2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: U iščekivanju presude  (Pročitano 577 puta)
11. Jul 2006, 21:17:35
Zvezda u usponu

Partizan u srcu

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 1504
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung D500
U iščekivanju presude

Pobeda fudbalske reprezentacije Italije na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj prouzrokovala je brojne zahteve da sud ne bude previše strog prema četiri kluba optužena za nameštanje utakmica u Seriji A.

Sportski sud je presudu trebalo da donese u utorak, dan posle povratka nacionalnog tima u Italiju. Fudbalski savez Italije, medjutim, sada je promenio stav i saopštio da se ne zna tačan datum kada će biti izrečene presude Juventusu, Milanu, Fiorentini, Laciju.

Milan, Fjorentina i Lacio bi mogli da budu preseljeni iz Serije A u drugu ligu Italije - Seriju B. Juventusu preti selidba i u Seriju C ili čak i u niži rang takmičenja.

Lokalni mediji su procenili da bi sud konačnu odluku mogao da donese u petak ili subotu, kako bi navijačima reprezentacije dao još vremena da uživaju u slavlju.

Ministar pravde Italije Klemente Mastela rekao je da bi sud, pri donošenju odluke, trebalo da "uzme u obzir i pobedu u Berlinu".

"Hajde da se ponašamo kao u starom Rimu: prema svakome ko nam je dao ugled i dostojanstvo trebalo bi da budemo drugačiji, zato što su oni učinili nešto za primer", rekao je Mastela.

Nekadašnji premijer Silvio Berluskoni, inače i vlasnik Milana, ocenio je da bi izbacivanje četiri kluba iz Serije A najviše pogodilo navijače.

"Ne možemo da kaznimo navijače. Pojedince da, ali ne i klubove", rekao je Berluskoni.

"Kao navijač, plašim se rizika od preseljenja u treću ligu i zato molim sud za obzir", dodao je Pijero Fasino, lider Demoktratske levice, članice vladajuće koalicije.

Pored klubova, na optuženičkoj klupi je i 26 pojedincaca, uključujući sudije, predstavnike timova i zvaničnike Fudbalskog saveza. Svi njima bi moglo da bude zabranjeno bavljenje fudbalom.

Reprezentacija Italije je prethodni put svetski prvak bila 1982. kada su zbog osvajanja trofeja pomilovani svi osudjeni u dve godine ranijem skandalu sa kladjenjem.

Medjutim, ovaj put su šanse za pomilovanje znatno manje.

Komesar privremene uprave Fudbalskog saveza Italije Gvido Rosi više puta je odbacio mogućnost da se optuženi oslobode.

(02. May 2007, 21:44:45)
IP sačuvana
social share
[img][/img]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Manijak sa severa

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 5136
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Apple Iphone 5
Predsednik Fudbalskog saveza
Italije (FIGC) odbacio je danas pozive bivsseg premijera zemlje
Silvija Berluskonija za popustljivost prema klubovima koji su umessani
u skandal oko namesstanja mecceva u Seriji A.

"Ne zanima me ssta pricca. Moram da mislim o svom poslu", rekao je
Gvido Rosi u odgovor na tvrdnje Berluskonija da che zbog kazni
klubovima najvisse patiti neduzzni navijacci.

Berluskoni je vlasnik i predsednik Milana, kluba koji je, uz Juventus,
Lacio i Fiorentinu, optuzzen za pokussaj uticanja na sudije tokom
sezone 2004/05.

Presude occekuje 25 osoba, ukljuccujuchi i funkcionere klubova i
saveza, sudije i linijske sudije. Sud bi konaccnu odluku trebalo da
donese u petak ili subotu.

"Nechemo prihvatiti kazne protiv navijacca i timova kada treba da budu
kazznjeni samo pojedinci koji su zgressili. Ne govorim samo u ime
Milana, vech i u ime navijacca Juventusa, Fiorentine i Lacija koji su
mi pisali", rekao je Berluskoni.

Juventus bi mogao da bude prebaccen u Seriju C ili nizzu ako se
dokazze da je kriv, a klubu bi mogle da budu oduzete titule koje je
osvojio 2005. i 2006. godine.

Preostala tri kluba mogla bi da budu prebaccena u Seriju B, a
pojedince occekuje zabrana rada u fudbalu.

Nekoliko italijanskih politiccara, medju kojima je i ministar pravde
Klemente Mastelja, pozvali su na opsstu amnestiju prema klubovima
possto je Italija osvojila Svetsko prvenstvo.

Skandal je izbio u maju, kada su novine objavile transkript
telefonskog razgovora bivsseg generalnog menadzzera Juventusa Luccana
Modjija i funkcionera FIGC-a u vezi sa odredjivanjem sudija tokom
sezone 2004/05.

Izvor : Reuters-Beta
IP sačuvana
social share
"Srbin sam, rodjen u Hrvatskoj, imam grchki pasosh i gradjanin sam SAD. Mozda sam spijun?" - Predrag Stojakovic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Sve je ovo avantura!!!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 5258
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
mob
Apple 
berluskoni je uspeo - milan je ostao u seriji a   -   BRUKA Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

"Dobar deo svojih para potrošio sam na piće, žene i brza kola.Ostalo sam proćerdao. Džordž Best"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: presude ekivanju

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.