Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rumunija u EU: 30 milijardi evra za razvoj  (Pročitano 17551 puta)
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson k800i i D820
Ja sam bio u Rumuniji i video sam cene! To sto pise po novinama i po razlicitim sajtovima ne znam da li je tacno za ostale zemlje ali za Rumuniju nije. Beograd je jeftiniji od Bukuresta, bar 20%. To je aksiom.

Ja sam bio u Srbiji/Hrvatskoj/Sloveniji i ono sto sam vidio tamo nikako ne lici na ono sto se pise po novinama...mislim stvarno lustra znaci tvoj osobni dojam je mjerodavniji nego razliciti izvori, dali to bilo engleski,europski ili rumunski...

IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Bolje vrabac u ruci nego Priboj na Limu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Ovde ja ne poredim Srbiju sa Hrvatskom ili Slovenijom ili Sloveniju sa Hrvatskom. Ja poredim Srbju sa Rumunijom, tacnije Beogras sa Bukurestom, jer sam boravio tamo a zivim u Beogradu. Da prosao sam i kroz Olteniju (deo oko Krajove to je tek tuga za videti) U mojim prethodim porukama sam naveo sve cene i sve obicaje koji su tamo aktuelni. Dolazili su i Rumuni ovde i slazu se sa onim sto sam napisao u potpunosti. Gospoda iz Bukuresta za sta god da su se uhvatili u bilo kojoj prodavnici rekli su jeftin (rec je ista i na Rumunskom) za nista nisu rekli skunp (rumunski skup). A ti kada budes otisao malo do Rumunije onda iznesi svoje utiske i rado cu ih podeliti s tobom. Mani ne pada na pamet da pricam nesto o Nemackoj jer sam tamo bio 2 puta po 3 dana.
Uzgred pise li negde u tim tvojim mudrijaskim izvorima da ce Rumuni malo da popiju kazne za neizvrsavanje preuzetih obaveza iz oblasti poljoprivrede, zastite divljih ptica, upravljanja otpadom. Kao i da se vodi nekoliko istraga gde su EU pare od odredjenih projekata koje finasirala EU.
A da zaboravih da ti napomenem povezanost nereda u Napulju i Rumunije. 2 broda puna otpada iz Napulja su zavrsila u Rumuniji. Sad su se Rumuni setili da to zabrane (ili da traze vece novce) pa je u Napulju skec.
Da to nisu poverljiva dokumenta mogao bih ti reci i koliki je tranzit otpada u vagonima preko teritorije Srbije uz Italije u Rumuniju. Kao i koliki je tranzit drveta u svim oblicima iz Rumunije u Italiju. Italijani su im ojadili sume kao gubari. Sve ima svoju cenu. Rumuni su se mnogo izdigli od onoga gde su bili. Oni su jedan manje vise disciplinovan narod. I cak mislim da su mnogo vredniji od svih nas zajedno ali ipak nije tamo tako kao sto pise po sajtovima. Veruj mi na rec.
IP sačuvana
social share
Čoveka ne čini odelo ali halteri i žabice čine ženu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Znas Lustra ti kada se sastanes sa Rumunima oni ti pricaju kako je u Srbiji bolje, barem sa tim sto su tu i pricaju ti kako je tu super...

Evo ja imam nekoliko prijatelja ili sam imao na faxu, koji su studirali i studiraju jos...prije ulaska u EU oni su morali da placaju 2500€ po semestru, sada moraju da placaju 750€... vidis li razliku!

Svi ti studenti koje ja poznajem su sretni zbog toga sto je njihova maticna zemlja usla u Uniju...

Isto tako sam ti naveo da je njima se podigla placa od 2004 pa do danas za 79% ... ako ide ovom stopom njihova ekonomija oni ne moraju da se plase buducnosti...

Oni ce da popiju kazne jeste, i koliko ce to da ih kosta, cisto sumnjam da ce toliko kosta koliko oni dobijaju od Europske Unije... vise mislim i da sve to isplate bilo bi im opet viska...

Sto se tice odpada iz Napulja, evo i njemacka ima sa Italijom ugovor oko tog smeca, i to je veoma dobar biznis za njemacku industriju....

Jedna tona smeca iz Napulja, se ovdje spaljiva u Njemackoj a Njemacka industrija od te tone dobije 100€...a za ovih nekoliko dana ce tako izgoriti 30.000 tona smeca...

Nigdje ja ne govorim da je njima vrh i da su nacija koja je bogata, sto gore jos je i siromasna i ne uzimaju svu pomoc na koristan nacin koji dobijaju...ali, njima ide svake godine bolje... zemlja naprjeduje ne stangira...

Molim te pokazi mi izvor od toga gdje to odpad pada po Srbiji...ja ono sto pisem mogu da potvrdim...
« Poslednja izmena: 26. Maj 2008, 20:52:00 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Diskutiere nicht mit Dummen, sie ziehen dich auf ihr Niveau und schlagen dich dort mit Erfahrung!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Ma naravno da napreduje. Ali taj napredak nece vise biti tako ubrzan. Mi pricamo manje vise isto.
A sto se tce saljivanja smeca Nemci imaju mnogo spalionica komunalnog smeca a Rumuni samo 4 i to industrijskog a ne komunalnog. Znaci oni ne mogu spalivati komunalno smece vec ga samo mogu odlagati na svoje deponije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Ma naravno da napreduje. Ali taj napredak nece vise biti tako ubrzan. Mi pricamo manje vise isto.
A sto se tce saljivanja smeca Nemci imaju mnogo spalionica komunalnog smeca a Rumuni samo 4 i to industrijskog a ne komunalnog. Znaci oni ne mogu spalivati komunalno smece vec ga samo mogu odlagati na svoje deponije.

Kako god lustra, ne moze se osporiti da im ide na bolje, a to je bitno.... uglavnom ide na bolje, a vise ima pozitivnih vijesti od onih losih...

Lustra evo ti procjena kako ce im BDP da raste

Veränderung des Bruttoinlandsprodukts (BIP)
in % gegenüber dem Vorjahr (real)

gODINA 2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010
 % gg. Vj.    8,6    6    8,3    8    ~8    ~8    ~9

Izvor: (na Njemackom ali nije tesko razumijeti)

Pogledaj  sve tu detaljno pise: https://www.bfai.de/ext/anlagen/PubAnlage_4620.pdf
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob

Kako god lustra, ne moze se osporiti da im ide na bolje, a to je bitno.... uglavnom ide na bolje, a vise ima pozitivnih vijesti od onih losih...

Lustra evo ti procjena kako ce im BDP da raste

Rast BDPa

gODINA 2004    2005    2006    2007    2008    2009    2010
 % gg. Vj.    8,6    6    8,3    8    ~8    ~8    ~9

Izvor: (na Njemackom ali nije tesko razumijeti)

Pogledaj  sve tu detaljno pise: https://www.bfai.de/ext/anlagen/PubAnlage_4620.pdf

Investicije u Rumuniju prosle godine : 10,7 miliardi eura!!

Evo kako raste BDP zadnjih godina....

Mrd. Euro          2005: 79,2; 2006: 97,2; 2007: 121,5

Evo malo da vidimo koliko je njihov dohodak i koliki je od Srbije (BDP):

Rumunija:  Mrd. Euro 2005: 79,2; 2006: 97,2; 2007: 121,5
Srbija:       Mrd. Euro 2005: 21,1; 2006: 25,3; 2007*: 31,1

Sve to iz gore navedenog izvora...

Aktualnost je 18.05.2008
« Poslednja izmena: 26. Maj 2008, 22:29:19 od tiger2005 »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Znam, znam brojke ne lazu!!!!!!!!  Smile Teska srca moram priznati. Mada ....
No dobro, mislim da si ti za daleko ispred mene sto se tice poznavanja ekonomije sto se mene tice i tu moram uzmaknuti. Ali doci ces ti na onaj deo gde sam ja strucniji pa cu ti vratiti veruj mi. Smile
Jos cemo mi diskutovati o o ovome uskoro obojica sa novim podacima.
Lepo je kad imas sagovornika koji ima i argumente.
Budi pozdravljen
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12728
Zastava germany
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Znam, znam brojke ne lazu!!!!!!!!  Smile Teska srca moram priznati. Mada ....
No dobro, mislim da si ti za daleko ispred mene sto se tice poznavanja ekonomije sto se mene tice i tu moram uzmaknuti. Ali doci ces ti na onaj deo gde sam ja strucniji pa cu ti vratiti veruj mi. Smile
Jos cemo mi diskutovati o o ovome uskoro obojica sa novim podacima.
Lepo je kad imas sagovornika koji ima i argumente.
Budi pozdravljen

Izuzetno mi je drago kako si i samo poceo da razgovaras, u pocetku ove teme, razumno i bez prepucavanja (sto je ovdje kod nekih uobicajno)...naravno da ces me uhvatiti negdje, i hvala Bogu bicu ti zahvalan ako mi grijeske ukazes...
Budi pozdravljen!!  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 118
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
@lustra
E pa ovako: ti si bio u dva tri navrata a ja sam tamo ziveo oko 5 godina i znam Bukurest mnogo bolje od tebe. Ne znam gde ti zivis ali cini se kao da pricas sa takve visine kao da si rodjeni stanovnik Stokholma ili neceg slicnog. Koliko vidim ovde je u pitanju poredjenje Rumunije sa stanjem od pre i posle ulaska u EU, i poredjenje sa nama. Istina saobracaj je malo problematican ali nije strasno posto imaju metro, i laki metro, a imaju tranzit(Beograd presefca autoput BG-Nis pa spoj sa Br-jedinstvo tako da...), ne znam gde si ti video da ide tezak saobracaj bulevarom Magheru?!(ako uposte znas gde se on nalazi). Mreza puteva gradskih je solidna sto u istinu ne vazi i za ostatak zemlje(ni kod nas bas nije sjajno juzno od dunava). Da muljaju-muljaju mada sada vise ne mogu posto sam vec negde na nekim ranijim postovima objasnio kako funkcionise sistem dodele sredstava za infrastruktutru kroz nacionalne i EU projekte. Sto se poljoprivrede tice ko je radi-radi, ko je ne radi nema s cim da je radi i nema sta da se tripuje da je kao radi sto je slucaj kod nas samo sto kod nas drzava tripuje ljude da kao treba da rade da bi cutali(zdravo mlogo paora imamo), a inace treci su proizvodjac kukuruza u EU, i najavljuju spektakularan bum u proizvodnji alkohola i biodizela(s obzirom na obradive povrsine sa kvalitetnim cernozemom). Plate...hmmm...zavisi od posla, strucne spreme, regiona...ali su generalno u urbanim centrima i razvijenijim delovima bolja. Primera radi 2003. teleoperater u Canonu je imao 470 eura i vikend slobodan+8 sati radnog vremena, a pogledaj kolika je stopa nezaposlenosti i koliko je minimalac. Nekretnine su skuplje, voze se bolja kola, cene su uglavnom malo vece ali ne drasticno kao sto rece 20-40%(mozda je stekao utisak izlazeci na fenserica mesta kao spomenuti Mall-i u delta shitiju su cene nabudzenije), u kafancuge tipa zuta greda ne zalazim pa ne znam koje su cene, u ciganskim kvartovima zive 90 posto cigani(Ferentari) tako da je normalno da niko tamo ne zalazi ne znam sta ces tamo(zadji nocu po beogradskim kvartovima sa puno solitera ako si iz BG. znaces koje)? a parkom sam 100 puta pijan prosao posle ponoci i niko me nije startovao, prebio ili slicno(probaj to isto na Kalemegdanu). I mi koristimo rec zilet za cudan patent kojim se brijemo...Vlasnik Steaue Gigi Becali je teski indijanac, coban osto coban bez obzira na milione, ali imamo i mi takvih(nasa fudbalska mafija Bata KAnKAn, Palma...).
Dakle kao sto rekoh volim da objektivno gledam na stvari pa onda da dam sud.Cinjenica ej da su im rusi saterali patku 50 godisnjem nevidjenom komunizmu(pogotovu u poredjenju sa njihovim procvatom u periodu izmedju 2 rata) pa su ih zaglupeli da ce se tek ove generacije odprilike od 78. godista pa pa naovamo odglupiti. Cinjenica da EU mozda i nije sjajna za prosecnog Holandjanina ali za takve sitne ko mi ili oni je dobra stvar, necu da ponavljam zasto. Prijatelju odi do Leskovca, Vranja, Zajecara....izadji malo iz Beograda pa pogledaj nasu malu Srbiju kako izgleda i u kakvim kucama od pruca i blata jos zive ljudi(nema toga samo oko Krajove i Oltenije, mada priznajem to je posebna rasa ljudi Smile). Nije Srbija samo Beograd i Vojvodina, zato moramo sto pre svako u svom domenu da uradimo najbolje za ovu zemlju jer lako mozemo da postanemo Rumunija pre 1990. Svi su pametni kad gledaju u tudje dvoriste a nesposobni kad treba da srede svoje.
« Poslednja izmena: 27. Maj 2008, 22:26:13 od cozonac »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1088
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia e 71
Ne vidim sta si ti rekao a sto protivureci onom sto sam ja rekao?!?!? Jeste treba zaci i do Vranja i do Leskovca. Ali onda treba zaci i do Caracala, Deve, Craiove..... Rusi im nisu uterali patku nego labuda ili pelikana. Tacno je da teski kamioni ne idu bulevarima (pa i tim sto si naveo, iskreno ne znam koji je) ali i bez kamiona je saobracajni haos u gradu. Oko cena smo se slozili, manje vise. A zilet nije jedina rec koja je zajednicka, ima ih mnogo (neocekivano) vise.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 10 11 13
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.052 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.