Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ругање Мајци Божијој у ''Новостима''  (Pročitano 25326 puta)
Svakodnevni prolaznik

idemo daaaalje

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 333
Zastava Kotez
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola a1200r
Догма? Икад чуо за то? Ломача? И за то?
Citat
naravno da sam cuo za dogmu i dogmatiku pa imam taj predmet u skoli.samo ne razumem cemu takvo pitanje.zacece Isusa je bezgresno tj. On se zaceo bez telesne strasti jer cemu onda nasa vera ako se on zaceo putem telesne strasti.onda On samim tim i nije Bog.dejstvom Duha Svetog se on zaceo i to je nepomerljivo.tako uci praavoslavna a i rimokatolicka dogmatika.a dogma iliti pak dogmatika je osnovna istina na kojoj se temelji crkva i ona se ne menja NIKADA.
IP sačuvana
social share
Covjek je nerazuman, nelogican, sebican.
Nije važno, voli ga!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

idemo daaaalje

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 333
Zastava Kotez
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Motorola a1200r
P.S sam glagol "dokin" od koga je nastala ta rec znaci: misliti, smatrati, tj ispravno misliti, smatrati, ideja, nacelo, vera
IP sačuvana
social share
Covjek je nerazuman, nelogican, sebican.
Nije važno, voli ga!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla ImageShackToolbar
mob
Apple 15
a) Sto mene briga sta citaoci Novosti pisu na sajtu Novosti....
b) Secam se citata iz jedne knjige... Knjiga je o progonu Mavara za vreme Spanske inkvizicije... Izmedju ostalog, jedna od Mavarki pita se zasto hriscani zovu Mariju Devicom... Bez obzira na nacin zaceca, posle porodjaja ona nikako vise nije mogla da bude devica... Ko zna bar osnove biologije, zna o cemu pricam...  Smile
c) Procitala sam tekst.. Ne znam u cemu je problem... To je samo jedna istorijska pretpostavka... Kakvo bogohuljenje... Doduse, moguce je da smo se u medjuvremenu vratili u Srednji vek, pa uskoro mozemo da ucekujemo inkvizitore na vratima...  Smile
d) Sve se ponovo svodi na lazni moral... Kao da se nasi preci nisu prevrtali po senu... A, seks je seks... Bez ili s ljubavlju.... Tehnicki... samo spajanje muske i zenske polne celije nema ama bas nikakve veza sa ljubavlju...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
LG 4X HD
Citat
kao drugo prosecan vek tada nije bio 45 godina nego je bio mnogo duzi.pa logicno je da se vremenom zivotni vek skracuje a ne produzava posto je dana negde oko 60 godina (otprilike) prosecan zivotni vek.

kako li si samo doshao do ovog (pogreshnog) zakljuchka?  Smile
zivotni vek se produzava a ne skracuje!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Prema Bibliji , znači ne prema dogmi , ljudski rod je upao u stanje mizerije , svojom slobodnom odlukom . To je smisao priče o Adamu i Evi . Kako se to tehnički dogodilo , to nema veze . Je su li jeli jabuku i tome slično , to nije bitno . Bitno je da se ljudski rod odmetnuo od svoga Stvoritelja .

Bit priče o djevici Mariji je prema Bibliji a ne prema dogmi slijedeći : Da bi se rodio savršeni Božji čovjek , potrebno je da bude stvoren direktno od Stvoritelja . Zato jer u ovom mizernom svijetu niko se ne rađa savršen i niko se ne može roditi savršen . Pa tako ni Krist . Zato je bilo potrebno odstraniti sav genetski materijal oba roditelja , da bi se rodio , kako Biblija kaže : "novi Adam".

Ali , naravno , ovakve stvari mogu razumjeti isključivo pravi vjernici .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
A, kako se ta prica razlikuje od npr. grcke mitologiju  u kojoj su bogovi i boginje imali copor dece sa obicnim smrtnicima....
Ta ideja o "savrsenom coveku" je daleko od originalnosti...
Herkul je bio sin jedne smrtnice i Zevsa...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
naravno da sam cuo za dogmu i dogmatiku pa imam taj predmet u skoli.

То већ објашњава многе ствари...

zacece Isusa je bezgresno tj. On se zaceo bez telesne strasti

Зашто је за име Бога телесна страст грешна?

cemu onda nasa vera ako se on zaceo putem telesne strasti. onda On samim tim i nije Bog.

То питај оне који те уче, не мене.

А нисам знао да Бога чини настанак, ја сам мислио да је то оно што ради за живота...

dejstvom Duha Svetog se on zaceo i to je nepomerljivo.tako uci praavoslavna a i rimokatolicka dogmatika.a dogma iliti pak dogmatika je osnovna istina na kojoj se temelji crkva i ona se ne menja NIKADA.

Јел имаш ти неке доказе за то што тврдиш или се све своди на модерну митологију?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 337
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
@Anea

U Bibliji se isto spominju polubogovi i to u knjizi Postanak . Biblija ih zove "nefili".

A da li je ideja originalna ili ne ... Pa mislim da ni Grci nisu tu ideju zaštitili u patentnom uredu .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Bez prava na potpis
Poznata licnost

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 2641
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
A da li je ideja originalna ili ne ... Pa mislim da ni Grci nisu tu ideju zaštitili u patentnom uredu .

Дефинитивно је старија пар хиљада година од хришћанске... ко је од кога украо више је него јасно.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Zodijak Pisces
Pol Žena
OS
Windows XP
Browser
mob
Apple 15
Hriscani su pokrali kompletnu jevrejsku mitologiju, a na ovim prostorima slovensku...tako da...
Takodje, ja sam grcku mitologiju navela kao primer... takve price zajednicke su citavom ljudskom rodu...  Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.08 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.