Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 10:58:40
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: The Eichmann Show (2015)  (Pročitano 1110 puta)
06. Maj 2015, 14:04:29
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 37.0
         The Eichmann Show (2015)

>> IMDb <<

Opis Filma:

Povodom Međunarodnog dana sećanja na žrtve holokausta, kojim će se 27. januara 2015. obeležiti 70. godišnjica od oslobođenja logora smrti Auschwitz-Birkenaua, BBC je snimio 90-minutnu dramu o suđenju Adolfu Eichmannu, jednom od ključnih organizatora holokausta i sprovođenja konačnog rešenja istrebljenja Jevreja u koncentracionim logorima
U projektu The Eichmann Show, drami o procesu suđenja, zvezda serije Sherlock Martin Freeman glumiće TV producenta Miltona Fruchtmana, dok će se Anthony LaPaglia naći u ulozi TV reditelja Lea Hurwitza.
Fruchtman i Hurwitz zaslužni su za jedan od prvih globalnih televizijskih događaja - prenos suđenja Eichmannu koji je bio praćen u 37 zemalja sveta tokom više od četiri meseca 1961. godine.

Žanr: Drama 

Režiser: Paul Andrew Williams

Glavne uloge: Martin Freeman, Anthony LaPaglia, Rebecca Front

Izvor teksta

titlovi

IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
  Pogledao sam ovaj tv film koji se u najkraćem može opisati kao nastavak suđenja nacistima u Nirnbergu.

Poznato je da je Mosad locirao i oteo ajhmana ali je manje poznat bio odnos samih Jevreja koji nisz preživeli holokaust prema nesrećnicima koji to jesu. Čak su i rođena deca preživelih logoraša za svoje roditelje mislila da su lažovi koji pričaju bajke. Zaborav koji je zavladao prekinulo je ovo suđenje koje se emitovalo svakodnevno preko elektronskih medija. Preko ove prve serije dokumentaraca narod Izraela i celog sveta imao je prilike da vidi i spozna užase za koje je i ajhman bio odgovoran. Vlada Izraela je zbog toga unajmila profesionalce koji su odlično izvršili svoj zadatak.

BBC je pokušao da da svoju rekonstrukciju dogođaja ali u tome ipak nije uspeo zbog scenariste koji je kroz odnos dva glavna lika i njihove priče probao da izgradi onu veću koja se odnosi na suđenje. LaPaglia kao čovek koji iza kamera prati više ajhmana nego suđenje dominira celim filmom za razliku od Frimena koji nikako da se reši uloge Šerlokovog Votsona. Uspeva i on da se izvuče pred kraj filma i pokaže šta zna ali jedva da je uspeo u tome.

Treba učiti od Jevreja i Izraela koji su u Jerusalimu podigli Jad Vašem, ne na nekom stratištu u tuđem gradu ili državi nego baš u Jerusalimu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Бранилац државе

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 9228
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 40.0
Заспао сам после двадесет минута Smile

Ово је много бољи филм који се бави том тематиком:

http://www.imdb.com/title/tt0901481/?ref_=nv_sr_2
IP sačuvana
social share
"Једном су ми пустили Балашевића. Од тада сам у бесповрат изгубио пословну способност."

Неки лик са Твитера  Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0
  Ja nisam smeo da dremam jer nisam bio sam. Smile

U poslednjoj petini su malo dodali gas i probali da izvuku film ubacivanjem snimaka koji su nastali posle oslobađanja logora.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 10:58:40
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: Show the Eichmann

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.