Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 13:53:12
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rezultati izbora u Grčkoj  (Pročitano 2248 puta)
16. Sep 2007, 20:48:33
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 
Stranka grčkog premijera pobedila na izborima
Autor: Beta - Blic online | 16.09.2007 - 20:40
Stranka grčkog premijera pobedila na izborima

Prve izlazne ankete pokazuju da je vladajuća grčka konzervativna Nova demokratija na današnjim parlamentarnim izborima u Grčkoj pobedila sa osvojenih 42 odsto glasova, javila je grčka državna televizija.

Projekcije su nagovestile da je opoziciona socijalistička partija Pasok osvojila 38,5 odsto glasova, prenela je grčka televizija. Agencija Ras-Mark je za televiziju sprovela istraživanje navela je da moguće odstupanje iznosi jedan odsto.
Prve procene pokazale su da će Nova demokratija u grčkom parlamentu, koji ima 300 poslaničkih mesta, verovatno osvojiti dovoljan broj mandata za formiranje vlade.
I ankete koje su sprovele druge agencije za istraživanje javnog mnenja pokazale su slične rezultate, a sva istraživanja su ukazala da će u grčki parlament ući i desničarska nacionalistička partija Laos, koja se zalaže za strožiju imigracionu politiku i protivi se nastojanjima Turske da uđe u Evropsku uniju.
Prema anketi Ras-Marka, Laos bi mogao da osvoji 3,5 odsto glasova, što je za pola odsto više od potrebnog cenzusa za ulazak u parlament.
Ranije sprovedene ankete pokazuju da je biračko telo bilo gotovo podjednako podeljeno između konzervativno-građanske stranke Nova Demokratija na čelu sa premijerom Kostom Karamanlisom i socijalističke opozicione stranke Pasok na čelu sa Giorgosom Papandreuom.
Grčki premijer KostaKaramanlis je raspisao prevremene izbore početkom avgusta kada su izgledi za njegovu stranku bili povoljni. Međutim, zbog načina na koji se vlada suočila sa katastrofalnim požarima, izgledi na pobedu su znatno oslabili.

Izvor: Blic 16.9.2007.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple 15
Parlamentarni izbori u Grčkoj
Pobeda Nove demokratije, PASOK priznao poraz
Autor: CDC/JS | 17.09.2007 - 08:43

Prema prvim zvaničnim rezultatima na osnovu 40 odsto prebrojanih glasova, konzervativna Nova demokratija premijera Kostasa Karamanlisa osvojila je 43,7 odsto glasova na vanrednim parlamentarnim izborima. Na drugom mestu je PASOK sa 38,5 odsto glasova, a stranka ekstremne desnice Laos sa 3,03 odsto prvi put ulazi u parlament.

Visoki zvaničnik grčkih socijalista (PASOK) priznao je sinoć poraz svoje stranke. „Nemamo konačne rezultate, ali Nova demokratija je dobila izbore a PASOK je izgubio“, rekao je bivši ministar unutrašnjih poslova socijalista Kostas Skandalitis.
Prema proceni agencije za ispitivanje javnog mnenja RASS-MARC, Nova demokratija je osvojila 42,5 odsto glasova, dok je PASOK, koji predvodi bivši ministar spoljnih poslova Jorgos Papandreu, na drugom mestu s 38,5 odsto glasova.
Još nekoliko agencija je iznelo predviđanja koja se slažu s tom prognozom. Ako se ispostavi da su ti rezultati tačni, obe partije su izgubile određeni procenat podrške. „Vlada je pobedila pod veoma teškim okolnostima. Naravno, Nova demokratija je dobila poruku koju mora saslušati“, rekao je gradonačelnik Atine i visoki zvaničnik Nove demokratije Nikitas Kaklamanis.
Na prethodnim parlamentarnim izborima održanim 2004. godine, Nova demokratija osvojila je 45,4 odsto, odnosno 165 poslaničkih mesta, a PASOK 40,5 odsto ili 117 mesta u parlamentu, od ukupno 300 mesta koliko ima grčki parlament.
Analitičar Janis Loulis je kazao da je bilo očekivano da podrška vladi padne zbog velikih letošnjih požara u kojima je poginulo 66 ljudi, kao i zbog skandala u vladi. On smatra da su avgustovske vatre bile „deo kumulatiovnog efekta, nisu dramatično ugrozile vladu, ali je jesu ugrozile“. Loulis, međutim, navodi da je značajan ishod ovih izbora pad podrške PASOK-u kao opozicionoj paritiji.
Ako konačni rezultati potvrde predviđanja, ovo će biti prvi put posle 33 godine da Nova demokratija za redom sama pobedi na izborima.
Pre izbora Karamanlis je isključio mogućnost formiranja koalicije s drugim partijama ako ne bude imao dovoljno glasova da sam formira vladu. Na jučerašnjim izborima glasalo je 9,8 miliona birača od upisanih 11,2 miliona.

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
mob
Apple Iphone 5
Karamanlisa je vecina Grka direktno optuzilo za pozare koji su letos besneli i bio sam ubedjen da ce ispushiti za sledeci mandat. Al, eto provukao se za dlaku.
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ухапсите Младића!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 4971
Zastava Zemun
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Motorola V3i
Primetio bih samo da je zanimljiv sistem u Grckoj. Onaj ko osvoji najvise procenata na izborima dobije 40 poslanickih mesta kao nagradu + ostatak koji su osvojili.
IP sačuvana
social share
Vreme je za demonstracije.
- Sreda 20. Februar u 15h studentski protest na Platou kod Filozofskog fakulteta -
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
To da moze da vlada samostalno bez natezanja. Smile
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Primetio bih samo da je zanimljiv sistem u Grckoj. Onaj ko osvoji najvise procenata na izborima dobije 40 poslanickih mesta kao nagradu + ostatak koji su osvojili.

Oni su fakticki podeljeni na 2 bloka ko Italijani, a mi smo na putu ka tome za koju godinu, mada ce uvek biti neke trece stranke dosta slabije koja ce da jebe svakog u mozak.
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0
a valjalo bi to cedi? Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile........mada,tesko da ce sisavac imati ikad najvise glasova....bice to zustra borba za cenzus u svakom izbornom ciklusu Smile Smile Smile Smile

daj da se vise poveca taj cenzus kod nas....na recimo 20% Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Hronicar svakodnevice

ma ja sam obican predstavnik svoje (de)generacije

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 800
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
a valjalo bi to cedi? Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile........mada,tesko da ce sisavac imati ikad najvise glasova....bice to zustra borba za cenzus u svakom izbornom ciklusu Smile Smile Smile Smile

koji kompleksi
IP sačuvana
social share
  Veliki Duhovni Vodja A.LJ.K.-a        

"Smrt ljigama"                                                           
@2007 Co., LTD. All rights reserved.         
This is oficial moto of A.LJ.K. internacional organisation 
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 44343
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.0

koji kompleksi
veliki Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
"Бицикл је за људе који не могу да приуште ауто."
                                               Џереми Кларксон

Smile
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Rezultati izbora u Grčkoj .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2025, 13:53:12
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.