Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rukovodioci Aerodroma zadržani iza rešetaka  (Pročitano 4346 puta)
25. Nov 2004, 15:28:26
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Rukovodioci Aerodroma
zadržani iza rešetaka
Tužilac Vera Stanić će se na ovakvu odluku narednih dana najverovatnije žaliti. Predloženo je i saslušanje novih svedoka čiji identitet za sada nije poznat

BEOGRAD - Marija Rašeta-Vukosavljević (52), bivša ministarka za saobraćaj i telekomunikacije, Jovan Đenadić (66), direktor preduzeća "Termoenergi inženjering", Branislav Stojaković (54), vlasnik i direktor preduzeća "Eurosalon", Zoran Popović, bivši direktor Građevinske direkcije Srbije (48) i Predrag Vuković (50), direktor preduzeća "Abies sistem", pušteni su juče iz pritvora. Zabranjeno im je napuštanje boravka i kontakt sa određenim osobama dok traje istraga.

Posle saslušanja koje je trajalo od utorka uveče do ponedeljka u podne, istražni sudija Okružnog suda Zoran Đorđević odredio je da se u pritvoru u trajanju od mesec dana zadrže Duško Grilihes (51), zamenik generalnog direktora Aerodroma "Beograd", Slađan Ivković (57), njegov bivši pomoćnik, Branislav Vitasović (48), bivši generalni direktor Aerodroma, Aleksandar Đorđević (40), bivši koordinator razvoja Aerodroma, Dejan Mišović (41), direktor preduzeća"Kolubara invest-gradnja i Lazar Bunčić (41), njegov zamenik.

Kako Glas saznaje u Okružnom sudu, tužilac Vera Stanić tražila je da se svi osumnjičeni zadrže u pritvoru ali je istražni sudija odlučio drugačije. Tužilac će se na ovakvu odluku narednih dana najverovatnije žaliti.
   
      

Velja Ilić bez komentara

TITEL - Srpski ministar za kapitalne investicije Velimir Ilić nije želeo da komentariše hapšenje bivše ministarke za saobraćaj i telekomunikacije Marije Rašete-Vukosavljević zbog navodne umešanosti u malverzacije oko rekonstrukcije Aerodroma "Beograd", prenosi Beta.
Ilić je rekao novinarima u Titelu da je, kada je došao u ministarstvo, koje je preuzelo i poslove za koje je bila zadužena Marija Rašeta, "uočio da je bilo nepravilnosti", te da je tražio da Ministarstvo unutrašnjih poslova "sve to ispita".
Ministar je rekao da ne može da komentariše hapšenje Marije Rašete, jer je istraga u toku, a zatražio je da se sve razjasni i da javnost bude obaveštena o rezultatima istrage.
      
      
      
   

Marija Rašeta-Vukosavljević i ostali osumnjičeni su da su na štetu Aerodroma "Beograd" počinili više zloupotreba službenog položaja tako što su od marta 2003. do aprila 2004. godine prilikom rekonstrukcije VIP salona i projektovanjem Terninala 2 Aerodroma "Beograd" oštetili ovo preduzeće za 220 miliona dinara i tako za svoja preduzeća pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 60 miliona dinara.

U okviru istrage koja je pokrenuta predloženo je i saslušanje novih svedoka čiji identitet za sada nije poznat.
Advokat Marije Rašete-Vukosavljević Dragan Subašić, rekao je za Glas da je saslušanje završeno juče oko podne, a da su on i njegova branjenica u Palatu pravde došli u utorak oko 14 sati kao i da cele noći nisu spavali.

- Sve vreme i tokom noći bili su u pritvorskoj jedinici Palate pravde gde neme grejanja, a inače u Palati pravde se grejanje isključuje u šest popodne. Niko od njih nije spavao celu noć. Toliko o saslušalju - rekao je Subašić.

Bivšu ministarku i ostale osumnjičene uhapsio je UBPOK u utorak i uz krivičnu prijavu priveo dežurnom istražnom sudiji.
   
      

Doveden da bude "figura"

BEOGRAD - Privedena "aerodromska garnitura", koju čine bivši generalni direktor JP Aerodrom "Beograd" Branislav Vitasović, njegov zamenik Duško Grilihes i pomoćnik Slađan Iković, prema tvrdnjama našeg izvora dobro upućenog u dešavanja u ovoj kompaniji, imali su velikog udela u malverzacijama na Aerodromu za koje su tokom dve godine svi znali, ali niko nije mogao, ni hteo da interveniše.
Sve je počelo kada su se sukobili Vitasovićev prethodnik Đorđe Lukić i bivša ministarka Marija Rašeta-Vukosavljević.
Lukić, kojeg je demokratska vlast postavila na mesto generalnog direktora JP Aerodrom "Beograd" u maju 2001, vrlo brzo konfrontirao se sa ministarkom zbog "različitih koncepcija razvoja Aerodroma". Sukob u određivanju prioriteta projekata na Aerodromu bio je presudan za Lukićevu smenu maja 2003, koja se desila bez obrazloženja. Lukić, inače, nije član nijedne stranke, građevinski je inženjer koji je karijeru počeo zaposlivši se na Aerodromu kao pripravnik. Sa Aerodroma je 1996. prešao u "Energoprojekt", gde je radio pet godina.
Prema tvrdnjama našeg izvora, kao izuzetno pošten čovek, nesklon "muvanju", nameravao je da Aerodrom podigne na jedan viši, evropski nivo, tako što bi do kraja sproveo projekat kategorije 3B - uvođenja savremenog sistema za sletanje i poletanje aviona u složenim vremenskim uslovima, kao što je magla. Međutim, oni koji su bili na čelu Ministarstva za saobraćaj i telekomunikacije smatrali su da je bitnije da se uradi nešto drugo, kao što je "šminkanje" fasade, odnosno rekonstrukcija cele zgrade Terminala 2. Ta koncepcija je i pobedila, pa je na insistiranje bivše ministarke, Grilihes postavljen na mesto zamenika generalnog direktora. Time je stvorena mogućnost da i on potpisuje dokumente i ugovara poslove. U maju 2003. smena generalnog direktora je obavljena i oktobra te godine počeli su radovi na rekonstrukciji Terminala 2, koji su vrlo brzo i zaustavljeni pošto nisu pribavljene nikakve dozvole za izgradnju.
U ovim krugovima niko nije znao ko je Vitasović, prethodno radio je u Direkciji za gradsko građevinsko zemljište, ali je bilo jasno da je novi generalni samo "figura", pošto je pravi šef (Grilihes) uspostavljen ranije.
Decenijama na poziciji generalnog direktora Aerodroma bio je Ljuba Aćimović. On je bio kum pokojnog generalnog direktora Jata Žike Petrovića, a pošto je Jat osnivač JP Aerodrom "Beograd", i firme su, osim kumova, bile bliske. Aerodrom "Beograd" praktično je ćerka Jata.
A. Matić
      
      
      
   

A. S.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Kašičice za kafu 600,
kanta za đubre 12 hiljada dinara

BEOGRAD - Povod za krivičnu prijavu protiv N.N. lica koje je rukovodstvo JP Aerodroma "Beograd" podnelo MUP-u 24. septembra ove godine su umetničke slike za VIP salon, plaćene pet puta više od realne vrednosti. One su koštale 3,7 miliona dinara umesto 700 hiljada dinara.

Osim toga, premašene su i cene četvoroseda koji je plaćen 982.000 dinara (realna cena oko 33.000 dinara), tepiha od svile plaćenog 485.100 dinara, pepeljare 2.400 dinara, lampe za slike 64.250, kante za đubre, čak, 12.342 ili kašičice za kafu, plaćene 625 dinara, iako ta vrsta kašičice realno košta oko 25 dinara.

Ukupno, rekonstrukcija VIP-a koštala je 70 odsto više nego što je predviđeno osnovnim ugovorom, što znači da je Aerodrom, odnosno država, za njega platio više od dva miliona evra umesto 1,2 miliona evra.

- Na svim međunarodnim aerodromima postoje objekti ovog tipa. Ali ono što izdvaja VIP na Beogradskom aerodromu je previsoka cena. U VIP-u 2A na primer, postavljena je najekskluzivnija podna obloga - brazilski mermer donet sa dna okeana. Trebalo nam je pet do šest meseci da steknemo potpunu sliku šta se ovde dešavalo. Nije bilo ni jednostavno, ni lako, pošto su tragovi, dokumenti mogli da budu i povučeni - izjavio je juče na konferenciji za novinare Nebojša Nedeljković, generalni direktor JP Aerodrom "Beograd" na tom mestu od maja ove godine.

On je naglasio da je jedini kriterijum kojim se novo poslovodstvo aerodroma rukovodilo profesionalizam i da nije reč o političkom revanšizmu.
   
      

Umesto u novu pistu, 800.000 evra u "džepu"

Jedan kvadrat renoviranja VIP-a koštao je 4.443 evra, dok je kvadrat pri izgradnji novog terminala na londonskom Hitrou, primera radi istaklo je poslovodstvo aerodroma, koštao 690 evra. Razlika od 800.000 evra, kažu oni, bila bi dovoljna da aerodrom kupi opremu za pistu, koja bi omogućila nesmetano funkcionisanje u svim vremenskim uslovima, uključujući i maglu.
      
      
      
   

Nedeljković je kazao da je iznenađen spiskom ljudi pod istragom koji je objavio MUP. Njegov zamenik Goran Kaličanin rekao je da mu nije jasno na koji je način bivša ministarka saobraćaja Marija Rašeta-Vukosavljević upletena u malverzacije u VIP-u i u radovima na Terminalu 2.

- Funkciju ministra saobraćaja i telekomunikacija ne mogu da dovedem u vezu na bilo koji način sa ova dva posla. Ne vidim kako ministarka saobraćaja može da bude odgovorna. Pre bi Ministarstvo građevine to moglo da bude. Pod sumnju mogu da se stave četiri subjekta, a to su investitor, izvođač radova, projektant i stručni nadzornik - precizirao je Kaličanin.

Poslovodstvo aerodroma istaklo je da ovi događaji neće uticati na radove u T2 i da nije ugrožen kreditni aranžman sa Evropskom investicionom bankom.

- Dok god ugovorne strane ispunjavaju obaveze, ugovor nećemo raskidati, bez obzira što je direktor "Kolubare invest gradnje" pod istragom - kazao je Nedeljković.
A. Matić
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.1 sec za 19 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.