Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Zahtev za rehabilitaciju kneza Pavla Karađorđevića  (Pročitano 3513 puta)
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ма......

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 10661
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
Samsung 
Намесника Павла су отерале исте оне будале, које су мислиле да ћемо нешто добити тиме што ћемо стати на страну Британцима. Дакле, он није бежао од окупатора, већ од издајника и пучиста у сопственим редовима.

Што се тиче предлога за рехабилитацију, наравно да подржавам, јер не видим шта је тај човек погрешно урадио.

Он је сам одбијао Хитлера до самог краја очекујући од Британаца нешто, али кад је видео да је враг однео шалу потписао је споразум о приступу Тријном пајту, јер је био свестан да другог избора немамо.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Tecite suze moje, reče policajac.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5313
Zastava Republika Srpska
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0
mob
Motorola Fire X311
Citat
Misliš da smo bili Hitlerovi saveznici , da bi bolje prošli u drugom svetskom ratu. Pavle je pokušao da spasi ono što se spasti nije moglo. Jugoslavija se raspala iznutra, jer nije postojala volja Hrvta za opstanak ovakve države. Uostalom već duže vreme pred rat Hrvati su radili na rsparčavanju Jugoslavije. Iako Pavle nije negativan lik, ne smatram ga nešto posebno važnim likom naše istorije.
prošli bi neuporedivo bolje,bez potpore njemaca ustaše bi mogle samo da laju,a naša vojska kako god jadna bila bi sprečila neku njihovu solo-akciju(mada sumnjam da bi do nje došlo),još bi nam njemci i pomogli u tome.živili bi ko šveđani,niko nas ne bi bombardovao,ne bi slali ljude da ginu na istoku,još bi i profitirali prodajom sirovina švabama.onda smo '44 ko  i svi ostali mogli okrenuti leđa hitleru uz ruzveltov blagoslov i sprečiti rusku okupaciju,briitanci bi sigurno željeli staljina što dalje od sredozemlja,ali šta ćeš ovaj narod uvjek sljep vođa vodi...
« Poslednja izmena: 07. Jul 2008, 22:45:12 od homer666 »
IP sačuvana
social share

Years later, in another place,
he steps out of the dark and speaks to me.
He whispers: 'I'll tell you the ultimate secret of magic.
Any cunt could do it.
'
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Јер, Они нису Ми.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 16344
Zastava Sirte
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
Nokia 
Citat
Што се тиче предлога за рехабилитацију, наравно да подржавам, јер не видим шта је тај човек погрешно урадио.
кнез Павле је био само један од тројице намесника,а касније је својом самовољом постао једини намесник. Баш демонкратски! Наравно овима што нешто желе,није важно шта ће историја и Србски народ рећи о њему, већ да укидањем пресуде дођу до огромног богатства,силних слика,уметнина,новог двора...
IP sačuvana
social share
Вуковар је коштао хиљаде српских живота – добрим делом управо оних наочитих момака који су 10. марта 1991. у колонама пристигли на Теразијску чесму са Звездаре, Карабурме, Чубуре, Чукарице, и из разних приграђа.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Јер, све до слома „Шездесет осме“ у Београду би се и пролазници на улици умешали у тучу, јачему вичући: „Шта си навалио на слабијега!“
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Ajmo, droga, petarde, ulosci na komad!!!

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 3545
Zastava Dry Valley Nis Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14;
mob
SonyEricsson K510i
Aleksandar  Karđorđević je imao logore za političke neistomišljenike. Vladao je veoma surovo i suzbijao svaki oblik demokratije. A bežanija nije normalna za poštene ljude. Te komunjare su ostale u zemlji i mnogi život dali za slobodu. Prostakluh hrani svojim radom gospodu. Kada krkaju hleb i meso gospodi prostakluk ne smeta.
1. jesi li bio hapsen ili stavljen u neki logor koji je stvorio kralj Aleksandar?
2. "bezanija nije normalno za postene ljude", hoces li to molim te da ponovis i Srbima iz Hrvatske, Bosne i sa Kosova?
3. te komunjare su ostale u zemlji da se bore za svoju revoluciju i ostvarivanje svoje vlasti.
IP sačuvana
social share
Najzad sam pobedio u fantaziji!!!

Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Impossible is nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 880
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N95
Aleksandar  Karđorđević je imao logore za političke neistomišljenike. Vladao je veoma surovo i suzbijao svaki oblik demokratije. A bežanija nije normalna za poštene ljude. Te komunjare su ostale u zemlji i mnogi život dali za slobodu. Prostakluh hrani svojim radom gospodu. Kada krkaju hleb i meso gospodi prostakluk ne smeta.
Hahahaha, Aleksandar Karadjordjevic? Kakvi crni logori? Ako mi pokazes bilo kakav dokument da su postojali i ako mi kazes gde su bili odmah cu ti poverovati jel sada dokazujes da uopste neznas istinu. A to sto je surovo vladao je opsta glupost, ocigledno to sto si napisao u vezi neistomisljenika je u vezi obznane zar ne? tj zabrane KPJ. Pa ko je ne bi zabranio posle onoliko silnih atentata.
Te komunjare su ostale u zemlji. Ko je ostao u zemlji? Pa jel ti znas da je KPJ u Srbiji jedva brojala 3.000 clanova 1941. godine. Ako hoces da pricamo o herojima onda napisi o Drazi Mihailovicu ili o Nedicu. Ti tvoji heroji su poceli da se bore protiv okupatore tek posle napada na CCCP a to tada su bili nemacki saveznici! A tek posle sto su okupirali zemlju, naveli diktaturu i pobili oko 300.000 Srba, kakvi bre crni heroji???

Misliš da smo bili Hitlerovi saveznici , da bi bolje prošli u drugom svetskom ratu. Pavle je pokušao da spasi ono što se spasti nije moglo. Jugoslavija se raspala iznutra, jer nije postojala volja Hrvta za opstanak ovakve države. Uostalom već duže vreme pred rat Hrvati su radili na rsparčavanju Jugoslavije. Iako Pavle nije negativan lik, ne smatram ga nešto posebno važnim likom naše istorije.

Jugoslavija se raspala zato sto su Britanci obezbedili 1.000.000 funti sterlinga(sto je u to vreme bilo mnogo) i korumpirali sve zivo.
Preporucujem ti knjige: Knez Pavle, od istine do lepote i Istina o 27. martu obe od Miodraga Jankovica.
IP sačuvana
social share
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Живела Краљевина Србија!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Impossible is nothing

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 880
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.24
mob
Nokia N95
Citat
кнез Павле је био само један од тројице намесника,а касније је својом самовољом постао једини намесник. Баш демонкратски! Наравно овима што нешто желе,није важно шта ће историја и Србски народ рећи о њему, већ да укидањем пресуде дођу до огромног богатства,силних слика,уметнина,новог двора...

Da cujemo koji su to dvorovi kao prvo. Jedini dvor koji je koristila srpska kraljevska dinastija Karadjordjevica je bio Dvor na Dedinju, ostale dvorove su dali narodu sto nije isto kao sto su uradili Komunisti koje su sve dvorove okupirali i tamo se bahatili. Ako procitas moj post gore lepo sam napisao odakle su dosle pare od slika. A Srpski narod je vec mnogo rekao o politici, vidim da vec patimo 60 godina zbog nekih izbora Srpskog naroda, ustvari necu da kazem od izbora Srba iz Srbije posto je nama bio nametnut komunizam sa ulaskom crvene armije u Srbiju(koja je silovala sve zivo) a oni mali partizancici nisu smeli da udju u Srbiju posto ih je Draza 100 puta odbio iz raske oblasti.
A pitam se kako je to vladao samovoljno cim je i on sam napisao da je mrzeo politiku! I da kazemo da je vladao samovoljno onda je on vladao odlicno samovoljno, verovatno kombinacija knez Pavle+Milan Stojadinovic je bila jedna od najboljih posle prvog svetskog rata.
IP sačuvana
social share
С вером у Бога, за Краља и Отаџбину! Живела Краљевина Србија!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Srbija će saznati istinu o mom dedi

Poznata holivudska glumica, ćerka princeze Jelisavete Karađorđević, snima film o knezu Pavlu, u kome će tumačiti ulogu svoje bake, kneginje Olge

Američka glumica Katarina Oksenberg, ćerka princeze Jelisavete Karađorđević, došla je u Srbiju sa namerom da pomogne majci u misiji rehabilitacije svog dede, kneza Pavla Karađorđevića. Svoj doprinos daće onim što najbolje ume da radi, a to je gluma.
Po nagovoru svoga oca Hauarda Oksenberga, Katarina je odlučila da snimi film o svojim precima. Katarina je sa suprugom, glumcem Kasperom van Dinom, ovih dana stigla u Srbiju na „izviđanje terena" i procenu tehničkih mogućnosti koje naša zemlja pruža za realizaciju ovog umetničkog, ali pre svega istorijskog projekta, koji bi ispričao istinitu priču o decenijama osporavanoj ličnosti srpske istorije.
- Nadamo se da će novi filmski studio kompanije „Pink" ispuniti naša očekivanja, kao i da će biti interesovanja za koprodukciju - kaže Katarina u ekskluzivnom intervjuu za Press.

O kakvom je filmu zapravo reč?

- To će biti prestižan istorijski projekat. Kasperu bi pripala uloga mog dede, kneza Pavla, ja bi trebalo da glumim svoju baku, kneginju Olgu, a naša ćerka Maja svoju baku Jelisavetu kad je bila mala. Dakle, dve unuke će glumiti svoje bake. Maja je priznala da je jako nervozna zbog uloge.

Da li ste ikada pomislili da ćete glumite nekoga iz svoje porodice?

- Ne, to je bila ideja mog oca. On je rekao da to niko do sada nije uradio, da glumi svoju baku. On je jako uzbuđen zbog toga, ali, nažalost, zbog zdravstvenih problema nije mogao da dođe sa nama.

Da li imate tremu zbog te uloge?

- Naprotiv, jako sam opuštena, jer ću glumiti nekog koga sam poznavala.

Šta mislite o nimalo lakoj misiji svoje majke da rehabilituje svog oca?

- To je prosto njena moralna obaveza. Pogotovo jer je on bio fenomenalan čovek.

U kakvim ste odnosima sa ostalim Karađorđevićima?

- U principu poznajem samo Mihaila i Đorđa, sinove princa Tomislava, i njegovu suprugu Lindu. Sa njima sam bliska.

Da li ste se nekada zaista osećali kao princeza?

- Za tako nešto nije potrebna kraljevska krv. Čitavog života sam se osećala uzvišeno i blaženo. Princeza je svaka osoba koja ima mogućnost da bude gospodar svog srca i duše.

Pričate li svojoj deci o svojim slavnim precima?

- Moj muž im više priča nego ja, i stalno govori našim devojčicama da su princeze. A on je moj princ.

Pre nekoliko godina ste uzeli i srpski pasoš. Da li ste ga upotrebili?

- Da, upravo sam ga koristila pri ulasku u Srbiju. Carinik je počeo da priča sa mnom na srpskom, ali ga ja ništa nisam razumela. Onda je počeo da viče na mene i pitao me kako to da imam srpski pasoš, a ne znam srpski. Odgovorila sam da ga upravo učim.

Kako napreduje učenje?

- Zasad znam čitavih pet reči - dobar dan, dobro jutro, dobro veče, mačka i hvala. Naša ćerka Selest zna više srpskih reči od mene, jer je imala dadilju Srpkinju. Ona je definitivno srpska princeza.

Da li biste se preselili u Srbiju?

- Da, pod uslovom da imam posao kao u Americi.

Da li radite na nekom projektu u Americi?

- Radim na knjizi „Memoari duše". Ipak, najveći akcenat sam stavila na ovaj film. Pored toga, uradila sam pilot emisiju za tok-šou. I ćerka Indija je takođe uradila probni snimak tinejdžerske emisije.

Srpski Holivud u Šimanovcima

Ekipa Pressa imala je ekskluzivnu privilegiju da bude prva novinska ekipa koja je obišla filmski studio kompanije „Pink film internešenel". Baš kao i Katarini, Kasperu i Jelisaveti, prva asocijacija je bila da se u Šimanovcima nalazi srpski Holivud. Šminkernice, garderobe, apartmani... ispunjavaju sve zahteve svetske filmske industrije. Zasad je završen veći deo filmskog kompleksa, a u toku je izgradnja najvećeg studija. Pored prostorija koje zadovoljavaju sve standarde, studio je opremljen savremenom tehnikom, apartmanima za odmor glumaca, rasvetom.
Direktorka Mirjana Mijojlić otkrila nam je da će ova kompanija pomoći snimanje filma o knezu Pavlu, za šta je najviše zaslužna princeza Jelisaveta.
- Pored ovog, u toku su pregovori za snimanje tri filma visoke produkcije. Interesovanje je veliko - objašnjava direktorka Mijojlić.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.