Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Rehabilitacioni centar Crna Reka i pop Branislav Peranović - sveštenik ili...  (Pročitano 48818 puta)
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung d600
znas sta ti hriscanka
ne znam da li ti je neko bio tamo na lecenju, u crnoj reci, ali ja znam da se moj brat upravo vratio odatle i znam kako je tamo. Roditelji potpisu i znaju sve sto ce se tamo raditi, da li si se zapitala nekada zasto su narkomani narkomani.
Nisi nikada bila tamo i ne znas te ljude, nemoj da prichash puno ako nisi kompetetna. Odkud ti znas sta Isus propoveda, da li si mozda zavrsila bogosloviju.
Pametnija si ako cutis!!!!
Iz tebe izbija djavo kad tako prichash!
Otac branislav je jedan divan covek, i treba da te bude sramota.Ja sam te ljude lichno upoznala.
SRAM TE BILO!!!To je sve sto zasluzujes
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
PA ajde reci nam zasto su narkomani narkomani?
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Cela prica se vrti oko toga da religija pomaze...

Narkomani su narkomani, kao sto je neko optimista ili pesimista ili sangvinik ili flegmatik...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 15
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Samsung d600
procitaj knjigu bog i rokenrol i sve ce ti biti jasno
mislim da je otac branislav ima dobre metode, a to cak i misle i izleceni narkomani.
A to da su deca oca branislava vaspitno zapustena, to nije tacno, a i to nije vas problem. Juce sam bila tamo, po svog brata i upoznala sve te ljude,i peru i vasilija i mariju i svu ocevu decu, to su jedni jako dobri i vaspitani ljudi, a i pametniji od mnoge skolovane dece!
Nemojte da pricate ono sto ne znate!Taj centar je 500 metara od manastira,a manastir je jedno divno sveto mesto, inace tamo su ziloti koji ne bi dopustili da se nepravda i dalje nastavi da je ima, ako uopste i znate sta su ziloti!
LJudi ne gresite dusu!Ne sramotite se pred bogom i ljudima koji znaju mnogo vise od vas!
Otac Branislav ima preko 500 svoje duhovne dece, da li je vama dobro, bog da vam dusu prosti sto tako razgovarate!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Pa nisam ocekivala da cemo otici u toliku krajnost...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

The true method is no method.

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 6103
Zastava Starship Enterprize
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Bosch ima centrifugu
Ne ne znamo sta su ili ko su ziloti objasni nam.

Bog i religija ne pomazu jer se ni jedan narkoman ne moze izleciti jer oni nisu bolesni da bi se lecili. Pretpostavljam da je sledeci korak bolnica za homoseksualce jer su po crkvi i oni bolesni. I Hare Krishna je tako "lecila" narkomane 80tih u Bgd pa su hteli da ih spale a posebno SPC. Ni jedan heroinski ovisnik ne moze biti izlecen. Njihov genetski sklom i fiziologija organizma to nedozvoljava.

Vera sa druge strane moze da pomogne ali za to nije potreban pop, crkva i batina. Veru chovek sam nalazi u sebi.

Sa druge strane - necu da gresim dushu - ni jedna drzava na ovom svetu nema dobar nacin resavanja problema narkomanije tako da je svaki pokusaj da se pomogne ljudima u nevolji dobrodosao. Svako ima slobodu da izabere sebi put - ako je "lecenje" uz batine jedan od mogucih - ko voli nek izvoli.

Ali sa ravne strane "neprofitabilne" organizacije nemaju pravo da naplacuju za svoje "usluge" to je protivzakonito. Pomaganje ljudima ne sme da bude paravan za nelegalno bogacenje.
IP sačuvana
social share

"I mourn the loss of thousands of precious lives, but I will not rejoice in the death of one, not even an enemy. Returning hate for hate multiplies hate, adding deeper darkness to a night already devoid of stars. Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: Only love can do that."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Zodijak
Pol Žena
Poruke 3460
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.00
Gledala sam na Tv-u.

Sami ovisnici su izjavljivali, posle izlecenja da su trazili da im se udari samar.
Vezivali su ih...   (Nisu dobijali batine svakodnevno)

Al` svi su zahvalni na tome...

Sta znam, to isto su radili i roditelji onog mog ortaka.

Losa strana- ode u fanatizam, religijski. Al` to je svakako mnogo bolje!  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
metode lechenja koje primenjuje ovaj popa nemaju mnogo veze sa religijom - to je jednostavno povecanje discipline i teranje choveka da se socijalizuje ... metoda jeste relativno uspeshna bez obzira na ideoloshku pozadinu (hriscansku,budistichku,satanistichku,komunistichku ... ili bilo koju drugu)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 312
Zastava srbija
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Samsung galaxys I9000
Gledeao sam ovu emisiju na studiu B, davno je bilo,ali koliko se secem pop je rekao da prima samo one narkomane koji su prosli detoksikaciju.Taj proces traje 7 dana.Za to vreme narkoman dva puta dnevno prima rastvor leka  za smirenje i leka protiv bolova.Tih 7 dana je dovoljno vremena da prebrodi fizicku krizu(bolovi,grcevi,nesanica).Dakle oni tamo idu oslobodjeni fizicke krize.Ostaje ona psihicka koja je i najgora.Sa njegovim metodama lecenja upoznat sam samo preko onoga sto je rekao u pomenutoj emisiji.Ali ako je uspeo da samo jednog narkomana izleci,ne trnutno, vec vec zauvek da ga skine onda ga potpuno podrzavam i zelim mu da sto duze istraje u tome.U Drajzerovu sam isao sedam dana(vodio sam brata koji je narkoman) i dok neodete tamo nikada vam nece biti jasno kako izgleda i kako radi jedina ustanova ovog tipa kod nas.UZASNO 
IP sačuvana
social share
Tiho spustala se letnja noc na Cer, na tu gordu planinu.Cak i divlja zver gubila je smer  zbog cudnog straha da ce smetat cetama sto krecu se bez daha.Drini, Savi svuda gde je plac tamo hita britki srpski mac.Samo laki bat, niko nikog zvat te noci nece dok se vojska proplancima i brdima krece.Sve do mraka preko obronaka, svakog srce mori svakom vatra u grudima gori da se odmah bori.U toj zemlji gunja i opanka, gde su zore vecno crvene, nikad boj ne spi.A kad zito zri tada bez prestsnka svud se cuje pesma tanka, pesma od uranka
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 14
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Naravno da sam lično zainteresovana , jer inače ne bih ni postavljala temu! Inače, tema nije ta da li religija pomaže ili ne , kao što to nije ni narkomanija! VERA je ta koja će pomoći u svakom slučaju, da li u Boga ili samoga sebe nebitno! Temu sam postavila da bih skrenula pažnju na metode, koji nisu u duhu pravoslavlja, a tek sa ljudskim zakonima nemaju veze! I otac Pahomije je bio duhovnik, kojem se verovalo, ima ih još ko zna koliko istih, koji se kriju iza mantije! Uostalom, kod istog tog Pahomija je na službi bio otac Branislav!
Teranje čoveka na socijalizaciju?
1.Pop ima svoju nesocijalizovanu decu, koja ne idu u školu, žive daleko od civilizacije sa hordom narkomana "kriminalaca raznih vrsta, koji su odgovarali za silovanja, teške telesne povrede i sl. te je potrebna batina kako bi ih obuzdali" ( citiram popa Branislava).Najstariji sin aktivno učestvuje u batinjanju neposlušnih!To je način vaspitanja i životno okruženje dece?
2. Upotrebila sam crvenu boju fonta da bih ukazala na pitanja koja postavljam, na koja može odgovoriti i onaj koji nije upućen u celu priču. Naravno uz obilatu dozu cinizma, uzvičnika, navodnika, jer meni samo to preostaje, dok otac Branislav radi pod firmom crkve, čime pridobija većinu ljudi, jer se od crkve ne očekuje zlo već dobro!Svaki početak je težak, a naročito ako se boriš protiv nekoga ko pripada takvoj jednoj instituciji!
procitaj knjigu bog i rokenrol i sve ce ti biti jasno
mislim da je otac branislav ima dobre metode, a to cak i misle i izleceni narkomani.
A to da su deca oca branislava vaspitno zapustena, to nije tacno, a i to nije vas problem. Juce sam bila tamo, po svog brata i upoznala sve te ljude,i peru i vasilija i mariju i svu ocevu decu, to su jedni jako dobri i vaspitani ljudi, a i pametniji od mnoge skolovane dece!
Nemojte da pricate ono sto ne znate!Taj centar je 500 metara od manastira,a manastir je jedno divno sveto mesto, inace tamo su ziloti koji ne bi dopustili da se nepravda i dalje nastavi da je ima, ako uopste i znate sta su ziloti!
LJudi ne gresite dusu!Ne sramotite se pred bogom i ljudima koji znaju mnogo vise od vas!
Otac Branislav ima preko 500 svoje duhovne dece, da li je vama dobro, bog da vam dusu prosti sto tako razgovarate!
Na ovome se zasniva cela priča! Pretpostavljam da si upoznala svih 500 njegove duhovne dece ili neke od onih izlečenih? Tvoj brat je jedan od izlečenih? Ima ih u KPD-bolnica otprilike isto kao i kod oca Branislava na tretmanu, isto tako "izlečenih"!
Da, to što ta deca ne idu u školu, žive među ljudima prema kojima se "mora upotrebiti sila" NIJE NAŠ PROBLEM! To je samo malo protiv zakonito?! Možda si čula da je osnovno obrazovanje obavezno, da se za takve stvari ljudi kažnjavaju? Ili trebamo svi ispisati decu iz škola po ugledu na ovog sveštenika? Pretpostavljam da onaj ko izrodi decu, razmišlja i o njihovoj budućnosti, pa da li mi možeš odgovoriti na to kakvu je budućnost taj sveštenik zamislio za svoju decu, obzirom da su bili siromašni, bez zemlje, da on nema svoju eparhiju? Šta bi ta deca mogla da rade bez škole, od čega će živeti jednoga dana? I kako da bez note cinizma ne pomenem onda da je za manje od godinu dana, sveštenik , naplaćujući svoje usluge, proširio kuću, izgradio montažne objekte, zaposlio suprugu i još četvoricu bivših štićenika!? Za nekoliko godina rada istim tempom, obezbediće i svoju decu, tako da im škola neće biti potrebna!
To da su "ziloti" stanovnici manastira Crna Reka, prvi put čujem, a da li bi oni i šta bi dozvolili i da li ih uopšte neko za to pita, ne znamo ni ti ni ja! Sigurna si da si za dva viđenja mogla da upoznaš i proceniš ljude koji žive tamo? Ja neke od njih poznajem jako dobro, te znam šta su u stanju da učine za tanjir jela ili jednostavno vlast i moć koja im se da nad drugim nesrećnicima!
"Roditelji potpisuju i predaju decu znajući šta će im se tamo raditi"! Potpisuju da može da ih bije neko drugi, jer sami nisu u stanju tući svoju decu? Da li isto tako potpisuju i da su predali novac na ruke oca Branislava? Da li za to dobiju potvrdu ili je to "obavezni dobrovoljni prilog" kako sam naziva tarifu od 300 eura mesečno?! Ili možda grešim, te je tvoj brat bio besplatno na lečenju? Da, pretpostavljam da otac Branislav poseduje kvalitete koji ga prikazuju kao "divnog čoveka", ali dela pokazuju malo drugačiju sliku kada se zagrebe po površini!
nemam pojma
Da, pitala sam oca Branislava da objasni svoje metode,a delimično ih je objasnio i u Tv emisiji gde je bio gost. Akcenat se stavlja na batine, jer to onako ekstremno zvuči, međutim po meni, batine su sporedna stvar u ovoj priči, mnogo je važnija pozadina svega,jer batine kao kazna slede kao sankcija zbog nepoštovanja pravila, kao i bežanja iz centra! Uverljivi mi je onaj siromašni  misionar od pre desetak godina koji drži po dvoje- troje narkomana na lečenju, pa čak i onaj od pre godinu dana koji ih ima 40 ( iako je i to puno), ali u takvog duhovnika mogu da poverujem! U ovoga sada koji je utrostručio kapacitet, koji daje lekove, koji daje alkohol i koji skupo naplaćuje usluge, ne mogu da verujem i pored najčvršćih uverenja, naročito posle gomile neistina koje iznese! Kažu da je statistika vrsta laži, a kad neko iznese podatak o svojoj uspešnosti u lečenju narkomanije kakav nije zabeležen u svetskim okvirima ( 65%) ne mogu da ne sumnjam! Ali zato, očajni roditelji neupućeni u bolest, laka su meta i na njih ta laž deluje kao otkrovenje! Njegovo obrazloženje svojih motiva je to da ne može odbiti nikoga ko zatraži pomoć, pa čak i u slučajevima kada je unapred svestan neuspeha,jer primanjem takvih omogućava roditeljima parmeseci odmora?! A batina je tu kao što sam već objasnila gore , da bi mogao da vlada svim onim zverima u ljudskom obliku! Incdent u kojem su pretučeni roditelji jednog štićenika, opravdava time što su ga oni vređali, a nije uspeo da obuzda svoje branitelje. Zapravo, sami su krivi za incident jer su tražili nekakvu potvrdu ( protiv zakonito, a pop poštuje zakon) i povraćaj polovine novca!
Ako je bogohuljenje to što sumnjam u dobre namere jednog sveštenika, neka bude! I on je cinično prokomentarisao rad svog "kolege" Porfirija, da je njegova zajednica u Kovilju rezervisana za "narkomansku elitu", iako ta elita ne plaća duhovnu hranu koju prima!
Verovatno sam preopširna za vaš ukus, ali sa manje reči ne mogu otvoriti oči onima koji ne žele videti! I Božić jeste pravo vreme, kao i svako drugo da se podsetimo da crkvu vode ljudi, da su ljudi grešni bez izuzetaka, sem ako nisu sveci!

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 14
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.103 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.