IN < - Rugova o integraciji Srba - >LO
(1/1) :: Odgovori!
Autor: SerbianFighter :
Rugova o integraciji Srba

PRIŠTINA - Predsednik Kosova Ibrahim Rugova rekao je da bi ostvarivanje nezavisnosti Kosova omogućilo potpunu integraciju srpske zajednice.

Rugova je Radiju Glas Amerike rekao da kosovskim Srbima manipuliše Beograd i da jedan deo njih, iako želi da se integriše u kosovsko društvo, strahuje od toga.

"U tom kontekstu, nezavisnost Kosova bi rešila i ovaj problem", rekao je Rugova i dodao da će kosovske institucije učiniti sve kako bi se Srbima omogućilo da se integrišu. Predsednik Kosova je rekao da su sve manjine i etničke grupe prihvatile da se integrišu u kosovsko društvo, osim Srba koji, prema njegovim rečima, i dalje žive po staroj logici, kao da se ništa nije dogodilo.

"Njihovo neučestvovanje neće omesti proces ispunjenja standarda, jer mi treba da gledamo interese većinskog stanovništva Kosova, većine građana, a napredovanjem u ovoj oblasti, biće ostvaren napredak i za manjine i srpsku zajednicu", rekao je Rugova.

On je, takođe, izrazio očekivanje da će 2005. godine biti završen proces ostvarivanja nezavisnosti Kosova, što bi, kako je ocenio, doprinelo smirivanju tenzija u pokrajini i otvorilo perspektive za ekonomski i demokratski razvoj Kosova.

Prema njegovim rečima, kosovske institucije će ispuniti standarde koji su prioritetni, poput bezbednosti, stabilnosti i zaštite manjina, a polovinom 2005. godine pažnja će biti posvećena ocenjivanju rezultata na ostvarivanju standarda
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo