Kada je drustvo bilo na granici stare i nove civilizacije, presudnu ulogu je obavilo hriscanstvo. Naravno da su u zemljama antike bile razvijene filozofija i druge nauke, koje su bile zasnovane na mnogobozackoj religiji, pa to hriscanstvu i nije odgovaralo, zato je vecinu dela stare filozofije sigurno unistilo i poreklo. Da se ta cinjenica nije isprecila, verovatno bi nam razvoj bio 10 vekova kraci, tj. ono vreme kad je crkva bila na celu sveta.
Ja se ne cimam, samo sam postovao ovaj tekst, i nisu samo popovi Hriscani, ako nisi znao, ali sta da ti ja to pricam, sada vidim da je tacna ona poslovica : "Koliko znas toliko i pricas !!!" ......
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.