Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 454 455 457 458 ... 742
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rezultati i komentari parlamentarnih i lokalnih izbora odrzanih 11. maja  (Pročitano 312924 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple iPhone 3Gs
Trujumf "Evropske Vojvodine" i krah radikala

"Lista "Za evropsku Vojvodinu, DS, G17 plus - Boris Tadić" u nedelju uveče je osvojila 41 od 60 raspoloživih mandata u drugom krugu pokrajinskih izbora, dok je SRS-u pripalo samo pet. Toliko su dobile i grupe gradjana, četiri poslanička mesta su pripala Madjarskoj koaliciji, dva DSS-NS, a po jedno SPS-u, Ligi socijaldemokrata Vojvodine i LDP-u", rekao je u nedelju uveče potpredsednik DS Bojan Pajtić.

Prema preliminarnim rezultatima DS-a, Lista za evropsku Vojvodinu u novom sazivu pokrajinskog parlamenta imaće aspolutnu većinu, odnosno 64 od 120 poslaničkih mesta.

SRS će imati 25 mandata, Madjarska koalicija devet, po šest poslanika imaće koalicija Zajedno za Vojvodinu i koalicija Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije, a po pet mandata imaće koalicija SPS-PUPS.

Najviše predstavnika u drugom krugu imala je koalicija "Za evropsku Vojvodinu, DS-G17 plus - Boris Tadić", koju je predstavljao 51 kandidat za poslanika, i SRS sa 39 kandidata.

Madjarska koalicija imala je 11 kandidata, koalicija "Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak" dva kandidata, a po četiri koalicije DŠ-Nova Srbija i SPS-PUPS, Liberalno demokratska partija jednog kandidata i Grupa gradjana "Zajedno za bolju Suboticu" i "Pokret vršačka regija - evropska regija" ukupno osam kandidata.

Na izborima za Skupštinu Vojvodine po proporcionalnom izbornom sistemu, koji su održani 11. maja, lista "Za evropsku Vojvodinu" osvojila je 23 mandata, SRS 20, "Zajedno za Vojvodinu" i Madjarska koalicija po pet mandata, DŠ-NS četiri mandata, a lista SPS-PUPS tri poslanička mesta.

U Vojvodini su večeras u 20 sati zatvorena biračka mesta na kojima su gradjani glasali u drugom krugu izbora za Skupštinu Vojvodine po većinskom sistemu.

Na izbore u Vojvodini do 18 časova izašlo je oko 27, 5 odsto birača upisanih u birački spisak, izjavio je član Pokrajinske izborne komisije Milorad Gašić.

On je naveo da je uočen trend povećanja izlaznosti od dva procenta na sat, što je, kako se i očekivalo, znatno manje nego u prvom krugu glasanja 11. maja, kada je do 14 časova je glasalo 28,5 odsto birača u Vojvodini.

Najveća izlaznost birača zabeležena je u opštini Nova Crnja i iznosi 41,03 odsto, a najmanja u opštini Pančevo i iznosi 14,64 odsto.

Po okruzima, najveća izlaznost je u Severno-banatskom okrugu i iznosi 31,21 odsto, u Severno-bačkom okrugu iznosi 29,40 odsto, Srednje-banatskom 28,71 odsto, Južno-banatskom 18,68 odsto, Zapadno-bačkom 23,75 odsto, Južno-bačkom 26,74 odsto i Sremskom okrugu 25,09 odsto.

Po zakonu, Opštinske izborne komisije imaju rok od 48 sati, po zatvaranju biračkih mesta, da PIK-u dostave konačne rezultate po opštinama. PIK ima rok od 24 časa, po prijemu svih informacija iz opština, da saopšti konačne rezultate pokrajinskih izbora.

Pokrajinska izborna komisija će nove podatke o drugom krugu izbora u Vojvodini saopštiti u 22 sata, kaže se u saopštenju PIK-a.

Gašić je, osim toga, naveo da se izbori u Vojvodini odvijali u redu i da PIK-u nije prijavljen ni jedan incident koji bi uticao na produženje ili ponavljanje glasanje.

On je rekao da su članovi PIK-a čuli informaciju objavljenu u pojedinim medijima da je na nekim biralištima bilo slučajeva uklanjanja zastave Vojvodine, što se događalo i u prvom krugu izbora.

"Izborne komisije u slučaju bilo kakvog incidenta moraju da reaguju, a nama do sada nije stigla prijava nijedne opštinske komisije", kazao je Gašić.

On je ponovio da se, u skladu sa Ustavom Srbije, na biralištima u Vojvodini ističu obeležja republike i autonomne pokrajine i pozvao građane da poštuju simbole teritorijalne autonomije koji su istaknuti na biračkim mestima.

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić glasao je popodne na biračkom mestu broj 31. u osnovnoj školi Matko Vuković u Subotici.

Dulić je ocenio da vojvodjanske institucije imaju velik značaj, jer se pokazalo da Vojvodina kao moderna evropska regija ima svoje kapacitete i mogućnosti da se razvija.

Predsednik Saveza vojvodjanskih Madjara i jedan od lidera Madjarske koalicije Ištvan Pastor takodje je glasao tokom dana. On je izašao na biračko mesto broj 37. u Subotici sa suprugom Valerijom.

Prema njegovim rečima, realno je da Madjarska koalicija osvoji do 15 poslaničkih mandata i da u okviru proevropskog bloka bude druga po jačini parlamentarna grupa.

U birački spisak u Vojvodini upisano je 1.720.818 građana, a drugi krug se održava u svih 60 izbornih jedinica, pošto u prvom krugu niko od kandidata nije dobio potrebnu većinu.

Građani će izabrati 60 poslanika koji će, zajedno sa već izabranih 60 poslanika po proporcionalnom sistemu, činiti novi saziv Skupštine Vojvodine

U Vojvodini su jutros u sedam sati otvorena 1.782 biračka mesta. Biračka mesta otvorena su na vreme i glasanje se za sada odvija bez problema, rečeno je agenciji Beta u Pokrajinskoj izbornoj komisiji (PIK).

U Vojvodini je od četvrtka u ponoć do danas ujutro u 7 sati bila na snazi izborna tišina, koja važi za sve medije sa nacionalnom frekvencijom, kao i za lokalne i regionalne medije sa područja Vojvodine.

Građani na biračkim mestima dobijaju jedan glasački listić zelene boje, A4 formata, na kome se nalaze imena kandidata zajedno sa nazivom stranke koja ih je predložila.

Najviše predstavnika u drugom krugu ima koalicija "Za evropsku Vojvodinu DS - G17 plus - Boris Tadić", koju će predstavljati 51 kandidat za poslanika i Srpska radikalna stranka (SRS) sa 39 kandidata.

Mađarska koalicija ima 11 kandidata, koalicija "Zajedno za Vojvodinu - Nenad Čanak" dva kandidata, a po četiri koalicije DSS-Nova Srbija i SPS-PUPS.

Liberalno demokratska partija ima jednog kandidata, a različite grupe građana ukupno osam kandidata.

Na izborima za Skupštinu Vojvodine po proporcionalnom izbornom sistemu lista "Za evropsku Vojvodinu" osvojila je 23 mandata, SRS 20 mandata, Zajedno za Vojvodinu i Mađarska koalicija po pet mandata, DSS-NS četiri mandata, a lista SPS-PUPS tri poslanička mesta.

Od četvrtka u ponoć, do zatvaranja biračkih mesta, u nedelju u 20 časova, traje izborna tišina i ona se, kako navode u Republičkoj radiodifuznoj agenciji, odnosi na medije koji emituju program u Vojvodini, uključujući i medije sa nacionalnom pokrivenošću.

RRA nema nadležnost nad štampanim medijima, a Republička izborna komisija i Pokrajinska izborna komisija ranije su se oglasile da nemaju nadležnost za proglašavanje izborne tišine pred drugi krug pokrajinskih izbora.

Za vreme izborne tišine zabranjena je izborna propaganda, održavanje javnih skupova kao i objavljivanje procene izbornih rezultata.

Tokom izborne tišine dozvoljeno je emitovanje informacija o odzivu građana i spotova nadležnih republičkih organa i nevladinih organizacija u kojima se građani upućuju u koje vreme i na koji način mogu da glasaju.

Na sam dan glasanja od sedam do 20 sati kada se biracka mesta zatvaraju dozvoljeno je objavljivanje izveštaja o tome gde su kandidati glasali, ali ne i njihovih izjava.

Dok je na snazi predizborna tišina, na biračkom mestu i na 50 metara od njega, zabranjeno je isticanje simbola političkih stranaka i drugog propagandnog materijala.

Ukoliko se ta odredba ne poštuje, birački odbor se, po zakonu, raspušta, a glasanje ponavlja.

Izvor: MTS-Mondo

Smile
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Eto... vise ne mogu da se vade na Krajisnike... pobedi DS tamo gde doseljenika ima najvise.. Smile
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 3720c
Anea, dakle Blic čitaš službeno, pa nama ovde iznosiš članke da opipaš puls javnog minjenija? Da se razumemo, ja ne čitam ni Blic ni Press. O obe novine mislim da su isti Kurir drugo pakovanje.  Sebe mogu prepoznati u onoj reklami za Novosti, od klinca do penzionera, i to ne iz političkih razloga, već zato što petkom daju najtačniji TV program  Smile

Nije mi samo jasno, zašto napadate ljude kada daju članke iz jednih novina kako čitaju samo te novine, a onda i vi dajete članke samo i isključivo iz jednih novina. Svakog dana se nadam da će se pojaviti neko ko će nas bombardovati člancima iz Trećeg oka.
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 926
Zastava Vanuatu, međ' šljivama
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.3
mob
Nokia 3720c
Eto... vise ne mogu da se vade na Krajisnike... pobedi DS tamo gde doseljenika ima najvise.. Smile

Don't mix frogs and grandmas !!!!
IP sačuvana
social share
Mene sve rane moga roda bole,
I moja duša s njim pati i grca.

Neću da budem Švabo, u životu i u kinu

Naše će sjene hodati po Beču, lutati po dvoru, plašeći gospodu
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 15462
Zastava Zagreb - Republika Hrvatska
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27

Sta ce sada Mistreated  Smile  ..... u Apatinu na jednoj obali  mu Hrvati  na drugoj Tadić , gore EU, dole nerjeseno ......   Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 26. Maj 2008, 01:32:16 od nikola34 »
IP sačuvana
social share
Duh Sekire: Ја да сам се питао сада би у Загребу биле рекламе на ћирилици, и још бисте се извињавали што нисте имали више да вам узмемо - link
Reply by nikola34: @x#%§!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ko pre devojci, sam u nju upada

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 11160
Zastava
OS
Linux
Browser
Mozilla Flock 1.1.4
mob
Samsung Galaxy S10
Šta da se radi, Srbija u prethodnom i ovom veku nikad nije umela da izabere. Mi Srbi smo najpametniji, svako misli da može biti predsednik, selektor reprezentacije, direktor, ..... , valjda zato što smo maštoviti, pa verujemo u bajke. Ovo se ne odnosi samo na bajke žutih, već generalno, kroz istoriju, od prvog sv. rata pa na ovamo, verovanje u veliko balkanstvo carstvo kraljevinu, pa verovanje u "vladavinu radničke klase", pa verovanje u demokratiju, pa verovanju kako ćemo svi džumle u EU da pevamo "give peace the chance".... voleo bih da doživim samo da vidim o čemu će da se radi u sledećoj bajci  Smile
IP sačuvana
social share
Isterajte zlo iz žena. Uterajte im dobro!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.27
mob
Apple 15
Citat
Nije mi samo jasno, zašto napadate ljude kada daju članke iz jednih novina kako čitaju samo te novine, a onda i vi dajete članke samo i isključivo iz jednih novina. Svakog dana se nadam da će se pojaviti neko ko će nas bombardovati člancima iz Trećeg oka.

Ja samo radim svoj posao... on zaista veruje u napisano...
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 178
Zastava Србија
OS
Windows XP
Browser
Mozilla BonEcho 2.0.0.14p
mob
Samsung S5230
Važno je da smo dobili Vojvodinu.
Sad idemo dalje.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

logo.png
(3.91 KB, 349x118)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 1251
Zastava Novi Sad
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
LG G2
Vojvodina je sačuvala obraz i ugled.

Beograđani, ukoliko ovi naprave vlast, zaista će mi biti žao. Takav grad ne zaslužuje polupismen polusvet na vlasti.

Izdržite, mi smo preživeli i vi ćete. Jeste da vam onda sledi poravnanje milionskih gubitaka, teranje lopova, grad u sivilu i grad sa novopodignutim spomenicima ubicama, ali 'bem li ga, mi uvek učimo na sopstvenim greškama, a neko nikada ni ne nauči....

DSS  Smile  poslednji trzaj stranke u nestajanju - pružiti mogućnost radikalima da se uspori i omalovaži svaki napredak koji je Beograd napravio, svaka čast !

IP sačuvana
social share

Vojvodini pesmu pevam, punu hleba rujna vina,
sve što imam dala mi je zemlja ova Vojvodina!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
Nokia 6230
Pa videli nesretnici da ih kapetani vode u propast. Za koga da glasaju, kada vide da se par njih na retoriku, obogatili i to bestidno sve vicuci: hvataj lopova.
I normalno daglasaju za zivot.
Koliko mislis da to moze da ide?
Na kraju krajeva to je i prava mera. Niti je Chanak sa svojim autonomasima dobio neki impresivan broj, niti radikali.
Dobili su ljudi sa aidejom: evropska Vojvodina motor evropske Srbije.
Da nije Veljinih puteva dss ner bi presao cenzus u Vojvodini.
Zna Palma dobro sto se tako postavlja. Gedza, nece nikda imati takvu priliku da uzima iz kolaca koji ce doci. I da ima vecinu sa radikalima, sve bi to morao da deli. Ovako sve sto kaze dobice za njegovu Jagodinu.

Kaze Mladenovic, kao tepa: nacionalna vlada. Smile Smile Smile
Nasa ponosna nacionalna vlada bi cekala za svaku odluku, amin iz Haga.
Ja da sam na Tadicevo mesto bi im rekao, hajde da formirate vladu, ali prethodno da izglasamo ssp.
Pojeli bi izmet, polizali i saglasili bi se.
Ovo sto se desava je proces, koji ce trajati nekoliko izbornih turnusa. Za 10 godina trazice se radikalski primerci po Srbiji.

Sve u svemu, na zalost necu videti vladu koja bi konacno ubrzala raspad, pa posle bi usledilo dizanje iz pepela.
Izgleda da debelo prase nema muda da ode u zagrljaj dvojici Vojislava.
Njegov blue tooth Palma to i ukazuje.
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 454 455 457 458 ... 742
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.132 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.