Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rumuni obeležavaju 18. godišnjicu svrgavanja Čaušeskua  (Pročitano 2149 puta)
22. Dec 2007, 15:54:54
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0b2
mob
Apple 15
Rumuni obeležavaju 18. godišnjicu svrgavanja Čaušeskua
Autor: Beta | 21.12.2007 - 14:00

Rumuni obeležavaju 18. godišnjicu rušenja režima diktatora Nikolaea Čaušeskua i komunizma. Rumunska revolucija je počela 16. decembra 1989. godine u Temišvaru, a završena je 22. decembra svrgavanjem Čaušeskua i njegove supruge Elene.

Pobuna je kulminirala 22. decembra kada se u centru Bukurešta okupilo oko pola miliona ljudi koji su protestovali, zbog čega su Ccaušeskuovi morali da pobegnu helikopterom sa krova zgrade iz koje su više od dve decenije vladali Rumunijom.
Diktatorski par je uhvaćen i streljan 25. decembra u vojnoj kasarni u gradu Trgovište.
U sukobima građana i vlasti u periodu od 16. do 25. decembra poginulo je više od 1.000 osoba.

Za Rumune 22. decembar predstavlja dan kada su osvojili slobodu iako su neka pitanja ostala nerazjašnjenja.
Rumunsko društvo i danas traži odgovor na dva pitanja - ko je pucao na građane posle pada Čaušeskovih 22. decembra i kako su istog dana preuzeli vlast Jon Ilijesku i njegov tada osnovan Front nacionalnog spasa.
Ilijeskuova stranka je nakon toga bila na vlasti 11 godina, a te godine se smatraju periodom zastoja, sporog napretka i usporavanja reformi.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6230
Stradalo je 1600 osoba.
Danas je delegacija 'revolucionara' polozila vence na spomenik zrtvama revolucije sa jedne strane, a sa druge sasvim nezavisno i predsednik Rumunije Basescu.
Rekao je da ne zeli kontakt sa 'revolucionarima', jer su Rumuni siti jeftinih laznih revolucionarno patriotskih poena.
Inace danasnji dan im je bio nacionalni dan neko vreme, pa su od pre desetak godina promenili i 1-i Decembra 1918-e (kao i bivsa Kraljevina SHS), na dan ujedinjenja male Rumunije sa danasnjom Transilvanijom, odnosno Erdeljem.

Informaciju prenosim sa TV Temisvara na srpskom jeziku.
« Poslednja izmena: 22. Dec 2007, 23:24:09 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
skinuli čaušeskog i posle 18 godina ušli u eu,toliko o godinama pa ako je verovati da je nama jedina prepreka za ulazak u eu bio sloba bar znamo koliko još imamo
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.25
.... a naivni Jugoslaveni mislili da će Juga i SKJ ostat vječno.Omg......  Smile Na zapadu pada zid, na istoku ubijaju Čaušeskua .....a Jugovići sanjaju, hebe se njima.......
« Poslednja izmena: 23. Dec 2007, 01:15:21 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Nije bilo tako. Imali smo glasačke listiće 90. i izabrali osvedočene manijake na vlast.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6230
Rumuni su nam osvedoceni prijatelji.
Imam rodjake tamo, pola familije ostalo podelom Banata 1918-e.
Rumunski predsednik je rekao sad koji dan, da dok je on predsednik, evropa nece imati pristanak Rumuna za odvajanje Kosova.
Takodje sam video komentare na njihovim sajtovima, gde se evropa optuzuje da maltretira Srbe zato sto su ponosan narod i ne prihvata tudju pamet i ropstvo.
Sa druge strane dosli su do neverovatnih otkrica kad su otvorili dosije Sekuritate. Ja se zgrazavam sta bi se desilo da ozna kod nas to otvori.
Rasteruju akademike, rasturaju popove, crkva se izvinjava Rumunskom narodu na greskama ucinjenim od strane policijskih popova.
Svoje ljude koji su stradali posle 45-e debelo rehabilituju.
Mladima se ukazuju na sva s*anja koje su radili matori i to bez pardona.
Sto vise vreme prolazi, to ostrije osudjuju sta se dogadjalo.
Jednom recju, nesto sto bi mi trebali da radimo, oni u veliko rade.
Srbima kojima je bila oduzeta zemlja je sve vraceno, dobili su pomoci, penzije i sve je uradjeno da se nekako ispravi greska.
Dobili su nekoliko metsa u nekoliko gradova za otvaranje srpkih drustava.
Imaju sada tv, imaju stampu i publikacije na srpkom. Zgrada srpske gimnazije Dositej Obradivic je vracena i renovirana. I mnogo toga.Imaju fakultet slavistike sa odsekom srpli jezik u Bukurestu.Akademija Svetog Save, zdanje koje im je podigao Misa Aksentijevic je opet jedna od statusnih skola. Mogli bi malo na njih da se ugledamo.
« Poslednja izmena: 23. Dec 2007, 04:06:05 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
sve super čitam i čudim se da normalno pišeš bez vređanja,i onda na kraju

Citat
Mogli bi malo na njih da se ugledamo.

a u vezi čega na njih da se ugledamo,šta to nije uredu u srbiji što se tiče nacionalnih manjina  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6230
E, trudim se da budem pristojan. Inace drago bih ti svasta rekao.
U vezi stvaranja pravne drzave, u vezi toga. Bili su u goroj situaciji od nas sto se tice ljudi izaslih iz ideoloskih pecina. Imaju ljudski kvalitet deset puta poboljsan.
Vode iste razgovore kao i mi, kivni su na globalizaciju, shvataju koliko je to ozbiljan problem, ali plivaju daleko pametnije od nas.
Narocito je bitno sto su stvorili preduslove da im sposobni ljudi manje odlaze.
A to sve zbog toga, sto su uspeli jednu debelu lustraciju bivse gamadi.
Ne pale se vise na populizam a narocito cene svoje iz dijaspore. Eto samo nekoliko crta. Inace po pitanju nacionalnih manjina, samo Srbi imaju tamo povlascen polozaj, inace svakome drugome se debelo obraca paznja da je to Rumunija i da moze da bude samo Rumun ilida se cisti iz Rumunije.
Kao dokaz koji je njihov odnos prema nama, bio je kad im se Belodedic vratio. Sto hiljada gledalaca je vikalo: Belo ti si nas. Iako se covek deklarisao Srbinom. Dali su mu kapitensku traku i govorili: nas Srbin vodi reprezentaciju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
Citat
E, trudim se da budem pristojan.

nije tesko biti fin Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 6230
@mrgec, pa covek nesto govori kako im je mnogo trebalo 18 godina. Pa to je rekordan rok za ljude koji su se rodili u pecinama i tek prvi put pre 18 godina naucili da hodaju. To je rekordno.Taman su dostigli punoletstvo, jos su zeleni, jos ima dosta da uce!
Nas problem je sto mi idemo u kontrasmeru. Mi smo tamo vec u veliko bili.
A zasto? Pa iz nasih pecina u mesto Srba izasli mali Rusi i hoce pravac Vladivostok! Smile Smile Smile

Malo njih zna, da i za Rumune je Kosovo sveta zemlja. Odande su isli misionari pravoslavstva. Sva dokumenta drzavna i crkvena su im u staroslovenskom pismu!Njima je pravoslavna vera dosla sa juga ne iz Rusije!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.