Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: posledica/prosek/vreme/prioritet/iskustvo  (Pročitano 875 puta)
11. Avg 2009, 10:33:43
Veteran foruma
Superstar foruma

Life iz simple, make choices and don't look back

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Gledavši okolinu, nemoguće je ne primetiti da je većina ljudi na neki način nezadovoljna svojim uspesima na određenim životnim poljima. Dapače, jako teško je sve ih usinhronizovati, ali teško i nemoguće su veoma udaljene stvari  Smile

1. Zakon posledica

Uspeh je kao igra: što se više puta budeš igrao, više puta možeš izaći kao pobednik. A baš zbog toga ćeš postati mnogo kvalitetniji igrač.

Ukoliko budeš koristio svaku priliku koja ti se pruža, posledica toga će biti to, da će ti se pružati mnogo više prilika nego ranije, a tehnike I trikovi koje ćes koristiti ćeš moći sve više primenjivati. Upravo iz tog razloga, vežbom ćeš steći više iskustava, i sve će ti postati rutina..

Jednostavno naučićeš:

Na koji način da razviješ svoju ličnost i na koji način da u svoju korist iskoristiš prilike koje će ti se pružati u toku svakodnevnice .
Kojim putem da kreneš, koje su to jednostavne ali delotvnorne tehnike/trikovi koji prolaze, bez obzira da li imaš 18 ili 35 godina.
Možeš biti mlad ili srednjih godina, čovek se uči, razvija i menja, uspeh će doći Wink

2.Zakon velikih proseka

Ukoliko jednu stvar iznova i iznova ponavljamo, konstantno raste verovatnoća da ćemo uspeti.

U životu mnoge stvari zavise upravo od ovog zakona, od zakona velikih proseka. Ovo znači da ukoliko jednu radnju uradimo x puta, verovatnoća da će naš prosek biti bolji zavisi od toga koliko puta smo spremni ponoviti tu stvar.

Primer:

U jednoj igri na sreću nagrada je 1000 €. Ima 10 srećki, od kojih je jedna dobitna a ostale gube.

Razmera je 10:1. 9 srećki gubi (0€) dok samo jedna pobeđuje (1000€)..

Ukoliko u igri budemo učestvovali samo jednom, verovatnoća da ćemo pobediti je u razmeri od 10:1. Ukoliko budemo odigrali 10 puta, verovatnoća da ćemo dobiti je 1:1. Ukoliko svaki dan u godini barem JEDNOM odigramo, dobićemo u proseku 36,5 puta!

"Svaka životna situacija je vrsta igre. Samo treba shvatiti njihova pravila”

3. Zakon vremena

Vreme je jedina star koju je nemoguće zaustaviti i vratiti unazad

4.zakon prioriteta

Načelo prioriteta se zasniva na tvojim odlukama, misli se na ređanje odluka po važnosti, počev od najvažnijih ka manje važnim.

Moraš da odlučiš kakvu ulogu će u tvom životu imati posao, seks, ljubav, uspeh – ili već njihov nedostatak. Ukoliko za tebe igraju veoma bitnu ulogu, onda ove stvari treba da dobiju prioritet da bi upravo na taj način mogao popraviti stanje na bolje. Ukoliko smatraš da je nedostatak ljubavi recimo u tvom životu najgora moguća stvar - onda funkcioniši po sistemu apsolutnog prioriteta.

Znači, još jednom – šta je načelo prioriteta?

Načelo prioriteta se zasniva na tvojim odlukama, misli se na ređanje odluka po važnosti, počev od najvažnijih ka manje važnim

5.zakon ništa me ne može slomiti

Neće me slomiti neuspeh, zato što učim iz svojih grešaka.

Nekada neuspeh ne znači da nemaš mogućnosti – da nisi za nešto sposoban – već je to nekakva vrsta znaka, da sledeći put koristiš neku drugu tehniku ili trik. Ne dozvoli da te neuspeh slomi, i nemoj "vidati svoje rane", već uči iz svojih grešaka da ih više nikada ne napraviš!

Najgore je kada čovek nosi u sebi strah  od neuspeha.. Ukoliko pobediš svoje strahove i naučiš da se suprodstaviš odbijanjima, izaći ćeš kao pobednik.
Uči na grešakama i ne ponavljaj ih . Postoje 3 vrste ljudi:

Glup čovek – ne uči ni iz svojih ni iz tuđih grešaka.
Prosečan čovek – uči iz svojih grešaka.
Pametan čovek – uči iz tuđih grešaka.

Potrudi se da uvek postaviš sebi cilj, i ne dopusti da te nešto slomi ili zaustavi na putu ka njegovom ostvarenju! – Preskoči neuspehe, analiziraj ih i uči iz njih!
IP sačuvana
social share
Od kada su fenicani izmislili novac pitanje zahvalnosti je za mene reseno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1281
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
procitala/shvatila/usvojila  Smile Smile
IP sačuvana
social share
This body holding me, reminds me of my own mortality.
Embrace this moment.
Remember, we are eternal, all this pain is an illusion.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
that's the spirit.... i bez tih srednjih prstiju  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 1281
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
Haha vazi se, ne stvarno je super...  taman mi treba tako par reci da bodre pred ucenje - ponovi naglas deset puta dok ne usvojis znanje  Smile
A nadam se da se ovisnici o kocki nece ohrabriti da igraju na sve ili nista  Smile
IP sačuvana
social share
This body holding me, reminds me of my own mortality.
Embrace this moment.
Remember, we are eternal, all this pain is an illusion.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Superstar foruma

Zodijak
Pol
Poruke 50236
Zastava
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
zasto, sansa za dobitak je uvek 50%, sa kolikim god ulogom igrao  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Postoje 3 vrste ljudi:

Glup čovek – ne uči ni iz svojih ni iz tuđih grešaka.
Prosečan čovek – uči iz svojih grešaka.
Pametan čovek – uči iz tuđih grešaka.
Ucenje iz tudjih gresaka, tj usvajanje tudjih iskustava na taj nacin nije nesto sto je lako izvodljivo...
Iako neke greske mozemo napraviti samo jednom u zivotu, ipak mislim da je najbitnije da covek vodi racuna, da greske koje pravi ne ponavlja... tj da se bar trudi da to bude tako...

Citat
Potrudi se da uvek postaviš sebi cilj, i ne dopusti da te nešto slomi ili zaustavi na putu ka njegovom ostvarenju! – Preskoči neuspehe, analiziraj ih i uči iz njih!
Ako ih preskocis ne mozes da ih analiziras, a ni da ucis iz njih... Smiley

Inace... sam tekst je dobar i pravila u sustini stoje... iako postoji mnogo zackoljica Smiley
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.098 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.