Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Autonomija Vojvodine (za ili protiv)(nastavak)  (Pročitano 6242 puta)
Svedok stvaranja istorije

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
Zastava Novi Sad - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
nema default-a

Mala analiza.

Milosevic - dobar politicar u losoj okolini i sa najgorom mogucom opcijom zene kao i njene stranke.
(stranka bez njega je 0 )
Seselj - preterano pametan ali sa dobrom dozom sirovosti
(srs - prakticna stranka ... ne bavi se teorijom)
Djindjc - bio je pametan i prilicno sarmantan - nisam ga voleo ali cenio sam ga.
(stranka bez njega - cist promasaj - i za nju se glasa da se ne glasa za radikale)
Ceda - ficfiric

E sada malo prakticno.

Ne znam koliko si upucen za pitanje vladavine u Vojvodini. Ko vlada Vojvodinom. U Vojvodini su na vlasti Canak (Kostres) DSS, DS i hrpa madjarskih stranaka. Canak i ta hrpa se javno zalazu za otcepljenje (ako si danas slusao vesti mogao si cuti za predlog madjara da se napravi autonomija za njih kao za Srbe na Kosovu) a DSS i DS ih podrzavaju.
Sta mislis kako ja mogu da gledam na te nase koji podrzavaju Vojvodinu kao republiku.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 4277
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nema default-a

Mala analiza.

Milosevic - dobar politicar u losoj okolini i sa najgorom mogucom opcijom zene kao i njene stranke.
(stranka bez njega je 0 )
Seselj - preterano pametan ali sa dobrom dozom sirovosti
(srs - prakticna stranka ... ne bavi se teorijom)

Smile Smile Smile Smile
kakva budalastina
to je ono, dobar je Slobo, ali mu zena kvari pos'o

za vreme vladavine gore navedenih osoba ubijani su politicki protivnici
i to po naredjenju i kontrolom najviseg vrha vlasti

znaci, ubijani su ljudi
covece
IP sačuvana
social share
I see through bitter eyes and
The fact still remains
I read between your lies
You got beat at your own game
Take a trip with me for soon
I will sin
Without one regret
The pain will begin
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
Baziraj se na cinjenicama!

Ko je optuzen za sta? Ko izlezava neku kaznu? Niko i nista...

Ubijani su ljudi... a sta je bilo sa premijerom? kada je on ubijen? ko ga je ubio? covece...

To sve nije ni tema... preskocio si poentu u onom delu posta koji nisi replay-ovo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

tra la la

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 448
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
SonyEricsson K310i
Koliko sam čuo, od 2000 godine statistika pokazuje da je oko 80% stanovnika vojvodine za autonomiju, ali ne i nezavisnst. Mislim da je glupavo se zalagati za nezavisnu Vojvodinu, kada u Voj. živi 66% Srba, a ne Vojvođana !
Ali mislim da je Srbiji potreban novi Ustav, pogotovo kada CG ode i kada Srbija postane nezavisna republika. Mislim da bi trebalo podeliti na nekoliko regija, autonomnih pokrajina, jer po ovom Ustavu samo Beograd i Vojvodina imaju neku vrstu autonomije, dok ostatak Srbije nema. Mislim da je bio već predlog za time. ..strah, da će neki delovi hteti da se pripoje susednim zemljama , Mađarima, Bugarima i BiH su smešni, nema više menjanja granica ... zapad je jedva pristao na referendum u CG

Srpski političari su dokazali da ne znaju voditi centralističku državu, pa nek se pokažu na ovome.

Mislim da pokrajina treba imati kontrolu nad finansijama, nekim delom... obrazovanjem, da imamo lokalnu policiju. Naravno nikakvo ukidanje Vojvodine, jer Vojvodina ima predugačku istoriju da bi se to ukinulo.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
"lako" je napraviti regiju... a sta onda? koliko se opterecuje budzet Srbije kada mora da finansira desetak skupstina, desetak ministarstava po desetak ministara? A po propratnim sluzbama da se i ne prica. Sta je sa onim delom Srbije koji ce po toj regionalizaciji biti u siromasnom delu a zna se kako je lose ekonomsko stanje. Da li mi imamo dovoljno stanovnistva za to kada je manije preseljivanja u gradove. Stalno se potencira primer nemacke. Koliko nemacka ima gradova a koliko Srbija (mislim na statisticke granice i podele na varosice, gradove...). Beograd je jak ali mislim (samo misllim jer ne boravim u njemu) iz razloga jer ima stanovnika koliko i cela Vojvodina... pa bilo bi i logicno da je jak.

Ono za 8o% je prpaganda koju je plasirao Canak i ostali autonimasi da bi se iskoristila euforija 5.oktobra. Verujem da je tada i bio povecan broj za autonomiju i odcepljenje (kao dve stvari... i dva logicna koraka) iz razloga sto se potenciralo desetak godina u svakoj politickoj emisiji na svakom mestu da je Vojvodinu kradu Beogradski lopovi a mozda se neko i seca parola... tacku na pljacku... vojvodina vojvodjanima... Ako ti nekog ubedjujes toliko vremenski period da zivis lose zbog Beograda a pritom ako se malo razmisli, zna se da u Srbiji ima svega manje od 2% fakultecko obrazovanih ljudi uglavnom iz prve mogu da svate prevaru i manipulaciju onda je logicno da je Canak nekada imao takav uticaj.

Zasto su se onda prodavale a sada dele nalepnice za kola na kojima pise samo "V" na teritorialnom obliku Vojvodine zelenom bojom obojena (identicna nijansa boje sa madjarske zastave) a na nekima je cak i pise "Republika Vojvodina".

Sta sad?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 673
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.4
Hajde da malo razdvojimo pravno određene pojmove....

1.autonomija ne znači i pravo na samoopredeljenje do otcepljenja..autonomija je veoma širok spektar izvesnog samoorganizovanja na jednom delu teritorije u nekoj široj državnoj zajednici(ili konkretno u državi)..ali to ne može biti jednako sa suverenošću...Suverenost u načelu pripada samo nezavisnim državama i iznutra i spolja(po formalno-pravnoj teoriji)...A autonomnost jedne regije(u ovom slučaju Vojvodine) unutar suverene države Srbije, bio bi samo jedan oblik izražavanja specifičnosti Vojvodine, a ne i pravo ka otcepljenju...Uostalom, svaki oblik autonomije mora biti u saglasnosti sa Ustavom Srbije(koji treba promeniti i doneti nov...)..Vojvodina je svoju autonomiju stvarala još u doba Austro-Ugarske, kao oblik otpora srpskog naroda na tim prostorima, mađarizaciji i germanizaciji...Dakle, iz ondašnjeg aspekta posmatrano, autonomnost Vojvodine je počivala na nacionalnom principu, ali čiji je nosilac bio srpski narod na tim prostorima, okupljen oko političke ideje ujedinjenja sa maticom Srbijom(npr. političke ideje Svetozara Miletića)...Čak je i po komunističkom Ustavu iz 1974 Vojvodina imala status tzv. srpske Republike Vojvodine(nezvaničan naziv), tj pravno je delila status kao sastavni deo SR Srbije i konstitutivni deo SFRJ..

2. u principu smatram da Vojvodina kao specifična teritorijalna celina ima pravo na autonomiju(pre svega ekonomsku....) unutar Srbije... Govoriti o stvaranju tzv. "vojvođanske nacije" bio bi pravni i etnološki apsurd...
U Vojvodini na osnovu poslednjeg popisa stanovništva(2002) kao Srbi, izjasnilo se približno 69%-70% stanovništva...
O kakvoj mi onda to "vojvođanskoj naciji" treba da raspravljamo...???
Ostale nacionalne zajednice u Vojvodini treba da imaju sva Ustavom garantovana prva(jezik, škole, negovanje nacionalnog identiteta,..itd), ali se diplomatskim putem uvek mora odlučno reagovati na pokušaje nekih veliko-mađarskih političkih udruženja da zloupotrebljavaju položaj svojih sunarodnika u Vojvodini...u cilju ostvarenja teritorijalnih pretenzija.. Naravno, treba oštro sankcionisati i svaki šovinistički ispad prema ne-srpskim nacionalnim zajednicama...
IP sačuvana
social share
O tempora o mores!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Da li verujes sebi?

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 24339
OS
Windows XP
Browser
Opera 7.52
mob
HTC Touch HD, Luna
Vojvodina vec sada ima sve to pa i mnogo sire iz stavke 1 a trazi se jos... tu je problem

Stavka dva je potpuno ok, ali je teoretska. Prakticno je skroz drugacije.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.096 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.