo nekoliko modela Ruskih helikoptera koji su razvili/osmislili/napravili sami Ruski entuzijasti,bez pomoci ili finansiranja velikih korporacija.
cisto jedan primer koji mi je sinuo,da ne bude da ih nema.a ako ocete jos,potrazite malo po netu,pa cete ih naci jos.

drugo-25.000 metara(visina na kojoj lete turisti u 25 i 31) nije orbita,ali jeste duboko unutar stratosfere i jeste jaaako visoko,toliko da,kao sto se vidi na snimku,se jasno "dozivi" svemir i vidi ogroman deo Zemlje.

trece-kao sto rekoh,buduci da je pravi let u svemir i zadrzavanje u njemu daaaaleeeko skuplji i komplikovaniji,ovo mu dodje odlicna alternativa.i mnogo jeftinija.znas,nemaju svi ni zivaca,ni para,ni vremena,a mozda ni mogucnosti da idu u opitne centre i spremaju se ko Gagarin,Armstrong i ostali...
zato je ovo i smisljeno.

cetvrto-ja nisam rekao da ovo potpuno odstranjuje potrebu/mogucnost da se prave "pravi" letovi u orbitu,sa sve raketama i satlovima.ali zato daju novu mogucnost.
rekoh,meni ne treba put do orbite i blejanje naglavacke 2 sata gore.meni bi i ovo bilo sasvim dovoljno.
a ko oce od Rusa,ima para i ima vremena,uvek ima Sojuz,a uskoro ce imati i ovo.

Razumem ja da svuda ima budala, ok, to je tako. Samo ne kapiram da neko iz patoloske mrznje prema nekome lupeta gluposti, a svaki sistemov post na temi je ili uporedjivanje sa razvijenom zemljom zapada ili opanjkavanje rusa. I to ne samo na ovoj temi. Gasprom je los, dok je Shell najbolji. Ruski kes je los, dok je americki prvoklasan. A opet, tema je Rusija i Vladimir Putin. Kakav god da je, deluje mi da je neke stvari u drzavi doveo u red, neke vise, neke manje ali evidentno je da Rusija iz godine u godinu sve vise napreduje ako se uzmu devedesete za poredjenje. Ako se rus dosetio i poslao Tita u svemir, zasto je to lose? Zasto neko napise da je spaceshutle bolji?

Provokacija ili lupetanje ko kad spustis lonce niz stepenice? Sta god da je od ova dva, kantirace se ali ko ce hajduke navatati po celom forumu...
Amin!
« Poslednja izmena: 05. Jan 2011, 18:23:13 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

In the Beginning was the Command Line

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy IIs
Covek iznese podatke o letu mig-a 31 i odmah kontra odgovor sa crnom pticom?  Smile

1. Potpuno razlicita namena aviona;
2. Od 32 sr-71 srusilo se 12, dakle trecina, sto u slucaju mig 31 nije tako;
3. Prvi let mig 31 je obavljen deceniju nakon sr 71;
4. Sr 71 je isao u penziju bar 3 puta i to sve u proslom veku, da bi okoncao zauvek 1998 god;
5. Sr 71 je bar 3 puta skuplji, 8 puta skuplje odrzavanje i bar 4 puta skuplji let.

I na kraju, kakve veze uopste ima Sr 71 sa temom i sa postom o mig-u 31?

Po ko zna koji put, nije bitno sta se desi u Rusiji, bitno da se spamuje tema besmislenim kontrama. Jos kad viidim post od sistema koji blage veze sa temom i sa bilo cime nema ali je bitno da je on rekao nesto u sta ni on nije siguran. On je na uzorku od 20 rusa procenio celokupno stanovnistvo Rusije.  Smile

Ne znam samo da li sam ja lud sto uopste pisem nekakav post, umesto sve lepo da kantiram i postedim moj sprzeni mozak...

Post o SR-71 i post sa Mig-31 imaju veze, jer se time dokazuje da postoje i druge drzave koje imaju inzenjerski kadar sposoban da projektuje dobar avion.

Postovi o SpaceShipOne pokazuju da cak postoje i privatne kompanije, koje nisu Ruske, a u stanju su da, uprkos  vrlo ogranicenim resursima (budzet je u desetinama miliona a ne u destinama milijardi), razviju vozilo
koje doseze orbitu. A svi znamo sta znaci privately funded i kako lako investitori odustaju.

Cilj vecine mojih i @Maradic-ovih postova je da se pokaze da rusija uopste nije ono sto hoze i hkj (tvoja ekipa) tvrde - perfektna drzava, apsolutno superiorna u odnosu na sve ostale.

Citat
Po ko zna koji put, nije bitno sta se desi u Rusiji, bitno da se spamuje tema besmislenim kontrama.

Pa bitno je, jer ako se na primer gusi opozijcija i sloboda misljenja to znaci da rusija nije demokratska drzava.
Ako hoces imas i svezije primere sta se desilio Assanage-u a sta Politikovskoj i onom nesretniku koga su otrovali radioaktivnim materijalom.

Citat
prvo-ako ti i @steva niste znali,privatnih pronalazaca i konstruktora ima i u Rusiji.  Smile mozda vama dvojci to zvuci neverovatno,ali je tako.
i mada se oni ne bave toliko privatnim spejs-satlovima,zato su se bavili drugim stvarima.

drugo je sad to sto ne uzmu i zakupe termin na CNNu i ostalim nazovi-medijima,pa na sav glas trube o sebi,svom dostignucu,i najbitnije-svojim sponzorima.

Ovim si dokazao da ni ne znas sta znaci "privately funded".
« Poslednja izmena: 05. Jan 2011, 18:25:13 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share
Vi mora da ste od baba culi o kuratosti Rusa, cim ih ne vadite iz usta...

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
Post o SR-71 i post sa Mig-31 imaju veze, jer se time dokazuje da postoje i druge drzave koje imaju inzenjerski kadar sposoban da projektuje dobar avion.
jos samo kad bi taj kadar bio njihov i te tehnologije bile njihove.  Smile
Citat
Postovi o SpaceShipOne pokazuju da cak postoje i privatne kompanije, koje nisu Ruske, a u stanju su da, uprkos  vrlo ogranicenim resursima (budzet je u desetinama miliona a ne u destinama milijardi), razviju vozilo koje doseze orbitu. A svi znamo sta znaci privately funded i kako lako investitori odustaju.
potrazi nesreco malo po netu i o Ruskim privatnim izumima.  Smile
ko sto rekoh,i tebi i @tvom advokatu:

Citat
Cilj vecine mojih i @Maradic-ovih postova je da se pokaze da rusija uopste nije ono sto hoze i hkj (tvoja ekipa) tvrde - perfektna drzava, apsolutno superiorna u odnosu na sve ostale.

a kad smo mi to,nesreco bedna,rekli da je Rusija savrsena?

pa,pizdo mala,ja sam sam nekoliko puta ovde kritikovao neke stvari kod nje,kad su je cak mnogi drugi i hvalili za to.

o cemu pricas bre ludace?  Smile Smile
Ako hoces imas i svezije primere sta se desilio Assanage-u a sta Politikovskoj i onom nesretniku koga su otrovali radioaktivnim materijalom.
ma,zabolese nas patke za Politikovsku,tebe,@maradica i slicne selektivne pravednike. 

Ovim si dokazao da ni ne znas sta znaci "privately funded".
ne,time sam ti pokazao da kenjas o stvarima o kojima ocigledno ne znas dovoljno.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Jan 2011, 18:32:36 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supervizor foruma
Legenda foruma

Violence solves everything

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 33826
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
LG Nexus 5

Postovi o SpaceShipOne pokazuju da cak postoje i privatne kompanije, koje nisu Ruske, a u stanju su da, uprkos  vrlo ogranicenim resursima (budzet je u desetinama miliona a ne u destinama milijardi), razviju vozilo koje doseze orbitu. A svi znamo sta znaci privately funded i kako lako investitori odustaju.

E sada si mi sve objasnio. Dakle post o migu 31 govori o tome da niko nije strucan sem Rusije?

Sa dole nabrojanim clanovima otvori temu i velicaj ameriku do mile volje, nemam nista protiv.

Rekao bih ti ko je jos u mojoj ekipi ali necu da te vredjam. Wink Savetujem ti da i ti prestanes sa budalastinama.

Pa bitno je, jer ako se na primer gusi opozijcija i sloboda misljenja to znaci da rusija nije demokratska drzava.

Prvi je satanizovan od zapadnog sveta(citaj od USA), drugi likvidiran od strane rusa. U cemu je problem? Dakle gusenje i levo i desno.

Ti, maslinazelena, muska karleusa i jk fun ste ocigledni dokazi da je ovaj forum i vise nego demokratski. Ali ce se gusiti spam i trashtalk.(fensi izraz)

« Poslednja izmena: 05. Jan 2011, 18:39:59 od Crowz »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy IIs

Reci mi molim te, ako hocemo da ocenimo nesto, neku zemlju sa cim da je poredimo ? Sta da koristimo kao etalon ? Neku fiktivnu drzavu ? Ili da kao etalon koristimo postojece ?

Citat
Prvi je satanizovan od zapadnog sveta(citaj od USA), drugi likvidiran od strane rusa. U cemu je problem? Dakle gusenje i levo i desno.

Prvi je satanizovan ali je ziv, a drugog su rusi ubili i to vrlo gadno. Politikovska je takodje ubijena.

Znas ja ne znam kako to moze biti isto.
« Poslednja izmena: 05. Jan 2011, 18:41:28 od system_V_r4 »
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
E sada si mi sve objasnio. Dakle post o migu 31 govori o tome da niko nije strucan sem Rusije?
sad ce da ti kaze "ne,ali je @Hkj postovanjem onog klipa i posta,tvrdio bas to".
videces.

ne moze to jaje bez izvrtanja,izmisljanja i stavljanja reci u tudja usta. Smile  Smile

Reci mi molim te, ako hocemo da ocenimo nesto, neku zemlju sa cim da je poredimo ? Sta da koristimo kao etalon ? Neku fiktivnu drzavu ? Ili da kao etalon koristimo postojece ?
a Amerika je 100%-no savrsenstvo,pa cemo sve da uporedjujemo sa njom?
da.mozda na CNNu,Discovery-ju i BBC-u.  Smile

Citat

Prvi je satanizovan ali je ziv, a drugog su rusi ubili i to vrlo gadno.

ne,prvi se bavi zlocinima i sranjima celog sveta.

drugi se bavio zlocinima i sranjima Rusije i samo Rusije,dok su svega par blokova dalje Ameri parkirali avione,a u Ceceniji se sekle glave Rusima.

prvi u zlocine i sranja ubraja...zlocine i sranja.  Smile
drugi u zlocine i sranja ubraja...sve.  Smile

Smile

to je taj najnoviji vid pravednistva,a i zurnalizma-selektivno pravednistvo.  Smile a ti i @maradic,zajedno sa pomenutom rospijom,kao i Kandickom,Karlom Del Ponte,i mnogim drugima, ste ocigledno medju najboljim i najjacim predstavnicima tog novog vida/pravca.  Smile
« Poslednja izmena: 05. Jan 2011, 18:43:34 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6758
Zastava Novi Sad
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung Galaxy IIs
Citat
drugi se bavio zlocinima i sranjima Rusije i samo Rusije,dok su svega par blokova dalje Ameri parkirali avione,a u Ceceniji se sekle glave Rusima.

I sta je tu problem ? Hoces da kazes da Asanaz nije trebao da uradi to sto je uradio, jer eto, zapad je u sred "borbe protiv terorizma"  Smile.

Znaci, ni na koji nacin nije dozvoljeno ukazivati na zlocine svojih sunarodnika ? Cak i kada mozda imas dokaze ?
IP sačuvana
social share

Sumnjivo je to...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 454 455 457 458 ... 720
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Sep 2025, 18:51:35
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.