Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 19:07:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Razresenje velike misterije!  (Pročitano 4168 puta)
25. Okt 2004, 23:32:42
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Danas sam na dvestadvojci cuo jedno krajnje diletantsko tumacenje teksta cuvenog hita "Ide Mile Lajkovackom prugom" te sam osetio potrebu da na to reagujem, iznoseci svoje tumacenje istog, do kog sam dosao naucnom metodom i dubokom kontemplacijom u casovima blage dokolice. Elem, tamoneki diletant resava ovu misteriju (morate priznati da ova pesma ima zaista, blago receno, cudan tekst cija ga je sadrzina proslavila duz citave zemaljske kugle i koji je bio neresiva enigma sve dok ga ja nisam desifrovao) svodeci problem na manje-vise dnevno-politicka desavanja, na šta mi gotovo uvek odreaguje digestivni trakt. Kako se u jednom od predhodnih postova
raspravlja o problemu upotrebe narodskih izraza na ovim diskusijama i kako sam već vise puta bio brisan zbog radi istih, ovaj cu se put truditi da ih ne upotrebljavam, osim kad situacija (citaj: nepostojanje naucno utvrdjenog izraza ili preporuke) to nalaze. No, da krenemo, noseni talasima providjenja koje me je zapljusnulo
kao sto već rekoh, u trenucima blage dokolice. Najpre zapazite ovaj krajnje naivan i nevin uvod:

"Ide Mile Lajkovackom prugom,
Lajkovackom prugom,
Lajkovackom prugom,
ide Mile"

To je jedna blaga konstatacija, slicna hiljadama drugih kada je reč o hodanju neke osobe prugom. Ali, bas tu je glavni stos, iza kog se krije zapravo namera da se slusalac (citalac) uspava, da njegova izostrena cula ne reaguju i ne daju signal na uzbunu. Ko je taj kome je ovo u interesu? Vatikan, CIAsnajkaCIA, Novi Svetski Poredak
ili neko treci? Ne tako brzo! Ne donosite na precac zakljucke, već obratite paznju na sledece stihove (mozda čak i kljucne):

"Ide Mile
sa jos jednim DRUGOM,
sa jos jednim DRUGOM,
ide Mile"

Na prvi pogled nista sumnjivo. Mile je ime slicno hiljadama drugih. Lepo. Srpsko. Milozvucno. Kad kazete "Mile" to je kao da pricate o nekom ko je drag, veseo, omiljen u narodu, prijatan... jednom recju drugarcina. To je i ime koje se uglavnom davalo deci na selu. Dakle, moglo bi se reći da je Mile iz pesme zapravo, covek seljak.
Udarise nam bre na svetinju, na instituciju, na srpskog seljaka. Majku im imperijalisticku.
Pohitajmo dalje!
Takav jedan Mile, dakle, seta se po Lajkovackoj pruzi (nema druga posla!?) i jos sa jednim DRUGOM!!! Negde se je, nekom, vec
mozda upalila lampica za uzbunu. Sta molim Vas, traze dva srpska seljaka na Lajkovackoj pruzi!!???
I sve to nistamanje posmatra TRECI koji klice:

"Ja POZNAJEM
svojega DRUGARA,
svojega DRUGARA,
ja POZNAJEM"

Sto znači da je u pitanju neka ORGANIZACIJA! Njih, dakle, ima moguce je JOS i vise!!!
Potom sledi dramski zaplet koji je ovde simbolican samo na prvi pogled:

"NEMOJ Mile
da ostavljas DRUGA,
da ostavljas DRUGA,
NEMOJ Mile.
Dugacka je
Lajkovacka pruga,
Lajkovacka pruga,
dugacka je"

Od njega se zahteva da ni po koju cenu ne ostavlja druga, čak iako iskusenja budu velika.
I napokon, kada su sva cula slusaoca konacno otupljena, sledi krescendo i munjevita zavrsnica:

"Suvo seno koseno
tekla reka kroz selo
a po reci riba plovi
nema koj da lovi"

TRRAAAAAAAAASSSSSSSS!!!!
Eeejjjjjjj! Srbine brate. Tolka RIBA slobodno ti po reci plovi a srpskim se ORGANIZOVANIM MUSKARCINAMA potura SUVO SENO... pa jos koseno a zna se bre šta treba da im se radi po tom istom senu.
PEDERI bre! Homoseksualci! Mile je PEDER!!! To je zapravo, bila prva prava gej parada i to na Lajkovackoj. U srcu Srbije. I to jos odkad! A ljudi to pevaju... po svadbama, ispracajima, dete bre kad im se rodi... jebote!!!
To sam ja nesto razmisljao pa sad ko razmisli neka mu je znano.

Autor: MaxPower
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 77
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
He he he,al' ti imas vremena,svaka tebi cast.Ako je orao pao sa drveta neka odma' zove bata Djuru da resi problem.Mani se pesama,uzmi neku dobru knjigu,nadji sebi zenu,idi u provod,odmori malo...
VREME JE NOVAC!!!
« Poslednja izmena: 16. Jun 2008, 22:30:40 od djubretarce »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 10. Avg 2025, 19:07:42
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.062 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.