Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 05:39:06
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Procitajte pravilnik foruma! Piraterija je zabranjena i muzicke zelje se ne ispunjavaju!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: "The Stone Roses" ponovo zajedno?!  (Pročitano 1119 puta)
06. Jan 2009, 15:53:18
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
"The Stone Roses" ponovo zajedno?!

Počećemo novu godinu dobrim vestima. Valja se. U stvari, ne znam za vas, ali za mene je ovo sjajna vest. Ali, pre nje, jedan savet. Zapravo, više zapažanje.

Baš ovih dana oko Nove godine sa svih strana čuju se želje. Upućene Deda-Mrazu, Svevišnjem ili nekom trećem. Onaj bi para kao neki pevač, ona bi da bude lepa kao pevačica, neko bi kuću, neko auto, neko slavu... Zaboravlja se srž, suština. A većina nas nije ni svesna koliko je samo snage u onoj rečenici koju svi često izgovaramo - samo nek nam je zdravlja! Jer, ljudi, bili vi najbogatiji ili najsiromašniji na svetu, život prolazi. A šta to oni imaju što mi nemamo? Novac, veliku kuću, besan auto... I? Je li to sreća? Ne bih rekao. Imaju kuću, pa šta? I mi imamo gde da živimo. Imaju skupoceni auto, pa? I moj golf star 25 godina bez problema me preveze s jednog mesta na drugo. Mogu da otputuju na Mauricijus ili na Havaje. Neka, vala, i ja mogu da odem na Avalu, na Frušku goru, na Srebrno jezero... I na još mnogo mesta na koje Madona ili Britni Spirs ne mogu. A i njima godine prolaze. Zato, ne očajavajte nikad. Radujte se zdravlju i uživajte u onom što imate. U činjenici da ste voljeni. Da možete da pojedete kokice s nekim ko vam se sviđa. U nekim drugim malim stvarima. Možemo na koncert "Depeche Mode". Na Egzit, na Džejmsa Blanta.

Ja se, eto, radujem ponovnom okupljanju jednog od mojih najomiljenijih bendova. Britanske legende, pioniri čuvenog mančesterskog pokreta, grupa "The Stone Roses", ponovo je zajedno! Bend koji je osnovan 1984. zvanično je postojao do 1996. Posle toga najviše smo pratili frontmena Ijana Brauna (Ian Brown) u njegovoj solo karijeri. U dva navrata je čak posećivao našu zemlju ("Exit" i "Green Fest"). Trebalo je da nastupi i treći put, ali je koncert bio otkazan. Ipak, "The Stone Roses" su nešto sasvim drugo. Sa samo dva objavljena albuma napravili su čudo. Njihov prvenac iz 1989, nazvan po imenu benda, mnogi stručnjaci svrstavaju u sam vrh najboljih britanskih albuma svih vremena. Bez svake sumnje, zasluženo. Za mene je to, jednom rečju, savršeno ostvarenje. I taj original LP i danas ponosno čuvam u svojoj kolekciji. Pesme "I Wanna Be Adored", "Waterfall" i "I Am the Resurrection" jednostavno se ne mogu opisati. Moraju se čuti.

Bivši basista grupe, Meni, koji trenutno svira u grupi "Primal Scream", izjavio je da je 2009. idealna za ponovno okupljanje benda, zato što bi se to poklopilo s jubilejom - 20 godina od izlaska debi albuma. Još kaže da je to nešto što treba da se uradi pre nego što postanu debeli i ćelavi. Slažemo se. Još kad bi se cela stvar poklopila s desetogodišnjicom Egzita, pa to bi bilo za nezaborav.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1076
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung L700
Oni su mi jedan od omiljenijih bendova i jako bih voleo da se ovo ostvari, ali ipak je ta cela prica oko ponovnog okupljanja daleko (jos uvek) od realnosti. Ian Brown izdaje novi album i boli ga uvo za okupljanje, a i realno on tu nema nikakvog interesa jer on svejedno na svojim koncertima izvodi pesme Roses-a. Ipak je ovaj tekst sa Krstarice samo obicna zelja njegovog autora...
« Poslednja izmena: 06. Jan 2009, 16:55:17 od hammer021 »
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I'm a riddle so strong, you can't break me...

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 12686
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung Galaxy Nexus
fantasticni su ... ian brown je fantastican .. valjda ce se okupiti a ?  Smile
IP sačuvana
social share

"Nobody expects the Spanish Inquisition!"
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

high prudence

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9110
Zastava Amber
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.11
mob
Nokia 1800
Ufff, nadam se!  Smile
IP sačuvana
social share
                                Someone stole my donuts, and now you're all gonna pay!                               
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 234
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Nokia n95 8gb 5800 XM
To bi bilo ekstra.Jedan od najboljih bendova svih vremena.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 1047
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.5
mob
Samsung G880
I da se okupe cenim da nece da izadje na dobro.

btw oni su se jednom vec okuplljali i nije nesto potrajalo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Svedok stvaranja istorije

The Pretender

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 19013
Zastava Paradise City...
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
Ništa od ponovnog okupljanja "The Stone Roses"

Eh, kad se samo setim koliko sam se radovao pišući ovaj članak - "The Stone Roses ponovo zajedno". Zaista sam želeo da verujem u tu priču. I mnogi moji prijatelji su tu vest dočekali s oduševljenjem i nevericom. Ali, kako sada stvari stoje, nema ništa od ujedinjenja ove legendarne grupe. Ipak, ostaje da vidimo šta će se od toga na kraju ostvariti.

Da nije bila u pitanju samo novinarska patka govore i podaci do kojih su došle poznate novine "The Daily Mirror". Oni, naime, i dalje tvrde da će doći do ponovnog okupljanja i da je zakazana čitava serija koncerata ovog leta, povodom izlaska remasterovanog debi izdanja "The Stone Roses" u junu. Tamo se tvrdi da je bend već ugovorio 21 nastup u Velikoj Britaniji, a da se pregovara i o koncertima u Americi, gde se kao najizvesnije spominje pojavljivanje na čuvenom "Coachella" festivalu u Kaliforniji. Još stoji i to da su se članovi benda više puta sastajali i da su uspeli da sve ugovore.

Da podsetimo, ova mančesterska grupa izdala je svoj debi album, koji je po mnogima proglašen za jedan od najboljih svih vremena, pre tačno 20 godina. Hitovi kao što su "I Wanna Be Adored", "Waterfall" i "I Am the Resurrection" postaju antologijski. Nakon raspada benda 1996. godine pa sve do dana današnjeg fanovi ne prestaju s pokušajima da na zvaničnom sajtu i na raznim forumima nagovore članove da se pomire i ponovo ujedine. Ipak, kako je delovalo gledajući sa strane, te razlike su bile nepremostive, a najdalje u celoj priči je išao bivši frontmen grupe - Ijan Braun, koji je tvrdio da do pomirenja neće doći ni u naredna tri života. Ni danas stvari nisu mnogo drugačije. Nedavno je portparol ovog pevača izjavio da od ujedinjenja nema ništa jer se Ijan nije složio s tim. Kako on tvrdi, Braun je trenutno prezauzet svojim novim studijskim albumom, koji bi trebalo da se pojavi u prodaji do kraja godine.

A nama, iskrenim poštovaocima rada ovog benda ostaje barem nada da će se ipak dogoditi čudo.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 05. Avg 2025, 05:39:06
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.