Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 08:45:52
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3 4 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Reci brate...reci sestro...zasto  (Pročitano 13293 puta)
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
mob
Nokia 
što je ovo na Psihologiji?
Lapsuse,kao što već rekoše..ova tema će samo da pokrene neku tešku priču  Smile
« Poslednja izmena: 08. Okt 2011, 14:56:50 od Sofija 753 »
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1661
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Motorola 
Моје мишљење о посвађаности Срба и Муслимана је следеће.

Прво Срби који су изашли као победници из првог сватског рата , нису уопште имали националну идеју када су пристали на Југословенство.
Самим тим уместо да придобијају Муслимане за себе јер су најближи и најсроднији ( Да не објашњавам рећи ћу само да је рахметли Изетбеговић све до рата себе сматрао Србином а тако се и изјашњавао, не под присилом или у заблуди него потпуно свесно и савесно) Срби су стварали Југословенство, које на крају нико није прихватио, тачније не стварали него му се предавали , идеја пак потиче од Штросмајера бискупа.

Такође београдски бирократски апарат  није хтео да разуме ничије потребе , ни муслиманске ни хрватске ни српске, те је гурао докле је могао, логиком - држи буре воду док мајстори не оду.Тако су београдски бирократи и поратни профитери користили државу Југославију зарад личног богаћења( које је на крају било бесмислено јер су комунисти све конфисковали , ово на неки начин гледам као суд правде) .
Ово је први разлог разилажења Муслимана и Срба, неморам да подсећам на организацију младобосанаца  коју су чинили Срби и Муслимани , а која је имала јединствену државотворну идеју и била окренута против запада , то је после анексије Босне , један од првих озбиљнијих прилаза једних другима Срба и Муслимана.

Даље.
Други битан разлог ра разилажење Срба и Муслимана је сам запад и његови интереси.
Ни једној већој сили запада није у интересу било , нити ће бити , јединство Срба и Муслимана, зато што заједно могу да представљају озбиљан корпус , у државном, политичком , стратешком и сваком другом смислу, а и најчешће интереси Срба и Муслимана се покалпају.
Дакле западним силама је било потребно да заваде Србе и Муслимане зарад личних интереса, јер два мала народа је лакше контролисати , него један већи народ.

У другом светском рату те западне силе су биле Италија и Немачка, а данас су Англосаксонци.

Више пута сам поменуо Бадољев меморандум, у коме се јасно наводи план Италије да створи НДХ ради лакше окупације Југославије а не из неке љубави према Хрватима или католичке солидарности.
На жалост и вероватно захваљујући нашем менталитету, непромишљености, хировитости, незрелости, итд. дакле нашим балканским особеностима , фашистичка Италија је у овоме успела.

Тако створена НДХ-азија је начела сукоб Срба и Муслимана а последњи рат је то бојим се дефинитивно запечатио једном за свагда.
Остаће још само неке књиге да сведоче о некадашњем заједничком пореклу и животу, о дубоким родбинским везама и заједничкој мучној историји.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Citat
otisli smo mnogi van tog Balkana,ali i dalje u Sarajevu stoje Dzamija,Srp.Crkva,Kat.Crkva sve tri bogomolje jedna do druge.

Mene ovo nervira ... jel ste otisli, jel ste i dalje tamo, sta vas boli kurac gde stoji koja dzamija ili crkva u kom gradu  Smile

Najvise me nervira kad neko sa par hiljada kilometara udaljenosti komentarise situaciju "na Balkanu" i sve najbolje zna, pocevsi od odnosa medju ljudima iste ili razlicite nacionalnosti, pa do toga kako se ti isti ljudi licemerno udruzuju kad, toboz, nisu na Balkanu.. onda se jako vole i postuju.. a u Sarajevu se kolju cim se ugledaju ne mogu da ih odvoje stanglama ..

Gluposti na kub ..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
Dabome.
Da dodam da smatram da su muslimani bili ti koji nisu imali drzavu osim Juge, da su oni mislim bili najvise Jugosloveni, pre rata su se tako izjasnjavali. Bilo bi mi drago da upoznam kvalitetne ljude.
A sa Ujacima, nijednog ne zelim da upoznam, ne zelim da sedim sa njima, ne zelim da budemo u istoj prostoriji, ne zelim njihovo more, iako se zajebavam sa Borom i ostalim profesorima sa hrvatskih sveucilista nemam drzavaljanstvo niti njihov pasos, stvar principa.

Koliko ja cujem a cujem , ni u inostranstvu se nesto ljubimo nego...ti prosto bude drago , u pocetku, da neko bilo ko govori slicnim jezikom kao ti. To dok ne nadjes nekog svog, i oni isto tako.
Bila sam i videla da kad udje doticni u kafanu , nasi kazu :eno ga onaj - Ustasa.
Jbg , oni koji su otisli pre ratova u inostranstvo, oni koji nisu osetili tu mrznju i netrpeljivostoni mozda imaju korektan odnos sa ovima na U i na B.
Mi koji smo proterani, naseljeni, preseljeni, izbeglice iz bespuca , mi ne zaboravljamo.
Tj ....zaboravljamo. Vidim da pocinje opet ta ista propaganda prema trzistu - zajednickom od 22 miliona ljudi...kako ce nam biti lakse da tako "nastupamo", kako je to unosnije kako je to isplativije. Ali ja kao neko ko poznaje trziste mogu da tvrdim da bi mi , Srbija, najlosije prosli. Jer smo papci , sto bi rekle sarajlije. Papcine.

Eto tako...moj licni osvrt na temi. Izvin'te ali ja ovde vise nemam sta da pisem. Uzdravlju  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
mob
HTC One
Obzirom dasmo u u Hr bili svi mladi ljudi... ja u grupi najstarijih koja je manjina  Smile ... dosli smo do sasvim logicnog zakljucka, ovog o kojem govori Sandra.

Proterani ljudi, ljudi koji su preziveli traume, koji su izgubili nekoga u ratovima - oni nikada nece moci da gledaju ocima ove druge... to je normalno i ljudski, to se ne moze promeniti niti neko treba da im govori kako treba da se promene... ne treba.

Sa druge strane, to ne znaci da ljudi koji nisu kroz to prosli treba da se mrze zbog necega sto se desavalo. Uvek prvenstveno svakog dozivljavam kao coveka, ljudsko bice... ostalo mi je nevazno...

Mi smo pricali o svemu i svacemu, pricali najgore viceve jedni o drugima, zajebavali se... humor je mnogo dobra stvar... i dalje se ne slazemo oko cinjenica ko je zapoceo, kako i zasto... ali se svi slazemo da je narod bio samo instrument u rukama politicara i da su na sve strane pravljene zaglupljene ovce koje su upotrebljene kao glineni golubovi.

A opet - ovo je pdf o psihologiji, pa necu dalje.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.23
Ja sam ostvarila bolje prijateljske odnose sa par Albanaca u inostranstvu, nego sa i jednim muslimanom ili Hrvatom dok sam zivela u Moskvi.. cinjenica je da gro Hrvata mrzi Srbe i da su optereceni nama u svakom smislu .. to dokazuje njihova unutrasnja i spoljna politika svakodnevno ..  Smile  isti princip vlada i u inostranstvu.. izuzeci (koji potvrdjuju pravila  Smile ) su onda kada sa nekim zaista ostvaris prijateljski odnos i tokom vremena steknete poverenje jedno u drugo, pa neko prosto pocne d ati biva prijatelj.. inace svi ostali primeri trenutnog zajebavanja, podjebavanja, navodnog dobrog slaganja i slicno.. sve to pada u vodu prvom prilikom kad dodje do neke ozbiljnije situacije.

A sto se tice skupa buducih diplomata u Hr na nekom simpozijumu... ne vidim uopste razlog da medju ljudima istih politickih interesovanja i ciljeva i duboko politicki liberalnih stavova ili bar usko strucno stecenih odnosno usvojenih koncepata ponasanja, uopste dolazi do nekih trvenja na bilo koji nacin  Smile
« Poslednja izmena: 08. Okt 2011, 15:21:32 od MunkaZe »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Ko tebe kamenom, ti njega hlebom... starim 15 dana

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 36573
Zastava Beograd
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
mob
HTC One
Htela si reci obrazovanih ljudi sa realnim pogledom na zivot?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Chrome 14.0.835.202
mob
Nokia 
što je ovo na Psihologiji?
Lapsuse,kao što već rekoše..ova tema će samo da pokrene neku tešku priču  Smile

Dobroi kontam da mi svi mozemo da ostvarimo dobru komunikaciju, bez obzira na veru ili drzavu.

Ja imam dedu , ima 83 godine, mesto Staro selo, HR.
Sta je on video i doziveo nikome nije smeo da kaze, samo su suskali medju sobom, da ne bi kopali neke jarke , u toku je bilo bratsvo i jedinstvo.

Elem prica datira iz Stare Jugoslavije, sa njenom samog pocetka, kad smo se pod istom zastavom nasli nasa braca i mi.
Moj deda se  zove Ljuban M.
Ljuban je imao jos 4 brace i sestara. Nesto pozenjeno i udato, nesto u kuci. Sestra mu Stoja udata za Milosa zivela u Topuskom. Mesto nekoliko kilometara udaljeno.
Jedne veceri dok je Jugoslavija cvetala nestao mu je otac. Srbin. Majka se od tuge razbolela i umrla. Imao je 5 godina i svega se seca, da mu je zabranjeno da prica. Sestra koja je bila najstarija je vodila brigu o njima. Imali su jednu kravu,jednu svinju i nesto zemlje. Svaki Hrvat okolo je imao 10 puta vise. Ne zato sto nisu mogli da imaju negop nisu SMELI da imaju vise.
Kako su ziveli sami  Bog sveti nek zna , kad je poceo rat. Kaze deda da se seca da su se Hrvati radovali Hitleru vise nego Bozicu svome - reci moga dede.
"Ala cebiti od Srba salate" pevalo se.
U noci dodje covek i kaze toj deci da beze, da su dobili informacije da ce biti klanje te veceri.
Kako bi dosli do Topuskog moraju preko brda, a covek rece da ce ostatak srpskog zivlja na "onu stranu prema sumi". Mala bese sumica ali mislili ljudi da ce se lakse sakriti, preko brda se sve vidi ....Nije poslusala , hvala Bogu , nego su sa brda gledali kako iz sumice izlaze ljudi, deca, zene ,kako ih kolju Ustase i bacaju u jamu iskopanu bas za tu priliku. Imali su dojavu. Njega i njegovu porodicu , tog kojeg je dojavio, su za momenat izvukli iz kolone koju su klali da bi ih poklali na kraju. Izdajice. I njih ubacili u jamu.
Oko tog momenta pocese da pucaju na mog djeda i ostalu nejac ali behu daleko. Propuzali su nekoliko kilometara. Jedva stigli do Topuskog i tako dvoma odsekose stopala zbog smrzavanja.
Ima tu ...momenata gde su malu decu hteli da bace jer su hteli brze datrce, pa su deca plakala i molila da ih ne ostave ....Gde places i ti kad slusas i onaj koji prica, kako je jezivo....
Dosli su do Topuskog. Sestra sakrivena, ukopana u zemlju - zemunicu...prihvatila ih je...eto ...kako prezivese sam Bog nek zna ....
Ne znam ni ja zastosam vam sada ovo napisala .   :weirdface:Ovo je samo deo.Obecala sam mu da cu sve otkucati sto mi bude diktirao...
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Kada bi samo ljubit znala...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 2387
Zastava Italy
OS
Windows Vista
Browser
Chrome 14.0.835.202
Obzirom dasmo u u Hr bili svi mladi ljudi... ja u grupi najstarijih koja je manjina  Smile ... dosli smo do sasvim logicnog zakljucka, ovog o kojem govori Sandra.

Proterani ljudi, ljudi koji su preziveli traume, koji su izgubili nekoga u ratovima - oni nikada nece moci da gledaju ocima ove druge... to je normalno i ljudski, to se ne moze promeniti niti neko treba da im govori kako treba da se promene... ne treba.

Sa druge strane, to ne znaci da ljudi koji nisu kroz to prosli treba da se mrze zbog necega sto se desavalo. Uvek prvenstveno svakog dozivljavam kao coveka, ljudsko bice... ostalo mi je nevazno...

Mi smo pricali o svemu i svacemu, pricali najgore viceve jedni o drugima, zajebavali se... humor je mnogo dobra stvar... i dalje se ne slazemo oko cinjenica ko je zapoceo, kako i zasto... ali se svi slazemo da je narod bio samo instrument u rukama politicara i da su na sve strane pravljene zaglupljene ovce koje su upotrebljene kao glineni golubovi.

A opet - ovo je pdf o psihologiji, pa necu dalje.  Smile

Jest da znas zameziti da bih vrlo rado u tom trenutku laptop bubnuo od zid,ali za ove rijeci skidam kapu Smile
@Sandra svima je lakse kada kazu sta je na dusi i zasto brane to sto brane Smile
« Poslednja izmena: 08. Okt 2011, 15:47:29 od lapsus00 »
IP sačuvana
social share
"Zasto trazis harizmu u sebi punjena ptico,mogucnost prosvjecenosti u razvratu...miris zemlje,koncentricni krugovi gluposti,ne znanja...ona dalje ne razumiju, izgleda mi da je mrtva straza...
Rekoh sebi moj Boze koliko demagogije...koliko pokradenih misli iza kojih ne stoji nista osim mrznje,sujete,vlasti, i koliko pokvarenosti treba da se izlije pred nase noge, i kakve zone prepoznavanja dovedu nas do istine prevare...
Jer rijeka nije bila rijeka u samom pocetku,i nije nuzno da ne bude ponornica do kraja...
Sta se dogadja kad' mrtvi fazani lete,kad' mrtvi fazani lete al' nijedan ne pada..."
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 7.0.1
mob
Nokia 
glupo tio ovo da me pitaš što su ljudi lagali da su dobri dok im je za to plaćano, a kad im više nije plaćano onda su pokazali da su zli.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4 ... 11
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 08:45:52
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.