Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 11:54:17
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Samo 48 posto ljudi doživi orgazam  (Pročitano 1947 puta)
06. Mar 2009, 10:43:50
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

useli se u moje srce,necu ti naplacivati kiriju...

Zodijak Gemini
Pol Žena
Poruke 5530
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.6
mob
Nokia N95 8GB

Durexova studija seksualnog zadovoljstva kojom je obuhvaćeno seksualno ponašanje muškaraca i žena u cijelom svijetu pokazalo je kako tek 48 posto ljudi uspijeva svaki put postići orgazam kada vode ljubav.
Talijani, Španjolci, Meksikanci i Južno Afrikanci imaju najveću stopu orgazama u svijetu i njih 66 posto svaki put doživi vrhunac kada vode ljubav. Brazilci su također pri vrhu jer ih 65 posto doživi orgazam gotovo svaki put kad vode ljubav.

Najmanju vjerojatnost da će postići orgazam imaju Kinezi i Hongkongžani jer 24 posto tamošnjih ispitanika postiže vrhunac, a s 27 posto slijede ih Japanci.

- Kad se radi o spavaćoj sobi, prosječan ljubavnik volio bi reći Da! Da !Da! , puno više puta nego što to inače radi, Durexov je komentar te statistike.

Studija je pokazala kako orgazam ne predstavlja samo vrhunac seksualnog užitka, već je rezultat i unutarnjeg zadovoljstva.

Naime, istraživanje je pokazalo da je 58 posto svjetske populacije koja obično postigne orgazam zadovoljno s emocionalnim aspektima svog seksualnog života u usporedbi s 29 posto onih koji rijetko dožive vrhunac.

I ljudi koji redovno osjećaju vrhunac kažu da je njihov odnos s drugom polovicom snažan. Osam od 10 osoba (77 posto) koji često imaju orgazme osjećaju se bliski svom partneru za vrijeme seksa. Bliskost prema partneru pada na 54 posto za osobe koje teško postižu vrhunac.
Istraživanje je pokazalo da ljubavnici ipak ne osjećaju sve prednosti orgazma jer je samo 57 posto njih koji redovito doživljavaju vrhunac zadovoljno svojim psihičkim zdravljem.

No, 83 posto Nigerijaca i 79 posto Meksikanaca koji kažu da imaju redoviti orgazam odličnog su i psihičkog zdravlja.

Dok 63 posto muškaraca gotovo uvijek postigne vrhunac za vrijeme seksa, žene su na tom području zakinute jer ih samo 32 posto gotovo uvijek doživi orgazam, pokazala je studija.

Istraživanjem je obuhvaćeno 26 tisuća ljudi u 26 zemalja, koji su ispitivani o ključnim gledištima njihovog seksualnog života, posut zdravlja, općeg blagostanja, obrazovanja, uvjerenja, seksa i veze, odnosa prema seksu i socijalnim uvjetima.

Izvor:Pincom

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora ziledin (Vreme: 07. Mar 2009, 16:22:58)
IP sačuvana
social share
ako voleti znaci ziveti...onda voleti tebe znaci ziveti vecno....

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 42576
Zastava BG, Savski Venac
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
Ja sam među onih 52 posto dosta puta ..  Smile
IP sačuvana
social share
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam

Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 40
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
gdje su srbi u procentima Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol
Poruke 17257
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.7
mob
Nokia the best
ju, jako mali broj srecnika Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 1
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
ja sam od ovi 62 posto
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 23. Jun 2025, 11:54:17
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.102 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.