"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
nekada su ljudi ziveli u zajednici ,a svaka zajednica da bi uspela podrazumeva odricanje od nekih svojih sebichnih interesa radi zajednichkog dobra . u judeo-liberalnom drushtvu kao primarni ideal se stavlja egoizam . zbog toga svaki osecaj zajednishtva nestaje ,a sve institucije koje predstavljaju zajednishtvo (brak ,porodica , lokalna zajednica , drzava ...) postaju "prevazidjene " ....
nekada su ljudi ziveli u zajednici ,a svaka zajednica da bi uspela podrazumeva odricanje od nekih svojih sebichnih interesa radi zajednichkog dobra . u judeo-liberalnom drushtvu kao primarni ideal se stavlja egoizam . zbog toga svaki osecaj zajednishtva nestaje ,a sve institucije koje predstavljaju zajednishtvo (brak ,porodica , lokalna zajednica , drzava ...) postaju "prevazidjene " ....
Ta sa detektorima mi je najgora, onako, bas dno dna, ko Dzeri Springer na steroidima. Ja razumem da ima ljudi koji su stoka, ali ono je katastrofa. Dal ih onako biraju ili im kazu sta da pricaju ne znam, ali je katastrofa u svakom slucaju. I sto je najgore, ljudi to vole i gledaju. Valjda imaju osecaj da su bolji kada cuju da postoji neko ko vara zenu sa svastikom.
"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah. Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.