Evo odlucih da malo pregledam taj pravilnik burek foruma , da se upoznam sa istim, da vidim koliko sam ga do sada puta prekrsio, a zbog toga ipak nisam bio strozije kaznjen do par upozorenja (naravno rijec je o mojim prvim pocetnim satima na bureku) Sad ce neko reci a tek sad nakon 2500 hiljade poruka a sta se tu moze kada niko ne voli pravila ili ih mozda ne volim samo ja. Razlog sto sam odlucio da uputim par pitanja je cisto da steknem uvid u to koliko su zapravo tolerantni, susretljivi i sirokih shvatanja pojedini modovi kao i adnministratori sto se posebno vidi na politici jer moram reci da sam steko utisak da su se pojedini moderetari malo uspavali na mjestu gdje je spavanje najstrozije zbranjeno. Mozda sam ja u terminima kada je aktivnost na politici slabija pa mi se samo cini u tom slucaju izvinjavam se. Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo... Imam osecaj da su tu da bi iskljucivo sankcionisali sto je nekada krajnje potrebno medjutim mislim da bi morali da porade na tome da teme koje se postvljaju, o kojim se govori na geopolitickom formu budu razumljive sto vecem broju korisnika, jer smatram da bi cilj burek foruma trebo biti pored toga sto radi na informatickom opismenjavanju kako je navedeno u ''zadacima udruzenja'' i neka vrsta rada na kulturi politikcog dijaloga ( e sad ga pretjera) Da budem jasniji ja nemam problem sa modoratorima.Za sada!
Iskreno mislim da su dovoljno tolerantni da dozvole da se iznesu razlicita misljenja a to je mozda i najvaznije na ovako jednoj osjetljivoj temi kao sto je geopolitika sto je svakako cini atraktivnom. Jeste da sa svima njima ne dijelim isto misljenje ali boze moj svi smo zivi ljudi sa razlicitim zivotnim iskustvima, obrzovanjem, uvjerenjima pa prema tome normalno je da se razlikujemo po nacinu razmisljnja. Konkretno ja govorim u svoje ime ne zamjeram kada me mod upozori ne shvatam to kao neku prozivku,izivljavanje, zlonamjernu kritiku . Vjerovatno cu sada biti upozoren Ja licno prihvatam sugestije, kritike, jer ne mislim da kada vam neko uputi iste ima za cilj da vas omlovazava ili vrijedja Naravno da sve ima svoje granice pa tako i kritika moze biti zlonamjerna ali na politickom forumu najcesce nije. Prije nego sto pricitate ova dole moja postvljena pitanja koja sam uputio cisto da mi malo razjsnite neke stvari, i da malo cujem te modove sa politike na jednom mjestu, znajte da su ona cisto informativnog karaktera
A sad da se vratimo pravilniku Sta je to Burek Forum? - Burek Forum je neprofitna internet zajednica ljudi koji zele da u zdravoj atmosferi razmenjuju misljenja, utiske, te resavaju ili bar pomazu u resavanju problema svojih sagovornika.
Ovo je stvarno istina moze se svasta korisnog naci pa prema tome i nauciti na burek forumu ali mogli bi ste ovo dopuniti sa rijecima obrazovanje, informisanje, edukacija i td..
Jedino postovanjem pravila koja cemo ispod navesti moguce je odrzati zdravu atmosferu u zajednici i napredovati
Napredovati ka cemu ovo me iskljucivo zanima u smislu kakvu predstavu imaju o tome modovi na politici ?
Na Burek Forumu su dobrodosli svi clanovi, bez obzira na poreklo, rasu, nacionalnost, veroispovest i niko nema pravo da ih samo na osnovu toga diskriminise
A da li to znaci da ima pravo da ih diskriminise na osnovu npr. seksualnog pola ili opredeljenja, Politickog misljenja, vjerskog ubjedjenja ateista ili vjernik na to mislim, obrazovanja i neceg sto je cesta pojava pismenosti i rijecitosti
Zato sto ga svi drugi postuju i zato sto je ovo zajednica gde je interes zajednice uvek iznad interesa pojedinca.
Ovo je krajnje diskutabilno Ko odredjuje sta je interes zajednice Ko je zjednica Sta cini zajednicu Ko je predstavnik zjednice jesu li to modovi, vlasnik serbinfighter i li neko drugi
Da jednu poruku ne postuje vise puta u istom, ili u razlicitim temama i forumima A sta ako dijeli to misljenje u vezi vise srodnih tema
Koriscenje neprikladnih i uvredljivih tekstova i slika u potpisima kojim se vredja javni moral, necija pripadnost odredjenoj drustvenoj grupi, naciji, veri i sl Ko odredjuje sta je neprikladno, na osnovu cega, ako je na osnovu moralanog politickog vjerskog nacionalnog pripadanja samog moderatora onda je krajnje diskutabilno
Administratori, moderatori i ostali clanovi su tu da vam pomognu oko nekog konkretnog problema, a ne da ih izrabljujete
Jel ovo sto ja pisem jedan vid takvog odnosa prema modovima
U okviru te teme ne koristite izraze tipa: Lock, Zakljucaj, Katanac; ne vredjate i ne pretite korisniku koji je tu temu ili poruku postavio.
Primjetio sam da sebi ovo neki ljudi dozvoljavaju pa se razvije prica u smijeru koji sigurno nije planiro onaj koji je postavio temu tipa zasto lock ne lock ovo ono
Eto da ne smaram dalje nadam se d se niko ne ljuti ne oseca prozvanim jer mi to nije bio cilj Vec ako sam presao 2500 poruka i odlucio da dio svog slobodnog vremena provodim na burek forumu sto bi znacilo da imam sa ostalim korisnicima neke zajednicke interese onda cisto da smi neke stvari budu jasnije
Ako ima nekih nedoumica rado cu da pojasnim Sam imam nekoliko predloga koji ako nekog zanimaju mogu rado da iznesem
Napredovati ka cemu ovo me iskljucivo zanima u smislu kakvu predstavu imaju o tome modovi na politici ?
Napredovati u zajednici. Pretpostavljam da znas sta to podrazumeva.
Citat
A da li to znaci da ima pravo da ih diskriminise na osnovu npr. seksualnog pola ili opredeljenja, Politickog misljenja, vjerskog ubjedjenja ateista ili vjernik na to mislim, obrazovanja i neceg sto je cesta pojava pismenosti i rijecitosti
Ne znaci.
Citat
Ovo je krajnje diskutabilno Ko odredjuje sta je interes zajednice Ko je zjednica Sta cini zajednicu Ko je predstavnik zjednice jesu li to modovi, vlasnik serbinfighter i li neko drugi
To uopste nije diskutabilno, to je cisto kao suza.
Citat
A sta ako dijeli to misljenje u vezi vise srodnih tema
Ni u tom slucaju.
Citat
Ko odredjuje sta je neprikladno, na osnovu cega, ako je na osnovu moralanog politickog vjerskog nacionalnog pripadanja samog moderatora onda je krajnje diskutabilno
Clanovi tima foruma odredjuju na osnovu unapred odredjenih kriterijuma i konsultacija sa kolegama u situacijama kada nisu sigurni sta treba ciniti.
Citat
Primjetio sam da sebi ovo neki ljudi dozvoljavaju pa se razvije prica u smijeru koji sigurno nije planiro onaj koji je postavio temu tipa zasto lock ne lock ovo ono
Ja sam primetio da postoji odredjeni broj ljudi koji urinira na javnom mestu, ali to je samo njihov problem.
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Clanovi tima foruma odredjuju na osnovu unapred odredjenih kriterijuma i konsultacija sa kolegama u situacijama kada nisu sigurni sta treba ciniti.
A koji su to kriterijumi ?
Citat
Ja sam primetio da postoji odredjeni broj ljudi koji urinira na javnom mestu, ali to je samo njihov problem.
Ja sam o tome govorio u smislu da bi trebalo naglasiti da samo modovi imaju pravo da kazu sta ide pod lok a ne ostali diskutanti jer se upravo zato razvija prica po sistemu sta ti govoris da ide pok lock pa tako dalje
I da ocekivao sam modove sa politike jer je ovo prvenstveno namjenjeno njima Ali u svakom slucaju hvala na pojasnjenju
Ako do sada to nisi shvatio, nema svrhe da ti objasnjavam...
Citat
Ja sam o tome govorio u smislu da bi trebalo naglasiti da samo modovi imaju pravo da kazu sta ide pod lok a ne ostali diskutanti jer se upravo zato razvija prica po sistemu sta ti govoris da ide pok lock pa tako dalje
Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati! Preporuke za clanove:Procitajte najcesce postavljana pitanja!