Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 20:53:51
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rolati  (Pročitano 3733 puta)
05. Feb 2009, 12:51:29
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Sastojci

Fil

3 jaja
1 čaša (od jogurta) šećera
1 čaša jogurta (ili kiselog mleka)
1 čaša ulja
šaka mlevenih oraha (po želji)
100 grama griza
1 prašak za pecivo
Za rolat

1/2 kg kora za pitu
džem

Način pripreme

Sve sastojke dobro umutiti. Za svaki rolat potrebno je po 4 kore. Kore ređati na sledeći način: prva kora - fil - druga kora - fil - treća kora - fil - četvrta kora - džem. Kad sve bude složeno, uviti u rolat. Ređati ovako sve dok bude bilo kora. Pre pečenja, rolate premazati odozgo preostalim filom.

Vreme pripreme: 45 minuta
« Poslednja izmena: 05. Feb 2009, 12:52:18 od Oblachak »
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Šareni rolat s pudingom i džemom

Sastojci

10 jaja
10 šoljica šećera
10 šoljica brašna
2 praška za pecivo
2 pudinga od vanile
1 litar mleka
2 šoljice ulja
400 grama šećera
1 margarin
velike oblande
džem od kajsije
kakao

Način pripreme

Prva kora: umutiti 5 jaja, dodati 5 šoljica šećera, jednu šoljicu mleka (od litar mleka koje treba pripremiti), 1 šoljicu ulja i jedan prašak za pecivo.

Druga kora: sve je isto kao za prvu, samo se na kraju dodaju i dve kašike kakaoa.

Kada se kore ispeku, malo se ohlade, pa se onda braon kora bogato premaže džemom, a preko nje se stavi žuta kora i ostavi malo da džem upije. Zatim se kore iseku na 10 uzdužnih traka, pa se odlože na stranu, a pristupa se izradi fila.

Napraviti karamel od 400 grama šećera, a kada se šećer otopi, sipati preostalo mleko (litar, manje za dve šoljice). U to umutiti dva pudinga od vanile, koji se prethodno razmute od postojećeg mleka. To treba da vri dva-tri minuta. U vrelo staviti jedan margarin i mutiti još malo dok se margarin ne rastopi.

Ovaj fil razliti na oblande, na svih pet kora oblandi, ali tako da se na svaku razlije posebno. Dakle, premaže se jedna oblanda, pa se na nju stave dve trake (od kora koje ste isekli), ali tako da prva traka bude stavljena sa braon delom okrenutim nadole, a žutim nagore, a druga sa žutim nadole, a braon nagore. Uviti u rolat zajedno sa oblandom.

Postupak ponoviti pet puta, iskoristiti sve oblande i sve trake od žute i braon kore. Kolač je jako izdašan, ukusan i dekorativan.

Vreme pripreme: 45 minuta
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Bajglice s makom

Testo

1 svež kvasac
1 dl mleka
450 grama mekog brašna
250 grama margarina
1 celo jaje
2 žumanceta
1 vanilin šećer
Fil

350 grama mlevenog maka
2 dl mleka
400 grama šećera
strugana kora pola limuna
2 vanilin šećera
50 grama suvog grožđa
šećer u prahu - za posipanje
Način pripreme
Obariti mleveni mak sa šećerom u 2 dl mleka. Dodati 2 vanilin šećera i struganu koru limina i ostaviti da se prohladi.

Sa uskislim kvasacem (sa 1 dl mleka) umesti testo s ostalim sastojcima. Testo ne kisne, već se odmah "radi". Podeliti ga u 3 jufke. Svaku razvaljati tanko, premazati nadevom, posuti malo suvog grožđa i umotati u štrudlu (bajglicu).

Tepsiju posuti samo malo brašnom. Peći odmah na 180 stepeni, oko 20-25 minuta. Prohlađeno posuti prah-šećerom.

Napomena: testo se najbolje razvlači na krpi posutoj brašnom!

Vreme pripreme: 60 minuta
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Rolat s bananama

Sastojci

250 grama margarina
250 grama prah šećera
1 jaje
300 grama mlevenog keksa
100 grama seckanih žele bombona
100 grama mlevenih oraha
2 narendane jabuke
može a ne mora suva grožđa
4 banane
2 šlaga ili 150 grama čokolade

Način pripreme

Umutiti margarin i šećer. Dodati 1 jaje, mleveni keks, seckane žele bombone, mlevene orahe, 2 narendane jabuke i suvo grožđe (može, a i ne mora). Sve dobro izmesiti. Na tacni rastanjiti jedan deo mase (u vidu pravougaonika) i uzduž poređati banane (dve po dve).

Odgore staviti drugi deo mase i oblikovati rolat (ne može da se urole kao pravi rolat!). Preko staviti dva umućena šlaga ili glazuru od čokolade.

Vreme pripreme: 15 minuta
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Slani rolat sa lešnikom

Sastojci

200 grama lešnika
50 grama susama
250 grama krem sira
1 oblanda
so

Način pripreme

Susam i lešnike ispeći i samleti. Sve sjediniti sa krem sirom i posoliti, pa premazati oblandu. Staviti malo da omekša i uviti u rolat.

Vreme pripreme: 35 minuta
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 20:53:51
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.049 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.