Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 567 568 570 571 ... 641
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Revolucija u Kijevu ~ Rat na istoku Ukrajine  (Pročitano 503972 puta)
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614


IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Русија позвала ЕУ да оцени насиље над руским банкама у Украјини


Наводи се да су први пут у историји савремене Европе запослени банака били зазидани у просторијама које су биле нападнуте и да су украјинске власти подстицале неонацисте да врше криминалне насилне активности.

Руски посланици су усвојили обраћање парламентима земаља Европске уније, Европском парламенту, Парламентарној скупштини ОЕБС-а, Парламентарној скупштини Савета Европе и генералном секретару Савета Европе са позивом да своја овлашћења употребе како би спречили насиље над руским банкама у Украјини, као и да дају оцену потезима Кијава. Документ је припремљен по налогу председника Државне думе Вјачеслава Володина.

У обраћању посланика се наводи да је због скандалозног насиља над банкарским установама у Украјини паралисана делатност Сбербанке и Алфа-банке, које имају милионе клијената у Украјини и у којима је запослено хиљаде грађана Украјине, преноси „Взгляд”.

Посланици Думе су истакли да полицијски органи у Украјини нису предузели ништа како би спречили противправне активности и да су оставили животе и здравље сарадника банака у опасности.

Наводи се да су први пут у историји савремене Европе запослени банака били зазидани у просторијама које су биле нападнуте.

Државни органи Украјине својим изјавама су подстицали неонацисте да врше криминалне насилне активности, истичу руски посланици. Они објашњавају да овакви потези нису у складу са нормама међународног права, укључујући обавезе Украјине у оквиру Савета Европе и њене обавезе у вази са потписивањем споразума о асоцијацији ЕУ-Украјина.

„Посланици Државне думе позивају европске колеге, који су гласали за асоцијацију између ЕУ и Украјине, да ефикасно користе своја овлашћења како би спречили криминал и насиље на територији Украјине и да дају адекватну оцену потезима украјинских власти”, наводи се у тексту обраћања.

У четвратак је председник Украјине Петар Порошеко утврдио санкције против пет руских банака. Сбербанка је у Украјини увела привремене дневне лимите за правна лица и физичка лица-предузетнике.

ruskare
« Poslednja izmena: 18. Mar 2017, 02:53:11 od zoranjurkovic5@gmail.com »
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost


ArijA

Zodijak
Pol Žena
Poruke 4195
Krim se zasijao u bojama Rusije: Proslavljena treća godišnjica aneksije (VIDEO)



Na Krimu je proslavljena treća godišnjica odvajanja od Ukrajine i pripajanja Rusiji

 
Građani nekoliko gradova na Krimu okupili su se danas kako bi obeležili treću godišnjicu ruske aneksije poluostrva Krim od Ukrajine.


U Sevastopolju, glavnoj bazi za crnomorsku flotu Rusije, okupilo se oko 3.000 građana, a godišnjica se osim na Krimu obeležava i u gradovima centralne Rusije, prenosi AP.

Rusija je anektirala Krim 18. marta 2014. godine, dva dana nakon referenduma o sukcesiji, što ne priznaju zapadne zemlje.



Zbog aneksije, Rusiji su SAD i EU uvele sankcije.

https://www.srbijadanas.com/vesti/svet/krim-se-zasijao-u-bojama-rusije-proslavljena-treca-godisnjica-aneksije-video-2017-03-18
IP sačuvana
social share
Ogranicenja su iluziona ideoloska prepreka ljudskog uma.
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Порошенко није дочекао милијарде МВФ-а


Савет директора Међународног монетарног фонда одложио је планирану дискусију о антикризном програму Украјине, а самим тиме и о одобрењу још једне у низу транше кредита од милијарду долара. Датум нове седнице није одређен.

„Објашњење о одлагању дискусије послато је у суботу ујутру“, саопштио је извор у ММФ-у. Он то сматра врло необичним, можда чак и преседаном, јер је за седницу све било припремљено и на крају се очекивала одлука о одобрењу кредита Кијеву у висини од милијарду долара.

Према речима извора, одлука о одлагању је могла бити донета само у сагласности са вишем руководством ММФ-а. У суботу су се директорка ММФ-а Кристин Лагард и њен први заменик Дејвид Липтон присуствовали седници министара финансија Г20 у немачком Баден-Бадену.

У објашњењу се наводи да је одлагање потребно „ради оцене последњих догађаја и политичких мера које утичу на финансијски сектор и широке економске перспективе“, али није наведено о чему се конкретно ради.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Украјински нацистички поздрав на Радио-телевизији Војводина


Радио-телевизија Војводине је од фебруара започела емитовање остварења светске кинематографије. Месец март намењен је остварењима украјинске кинематографије, пише на сајту РТВ. У понедељак 13. марта у 23.20, у термину савременог документарног филма, приказан је документарни филм Татјане Кулаковске и Ане Мартненко — Војници духа (2016), преноси Новински фронт.

Драган Станојевић, председник Скупштине дијаспоре и Срба у региону, реаговао је на емитовање оваквог филма на јавној медијској кући у Србији. Он је позвао људе да упуте захтеве својим странкама и покретима у Србији да реагују на ову невероватну провокацију саопштењима, захтевима, дописима свим институцијама у Србији. Он је додао „да РТВ показује украјинску културу, то би било лепо, али они под маском културног програма прикривају демонстрацију ратнохушкачке политике против народа на Донбасу, и то нама Србима сервирају кроз јавни сервис који ми плаћамо“. Драган је уједно покренуо иницијативу којом тражи одговорност директора РТВ за приказивање овог филма.

На свом Фејсбук профилу написао је:

„Људи не могу да верујем, управо на РТВ1 иде Украјински документарни филм који говори о ‘храбрости’ батаљона на аеродрому у Доњецку!

Ово је невероватно, тамо где се убија мирни народ и деца у својим кућама на нашој ТВ показују као хероје те људе?!!

Ево, позивам сада све организације и политичке партије да реагују на ово што је урадила ова телевизија и да тражимо смену директора РТВ1 и свих одговорних који су пустили ову емисију, који на овај начин промовишу убиства мирних грађана на Донбасу!!!

Позивам да сви упутите захтев својим странкама и покретима да реагују на овау невероватну провокацију, саопштењима, захтевима, дописима свим институцијама у Србији!

Ово је невероватан ударац на нашу РУску браћу и на Украјински народ на Донбасу ког убијају они, које ова ТВ представља као хероје!!!“




Иначе, поздрав „Слава Украјини! Слава херојима!“ се први пут појављује у време Украјинске народне републике од 1917-1920. Тај исти поздрав се чуо у време Другог светског рата уз римски поздрав са подигнутом десном руком у ваздух, иначе познатији као фашистички поздрав. Еквивалент на нашим просторима је, по свему судећи, усташки поздрав „За дом спремни“. Овај поздрав су користили чланови ОУН-УПА (Украјинске устаничке армија) у Другом светском рату.

Украјинска устаничка армија било је наоружано крило, паравојна формација, Организације украјинских националиста које је предводио Степан Бандера, те су њени припадници по њему добили име бандеровци. Циљ јој је био стварање Украјине као независне и етнички чисте националне државе. У време настанка Украјина се највећим делом налазила под влашћу нацистичке Немачке, те су се бандеровци према својим прокламираним циљевима требали борити против немачких снага. У стварности се УПА далеко више оријентисала на борбу против супарничких паравојних формација, како тзв. Украјинске националне револуционарне армије, тако и совјетских партизана и пољских герилских формација, а 1943. је приликом тзв. Волињског клања извела масовно етничко чишћење пољског становништва у којима је страдало између 60.000 и 100.000 људи.

У Србији је 24. фебруара у 12 часова у Београду у хотелу  Allure caramel (бивши Адмирал) одржана трибина где је било речи о тешким ратним догађајима у Донбасу, током којих и данас гине много недужних људи, а пре свега деце. Трагичну исповест Ане Тув, жене и мајке која је изгубила мужа и двоје мале деце када су пале гранате на њену кућу могли смо да чујемо на трибини коју је организовао Драган Станојевић. Страшна судбина Ане Туб најбоље показује ситуацију у Донбасу, и намера јој је да својим присуством и исповешћу позове светску јавност да утичу на украјинску власт да престану са убијањем сопственог народа и сопствене деце.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Ukrajina uvela sankcije srpskim političarima


Služba bezbednosti Ukrajine donela je odluku da uvede sankcije evropskim poslanicima koji su bili na Krimu u trodnevnoj poseti.


To je na Fejsbuku objavila portparolka Službe bezbednosti Ukrajine Jelena Gitljanska
 
Ona je navela da su sankcije uvedene četvorici državljana Srbije i jednom državljaninu Češke, koji su se "nezakonito nalazili na teritoriji Krima“.
 
"SBU je donela odluku da im zabrani ulazak na Krim u narednih pet godina", napisala je predstavnica SBU, dodavši da informacija o učešću ukrajinskih državljana u toj delegaciji za sada nije potvrđena.
 
Ranije je na Krim doputovala delegacija u čiji sastav su ulazili poslanici Evropskog parlamenta, kao i političari iz zemalja EU, ZND i Latinske Amerike. Njihova poseta poluostrvu će trajati do sutra, prenosi "Sputnjik".
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Citat
"SBU je donela odluku da im zabrani ulazak na Krim u narednih pet godina",

 Smile

Фијон о Криму: И ми смо мењали границе - сетимо се Косова


Кандидат за председника Француске Франсоа Фијон, говорећи о уласку Крима у састав Русије током телевизијске дебате подсетио је на то како је Запад решавао питање Косова.

„Ми смо сами мењали границе. Пример је Косово. Постоји основни принцип: народ има право да сам бира своју судбину. Постоје и границе које су биле успостављене на начин који је недопустив за народ“, неочекивано је изјавио Фијон на дебати.

Интересантно је да је позицију западних земаља о Криму искритиковао и лидер радикалне левице Жан Лук Меланшон.

„Мени лично изгледа да је Крим више повезан са Русијом“, рекао је Меланшон.

Тј. кандидат за француског председника је фактички, за разлику од многих својих западних колега, признао право грађанима Крима да самостално одређују своју судбину. Током дебате гледаоцима се највише допало излагање управо Фијона. Према подацима листа „Фигаро“, 37 одсто телевизијских гледалаца сматра да је кандидат Републиканаца био најубедљивији. Друго место је заузео лидер покрета „Напред“ Емануел Макрон, док су треће место поделили лидерка „Националног фронта“ Марин ле Пен и лидер радикалне левице Жан Лук Меланшон.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije


Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 27614
Петро Порошенко: Кијев је изгубио последњу сферу утицаја на територију Донбаса која се не налази под његовом контролом Smile

.
 Кијев је изгубио последњу сферу утицаја на територију Донбаса која се не налази под његовом контролом за време блокаде региона.

То је изјавио председник Украјине Петро Порошенко на седници савета региона, преноси "Спутњик".
"За време блокаде Украјина је изгубила последњу сферу утицаја на ову територију. Организатори блокаде су варали друштво, јер то није била блокада одређених региона Доњецке и Луганске области — о каквој блокади се ради када је постоји рупа стотинама километара на граници са Русијом? У суштини, то је испала специјална операција усмерена на то да се помере окупирани региони из украјинског Донбаса у Русију“, рекао је он.

По његовим речима "последица блокаде је да је Украјина изгубила утицај на сопствену територију“.

"Истовремено је нанесен удар домац́ој енергетици, металургији, буџету“, навео је председник.

Он је прокоментарисао и одлуку међународног монетарног фонда о одлагању питања о издвајању наредне транше кредита Кијеву. Према речима украјинског председника, за то су такође криви екстремисти који су вршили блокаду Донбаса.

Према речима Петра Порошенка, транша ММФ-а је "критички важна за попуњавање резерви земље“.

Раније је објављено да је савет директора ММФ-а одложио разматрање антикризног програма Украјине на неодређено.

(Спутник-Б92)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

ja ko ja....

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32096
Zastava pandorina kutija
Citat
Радио-телевизија Војводине је од фебруара започела емитовање остварења светске кинематографије. Месец март намењен је остварењима украјинске кинематографије, пише на сајту РТВ. У понедељак 13. марта у 23.20, у термину савременог документарног филма, приказан је документарни филм Татјане Кулаковске и Ане Мартненко — Војници духа (2016), преноси Новински фронт.

pretjeruju....

iako nemam bas nesto puno toga protiv ukrajine..lijepa je to zemlja..divan narod su ukrajinci....
ne razlikuju se puno od rusa i nas....
a sem toga ukrajina nikad nije priznala kosovo niti ce....

ali protiv ovih fasita sam uvijek....

ali ni to sa fasistima ne moze da se poturi pod citav ukrajinski narod...

mogu tako da ih pokazuju dok traje to ratno sranje...
ali siguran sam cim se normalixuje stanje da ce sve te fasite odjebati...
s njima ne mogu ni u eu niti mogu iznormalizovati odnse sa rusijom...

mada je sve vise i vise uglednih ukrajinaca iz sveta politike koji su za neko normalno resenje sa rusijom...
svjesni su da im samo rusija moze pomoci....

rusija je na godisnjem nivou ulagala u ukrajinu  oko milijardu dolara...
i imali su razne benifite...od rusije..pre svega po pitanju energenata i vojne zastite..
sto je i logicno u ukrajini je zivjelo  oko 25 miliona rusa...

ali ovim govnarima americkim i njihovmim lobistima u eu...
trebalo je sranje..a i trebala su im rudna bogatstva ukrajine..
ukrajina je krcata ugljem....i pojedinim zeljeznim rudama...

a rusija je eu jebavala nekoliko puta po pitanju gasa...
a jedina isplativa alternativa za gas je ugalj....
a kako vec rekoh ukrajina je krcata ugljom....

pa su misli da ce tu naci alternativu za ruski gas ...tj da ce moci ucjenjivati ruse...

ali eto...u eu vise nema britanije...
amerika se odmakla ..bar retoricki ...od sukoba sa rusijom..
samo su ostali ovi eu debili...
i ne znaju sta da rade...

sankcije vise nemaju smisao... posebno za njemacku...
njemacka ima ogromne gubitke....oni su dominirali ruskim trzistem...
a sad im je tu i problem sa jbn britanskim trzistem

i sve vise i vise svaburdi je za ukidanje sankcija rusiji....


mada ja mislim da im rusija ovo sa sankcijama ....nece nikad oprostiti...

 Smile
IP sačuvana
social share
odmorit ces oci od moga pogleda na svijet...od svih stvari s kojim zivis ..koje  ne vidis ...a vidis ih sve....
cmokaaaaaaaaaaaa    Smile
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

disident Burek-foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10067
Zastava
mob
Motorola 
  Ukrajina se priprema da razvije novi sopstveni višenamenski borbeni avion Legkiy Boiviy Litak (LBL = Lightweight Combat Aircraft) . Da skratim priču,zezaju ih na vojnim blogovima da će to biti mini-Mig 29 sa mešavinom njihove i zapadnjačke avionike.
  Kome je do detalja :

     http://quwa.org/2017/03/20/ukraine-intends-develop-new-multi-role-fighter/
 
« Poslednja izmena: 21. Mar 2017, 19:54:19 od Torivoje »
IP sačuvana
social share
Od Vučića pedera do Ane lezbejke : Srpska Napredna, stranka kontinuiteta
Pogledaj profil
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 567 568 570 571 ... 641
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.115 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.